RaVirr Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2008 Dzięki.. Ja te linie robiłem "nieco" inaczej (nawet nie pytajcie jak:P) i dlatego takie to wszystko wychodziło:P Czuję się teraz bardziej uświadomiony:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 PERSPECTIVE GRID BRUSH jak masz lenia :D wstaw sobie na nowym layersie mam nadzieje ze pomogłem ^_^ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 E tam, czepiacie się... po prostu obrazek jest zdjęciem zrobionym ze zniekształconym obiektywem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 noiprox Fajnie by było bo tylko trzeba by było wymienić obiektyw, a tu nie ma tak łatwo xD Oglądnąłem trailer WoW: Wrath of the Lich King i postanowiłem namalować coś na wzór krajobrazu z kadru który sobie wybrałem:) Oto co wyszło: Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 siczko fajnie oprócz dołu który widać jest bałdzo płaski texturke zawsze sobie wygnij warpem chyba ze wygiąłeś to ci sie nie udało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 no nieźle, już zaczyna się podobaćxD... może by je zgiąć lekko w nasze prawo(texturki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 Spłaszczyłem obrazek i niestety go w takiej formie zapisałem...więc nici z poprawek :/ Następny śniegowy niestety dużo szybciej...idę spać bo po weselu i poprawinach jestem ^^ Komentarze mile widziane :* : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 klimat wypas, kolorki tez niczego sobie, wykonanie 4.5 / 5 , całość 5/5. bardzo fajna praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Takie puste te Twoje prace, właściwie nie wiem co chcesz pokazać, górki, jakieś skały, bliżej niezidentyfikowaną roślinę? Pusto, mało detalu i wciskasz te tekstury :P Do tego ciągle tylko w kilku kolorach. Maluj (rysuj? :P) z fotografii i to takich z prostą perspektywą, żadnych przekręceń i innych dziwactw :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 naprawdę syte na tło, świetna baza do pracy nad jakąś bardziej rozbudowaną sceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 rallyman Dzięki! prrrszalony Właśnie to chce pokazać-górki skałki roślinki. Na kolory przyjdzie czas bo póki co, gdy operuje większą paletą kolorów robi się strasznie "barokowo" (nieczytelnie). Widzisz...umiejętności jeszcze nie te, ale bardzo kusi robić coś z wyobraźni, takiego własnego, całkiem autorskiego... mysz..i kusi by do tego dołożyć postacie, zrobić bardziej rozbudowaną scenę no, ale tak jak wcześniej pisałem jeszcze nie dam rady.. Dzięki za docenienie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Takie o farbą akrylową: śnieg dodany w ps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 fajne podoba mi sie a czy masz wersje bez śniegu ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 mam^^ w sumie bez śniegu chyba nawet lepiej^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 bez sniegu better ;) bałdzo fajne to masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Pierwszy brzydal: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 ale laska :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2008 :) Dwie mordy do oceny (jedna znana z challange corner:) ): 1. 2. Komentarze mile widziane;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 pierwsza fajna nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Heh dzięki:) Portret ołówkiem tym razem: Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 fajne, tylko nos przy czole tak jakoś dziwnie wyszedł :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2008 (edytowane) Portret oddany, spodobał się dziewczynie, ale z niej to raczej mało wymagający widz:)) Nowe (malowane na laptopie, u mnie może inaczej wyglądać:P):D EDIT: Jeszcze Hindusów dorzucam:) Edytowane 30 Wrzesień 2008 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Październik 2008 Autor Share Napisano 3 Październik 2008 Trochę lipnie z komentarzami, ale jedziemy dalej... Szkic ołówkiem mocno maźnięty w ps (mniej więcej tak 50% ołówka, 50% szopa) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Październik 2008 Autor Share Napisano 22 Październik 2008 Nowe: Jakby ktoś pytał, bo takie pytanie już padło, jest to czysta grafika. Malowane na podstawie zdjęcia (właściwie to tylko ludzik ze zdjęcia;) ). Łącznie przesiedziałem przy tym jakieś 30h w wolnym czasie, wielokrotnie bawiąc się teksturami żeby to jakoś wyglądało:) I właściwie temat dalej jest otwarty bo nie jestem jakoś zmęczony tą pracą;D Przy niej zazwyczaj się odprężałem po wykładach.. Do poprawy na pewno wiele rzeczy.. Chciałem uzyskać efekt taki jak był w Oblivionie-zapomniana rzeźba gdzieś w lesie na środku jeziorka;) Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 22 Październik 2008 Share Napisano 22 Październik 2008 W pomarańczowym widoczku ze smokiem - unikaj tak wyrazistych tekstur na wierzchu. Maskują może niedociągnięcia, ale psują też ogólny odbiór pracy., a górna cześć wygląda bardzo fajnie. Druga praca gites ;) Fajny zalążek z którego mogłoby wyjść coś fajnego. Kompozycyjnie bardzo proste, ale w miarę ładnie namalowane. Dziewczynka ma tylko małe błędy w anatomii w okolicach szyi i okolic żuchwy. Dziewczyna ze szklanką - praca raczej z tych