pionix Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Wizualizacja mieszkania. Projekt nie mój. Nie mogłem zdecydować się na ujęcie dlatego wrzucam dwa ;) Soft: Autodesk 3ds Max + Photoshop Oświetlenie: VRaySky + VRaySun + kilka IESów. Zachęcam do konstruktywnej krytyki.
Touch Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 mmm.... ciepło, miło, przytulnie;) Bardzo mi się podoba. Krytycznie odniosę się tylko do tego, iż to znów te same meble (stolik, kanapa, stoliki 'barowe', lampy/żyrandole) Pozdr;) Edit: Można by też urozmaicić te drewniane panele na ścianie. Coś w nie wpleść.
hcpiter Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 bardzo ladnie, szczegolnie swiatelko ale czegos mi tu brakuje, czuje taki niedosyt :) Moze przez ten dywan ktory zabardzo daje po oczach albo ta kamienna sciana ? Fajnie jest, a swiatelko jak zawsze modne :D pozdro !
pionix Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Napisano 16 Czerwiec 2008 aaa kurde z tym dywanem to lipa. No ni cholery nie mogłem wymęczyć nic lepszego.
Korbol Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Bardzo fajnie wyszlo. Co do ujęc to też się nie mogę zdecydowac, bo obydwa mi się podobają. pozdr
JunioR Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 u mnie jest tak, ze podoba sie ale jakos ta sciana z kafli mi nie pasuje i z kamienia, ujecia jakos tak robia, ze wyglada jakbys mial proborcje skopane, wnetrze za niskie a dlugie ? Tak czy inaczej ciekawie ale widzialem znacznie lepsze u Ciebie drogi Pionixie :) pozdrawiam!
!Ewert Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 (edytowane) pierwszy lepszy. bardzo ładnie. ale czegoś mi brakuje.może jakiegoś wypełnienia pierdołami nie wiem dokładnie trudno mi sprecyzować to co czuje. klient był pewnie zachwycony. Edytowane 16 Czerwiec 2008 przez !Ewert
pionix Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Napisano 16 Czerwiec 2008 czyli jednym słowem wybrakowana wizka ;)
La R Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 ...dywan był, ściana była to jeszcze poduszka zdechła ;)...zachwyty też były :)
pressenter Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Sunofa... Pieknie jak zwykle tylko ten dywan jakby z kilku vraymeshy;) Jaki rendertime na jedna wizke?
Pawelkos Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Mi sie bardzo podoba, ladnie i cieplo oswietlone, bylbym za pierwszym ujeciem a na dywanie widac szwy ;p
hcpiter Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 czyli jednym słowem wybrakowana wizka ;) ee no nie jest az tak zle jeszcze wiesz czytaj duzo tutkow, ogladaj video a bedzie lepiej ;) ;D Ale ta lampa przy scianie to odstaje ;) to tak zeby poprawic humor xD
siwy Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 przyzwoita wizka ale na kolana nie rzuca, jak to się mówi: " widziałem lepsze twoje prace" :)
Touch Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Chyba przelecę wszystkie wizki dzisiaj :D Pozdr
pionix Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Touch - dobre :D że tez Ci się chciało... nawet odbicia w stoliku zrobiłeś :)
patry Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Touch - jak ty ten dywan podmieniłeś?!?! :O To jest ejmejzing :D
SWRSC Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 pewnie poprzez vanishing point, w sumie prosta sprawa :)
lukjaw Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 (edytowane) Touch napisz tutka i sprzedawaj. 20 kroków na postprodukcję. Ja swego czasu szukałem ciekawych myków ale ciężko ;/ Edytowane 17 Czerwiec 2008 przez lukjaw
Touch Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Przecież ja nie robię tutaj żadnego czary mary;) Proste funkcje Photoshopa i to nawet nie najnowszego;) Dywan to wklejona grafika, obrócona i potraktowana modyfikatorem Skew. Dopasować rogi i krawędzie do oryginalnego dywanu i jest ok;) Przenikanie warstw na multiply i zmniejszone opacity. Obrys ścieżką stolika, utworzenie zaznaczenie z tej ścieżki, usunięcie części dywanu, która normalnie byłaby niewidoczna. Odbicie w stoliku nie jest poprawne. To tylko zaznaczenie chromowanej części stolika odbite lustrzanie i skopiowanie na podstawie tego zaznaczenia części dywanu. Znowu odbicie lustrzane, znowu przenikanie na multiply, zmniejszone opacity i jest;) Reszta to zabawa krzywymi na całości obrazka. Pozdrawiam
pionix Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 good work pozdrawiam Dla mnie czy dla Touch'a? ;)
Touch Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 LOL :D Gdybyś nie zrobił wizki ja nie miałbym się na czym wyżywać;) Może niedługo przestanę Wam rendery terroryzować i przerzucę się znowu na swoje;p Pozdr
pionix Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Możesz terroryzować ile tylko chcesz :)
mkeruj Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Punkty dla obu. Wiem, że strona projektowa Cię nie interere, ale mnie chyba przytłaczałoby siedzenie w tej dziurze z biurkiem.
Idaho Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 "Kafelki" kompletnie nie pasują. Kolorystyka w porządku poza grafitem. Ściana z kamienia - sprawa dyskusyjna. Do jednego pokoju wrzuciłeś różne elementy. Drewniana podłoga, kamienna ściana, "kafelki" (tylko z tym mi się kojarzą), sufit jeszcze inna faktura - trochę tego za dużo. Ale jak zaznaczyłeś projekt nie twój. Poza tym ładnie wykonane. Jak z "żurnala" ;) Pozdrawiam
jjh Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 o ile pamiętam z zajęć z rysunku ujęcie powinno się robić z pozycji stojacej osoby ( 170 cm )
pionix Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Te "kafle" na wprost to nie kafle tylko zabudowa meblowa z bardzo cienkimi ramkami aluminiowymi/metalowymi.
Touch Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 jjh - gdyby wszystko robić tak jak piszą/mówią w podręcznikach, to mielibyśmy ogólną i nudną degrengoladę. Odejście od przyjętych konwencji bardzo często wychodzi na plus;) lukjaw, hehe, danke;) Jak wspomniałem, żeby efekt post wyszedł dobry i sam oryginał musi trzymać wysoki poziom. U pionix'a o to nie trudno;)) Jak wrzucisz coś swojego na forum, to i Twoje mogę zbezcześcić;D Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi