Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Yo, postanowiłem zacząć nową prackę:). Mustang był przez pewien czas zawieszony bo nie było mnie w PM od dłuższego czasu a rowerek poczeka do wiosny bo uznałem, że z samych zdjęć może być ciężko:).

Do rzeczy, mam zamiar wymodelować lekki bombowiec B-25 Hz okresu WWII. Moim zdaniem wersja H jest najciekawsza, głównie ze względu na wypasione działka na dziobie (75mm rox:D).

Pierwsze rendery mam nadzieje już wkrótce a narazie zdjątko:

b25h-1.jpg

a tu jeszcze cała stronka z referkami:):

http://www.wpafb.af.mil/museum/research/bombers/b3-11.htm

• Odpowiedzi 234
  • Wyświetleń 15,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Obiecuję:), zresztą Mustanga i rowerek też na pewno skończę, za dużo pracy włożyłem w te modele żeby teraz tak po prostu sobie darować :).

Napisano

khem, 75mm ?? chyba nie powiesz mi, że to średnica działka, bo to już by była armata ;) odłamkowym ładuj, hehe :D

też czekam na renderki :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

No super !! Badzo lubię tez maszynę...Bylo sporo ciekawych wersji...od wersji z karabinami w na \"dziobie\" (chyba 8, jak pamiętam ;) ) do wersji z działem 75mm. często dobze spawdzała się jako niszczyciel okrętów, niszcząc je właśnie z tych dzialek...a do tego jest jeszcze ładunek bomb ;)

Loozack- 75mm TAK, nie wiem czy wiesz, ale nawet lżejsze samoloty takie jak Stukasy miały działka o tym kalibze !! Bylo tez tochę udziwaqcznień...nie pamiętam dobze, która to byla maszyna...ale widzialem iedyś opis samolotu ze 100mm dzialem na pokladzie !! MASAKRA !! Z pzeznaczenia mial byc niszczycielem czolgłów...

Życzę powodzenia, na pewno będę często tu zaglądal ;)

Pozdr

Napisano
  • Autor

Ówczesne duże samoloty szturmowe np. Ac 130 Spectre mają nawet działa po 105 mm:o.

ac-130-spectre-44.jpg

Napisano

Do tego działa rotacyjne 20mm (minigun\'y) i inne śmiercionośne narzędzia współczesnej techniki ;)

Pozdr

Napisano

nie ma to jak A-10 Warthog i jego 30mm GE GAU-8 [cfaniak]

a10gun.jpg

no dobra, bo się cosik off-topic zaczyna robić ;)

czekam na pierwsze rendery !! [piwo]

Napisano
  • Autor

Hehe, faktycznie rozgadaliśmy się:P. Właściwie jeszcze niczego modelować nie zacząłem ale żeby nie było, że się obijam to daję render blueprintów, które przygotowałem (rozdzielczość 2000x2000 yeah:)).

Napisano
  • Autor

Jest też angielski, ale zauważyłem, że jak się na ruskim przegląda to po prostu jest tego więcej:D.

Thx za te referki:)

Napisano

Falcrum, bardzo dobrze ze te foty pokazales. BARDZO FAJNY SAMOLOCIK !! Lucas do dziela :)

Napisano

Przecież w \"tych\" sprawach zawsze pomogę...;)

Wszystko co związane z militariami to do mnie ;) Już jakiś czas się nimi interesuję więc, pomogam ;)

Pozdr

Napisano

narazie owiewka trochę odstaje w lewym dolnym rogu, w ogóle z przodu jest minimalnie niedopasowana... ale pewnie jeszcze to poprawisz :)

keep working [piwo]

Napisano

Początek niezły, czekam na więcej :)

Napisano
  • Autor

Kolejny update: obudowa tylniej górnej wierzyczki. Teraz update\'y nie będą już takie częste, niestety koniec z grzaniem się w domciu, do szkoły jutro ide, błeee;).

Napisano

hmmm, narazie to wszystko jest takie... mięciutkie :Dpozaostrzaj bardziej krawędzie i wyrównaj linię łaczenia wieżyczki z kadłubem :)

trzymaj się [piwo]

Napisano
  • Autor

Update: wstawiłem szybe i trochę poprawiłem ogólnie kabinę.

Napisano
  • Autor

Oj wiem, że odstaje, jeszcze nie poprawiłem tego do końca:P.

Napisano

ladnie ladnie nie ma sie co tym tak przejmowac bo i tak nie bedzie tego widac w finalnym renderq, pracuj dalej

Napisano

no dobra, powiedzmy, że rzeczywiście nie będzie tego widać to się już nie będe czepiał :P;) czekam na updaty :D

pozdrawiam [piwo]

Napisano
  • Autor

No to jeszcze jeden, ostatni na dzisiaj :) (nie zwracajcie uwagi na kształt wierzyczki bo nie chciało mi się spawać połówek).

Napisano

Znalazłem fajny modelik...lunij na te 3 obrazki...:D

PS. Sorki, że z dysku...nie pamiętam z kąd je ściągnełem...:|

Pozdr

Napisano

FAlcrum, to ja Ci powiem :D ten model jest na cgtalk w:

Gallery/Finished Work: 3D > Vehicle: Post your Aircraft

zreszta moj FW tez sie tam znalazl :D

Napisano

model ładny, ale te smugi za silnikami wyglądają jak grzyb :D ups, czyzby off-topic się robił ?? ;)

[piwo]

Napisano

No pewnie !! Przecież po to tu te obrazi zamieścilem !! By nie popelnial tych samych błędów !! [lol2][lol2][lol2]

Pozdr

Napisano
  • Autor

No ba, oczywiście, że będzie lepszy:D. A swoją drogą wersja H oprócz kadłubu, skrzydeł i silników jednak trochę się różni od tej na obrazkach (bodajże wersja D, może się mylę), ale przynajmniej będę miał mobilizację, żeby zrobić lepiej:P.

Napisano
  • Autor

Update: skrzydełka:) nauczyłem się, żeby robić lotki odrazu jako oddzielne obiekty i faktycznie jest dużo lepiej:). Silniki zrobię jako oddzielne bryły.

Napisano
Originally posted by Lucas

nauczyłem się, żeby robić lotki odrazu jako oddzielne obiekty i faktycznie jest dużo lepiej:).

tzn?

Napisano
  • Autor

No bo wcześniej robiłem takie skrzydło całe, bez lotek, dawałem mesh smooth\'a a potem np. booleanem wycinałem lotki, przez co siatka czasami się kaszaniła.