Gość Morte Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 (edytowane) Witam! Będę tu wrzucał różnego rodzaju modele z Zbrusha i chciałbym wiedizeć co o nich myslicie. Na początek dwa modeliki. Kosmita z ZSphere I takie coś z zbrushowej polysphere. Edytowane 11 Maj 2008 przez Morte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 hu, hu coś słabo z komentarzami... Tymczasem wipek twarzy kobiety. Jeszcze troche do zrobienia, ale jestem całkiem zadowolony z efektu. Dajcie znać co myślicie! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 te pierwsze fajnie stylizowane - ta głowa kobiety to tak naprawdę głowa mężczyzny jest. Przynajmniej tak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Sam styl mi się nawet podoba a i wykonanie dobre wrzucaj jak najwięcej takich sculptów. Twarz kobiety też mi bardziej mężczyznę przypomina musisz jeszce trochę nad nią popracować albo nie przyznawaj się że to miała być kobieta i zrób kobietę od nowa :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 mnie sie podoba, styl się od razu rzuca w oczy. Tomala: nie każda kobieta od razu musi być do Blanchett podobna ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 @maykel: ale też nie powinna wyglądać jak Dustin Hoffman... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Bardzo ładne, podoba mi się ten styl. Ta ostatnia twarz przypomina mi kolesia z Dune 2 (taka przedwojenna strategia ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 świetne :) .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 marcin wuu-Dustin Hoffman? Tak czy siak faktycznie nad panią musze jeszcze trochę popracować Tomala-Dzięki!Nad tą jeszcze przysiedzę, ale i następne będą panie. Maykel-Dzieki! Sebastian Ozga-Nie grałem w Duna 2 i nie do końca wiem co myślec... Wizz-Dzięki! ________________ Update: "Trochę" popracowałem nad panią, ale to chyba jeszcze nie to. Jakieś porady co zrobić aby była bardziej.. noo.. kobieca? I taki pan, ogólnie na razie próba złapania odpowiedniej formy.Z blenderowego "basemesha". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Morte pani wygląda dobrze od nosa w dół myślę że to oczy nie dodają jej uroku. Poza tym oczy powinny być oddalone od siebie na odległość jednego oka mniej więcej a tutaj są takie duże i blisko siebie, to trochę dziwnie wygląda. Pan świetnie wychodzi tylko głowa za mała w porównaniu do twarzy no chyba że tak stylizowana. Pozdro. PS teraz jak tak patrze to nos idzie za wysoko u tej pani, na wysokości tuż pod linią brwi powinno być lekkie wgłębienie a tutaj nos leci aż pod czoło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 nos. Sprawę rozwala nos. To miałem na myśli pisząc dustin hoffman. to jest zdecydowanie męski, prosty i za wielki nos. oprócz tego jej rysy są za mocne, proste - kobiety się zaokrąglajął łagodniej na krawędziach - szczęka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Tomala, marcin wuu: Dzięki za rady, pokombinuję jeszcze. Tymczasem finisz z panem, moje pierwsze podejście do zmarszczek na nowym kompie( na starym mijalo się to z celem z powodu zbyt małej ilości pamieci) Podzielcie się wrażeniami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Witam!! super glowka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Bardzo ładny sculpcik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 ładnie, ładnie, choć usta trochę nie bardzo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Fajnie wymiatasz, dożo wyczucia masz w formie. Mam wrażenie jakbyś miał duże doświadczenie w rzeźbie w realu, Czyżby? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Nielot, Tomala-Dzięki! briz-dzięki, a z ust też sam nie jestem zadowolony, ale nie chciało mi się już z tym walczyć. claude-Dzięki, a co do rzeźby w realu to nic z tych rzeczy, choć musze powiedzieć ,ze mocno mnie ciągnie w tę stronę( jak coś zrobię to się pochwale) A tymczasem dwa speedy: wilkołek oraz taki pan z motylkiem Side, jeśli kogos intersuje: _____________________________________________________________ ________________________________________________________ I pani -troszeczkę potweakowałem, chyba jest lepiej Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Notre Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 ta pani jakaś taka wredna z twarzy się wydaje ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Pani już dużo lepsza, trochę podbródek bym jej zmniejszył i chyba ucho ma za daleko do tyłu przesunięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Dzięki za komentarze! Tu jeszcze taka nieśmiałą próba zrobienia futerka. BTW nie zna ktos jakieś tutka objaśniającego jak w zbrushu poradzić sobie z łuskami,sierscią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 o - teraz widać że to baba... ale wciąż jescze nie do końca o to chodzi chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 marcin wuu- dzieki moze następna będzie lepsza. A tu taki poważniejszy wipek- cwiczonko z anatomii. Pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 pokaz basemesh'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Chyba łydki mu za bardzo do tyłu wystają, i dziwnie wyglądają te ciapki zamiast żeber, ale ogólnie model ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Wyglada fajnie ale miejscami niezgodnie z anatomia. Wszystkiego ci nie wytkne bo nie jestem wystarczajoco obcykany ale miesnie miedzyzebrowe, brzuch i miesnie kolo bioder wydaja mi sie niepoprawne. Obojczyki chyba za bardzo w dol skierowane, powinny byc raczej poziomo. O miesniach plecow sie nie wypowiadam bo znam najmniej ale miesnie z tylu kolana sa niedobre. Miesien biegnacy od uda w dol rozszczepia sie na boki a ten biegnacy od lydki w gore wchodzi w niego, w srodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 bardzo fajna stylizacja - nie wiem czy celowo ale wygląda to dobrze i widać że czujesz proporcje, masz oko, reszta to sprawa doświadczenia - drobne niezgodności z anatomią są ale naprawdę nie przejmuj się tym tylko ładuj dalej. jest fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Mały powrót, głównie za sprawa nielota, bo raz wpędza mnie w kompleksy, ze nic nie ćwiczę, a dwa, ze już od jakiegoś czasu myślę o hulku i jakoś nie tak zainspirowało: Na razie sam poczateczek, mówta, co myślita! