Coyote Napisano 27 Październik 2013 Autor Share Napisano 27 Październik 2013 Bombadil dzięki :) różnica model vs natura? Wiadomo jest różnica spora, takie prozaiczne rzeczy jak wiercenie naprzykład. Co do akwareli jeszcze się nie rozmalowałem po 2 latach nie malowania, ale wszystko z czasem :) jeszcze jeden na spitpaint, zobaczyłem temat "fetus" i tylko jedno przyszło mi na myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 fajna ta grupa :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość arhol Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Mnie najbardziej urzekł robocik :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 Fajny pomysł z fetusem. :) Możesz meat tem'owi wysłac fanarta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Październik 2013 Autor Share Napisano 28 Październik 2013 telthona widzę że się już zadomowiłaś ;) arhol dziękóweczka! pumax dzięki! gierkę chyba 3 razy przechodziłem, ale zawsze mam tą samą zabawę połączoną z frustracją. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 1 Listopad 2013 Autor Share Napisano 1 Listopad 2013 dorzucam spity i smutnego kojota bo słonce raziło. samojebka na international self portrait day ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 1 Listopad 2013 Share Napisano 1 Listopad 2013 Za krzyże i smutnego coyota pokłon :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Listopad 2013 Autor Share Napisano 2 Listopad 2013 Pinokio dzięki! :) - illusionist - giant staircase - tunnel entrance - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 4 Listopad 2013 Autor Share Napisano 4 Listopad 2013 - plasma rifle - dirty chef - too high - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 13 Listopad 2013 Autor Share Napisano 13 Listopad 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 (edytowane) Gdzieś tam miejscami widać jakieś przebłyski ;). Zwłaszcza w tych z Daily Spitpaintingowej grupy. Zresztą już ci pisałem na fejsie. No i ten robot ostatni kozacki. Co do tego ostatniego lifedrawingowego... Ogólny efekt poprawia ten blur, bo daje efekt naturalności. Liście tez są fajnie potraktorane miejscami. Z to najistotniejsze elementy, czyli doniczka i podstawka za dobrze nie wyszły. Na obu jest zbyt mała zmiana waloru przez co wydają się płaskie, co w stosunku do tła które takie napewno nie jest dość mocno się gryzie. Jeśli tak drobiazgowo traktujesz tło i jest tam cień w załamaniach, to donica i talerz poza rzucanym cieniem powinny też mieć cień kontaktowy. Nie rozumiem też tej plamy za donicą, która zamiast separować Ci plany, to je spłaszcza. Nawet jeżeli tam było ciemniej, to malując jednak powinieneś sugerować się tym co jest ważniejsze dla obrazka - czyli czytelność. Edytowane 15 Listopad 2013 przez Marduk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 15 Listopad 2013 Autor Share Napisano 15 Listopad 2013 dzięki za feedback ostatnio troche mało w tej teczce wiecej mojego "picture diarrhea";) Co do spitów widze znaczący progress po zrobieniu jakis 40 obrazków. Lepsze planowanie, zdecydowane plamy tam gdzie powinny być, przyśpieszenie workflow'u. ogolnie mowiąć kocham tą grupe :D Co do martwej, trochę na odwal się ją zrobiłem w godzinkę. Było dość rano także sytuacja oświetleniowa z punktowej w rozproszoną zmieniała się coś szybko. Także jest sporo baboli i jak zwykle starałem sie ją podratować trickami/blurami żeby jakoś to wyglądało. Wiadomo wprawne oko wszystko wyłapie. Dzięki za odwiedziny jeszcze raz. A żeby nie było że post bez obrazka/obrazków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 a ja dla odmiany wciaz czekam na cos wykonczonego :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 15 Listopad 2013 Autor Share Napisano 15 Listopad 2013 To chyba moją teczkę z Icową, pomyliłaś u mnie tylko szkice :D ps. smutnego robota nie uważasz za wykończonego... on sie czuje wykończony ._. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 Robota widziałam juz z 10 razy :3 jest wykonczony na maxa. ale cos nowego by się chciało zobaczyć :> poruszasz tyle fajnych nowych kompozycji, kolorystyk i tematów na grupie spitpaintingowej. Naprawde nic Cie nie korci żeby to wykończyć? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Listopad 2013 Autor Share Napisano 16 Listopad 2013 poruszasz tyle fajnych nowych kompozycji, kolorystyk i tematów na grupie spitpaintingowej. Naprawdę nic Cie nie korci żeby to wykończyć? :D cały fun z tych spitów to właśnie te 30 minut, potem przestaje być zabawa a zaczyna się... no cóż wykańczanie ;) tak czy inaczej, niedługo powinienem coś wrzucić wykończonego. Paizo odrzuciło mi szkic, a za bardzo mi się podoba żebym go tak zostawił samopas :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 Coyote, też wolę zaczynać nowe grafiki niż kończyć te stare. Prawdopodobnie to jest wynik tego że oboje nie mamy jeszcze dobrze rozpracowanego workflowa przy renderingu i finalizowaniu grafik. Ale nie wypracujesz sobie workflowa, jeśli będziesz tego renderingu unikać. Trzeba się przymusić, a żeby się przymuszać znajdź sobie jakąś dobrą motywację żeby to robić :> Ciekawa jestem tego szkicu z paizo :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luiza Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 Czy ta praca z "prorokiem" (The end is near) była robiona w oparciu o jakiś kadr? Kompozycja wygląda bardzo rzeczywiście, jakby to był obraz z filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Listopad 2013 Autor Share Napisano 17 Listopad 2013 Luiza większość moich prac powstaje w oparciu o referencje. Na bieżąco kataloguje na moim komputerze mnóstwo pomocnych kadrów, starych zdjęć etc. dorzucam piękności z ostatnich rysowanek na yello :) (szkice około 20 minut każdy poza akwarelką nad którą siedziałem trochę dłużej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luiza Napisano 19 Listopad 2013 Share Napisano 19 Listopad 2013 Dzięki za