Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

proponuje zagescic troche siatke z tyłu...z wlasnego dostwiadczenia wiem ze duze trojkaty zle wygladaja...te drzwi bym pociagnoł do konac na dole, za to z tyłu, ten podział ktory konczysz ogromnym trojkatem, wogole bym wywalil...zbedny!

Napisano

Mnie sie podoba, ale rzeczywiscie drzwi bym powykanczal i zrobil je otwierane, wiec i jakies scromne wnetrze byloby wskazane. Co do samej siatki mam tylko male obiekcje co do laczenia drzwi z rama na okolo przedniej szyby, gorna czesc, dziwnie tma to wyglada.

Napisano

O powiem ci stary że robi to dobre wrażenie!

Może są trochę dziwne miejsca przy zagęszczeniu trójkątów pod hd

lepiej by było pociągnąć więcej cięć niż łączyć w trójkąty no ale nie wygląda to źle.

Gość Marioza
Napisano

o dobre dobre, czuje na plecach oddech konkurencji XD ( żarcik;), w kazdym razie wygląda elgancko i podoba mi się

Gość Marioza
Napisano

ostro :), zderzak fajny, normal wygląda normlanie , bez połysku z lekkim selfem czy ambientem zawsze jest mniej atrakcyjne , tak jak Por@szek pisze mozna go wzmocnić w crazym opcjonalnie,

Napisano

Teraz myślę że to będzie ostateczna wersja siatki vana

Prawie nic się nie zmieniło tylko dodałem wnęki do klamek na drzwiach i sciełem dach przy przedniej szybie oraz wzdłuż.

I kolejne zrzuty tym razem skromne wnętrze oraz szyby

http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/game_art_ford_van_18.png

http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/game_art_ford_van_19.png

http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/game_art_ford_van_20.png

http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/game_art_ford_van_21.png

http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/game_art_ford_van_22.jpg

http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/game_art_ford_van_23.png

http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/ford_van_szyby.png

Nie mogę nigdzie znaleźć referencji zawieszenia do forda vana więc jak by co to chętnie skorzystam.

Napisano

Wnętrze mi się nie podoba :)

Strasznie jednolite jest, i brakuje ogólnego detalu imho.

Poza tym to oczywiście porządna robota i szyby wyszły super :)

Napisano

Ex3 szyby są zasyfione po co detal- ja rozumiem że brak liczników guziczków ale pewnie i na nie przyjdzie pora

Dodam że to mój jak na razie trzeci model w sensie Game Art na którym będą tekstury

Gość Marioza
Napisano

mnie sie podoba to wnetrze, nie jest to pojscie w hyper real ale ma za to fajny klimacik,

Napisano

Jeszcze będą jakieś drobne poprawki na teksturze ale w sumie tył i dach skończony

Boków nie pokazałem bo niema jak na razie zbytni co pokazywać ale już coś tam jest

Tekstura tylnych szyb będzie prawdopodobnie bardziej zabrudzona

0e44c8ae3cc18212m.png

Napisano (edytowane)

On ma bydgoska rejestracje??oO

Po czym to poznałeś BYD 2008 no i oczywiśćie że to Bydgoszcz

A co do forda prace idą pełną parą aż mi myszka się kopci

Edytowane przez Wodzumarcin
Napisano
Po czym to poznałeś BYD 2008 no i oczywiśćie że to Bydgoszcz

Milo zobaczyc cos swojskiego ;)

Juz ciesze sie na mysl powrotu do bydzi hehehe ... *nostalgia mode on*

Napisano
Napisano

Bardzo ladne. Wrzucilbys to za jakims odbiciem na tekturze. Wiem, ze auto brudne, stare i zniszczone, ale odrobina refleksow bardzo by mu pomogla.

Duzy plus +++

Napisano

hm...polecam nie robic z jednej bryły zawieszenia auta, lepiej poprowadzic wciecie na koło przez całe auto i "wsadzic" tam boxa, zawsze jakas optymalizacja:)

Napisano (edytowane)

Finish

Soft: Blender 2.46

Tekstury: Gimp

Tris:4852

Tekstury: 1x2048x2048+NormalMap

3x1024x1024+NormalMap-y

game_art_old_ford_van_1_m.jpggame_art_old_ford_van_2_m.jpg

game_art_old_ford_van_4_m.jpggame_art_old_ford_van_7_m.jpggame_art_old_ford_van_6_m.jpg

game_art_old_ford_van_t1m.jpggame_art_old_ford_vant2m.jpg

game_art_old_ford_van_3.jpg

A tu wersja końcowa samego Forda (High Poly)

old_ford_van_3.jpg

old_ford_van_2.jpg

old_ford_van_1.jpg

Napisano

na wstepie chcialbym powiedizec ze bardzo mi sie poodba, i nie moge sobie wyobrazic jak cos takiego mozna zrobic w GIMPie...:)

Ale... co do modelu moge miec pare osobistych uwag, malo znaczacych:)

Po 1sze, strasznei duzo textur, mozna by to zrobic na polowie tego spokojnie:) no ale akurat to dla aspektow wizualnych nie jest problem! next...wydaje mi sie ze tam na masce to mogles jednego chamferka dorzucic, bo trasznie otro ten kant wyszedl! Pare trisow mozna by zaoszczedzic n kolach łącząc co drugą krwaedz wewnątrz...i brakuje mi tutaj speculara chyba, albo przemieszania z CubeMapą troche! szyby bardziej brudne niz cala karoseria...a powinno byc na odwrot:) ot taki wywod...ale pojazd jest zajebiaszczy

Napisano

Tego się obawiałem, że to blender... Aua, ten soft zaczyna być naprawdę dobry, jeżeli używają go umiejętni ludzie. Maksiu zrób coś, bo się boję...

Napisano
Creator, niech no zgadnę... Wacom Bamboo?

hehehe tak jest :D ale dobrze że dorzucają Photoshop Elements :P jak nie miałem tabletu to cały czas pracowałem na GIMPie. Nie wiem na czym polega problem, trzeba poczytać.

Napisano

Moj znajomy ma ten tablet, ja mam ten tablet, ale znajomy ma linucha, mieszacza i gimpa, full GNU set i chyba naprawili już obsługę tego tabletu tyle że trzeba coś tam ustawić, jakieś sterowniki ściągnąć. Jak się dowiem czegoś więcej na pewno dam ci znać.

Napisano

ok dzięki :) prócz windy mam też Kubuntu 64bit ale tam coś tablet mi nie śmiga w ogóle, a nie mam czasu się bawić w konfiguracje, ale jak znajdę chwilę to też sprawdzę.

Żeby nie było oftopa ;) Wodzumarcin przejrzałem Twoje portfolio,ciekawe prace :) Coś nowego się szykuje?

Napisano

Bruneq - poprawić siatę dodając tam, odejmując tu parę trisów , to nie problem.

Bielo^ - nie mogłem się doczekać kiedy będzie można wypalać normale, szkoda że nie można specular

Creator – wszystko wypalane w blenderze 2.46 diffuse i normale

A oftopa nikt nie zauważy

Jeszcze będę chciał zrobić scenę do Forda hpoly ale to już nie ten dział.

Napisano

dla mnie rewela swietnie to wyglada, zal jedynie faktycznie tego brakujacego chamferka na masce ale to szczegół niespecjalnie istotny

Napisano (edytowane)

Bielo^ - Kamyki i zielsko midelowane ®ęcznie i tak samo ich rozmieszczenie

Co do kamyków mogłem wykorzystać blenderowe GE do ich rozrzucenia ale miał bym pewne problemy sprzętowe.

Wcześniej zielsko i kamyki były prezentowane w węglarce ale tam wyglądały papierowo.

No cóż trzeba się uczyć na błędach.

Jak znasz fajne skrypty do (blendera) robienia zielska to chętnie chciał bym je wypróbować ale nie mam na myśli Fiber Generator

Napisano

miód malinka, 5* sie dziwne ze ich tu jeszcze ni ma o_O

Napisano

Nie mnie jest oceniać swoje prace choć wiem że ford wyszedł bardzo realistycznie i taki był zamiar. Jak dotąd jest to najlepsza tekstura jaką zrobiłem

I tak dzięki za jakiekolwiek gwizdki nawet te przed oczyma.

Napisano

Wodzumarcin rewelacja. Super tekstury, zrób jakiegoś tutoriala bo nie mam zielonego pojęcia jak można to zrobić w... gimpie (sic!) ;P model tez niczego sobie choc siateczka mi sie tak w 100% nie podobra ale na renderach tego nie widac :P

gratuluje!