Napisano 25 Marzec 200816 l Autor witam. udalo mi sie zmniejszyc o 700k poly :) prace posunely sie w nieznacznym stopniu :P w miedzyczasie robienia projektow ogladam jakies tutki i wogole cos robie wiec sie dluzy to :P ale im dluzej posiedze tym wiecej bede umial :P
Napisano 25 Marzec 200816 l nogi stołu są bardzo grube chyba blaty nie powinny być niższe od stołu, czy na pewno masz dobre proporcje?
Napisano 25 Marzec 200816 l Autor tez zauwazylem ze za grube zrobilem :P a co do stolu to na allegro byl taki duzy co mial 84 cm wlasnie wys. a blaty moje maja ok. 80 tak jak w rzeczywistosci. zmniejszylem troche bo w mojej kuchni stol nizszy jest od blatow. dzieks za komenta :)
Napisano 26 Marzec 200816 l Autor kolejny up.... suszarka czy jak to nazwac wymodelowana ze splajnow :P moj pierwszy jakikolwiem model ze splajnow :P
Napisano 28 Marzec 200816 l heaven może do pokazania samych modeli lepszy byłby AO... co o tym sądzisz?? :) Pozdrawaim
Napisano 28 Marzec 200816 l Autor La R, jeszcze bardziej zeskalowalem nogi stolu Mortom, nieumiem AO robic :P dopiero tutka przejze pozniej moze :P kolejny upek. niedlugo mam zamiar teksturowac :P
Napisano 30 Marzec 200816 l to teraz może jakąś przeźroczystą teksturę na szklanki itd.. :) no i bardzo normalne kwiatki pod oknem ;| :PP żyrandol spoko podłoga i ściany też :) krzesła wyglądają średniowiecznie :) przemodeluj troszkę :) wiesz wybierz sie do jakiegoś furniture shop i popatrz jak dziś obrabiają drewno :P albo poszukaj na internecie :PP Ogółem to mi się podoba :) :)
Napisano 30 Marzec 200816 l Autor dzieks za komentarze :P he. chcialem konczyc juz projekt a tu mi kazesz przerabiac :P heh :P przerobie bo te krzesla slabe sa :P musze sie nauczyc robic te kwiatki jak najszybciej :P heh. nigdy nierobilem. troche minie do nastepnego upa . pozdrawiam i fajnie ze sie podoba.
Napisano 30 Marzec 200816 l podoba mi sie zgranie kolorków takie ciepłe pomieszczenie ! lubie takie fajnie fajnie ;] jedyne do czego moglbym sie przyczepic to oparcia krzeseł .. raczej ich obicia którego wcale niema ...
Napisano 30 Marzec 200816 l już chciałeś kończyć :D jak coś robić to do końca i dobrze, chyba, że to jest tylko ćwiczenie nieznanych funkcji w Twoim programie do 3d :)
Napisano 30 Marzec 200816 l Autor heh :P wlasnie funkcje to wszystkie znam co tutaj uzywalem :P porobie jeszcze troche . wszystkie obiekty musze w nowych projektach robic bo komp niewytrzymuje :P mam ponad 1,4 mln poly (za duzo :P) a mam 512 mega ramu :P he. upa postaram sie dzis lub jutro wrzucic :) dzieks za komenty
Napisano 30 Marzec 200816 l Autor kolejny upek. przerobilem krzesla na troche inne :P niema byc to jakas nowoczesna kuchnia :) Zrobilem material szkla ale widze ze wymaga on poprawy. kiedys tam sie nim pobawie jak przyjdzie czas.
Napisano 30 Marzec 200816 l Autor witam. czas na kolejny upek.... siwy, zrobilem okap :P na necie znalazlem taki i zrobilem :) ps. wiem ze cos z tymi szklankami musze zrobic bo wygladaja jak sloiki :P i tekstura nieciekawa tez jest :P
Napisano 30 Marzec 200816 l a gdzie okap ? ..a gdzie kobieta? a tak na poważnie obietky wyglądają ciekawie, tylko te roślinki takie mało interesujące, ja przynjamniej takich bym nie chciał mieć
Napisano 31 Marzec 200816 l Autor dzieki. polon :) wiem wiem, kwiatki normalne beda tylko musze je zrobic :P postaram sie na dniach wstawic upa :P kobieta bedzie moze kiedy indziej ;P hehe.
Napisano 31 Marzec 200816 l Poki co ladnie, tylko troche pustawo na ścianach, i dawaj troche jasniejsze te rendery :) pozdr
Napisano 31 Marzec 200816 l Autor witam. ja robie pod swoj monitor. u mnie jest jasno. postaram sie jasniejsze zrobic :) w szkole jak patrze to prawie nic niewidac na renderze.
Napisano 31 Marzec 200816 l Musisz monitor sobie ściemnić i już. Dajesz chłopaku póki co fajnie...okap, hmm. Jak okap.;)
Napisano 31 Marzec 200816 l Autor kolejny upek... -podrasowalem material szkla i oswietlilem mocniej scene teraz za roslinki sie biore...