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 może minibattle - incredible hulk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 wyszlo bardzo fajnie! czekam na cialko;] co do bitwy to niezly pomysl aby nastepna glowka byla hulk;] ja niestety odpadam ze zwgeldu na matury...chlip:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 O minibattle moze byc,co do modelu, podoba mi sie zwlaszcza wyraz twarzy, troszke nochal maly, ale calosc fajnie wyglada, no to teraz retopo , bedzie latwiej ksztalt zabkow zlapac. Pozdrawiam Brumugun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 hehe widze super wateczek! tak trzymaj stary :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Heh dzięki chłopaki , minibatle mozę być, ale w tym tygodniu czasu chyba nie styknie;) niewiele sculpciłem, ale mały progress jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 hmmm.. gałki oczne chyba ci sie pokrzywiły.... bo wyglądają jak by je ktoś noise'em potraktował. Mam też nadzieję, że zęby u dołu będą jeszcze dokańczane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Jak to jakiś poważny model ma być to ja bym zalecał zrobić retopo bo trochę poly brakuje na zębach. A modelik fajny. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Dzięki wielkie za komenty! No chyba koniec pracy z tą bazą , tera retopo. Włosy wywaliłem chce je zrobić na cżasteczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Zmieniłem zdanie, ciężko retopologizować hulka w tej "pozie", wiem przynajmniej czego nie robić- czyli jak planuje coś poważniejsze go to po otrzymaniu odpowiedniej formy zrobić retopo. A z tą siatka nie chce już pracować, biorę sie za cos innego:) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Uch coś słabo z komentarzami.. Tymczasem taki spidey- póki oc szybkie zarysowanie mas i poza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 świetne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 ooo nice:) wyglada mi na tego zlego spidego:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunRider Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Bardzo fajnie... naprawdę przyjemny sculpcik... tylko... nie wiem dlaczego nie pasują mi stopki.... przypominają mi trochę płetwy... ale może się czepiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Mi tez bardzo się podoba. Stopy są chyba za długie, ale to może wina braku palców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Płaskostopie i kastracja, ale oprócz tego fajny modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Bardzo fajnie sobie radzisz z anatomia. Przyjemne pracki, maja fajny charkter komiksowy, tak trzymaj. Stopa spidiego wydaje sie rzeczywiscie minimalnie za dluga.. a to, ze plaskostopie to rozumiem powstalo z faktu naciagniecia rajtuzek na cielsko.. takze mi tu wszystko pasi. Teraz wystarczy wykonczyc to cudo. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Spider kozacki, szczególnie ręce i nogi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 grigoriob-dzięki! JohnZi-Dzięki!Faktycznie to będzie ten zły spajdi:) SunRider-Z tymi stópkami to troche racji masz postaram się je jakoś poprawić. No i dzięki za komentarz! Kimmi-Dzięki! Ania-heh.. płaskostopie wynika z tego ,że spider-man zawsze był tak rysowany i tu nie chcę odchodzić od orginału, a co do pierwszorzedowych cech płciowych to będą lepiej zrysowane w nowej wersji. SUPER_OkO-Dzięki wielkie! Fajnie ze mówisz o tym charakterze komiksowym bo właśnie coś takiego staram się osiągnać! Maqs-dzięki! A tymczasem nie ma nowego spidego, tylko taka szybka ok 30 min( może więcej nie patrzyłem na zegarek)zabawa z clay tubami. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki wielkie za wszystkie komenty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Pan skończony, nie będę już nad nim siedział: No i spajdi w etapie w którym nie powinienem go pokazywać, czyli tak trochę tu i tam popaćkane, sporo jeszcze z nim roboty będzie:) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Główka bardzo ładnie się prezentuję, natomiast u spajdiego czworoboczny na plecach wydaje się być za bardzo przykoksowany, mięsień najszerszy grzbietu przynajmniej na tym ujęciu wydaje się być za bardzo "wypchnięty do tyłu", reszta wygląda ok ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Ale prosze, zmniejsz mu te płetwy. Taki świetny model a te stopy psują dobre wrażenie (przynajmniej dla mnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Racja stopy zdecydowanie za dlugie, nawet u McFarlane'a takich nie mial. Ja mam 2 uwagi. Obojczyki sa zle wygiete. Patrzac na brzuch wydaje sie ze on stoi prosto a nie pochyla sie, klata z brzuchem tworzy prosta plaszczyzne a on jest przeciez zgiety jak scyzoryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 świetny ten spiderman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi