Napisano 26 Luty 200817 l witam! Prace rowniez zamiescilem w dziale Aniamcje, ale mysle ze stille tutaj rowniez pasuja :) To moje pierwsze zmagania z RealFlow, i musze przyznac ze nie bylo tak zle. Zamieszczam trzy stille i linki do animki. pozdrawiam wersje updateowane: low_quality 500x167pix 7MB high_quality 1000x333pix 31MB Youtube - fatalna jakosc ;)
Napisano 26 Luty 200817 l animacja generalnie bardzo dobra, dobrze poprowadzona symulacja... ale za wolna...
Napisano 26 Luty 200817 l Rzeczywiscie animka moglabybyc ciut szybsza. Rzec mozna jest to cukiereczek dla oka :). Pozdrawiam
Napisano 26 Luty 200817 l Czy tylko mnie się wydaje jakby za dużo tej wody ze środka puszki się wylało? :> Efekt śliczny, ile się liczyło?
Napisano 27 Luty 200817 l dołączam do pytania arevulopapo, ile sie liczyło? wygląda na sporo cząsteczek.. :) wiec sporo liczenia :) Renderek bardzo przyjemny.
Napisano 28 Luty 200817 l Autor dzieki za komenty. Wlasnie liczy sie poprawiona wersja, jutro mam nadzieje ze ja zamieszcze, i wtedy podam czasy, a troooooche to trwa. pozdr :)
Napisano 28 Luty 200817 l fajna ta animacja, ale jak dla mnie to pojedyńcze klatki prezentują się duuużo dużo lepiej ;]
Napisano 28 Luty 200817 l Autor no kamera jest raczej na stale, poniewaz czasteczki sa "zabijane" zaraz za kadrem. Taka optymalizacja sceny...
Napisano 1 Marzec 200817 l Autor Siemanko, Wiec jest maly update. Wody wciaz duzo sie wylewa, ale sprobojcie to porownac to filmiku referencyjnego ktory podalem na poczatku postu. Dodane motion blur, i maly making of. A tutaj pare danych o ktore prosiliscie: particle simulation - 5h meshing process - 2,5h rendering (V-ray) - 9h mesh file size - 8,3GB particle files size - 9,9GB pozdro!
Napisano 5 Marzec 200817 l hmm, jak dla mnie, troszkę nie realistycznie...za bardzo dziura sie rozszerza. No i woda troszke nie teges, te kierunki lotu. Ale walcz dalej, bedzie dobrze. Pozdrawiam
Napisano 5 Marzec 200817 l Autor projekcik uwazam juz za zamkniety, wiec raczej nie bede dalej z tym walczyl. Jonasz_Real: zobacz sobie na filmiku referencyjnym z Youtuba, jak tam ta puszka sie rozrywa. Tez bym nie przypuszczal ze tak wlasnie to wyglada. thx
Napisano 9 Marzec 200817 l Extra animacja :) Wrzuciles ja gdzies moze na sever, zeby mozna ja bylo pobrac:) ?