odpowiedz. Też tak zacznę robić. Kocham pracę z kura/gołębiem! i to perłowe, zimne światło w pracach z kolorem - chyba to Twoja cecha charakterystyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Listopad 2013 Autor Share Napisano 20 Listopad 2013 Luizadzieki :) wspomniany odrzucony szkic zmienił sie w takie skończone cuś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 20 Listopad 2013 Share Napisano 20 Listopad 2013 Minę ma taką jakby jakąś hm.. "rozkosz" przeżywała :D No ja nie wiem, jak to tak z taką buzia odrzucić można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 Ostatnie bardzo na plus, fajne wykorzystanie tego co cwiczyles w krotkich speedach. Tylko te male rozki jakos srednio sie wybijaja, moglbys je podpicowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 25 Listopad 2013 Autor Share Napisano 25 Listopad 2013 spitpainty zrobiłem sobie studium z foty i potem starałem sie wygenerowac jakąś podobną scene z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luiza Napisano 25 Listopad 2013 Share Napisano 25 Listopad 2013 Moby Dick albinos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 25 Listopad 2013 Share Napisano 25 Listopad 2013 Co do tej laski z rogami to COR ma rację, trochę nad nimi popracuj, można to zrobić naprawdę fajnie, była kiedyś taka ilustratorka co ogarniała laski z rogami jej styl mnie jakos nie przekonuje, ale rogi są ;) Jej lewy cycek mógłby trochę się odchylić w nasze prawo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 1 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2013 nowe świeże większe lepsze ostrzejsze http://cghub.com/images/view/737753/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 1 Grudzień 2013 Share Napisano 1 Grudzień 2013 Ten ostatni rewelka, bardzo mi sie podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 1 Grudzień 2013 Share Napisano 1 Grudzień 2013 ja od dłuższej chwili patrze do czego by się tu przypier.... ;) A serio bardzo dobre ! bardzo w stylu Paicka może robisz u niego kurs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymin Napisano 1 Grudzień 2013 Share Napisano 1 Grudzień 2013 Świetna praca. Fajnie dobrane kolory i czytelna kompozycja. Poprawiłbym tą jedną rurę wychodzącą od dołu bo wydaje mi się trochę "płaska". I nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale powinieneś chyba być bardziej konsekwentny, jeżeli chodzi o źródła światła. Chodzi mi o to, że każdy cień pod rurami na wodzie itp jest narysowany jak od innego źródła. Sam na to nie zwracałem wcześniej uwagi dopóki ktoś mi tego nie wypomniał. BTW świetna teczka, widziałem twoje prace już gdzie indziej i widać postęp. Ten robot też pro wykończenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 1 Grudzień 2013 Share Napisano 1 Grudzień 2013 donre to ostatnie. Korzystałeś z jakis 3D tricków czy ręcznie te kratowniczki maziane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 1 Grudzień 2013 Share Napisano 1 Grudzień 2013 o, to żeś walnął! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Grudzień 2013 Share Napisano 1 Grudzień 2013 ale to fajnie wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2013 EthicallyChallenged motyl olaf rymin dzięki ^_^ grass Dzięki! niestety nie chętnie bym wziął niestety brak czasu i funduszów :( Igi bez czydy, malowanie i bashowane z fot :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 2 Grudzień 2013 Share Napisano 2 Grudzień 2013 Ostatni swietna robota, widzialem wipa, rzeczy, ktore mi w wipie wydaly sie niedopelnione, w finale bardzo ladne:) Super obrazek / kierunek, dzialaj wiecej. Ahaaa, no i z racji tego, ze w spitpaintowej grupie lajkowac nie moge - masa fajnych pomyslow w nich, podoba sie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2013 Dzięki Mocnek. Kierunek napewno pociągne dalej czyt. enviro bo dobrze sie w tym czuje pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 Świetne to enviro, czekam na kolejne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2013 spitpainty i life drawing :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 Z ostatnich najbardziej podoba mi się ten jaszczurkowaty wiewiór. Podziwiam, że można takie coś zdziałać w pół godziny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 Jaszczur zarąbisty. Jakbyś tam jeszcze dodał żółty prostokąt, to bym pewnie zerkając na miniaturkę pomyślała, że to kadr z National Geographic. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 fajnie, ze Ci się chciało wklejać rzeczy sprzed 6 lat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2013 RaVirr narobiłem wczesniej dużo podobnych rysunków w przeszłosci także juz tam jakis workflow jest ;) pumax dzięki! olaf ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theSZ Napisano 9 Grudzień 2013 Share Napisano 9 Grudzień 2013 A mi się jeszcze czarno biała pani podoba. Jawiur genialnie chrakterny jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2013 dzięki SZ! szybkie strzały dla Paizo których sie nie wstydze :D jakos 4h na obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 9 Grudzień 2013 Share Napisano 9 Grudzień 2013 kurcze strasznie dużo czerni w nich :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2013 yello rysowanki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Pan po lewej ma chyba głowę za mała, bardzo dobrze ci wychodzą envirosych ostatnio pociskaj ich więcej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2013 nowy robocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 19 Grudzień 2013 Share Napisano 19 Grudzień 2013 łał to jest render? o_O a jeżeli chodzi o modele to pan po lewej ma skopane proporcje od brzucha w górę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 19 Grudzień 2013 Share Napisano 19 Grudzień 2013 wow, robot taki skomplikwany. dużo śrubek. Tak poważnie to mega jest to ostatnie. Powinieneś się spełniać w 3D ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi