Napisano 15 Wrzesień 200816 l Ehhh zazdroszczę tak swobodnej rączki. koleś ma fajna cyber metalową rękę. :) pozdro
Napisano 2 Październik 200816 l Ej, nie kablować mi tu:P Fajne fajne. Bo i Waldek jest fajny:D Maluj dziadygo:P
Napisano 20 Październik 200816 l http://www.digart.pl/forum/temat/825718/2510_-_Wroclaw_-_Digartowe_warsztaty_rysunku.html ano ano i nie tylko on :D
Napisano 23 Październik 200816 l Wrzucie jakieś foty z tych warsztatów proszę :D heh Pozdrawiam Btw. Prace bardzo przyjemne dla oka .Fajne kolorki.
Napisano 25 Październik 200816 l Jeśli nikt nie wrzuci to zamieszczę parę jak dziewczyna brata zgra je na komputer ;) Fajny był warsztat ze speedpaintingiem, nawet trochę informacji od oDD'a udało mi się wynieść. Szkoda że musiałem wyjść przed czasem zakończenia 'zlotu'
Napisano 25 Październik 200816 l ja zmyłem się o 17:30 było bardzo sympatycznie podpatrzyłem posłuchałem teraz działać :D
Napisano 26 Październik 200816 l Autor joł, ja wczoraj spędziłem świetnie czas, nie wiem czy kogokolwiek czegoś nauczyłem, ani nawet zachęciłem do malowania :P tak w spięciu, nie na swoim kompie, jeszcze starając się gadać z sensem i nie wyjść na idiotę nie jest łatwo ale udało mi się sklecić te dwie prace:
Napisano 27 Październik 200816 l nauczyłeś zachęciłeś gadałeś z sensem i nie wyszedłeś na idiotę :P więcej prac proszę a nie grać na konsoli :D
Napisano 28 Październik 200816 l Waldek niczego nie nauczył tylko zdołował i pokazał jacy jesteśmy mizerni :D Tak na poważnie to trzeba zobaczyć na własne oczy. Przez większość czasu na ekranie dzieje się magia nikt nie wie (nawet Waldek) co się dzieje na ekranie i co tak naprawde rysuje. Bardzo ciekawy sposób na szukanie kształtów i kolorów. oDD >> Sam wymyśliłeś ten sposob?
Napisano 28 Październik 200816 l Parę fotek z warsztatów http://artoftorturr.blogspot.com/2008/10/warszaty-rysunkowe-przedhaloinowe.html
Napisano 2 Listopad 200816 l Autor yo happy-angel raczej samemu nie wymyśliłem, trochę podpatrywania i czytania jak robią inni, troche zgadywania, i pewnie trochę własnej inwencji.
Napisano 3 Listopad 200816 l mega pocisk ! twarz ma zajefajny kolor...generalnie to medal sie nalezy..pozdro
Napisano 19 Listopad 200816 l najbardziej to gra kolorow na obydwu ilustracjach mnie sie podoba..a co do robotow to taka inspiracja a.wood' em..czyz nie? pozdrawiam
Napisano 19 Listopad 200816 l robociki odlotowe, doceniam Twoje zabawy z kolorem i jakies ujarzmianie chaosu, ale chyba wlasnie w takich nieco spokojniejszych i prostszych pracach jak te robociki, skuteczniej pokazujesz swoj duzy warsztat (moze troche taniej, ale skuteczniej).
Napisano 19 Listopad 200816 l swietne pracki, w szczegolnosci ostatnie roboty! a szczury tez fajowe, jednego nawet znam, wpadal czasami do mnie jak jadlem obiad!
Napisano 20 Listopad 200816 l oDD kupuję te robociki bez zastanowienia! Bardzo lubię takie lekkie ale zdecydowane formy. Swoboda w kreacji. Brawo!
Napisano 20 Listopad 200816 l Ty masz pokłady zajebistości niewyczerpane i drzemiące. Nigdy nie pokazujesz wszystkiego co umiesz ale i tak to czuć w domyśle. Jak dobry pisarz nigdy nie opisuje wszystkiego a wiemy że za tym co opisane kryje się dużo więcej.
Napisano 21 Listopad 200816 l wowWOW owo waldek fajne obrazki masz tudzież te robociki, a szczegooie ich twarzoczaszki przypominaja mi troche kreske Goro Fujita...pzdr sie
Napisano 24 Listopad 200816 l Niesamowite :D Bardzo mi się podobają, moje malunki są sztywne i bez życia a te aż kipią energią. Szkoda że nie widziałem jak oDD czarował ^^, jest nagranie z warsztatów?
Napisano 28 Listopad 200816 l Autor dzięki wszystkim za pozytywne komentarze. Co do Ashley Wooda jestem jego fanem, i na pewno jakoś staram się u niego coś podejrzeć, ale bezpośredniej i świadomej inspiracji jego twórczością przy tworzeniu tej pracy nie było. Robociki to tylko taki test - zrobić jeden koncept a potem bawiąc się jego proporcjami szybko stworzyć coś troszkę innego.
Napisano 28 Listopad 200816 l Trochę małpie proporcje ma ten pierwszy pan choć pewnie tak miało być :) i tak mi się podoba Edytowane 28 Listopad 200816 l przez noiprox
Napisano 28 Listopad 200816 l No no no... Pierwszy bardzo mi się podoba... soczyste kolorki i co tu dużo mówić... dobrze malowane :D Jakimi brushami się posługujesz przy malowaniu prac? Że się tak zapytam bo mam z tym mały problem :/
Napisano 29 Listopad 200816 l Zauważyłem mistrzu że bardzo dużo uwagi poświęcasz samej formie w swoich rysunkach. Te kształty są tak wysmakowane i zwracają uwagę widza, że zapomina o takich rzeczach jak brak jakiejś konsekwencji w oświetleniu sceny niekiedy :D
Napisano 29 Listopad 200816 l Hej. Widuje twoje posty czasami na Sijun. Fajne pomysły i dobrze zrealizowane. Podoba mi się design tej dziewcznyny w drugiej pracy. Pozdrawiam.
Napisano 5 Grudzień 200816 l Autor dzięki wszystkim Trochę małpie proporcje ma ten pierwszy pan zgadza się, ale coś mi się w tym podoba :P Jakimi brushami się posługujesz przy malowaniu prac? Że się tak zapytam bo mam z tym mały problem :/ standardowy, przezroczystość uzależniona od nacisku, końcówka standardowa z photoshopa, czasami używam miękkiej kulki też. Zauważyłem mistrzu że bardzo dużo uwagi poświęcasz samej formie w swoich rysunkach. Te kształty są tak wysmakowane i zwracają uwagę widza, że zapomina o takich rzeczach jak brak jakiejś konsekwencji w oświetleniu sceny niekiedy :D mistrzowsko umaczany komentarz w pochwale :P Często jak zaczynam malować postać to do końca nie wiem jak do końca będzie wyglądać otoczenie, w połowie zmieniam zamysł bo coś ciekawszego może przez przypadek wyjdzie, często w ogóle zapominam o tym świetle. Zdecydowanie powinienem o tym więcej myśleć.