Napisano 3 Luty 200817 l Witam! Będę tu wrzucał różnego rodzaju modele z Zbrusha i chciałbym wiedizeć co o nich myslicie. Na początek dwa modeliki. Kosmita z ZSphere I takie coś z zbrushowej polysphere. Edytowane 11 Maj 200816 l przez Morte
Napisano 3 Luty 200817 l hu, hu coś słabo z komentarzami... Tymczasem wipek twarzy kobiety. Jeszcze troche do zrobienia, ale jestem całkiem zadowolony z efektu. Dajcie znać co myślicie! Pozdrawiam!
Napisano 3 Luty 200817 l te pierwsze fajnie stylizowane - ta głowa kobiety to tak naprawdę głowa mężczyzny jest. Przynajmniej tak wygląda.
Napisano 3 Luty 200817 l Sam styl mi się nawet podoba a i wykonanie dobre wrzucaj jak najwięcej takich sculptów. Twarz kobiety też mi bardziej mężczyznę przypomina musisz jeszce trochę nad nią popracować albo nie przyznawaj się że to miała być kobieta i zrób kobietę od nowa :) Pozdro.
Napisano 3 Luty 200817 l mnie sie podoba, styl się od razu rzuca w oczy. Tomala: nie każda kobieta od razu musi być do Blanchett podobna ;P
Napisano 4 Luty 200817 l Bardzo ładne, podoba mi się ten styl. Ta ostatnia twarz przypomina mi kolesia z Dune 2 (taka przedwojenna strategia ;) )
Napisano 5 Luty 200817 l marcin wuu-Dustin Hoffman? Tak czy siak faktycznie nad panią musze jeszcze trochę popracować Tomala-Dzięki!Nad tą jeszcze przysiedzę, ale i następne będą panie. Maykel-Dzieki! Sebastian Ozga-Nie grałem w Duna 2 i nie do końca wiem co myślec... Wizz-Dzięki! ________________ Update: "Trochę" popracowałem nad panią, ale to chyba jeszcze nie to. Jakieś porady co zrobić aby była bardziej.. noo.. kobieca? I taki pan, ogólnie na razie próba złapania odpowiedniej formy.Z blenderowego "basemesha".
Napisano 5 Luty 200817 l Morte pani wygląda dobrze od nosa w dół myślę że to oczy nie dodają jej uroku. Poza tym oczy powinny być oddalone od siebie na odległość jednego oka mniej więcej a tutaj są takie duże i blisko siebie, to trochę dziwnie wygląda. Pan świetnie wychodzi tylko głowa za mała w porównaniu do twarzy no chyba że tak stylizowana. Pozdro. PS teraz jak tak patrze to nos idzie za wysoko u tej pani, na wysokości tuż pod linią brwi powinno być lekkie wgłębienie a tutaj nos leci aż pod czoło.
Napisano 5 Luty 200817 l nos. Sprawę rozwala nos. To miałem na myśli pisząc dustin hoffman. to jest zdecydowanie męski, prosty i za wielki nos. oprócz tego jej rysy są za mocne, proste - kobiety się zaokrąglajął łagodniej na krawędziach - szczęka.
Napisano 6 Luty 200817 l Tomala, marcin wuu: Dzięki za rady, pokombinuję jeszcze. Tymczasem finisz z panem, moje pierwsze podejście do zmarszczek na nowym kompie( na starym mijalo się to z celem z powodu zbyt małej ilości pamieci) Podzielcie się wrażeniami:)
Napisano 6 Luty 200817 l Fajnie wymiatasz, dożo wyczucia masz w formie. Mam wrażenie jakbyś miał duże doświadczenie w rzeźbie w realu, Czyżby? pozdrawiam
Napisano 8 Luty 200817 l Nielot, Tomala-Dzięki! briz-dzięki, a z ust też sam nie jestem zadowolony, ale nie chciało mi się już z tym walczyć. claude-Dzięki, a co do rzeźby w realu to nic z tych rzeczy, choć musze powiedzieć ,ze mocno mnie ciągnie w tę stronę( jak coś zrobię to się pochwale) A tymczasem dwa speedy: wilkołek oraz taki pan z motylkiem Side, jeśli kogos intersuje: _____________________________________________________________ ________________________________________________________ I pani -troszeczkę potweakowałem, chyba jest lepiej Pozdrawiam!
Napisano 8 Luty 200817 l Pani już dużo lepsza, trochę podbródek bym jej zmniejszył i chyba ucho ma za daleko do tyłu przesunięte.
Napisano 8 Luty 200817 l Dzięki za komentarze! Tu jeszcze taka nieśmiałą próba zrobienia futerka. BTW nie zna ktos jakieś tutka objaśniającego jak w zbrushu poradzić sobie z łuskami,sierscią?
Napisano 8 Luty 200817 l o - teraz widać że to baba... ale wciąż jescze nie do końca o to chodzi chyba...
Napisano 12 Luty 200817 l marcin wuu- dzieki moze następna będzie lepsza. A tu taki poważniejszy wipek- cwiczonko z anatomii. Pozrawiam
Napisano 12 Luty 200817 l Chyba łydki mu za bardzo do tyłu wystają, i dziwnie wyglądają te ciapki zamiast żeber, ale ogólnie model ładny.
Napisano 12 Luty 200817 l Wyglada fajnie ale miejscami niezgodnie z anatomia. Wszystkiego ci nie wytkne bo nie jestem wystarczajoco obcykany ale miesnie miedzyzebrowe, brzuch i miesnie kolo bioder wydaja mi sie niepoprawne. Obojczyki chyba za bardzo w dol skierowane, powinny byc raczej poziomo. O miesniach plecow sie nie wypowiadam bo znam najmniej ale miesnie z tylu kolana sa niedobre. Miesien biegnacy od uda w dol rozszczepia sie na boki a ten biegnacy od lydki w gore wchodzi w niego, w srodek.
