Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ohydny i niemiły czarnoksiężnik z parszywym oddechem pragnie posiąść powabną acz zadziorną księżniczkę. Chce w ten sposób sięgnąć dziedzictwa pradawnego rodu i dać upust frustracji zrodzonej z kompleksów i niemożności spełnienia. Zorganizował więc jej porwanie by w zaciszu swojego zamczyska popracować nad jej zmiękczeniem. Nie przewidział jednak tak zaciekłego oporu i powoli zdaje sobie sprawę, że traci kontrolę nad sytuacją.

---------

Disgusting and unkind sorcerer with rotten breath wants to possess alluring, but pugnacious princess. In that way he wants to reach the heritage of an old house. Therefore he arranges a snatch to weaken her in the silence of his castle. But he doesn't expect such furious resistance and is slowly realizing that situation is getting out of control.

---------

Witam! Zamierzam wziąć udział w bitwie. W pierwszym momencie przyszły mi do głowy obrazy a'la Boris Vallejo, ale po przejrzeniu wątków stwierdziłem, że wolę jednak jakoś się wyróżnić. Pracę chciałbym utrzymać w klimacie humorystycznym w konwencji komiksowej chociaż ryzykuję mniejszym zainteresowaniem, bo jednak reale i darknessy robią większe wrażenie.

15.02.2006 godz. 01:05

końcowa wersja:

Morbid_piekna_m.jpg

• Odpowiedzi 116
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

serwusik Morbid :)

Świetny jest ten szkic, i widze solidne podejście. Mam tylko jedno "ale" - mianowicie: czy nie myślałeś nad tym, żeby porywana osoba była jakoś wygięta w wysiłku oswobodzenia sie ? Bo teraz wygląda chyba jakby poprostu stała i wysiłek jedynie na twarzy widać.

Bardzo mi sie podoba pomysł, klimat i sposob realizowania. :)

Napisano

Postanowiłem trochę udziwnić świat na ilustracji. Zamiast strażników-ludzi dałem strażników-świnie. Zmieniłem też trochę ustawienie postaci. Dodałem plamy kolorów, żeby pokazać podział na plany i gamę kolorystyczną. W tle nie będzie ściany tylko jakaś hala z tajemniczymi urządzeniami, albo czymś w tym stylu (np mega-mecha-świnia).

Napisano

nie no pięknie, naprawdę pięknie :D

bałem się że uderzysz w płaski, komiksowy kolor z konturem - fajnie by to wyglądało ale imho faktycznie obniżyło by szanse pracy (bo wiadomo że tak jest łatwiej i szybciej). Ale widzę że nieźle zabawiasz się światłem i walorem :D Naprawdę bardzo mi się podoba, oby tak dalej :)

pozdrawiam

Napisano

Świetne, bardzo dobre! Długo się zastanawiałem do czego mógłbym się przyczepić ale nic nie znalazłem :) Jak dla mnie - faworyt nr 1 w bitwie :) Gratuluję. Tak tylko sobie pomyślałem, nie wiem czy taki jest zamiar, ale ta księżniczka wygląda bardzo młodo.

Napisano

Nie słuchaj dziewczyn! Dziewczyny to ZŁO! Adam też Ewy posłuchał... A serio, kontynuuję to co napisałem wcześniej: te piersi nie pasują do dziecinnej buźki, więc najlepiej zrób ją nieco dojrzalszą na twarzy.

Napisano

ten prosiak z tyłu mógłby ją trzymać za cycki hyhyhy :D

a tak poważnie to ja bym nie zmieniał - tak jest ok imo

edit -> "Adam też się Ewy posłuchał..." :D

Napisano

hyhhy :D Ja uwazam ze jest dobrze. Piersi jak najbardziej takie. Jeszcze nie kobiece ale juz nie dzieciece (oczywiscie z szacunkiem dla kobiet z malymi piersiami, ja tam lubie nieduze:rolleyes: :D :cool: )

Cos jednak proporcje dziwne.. Glowa jakby za duza lub bez szyji, a nogi niby ok ale zdrogiej strony jakby za krotkie. sam nie wiem:)

Styl i kolorystyka bardzo mi sie podobaja!! Troche mi to malego dziewczecego thorgala przypomina:)

pozdro

Napisano

spokojnie panowie :)

jeszcze można sporo spieprzyć po drodze albo nie zdążyć... teraz mam chwilowy przestój w projekcie dlatego tak nawalam. Inni użytkownicy jeszcze nie pokazali tego ci im w głowach siedzi i zaraz nadgonią.

dzięki!

Napisano

Może powinieneś troche pierwszy plan zróżnicować, bo przez tego goscia po prawej jakos mi sie ta przestrzeń przed postaciami pusta wydaje. A same barwy - po prostu swietne.

Napisano

piekna plastyka, kolory, cieniowanie, swiatlo - ale kadr jest slabiutki ... powinienes popracowac nad dynamizmem ... ja bym dal rotacje horyzontu i zabawe z perspektywa - kamera w akcji ... na razie kojarzy sie to z teatralna scenka

Napisano

extra .. podobaja mi sie kolory i humor ;)

troche te rece trzymaja ta laske .. dziwnie .. ;) jakos tak jakby bardziej obmacywal niz trzymal ....

takie moje odczucie ..

masz swietna kreske ;)

Napisano

doszło pare gadżetów i postać na pierwszym planie. Na razie jej kolorystyka pozostawia trochę do życzenia i będę zapewne jeszcze sporo przy niej pracował. Podobieństwo do Stanisława Sojki przypadkowe.

siegmar: to miało się kojarzyć z teatralną sceną. Zamczysko, porwanie, czarnoksiężnik i księżniczka, czyż to nie jest teatralne?

prorok601: nie rysuję komiksów, nie wiem czy umiałbym dwa razy takiego samego ludka narysować ;)

Napisano

Przy tej kolczudze to sie nadłubiesz... ale warto. Pamietaj, że kolcza się mieni nierównomiernie. Jak grałeś kiedyś w Herosów IV i przegrałes jakąś grę, to widziałeś zapewne taką krótką animację upadającego z rozpaczy rycerza. Zwróć uwagę, jak miał kolczą zrobioną.

Napisano

fajne, mysle ze to nie bardoz wazne w takiej pracce jak kolczuga sie mieni, na pewno nie ma byc hiperrealistyczna wiec wystarczy zeby byla sugestia tego mienienia tak jak jest jest super, powodzenia zycze

Napisano

jakaś tam wizja tła, tajemnicze urządzenie astrologiczne (a może gramofon?:]) napędzane parą. Takie brązowe coś za klatką to zębatki, nie wiem jeszcze czy będą drewniane czy żelazne, czy mieszane. Trochę nie podoba mi się umiejscowienie klatki, bo miecz gubi sie w kratkach.

Shogun 3D: dłubać przy kolczudze?? To nie jest konkurs na wyrzymałość :). Może w 3D to się liczy, ale tutaj na pewno nie.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności