Napisano 16 Czerwiec 200816 l Wizualizacja mieszkania. Projekt nie mój. Nie mogłem zdecydować się na ujęcie dlatego wrzucam dwa ;) Soft: Autodesk 3ds Max + Photoshop Oświetlenie: VRaySky + VRaySun + kilka IESów. Zachęcam do konstruktywnej krytyki.
Napisano 16 Czerwiec 200816 l mmm.... ciepło, miło, przytulnie;) Bardzo mi się podoba. Krytycznie odniosę się tylko do tego, iż to znów te same meble (stolik, kanapa, stoliki 'barowe', lampy/żyrandole) Pozdr;) Edit: Można by też urozmaicić te drewniane panele na ścianie. Coś w nie wpleść.
Napisano 16 Czerwiec 200816 l bardzo ladnie, szczegolnie swiatelko ale czegos mi tu brakuje, czuje taki niedosyt :) Moze przez ten dywan ktory zabardzo daje po oczach albo ta kamienna sciana ? Fajnie jest, a swiatelko jak zawsze modne :D pozdro !
Napisano 16 Czerwiec 200816 l Autor aaa kurde z tym dywanem to lipa. No ni cholery nie mogłem wymęczyć nic lepszego.
Napisano 16 Czerwiec 200816 l Bardzo fajnie wyszlo. Co do ujęc to też się nie mogę zdecydowac, bo obydwa mi się podobają. pozdr
Napisano 16 Czerwiec 200816 l u mnie jest tak, ze podoba sie ale jakos ta sciana z kafli mi nie pasuje i z kamienia, ujecia jakos tak robia, ze wyglada jakbys mial proborcje skopane, wnetrze za niskie a dlugie ? Tak czy inaczej ciekawie ale widzialem znacznie lepsze u Ciebie drogi Pionixie :) pozdrawiam!
Napisano 16 Czerwiec 200816 l pierwszy lepszy. bardzo ładnie. ale czegoś mi brakuje.może jakiegoś wypełnienia pierdołami nie wiem dokładnie trudno mi sprecyzować to co czuje. klient był pewnie zachwycony. Edytowane 16 Czerwiec 200816 l przez !Ewert
Napisano 16 Czerwiec 200816 l ...dywan był, ściana była to jeszcze poduszka zdechła ;)...zachwyty też były :)
Napisano 16 Czerwiec 200816 l Sunofa... Pieknie jak zwykle tylko ten dywan jakby z kilku vraymeshy;) Jaki rendertime na jedna wizke?
Napisano 16 Czerwiec 200816 l Mi sie bardzo podoba, ladnie i cieplo oswietlone, bylbym za pierwszym ujeciem a na dywanie widac szwy ;p
Napisano 16 Czerwiec 200816 l czyli jednym słowem wybrakowana wizka ;) ee no nie jest az tak zle jeszcze wiesz czytaj duzo tutkow, ogladaj video a bedzie lepiej ;) ;D Ale ta lampa przy scianie to odstaje ;) to tak zeby poprawic humor xD
Napisano 16 Czerwiec 200816 l przyzwoita wizka ale na kolana nie rzuca, jak to się mówi: " widziałem lepsze twoje prace" :)
Napisano 17 Czerwiec 200816 l Autor Touch - dobre :D że tez Ci się chciało... nawet odbicia w stoliku zrobiłeś :)
Napisano 17 Czerwiec 200816 l Touch napisz tutka i sprzedawaj. 20 kroków na postprodukcję. Ja swego czasu szukałem ciekawych myków ale ciężko ;/ Edytowane 17 Czerwiec 200816 l przez lukjaw
Napisano 17 Czerwiec 200816 l Przecież ja nie robię tutaj żadnego czary mary;) Proste funkcje Photoshopa i to nawet nie najnowszego;) Dywan to wklejona grafika, obrócona i potraktowana modyfikatorem Skew. Dopasować rogi i krawędzie do oryginalnego dywanu i jest ok;) Przenikanie warstw na multiply i zmniejszone opacity. Obrys ścieżką stolika, utworzenie zaznaczenie z tej ścieżki, usunięcie części dywanu, która normalnie byłaby niewidoczna. Odbicie w stoliku nie jest poprawne. To tylko zaznaczenie chromowanej części stolika odbite lustrzanie i skopiowanie na podstawie tego zaznaczenia części dywanu. Znowu odbicie lustrzane, znowu przenikanie na multiply, zmniejszone opacity i jest;) Reszta to zabawa krzywymi na całości obrazka. Pozdrawiam
Napisano 17 Czerwiec 200816 l LOL :D Gdybyś nie zrobił wizki ja nie miałbym się na czym wyżywać;) Może niedługo przestanę Wam rendery terroryzować i przerzucę się znowu na swoje;p Pozdr
Napisano 17 Czerwiec 200816 l Punkty dla obu. Wiem, że strona projektowa Cię nie interere, ale mnie chyba przytłaczałoby siedzenie w tej dziurze z biurkiem.
Napisano 17 Czerwiec 200816 l "Kafelki" kompletnie nie pasują. Kolorystyka w porządku poza grafitem. Ściana z kamienia - sprawa dyskusyjna. Do jednego pokoju wrzuciłeś różne elementy. Drewniana podłoga, kamienna ściana, "kafelki" (tylko z tym mi się kojarzą), sufit jeszcze inna faktura - trochę tego za dużo. Ale jak zaznaczyłeś projekt nie twój. Poza tym ładnie wykonane. Jak z "żurnala" ;) Pozdrawiam
Napisano 17 Czerwiec 200816 l o ile pamiętam z zajęć z rysunku ujęcie powinno się robić z pozycji stojacej osoby ( 170 cm )
Napisano 17 Czerwiec 200816 l Autor Te "kafle" na wprost to nie kafle tylko zabudowa meblowa z bardzo cienkimi ramkami aluminiowymi/metalowymi.
Napisano 17 Czerwiec 200816 l jjh - gdyby wszystko robić tak jak piszą/mówią w podręcznikach, to mielibyśmy ogólną i nudną degrengoladę. Odejście od przyjętych konwencji bardzo często wychodzi na plus;) lukjaw, hehe, danke;) Jak wspomniałem, żeby efekt post wyszedł dobry i sam oryginał musi trzymać wysoki poziom. U pionix'a o to nie trudno;)) Jak wrzucisz coś swojego na forum, to i Twoje mogę zbezcześcić;D Pozdr