Napisano 12 Luty 200817 l bardzo fajna stylizacja - nie wiem czy celowo ale wygląda to dobrze i widać że czujesz proporcje, masz oko, reszta to sprawa doświadczenia - drobne niezgodności z anatomią są ale naprawdę nie przejmuj się tym tylko ładuj dalej. jest fajnie.
Napisano 12 Kwiecień 200816 l Mały powrót, głównie za sprawa nielota, bo raz wpędza mnie w kompleksy, ze nic nie ćwiczę, a dwa, ze już od jakiegoś czasu myślę o hulku i jakoś nie tak zainspirowało: Na razie sam poczateczek, mówta, co myślita!
Napisano 12 Kwiecień 200816 l wyszlo bardzo fajnie! czekam na cialko;] co do bitwy to niezly pomysl aby nastepna glowka byla hulk;] ja niestety odpadam ze zwgeldu na matury...chlip:(
Napisano 13 Kwiecień 200816 l O minibattle moze byc,co do modelu, podoba mi sie zwlaszcza wyraz twarzy, troszke nochal maly, ale calosc fajnie wyglada, no to teraz retopo , bedzie latwiej ksztalt zabkow zlapac. Pozdrawiam Brumugun.
Napisano 13 Kwiecień 200816 l Heh dzięki chłopaki , minibatle mozę być, ale w tym tygodniu czasu chyba nie styknie;) niewiele sculpciłem, ale mały progress jest:)
Napisano 15 Kwiecień 200816 l hmmm.. gałki oczne chyba ci sie pokrzywiły.... bo wyglądają jak by je ktoś noise'em potraktował. Mam też nadzieję, że zęby u dołu będą jeszcze dokańczane :)
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Jak to jakiś poważny model ma być to ja bym zalecał zrobić retopo bo trochę poly brakuje na zębach. A modelik fajny. Pozdro
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Dzięki wielkie za komenty! No chyba koniec pracy z tą bazą , tera retopo. Włosy wywaliłem chce je zrobić na cżasteczkach.
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Zmieniłem zdanie, ciężko retopologizować hulka w tej "pozie", wiem przynajmniej czego nie robić- czyli jak planuje coś poważniejsze go to po otrzymaniu odpowiedniej formy zrobić retopo. A z tą siatka nie chce już pracować, biorę sie za cos innego:) Pozdrawiam!
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Uch coś słabo z komentarzami.. Tymczasem taki spidey- póki oc szybkie zarysowanie mas i poza.
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Bardzo fajnie... naprawdę przyjemny sculpcik... tylko... nie wiem dlaczego nie pasują mi stopki.... przypominają mi trochę płetwy... ale może się czepiam...
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Mi tez bardzo się podoba. Stopy są chyba za długie, ale to może wina braku palców.
Napisano 25 Kwiecień 200816 l Bardzo fajnie sobie radzisz z anatomia. Przyjemne pracki, maja fajny charkter komiksowy, tak trzymaj. Stopa spidiego wydaje sie rzeczywiscie minimalnie za dluga.. a to, ze plaskostopie to rozumiem powstalo z faktu naciagniecia rajtuzek na cielsko.. takze mi tu wszystko pasi. Teraz wystarczy wykonczyc to cudo. Powodzenia.
Napisano 26 Kwiecień 200816 l grigoriob-dzięki! JohnZi-Dzięki!Faktycznie to będzie ten zły spajdi:) SunRider-Z tymi stópkami to troche racji masz postaram się je jakoś poprawić. No i dzięki za komentarz! Kimmi-Dzięki! Ania-heh.. płaskostopie wynika z tego ,że spider-man zawsze był tak rysowany i tu nie chcę odchodzić od orginału, a co do pierwszorzedowych cech płciowych to będą lepiej zrysowane w nowej wersji. SUPER_OkO-Dzięki wielkie! Fajnie ze mówisz o tym charakterze komiksowym bo właśnie coś takiego staram się osiągnać! Maqs-dzięki! A tymczasem nie ma nowego spidego, tylko taka szybka ok 30 min( może więcej nie patrzyłem na zegarek)zabawa z clay tubami. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki wielkie za wszystkie komenty!
Napisano 27 Kwiecień 200816 l Pan skończony, nie będę już nad nim siedział: No i spajdi w etapie w którym nie powinienem go pokazywać, czyli tak trochę tu i tam popaćkane, sporo jeszcze z nim roboty będzie:) Pozdrawiam!
Napisano 27 Kwiecień 200816 l Główka bardzo ładnie się prezentuję, natomiast u spajdiego czworoboczny na plecach wydaje się być za bardzo przykoksowany, mięsień najszerszy grzbietu przynajmniej na tym ujęciu wydaje się być za bardzo "wypchnięty do tyłu", reszta wygląda ok ! Pozdrawiam
Napisano 27 Kwiecień 200816 l Ale prosze, zmniejsz mu te płetwy. Taki świetny model a te stopy psują dobre wrażenie (przynajmniej dla mnie).
Napisano 27 Kwiecień 200816 l Racja stopy zdecydowanie za dlugie, nawet u McFarlane'a takich nie mial. Ja mam 2 uwagi. Obojczyki sa zle wygiete. Patrzac na brzuch wydaje sie ze on stoi prosto a nie pochyla sie, klata z brzuchem tworzy prosta plaszczyzne a on jest przeciez zgiety jak scyzoryk.