heaven Napisano 25 Marzec 2008 Autor Napisano 25 Marzec 2008 witam. udalo mi sie zmniejszyc o 700k poly :) prace posunely sie w nieznacznym stopniu :P w miedzyczasie robienia projektow ogladam jakies tutki i wogole cos robie wiec sie dluzy to :P ale im dluzej posiedze tym wiecej bede umial :P
Ania Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 nogi stołu są bardzo grube chyba blaty nie powinny być niższe od stołu, czy na pewno masz dobre proporcje?
heaven Napisano 25 Marzec 2008 Autor Napisano 25 Marzec 2008 tez zauwazylem ze za grube zrobilem :P a co do stolu to na allegro byl taki duzy co mial 84 cm wlasnie wys. a blaty moje maja ok. 80 tak jak w rzeczywistosci. zmniejszylem troche bo w mojej kuchni stol nizszy jest od blatow. dzieks za komenta :)
heaven Napisano 26 Marzec 2008 Autor Napisano 26 Marzec 2008 kolejny up.... suszarka czy jak to nazwac wymodelowana ze splajnow :P moj pierwszy jakikolwiem model ze splajnow :P
La R Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Te nogi to nie za grube nadal? Suszarka jak suszarka ;]
Mortom Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 heaven może do pokazania samych modeli lepszy byłby AO... co o tym sądzisz?? :) Pozdrawaim
heaven Napisano 28 Marzec 2008 Autor Napisano 28 Marzec 2008 La R, jeszcze bardziej zeskalowalem nogi stolu Mortom, nieumiem AO robic :P dopiero tutka przejze pozniej moze :P kolejny upek. niedlugo mam zamiar teksturowac :P
Matrixus17 Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 to teraz może jakąś przeźroczystą teksturę na szklanki itd.. :) no i bardzo normalne kwiatki pod oknem ;| :PP żyrandol spoko podłoga i ściany też :) krzesła wyglądają średniowiecznie :) przemodeluj troszkę :) wiesz wybierz sie do jakiegoś furniture shop i popatrz jak dziś obrabiają drewno :P albo poszukaj na internecie :PP Ogółem to mi się podoba :) :)
heaven Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 dzieks za komentarze :P he. chcialem konczyc juz projekt a tu mi kazesz przerabiac :P heh :P przerobie bo te krzesla slabe sa :P musze sie nauczyc robic te kwiatki jak najszybciej :P heh. nigdy nierobilem. troche minie do nastepnego upa . pozdrawiam i fajnie ze sie podoba.
malyboa Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 podoba mi sie zgranie kolorków takie ciepłe pomieszczenie ! lubie takie fajnie fajnie ;] jedyne do czego moglbym sie przyczepic to oparcia krzeseł .. raczej ich obicia którego wcale niema ...
Matrixus17 Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 już chciałeś kończyć :D jak coś robić to do końca i dobrze, chyba, że to jest tylko ćwiczenie nieznanych funkcji w Twoim programie do 3d :)
heaven Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 heh :P wlasnie funkcje to wszystkie znam co tutaj uzywalem :P porobie jeszcze troche . wszystkie obiekty musze w nowych projektach robic bo komp niewytrzymuje :P mam ponad 1,4 mln poly (za duzo :P) a mam 512 mega ramu :P he. upa postaram sie dzis lub jutro wrzucic :) dzieks za komenty
heaven Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 kolejny upek. przerobilem krzesla na troche inne :P niema byc to jakas nowoczesna kuchnia :) Zrobilem material szkla ale widze ze wymaga on poprawy. kiedys tam sie nim pobawie jak przyjdzie czas.
heaven Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 wylecialo mi z glowy xD dzieks za przypomnienie :P
heaven Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 witam. czas na kolejny upek.... siwy, zrobilem okap :P na necie znalazlem taki i zrobilem :) ps. wiem ze cos z tymi szklankami musze zrobic bo wygladaja jak sloiki :P i tekstura nieciekawa tez jest :P
polon Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 a gdzie okap ? ..a gdzie kobieta? a tak na poważnie obietky wyglądają ciekawie, tylko te roślinki takie mało interesujące, ja przynjamniej takich bym nie chciał mieć
heaven Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 dzieki. polon :) wiem wiem, kwiatki normalne beda tylko musze je zrobic :P postaram sie na dniach wstawic upa :P kobieta bedzie moze kiedy indziej ;P hehe.
Pablo Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Poki co ladnie, tylko troche pustawo na ścianach, i dawaj troche jasniejsze te rendery :) pozdr
heaven Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 witam. ja robie pod swoj monitor. u mnie jest jasno. postaram sie jasniejsze zrobic :) w szkole jak patrze to prawie nic niewidac na renderze.