Napisano 31 Marzec 200816 l Autor witam... cos mi sie ustawienia swiatla popsuly i jest troche przyciemno :P bede musial to czym predzej naprawic... tymczasem krzaczki... ps. czym najlepiej oswietlac scene ?
Napisano 31 Marzec 200816 l Wg. mnie Light Cache + Brute Force ,choć zamiast LC ładny efekt vizek daje też Photon map. Ale to juz chyba bardziej kwestia ustawień i upodobań
Napisano 1 Kwiecień 200816 l Poki co ladnie, tylko mam wrazenie (moge sie mylic) ze te szafki to chyba za niskie są. pozdr
Napisano 1 Kwiecień 200816 l Autor gregorjan, sproboje :) Poke szafki maja wlasciwy rozmiar... u mnie wlasnie takie sa.. pozdrawiam.
Napisano 2 Kwiecień 200816 l No nie żle. Tylko te zdjęcie jakoś słabo jakościowo. Czy mi się zdaje? Ale i tak fajnie:) wstaw cos za okno chyba że tam ma byc bardzo ciemno:)
Napisano 2 Kwiecień 200816 l Autor The Capo, tam bedzie cos za oknem :P zdaje ci sie ze slaba jakosc:P Koyot, tak sie sklada ze jest Direct Light za oknem, VrayLight w oknach, na suficie bo za ciemno bylo i za kamera :)
Napisano 2 Kwiecień 200816 l Autor kolejny upek :) material blatu :) ten material powinien byc podobny do materialu szafek ale nie taki sam wiec pobawilem sie troche w fotoszopie i przerobilem :) ps. co trzeba przestawic zeby przepalenie direct lighta bylo silniejsze bo praktycznie prawie go niewidac...
Napisano 2 Kwiecień 200816 l Autor arturprx2, w ktorym miejscu sa zle proporcje ? wszystko ma realne wymiary... pewnie przez kamere sie tak tobie wydaje. wszystko mierzylem jak modelowalem.
Napisano 2 Kwiecień 200816 l nie wiem, może... wez miarka dla swietego spokoju i oblec po stole i krzeslach ;)
Napisano 2 Kwiecień 200816 l heaven moglbys wrzucic pront screena ze scena? jestem ciekawy jakie masz rozmieszczenie swiatel
Napisano 3 Kwiecień 200816 l Autor arturprx2 ... krzesla i stoly maja dobre wymiary bo bralem je z allegro i sam je liczylem... zdaje sie szer to 46,5 w kazda strone (moglem troszeczke zwezic), a wys ma 90 cos chyba... juz niepamietam. stol ma 180-200 cm .. niepamietam dokladnie... Koyot, fajnie ze mi zwrociles uwage... patrze teraz i widze ze przypadkiem skasowalem vraylighta z jednego okna. pozniej wstawie i zrobie render jak bede mial nowe teksturki nalozone :)
Napisano 3 Kwiecień 200816 l faktycznie perspektywa w lewo ucieka i zle mi sie zdawalo, zwracam honor ;)
Napisano 3 Kwiecień 200816 l Autor no i czas na kolejny upek.. pobawilem sie chwilke ze swiatlem... wywalilem vraylighty i direct lighta, zapodalem jednego suna, podkrecilem procka... :) jak sadzicie ? teraz lepiej ? chyba za mocne przepalenie co ?
Napisano 3 Kwiecień 200816 l ogolnie ok tylko jakos tak blado mi sie wydaje i plasko, popracuj nad scenka, dodaj wiecej detali i bedzie lepiej :) pozdro
Napisano 3 Kwiecień 200816 l Autor ok. postaram sie w wolnym czasie :P moze jakies pomysly co dodac ?
Napisano 3 Kwiecień 200816 l ogolnie ok tylko jakos tak blado mi sie wydaje i plasko, popracuj nad scenka, dodaj wiecej detali i bedzie lepiej :) pozdro Płasko bo mało kontrastowo :) heaven - no teraz to światełko jest git aczkolwiek chciałbym abyś zobaczył jak będzie wyglądało słoneczko odrobinę pod innym kątem - nie tak równolegle do krawędzi stołu - tak się tylko zastanawiam :) Coraz lepiej :)
Napisano 4 Kwiecień 200816 l Autor La R, niema problemu ale dopiero wieczorkiem :) niedlugo do szkoly musze jechac :)
Napisano 4 Kwiecień 200816 l No swiatlo pod innym katem bo tak centralnie na stol to sztucznie wyglada. Niech kafelki na podlodze i scianach odbijaja co nieco.
Napisano 4 Kwiecień 200816 l Zmywarki i tak nie otworzysz :P Te kieliszki wyglądają jak cel do strzelania z wiatrówki.
Napisano 4 Kwiecień 200816 l z podstawowych rzeczy to ja bym zmieniła kąt padania światła, żeby Ci się cienie ciekawiej ułożyły... i chyba mimo wszystko bardziej 'ludzką' perspektywę z kamerki... o projekcie się nie wypowiem, ale jakoś tak... zachowawczo i mało nowocześnie, jakbyś się bał trochę podziałać z większym rozmachem;) Brakuje mi też zróżnicowania kolorystycznego i kontrastów...