La R Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Musisz monitor sobie ściemnić i już. Dajesz chłopaku póki co fajnie...okap, hmm. Jak okap.;)
heaven Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 kolejny upek... -podrasowalem material szkla i oswietlilem mocniej scene teraz za roslinki sie biore...
heaven Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 witam... cos mi sie ustawienia swiatla popsuly i jest troche przyciemno :P bede musial to czym predzej naprawic... tymczasem krzaczki... ps. czym najlepiej oswietlac scene ?
gregorjan Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Wg. mnie Light Cache + Brute Force ,choć zamiast LC ładny efekt vizek daje też Photon map. Ale to juz chyba bardziej kwestia ustawień i upodobań
Pablo Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Poki co ladnie, tylko mam wrazenie (moge sie mylic) ze te szafki to chyba za niskie są. pozdr
heaven Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Napisano 1 Kwiecień 2008 gregorjan, sproboje :) Poke szafki maja wlasciwy rozmiar... u mnie wlasnie takie sa.. pozdrawiam.
TheCapo Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 No nie żle. Tylko te zdjęcie jakoś słabo jakościowo. Czy mi się zdaje? Ale i tak fajnie:) wstaw cos za okno chyba że tam ma byc bardzo ciemno:)
Koyot Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Proponowalbym directa za okno i Vraylight w oknach i slabe za kamera.
heaven Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Napisano 2 Kwiecień 2008 The Capo, tam bedzie cos za oknem :P zdaje ci sie ze slaba jakosc:P Koyot, tak sie sklada ze jest Direct Light za oknem, VrayLight w oknach, na suficie bo za ciemno bylo i za kamera :)
heaven Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Napisano 2 Kwiecień 2008 kolejny upek :) material blatu :) ten material powinien byc podobny do materialu szafek ale nie taki sam wiec pobawilem sie troche w fotoszopie i przerobilem :) ps. co trzeba przestawic zeby przepalenie direct lighta bylo silniejsze bo praktycznie prawie go niewidac...
arturprx2 Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 ojojoj proporcje polecialy na ryj :/ hmmm... mulitpier ?
heaven Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Napisano 2 Kwiecień 2008 arturprx2, w ktorym miejscu sa zle proporcje ? wszystko ma realne wymiary... pewnie przez kamere sie tak tobie wydaje. wszystko mierzylem jak modelowalem.
arturprx2 Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 nie wiem, może... wez miarka dla swietego spokoju i oblec po stole i krzeslach ;)
Koyot Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 heaven moglbys wrzucic pront screena ze scena? jestem ciekawy jakie masz rozmieszczenie swiatel
heaven Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 arturprx2 ... krzesla i stoly maja dobre wymiary bo bralem je z allegro i sam je liczylem... zdaje sie szer to 46,5 w kazda strone (moglem troszeczke zwezic), a wys ma 90 cos chyba... juz niepamietam. stol ma 180-200 cm .. niepamietam dokladnie... Koyot, fajnie ze mi zwrociles uwage... patrze teraz i widze ze przypadkiem skasowalem vraylighta z jednego okna. pozniej wstawie i zrobie render jak bede mial nowe teksturki nalozone :)
arturprx2 Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 faktycznie perspektywa w lewo ucieka i zle mi sie zdawalo, zwracam honor ;)
heaven Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 he :) spoko :) walcze z oswietleniem powoli :P
heaven Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 no i czas na kolejny upek.. pobawilem sie chwilke ze swiatlem... wywalilem vraylighty i direct lighta, zapodalem jednego suna, podkrecilem procka... :) jak sadzicie ? teraz lepiej ? chyba za mocne przepalenie co ?
hcpiter Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 ogolnie ok tylko jakos tak blado mi sie wydaje i plasko, popracuj nad scenka, dodaj wiecej detali i bedzie lepiej :) pozdro
heaven Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 ok. postaram sie w wolnym czasie :P moze jakies pomysly co dodac ?
La R Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 ogolnie ok tylko jakos tak blado mi sie wydaje i plasko, popracuj nad scenka, dodaj wiecej detali i bedzie lepiej :) pozdro Płasko bo mało kontrastowo :) heaven - no teraz to światełko jest git aczkolwiek chciałbym abyś zobaczył jak będzie wyglądało słoneczko odrobinę pod innym kątem - nie tak równolegle do krawędzi stołu - tak się tylko zastanawiam :) Coraz lepiej :)
heaven Napisano 4 Kwiecień 2008 Autor Napisano 4 Kwiecień 2008 La R, niema problemu ale dopiero wieczorkiem :) niedlugo do szkoly musze jechac :)
Koyot Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 No swiatlo pod innym katem bo tak centralnie na stol to sztucznie wyglada. Niech kafelki na podlodze i scianach odbijaja co nieco.
hcpiter Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 dodaj cos na blaty jakies maszyny i wywal tego teapota z rogu :D
siwy Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 Zmywarki i tak nie otworzysz :P Te kieliszki wyglądają jak cel do strzelania z wiatrówki.
Razor_ Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 Co do światła to tak jak poprzednicy. Popraw okap bo straszny
Lorilay Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 z podstawowych rzeczy to ja bym zmieniła kąt padania światła, żeby Ci się cienie ciekawiej ułożyły... i chyba mimo wszystko bardziej 'ludzką' perspektywę z kamerki... o projekcie się nie wypowiem, ale jakoś tak... zachowawczo i mało nowocześnie, jakbyś się bał trochę podziałać z większym rozmachem;) Brakuje mi też zróżnicowania kolorystycznego i kontrastów...
Rekomendowane odpowiedzi