gorszych. Sporo rzeczy jest nie tak. Zbyt dużo czerni i nieciekawego brudu. Dłoń anatomicznie źle i do tego mało czytelna. Kolejna praca - nie za bardzo wiadomo o co chodzi i co to jest. Fontanna? Jak na 30h pracy to trochę mało się dzieje ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Listopad 2008 Autor Share Napisano 22 Listopad 2008 Dzięki za opinie:)) Do poprzedniej pracy może kiedyś wrócę;) (swoją drogą-tak, to jest fontanna;) ) Teraz taki wip ze speedpaintingu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2008 Nowe coś.. Przegiąłem w pewnym momencie i zrobiło się z deka nieczytelnie.. Wrzucam bo się troszku napracowałem przy tym (co nie zmienia faktu, że wyszło jak wyszło :P): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 Dla mnie super ! Bardzo mi się podoba - klimatyczna pracka, raczej nie mam nic do zarzucenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 Klimatycznie jest na pewno i ogólnie ładnie to wygląda, taka niespokojna, niedokładna, przybrudzona... podoba sie :D tylko czepiłbym się gór, które są zbyt szczególowe i odwracają uwage troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Dzięki panowie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 Jeszcze pytanie: te skałki po lewej to podmalowana teksturka jest czy pędzel z teksturą czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Najpierw były malowane normalnym okrąglakiem, a później rzuciłem nań warstwę z teksturą z włączonym kanałem overlay. Zawsze tak robię i efekt raczej mnie zadowala:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 Ferie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 Bardzo fajna faktura skałek, pierwszy plan robi świetne wrażenie, jednak przydało by się to trochę zróżnicować, szczególnie chyba kolorem, dodac gdzie niegdzie trochę mchu trawy krzaczorów, kożeni itp. na drugim planie powrzucałbym jakies pnącza, to tak wygląda na miniatórce ale w powiększeniu w sumie nie wiadomo co tam jest. Myslę żę pomogła by jeszcze jedna warstwa rożnicująca kolory planów, np.na overlayu czy hard light. Ogólnie przyjemne wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Luty 2009 Autor Share Napisano 11 Luty 2009 Dzięki, następnym razem bardziej się postaram:) Teraz skupie się na challenge cornerze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 Póki co nie mam siły na walkę xD Więc coś zmalowałem poza konkursem:P Co myślicie? Tym razem zero tekstur (filtr "gain" dodany w photoshopie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Trzy speedy na tygodniowy speedpainting: 1. 2. 3. Który najlepszy?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 ta pracka bez textur... bardzo fajna :) a z piratow pierwszy speed klimatycznie zdecydowanie najlepszy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Dzięki, ja już myślałem, że ta bez tekstur jest strasznie słaba i dlatego nikt nie skomentował;) Hmm..wrzucę obie pirackie prace póki co do wsp a później się konkretnie zastanowię którą do sondy dać;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 Taki nowy obrazek, miało być szybko wyszło mniej szybko. I pytanie, jak dobrze kolorować? Bo na nowej warstwie z ustawionym kanałem color nie za ciekawie wychodzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 overlay multipy czy jakos tak te dwa są ok :) kombinuj nakładaj zmieniaj opticala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 Nawet fajnie to wygląda..i szybko się to robi hy:D Dzięki za podpowiedź:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 ten enviro z ferii mnie powalił. PRZEPIĘKNY. Co do obrazku z psem: to drzewo u góry dziwnie wygląda, za to bardzo bardzo podoba mi się tło za psem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Zgadzam się z telthoną - ferie najlepsze, w pozostałych pracach masz odrobinę za miękką formę, brakuje kontrastu w kształtach. Możesz poeksperymentować z brushami, czasami trójkątne/kwadratowe dają fajny wyraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 24 Marzec 2009 Autor Share Napisano 24 Marzec 2009 Co na to powiecie? Mam zamiar to skończyć i rzucić na DACAB "Plaga" Co poprawiać co wyrzucić? Właściwie dużo już zrobiłem ale ciągle mi coś nie pasuje..może ta sielankowa zieleń na dole?:P Sam nie wiem;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 chmurki mniej czarnego i to bajoro i będzie spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 no fat - za sympatycznie to nie wygląda :) niezły misiek, chociaż mi się bardziej kojarzy z jakimś obcym niż "siewcą plag wszelakich" - ale pracka bardzo fajna, fakt, że jak wyeliminujesz czerń i popracuejsz troszkę nad tłem jeszcze to będzie bardzo spoko Plaguebearer ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Marzec 2009 Autor Share Napisano 25 Marzec 2009 Trochę się wytłumaczę:D Pracuję na laptopie i za bardzo nie widzę kiedy przesadzam z czernią...Stąd jej nadmiar;p Teraz poprawiłem nieco i praca u mnie jest wyblakła..Ciekaw jestem jak u was wygląda:P (i pytam co dalej.. :) ) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 u mnie wygląda znacznie lepiej, a z pewnością nie jest wyblakła, jest oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 dla mnie teraz jest wyblakla i zbrudzona ;) tlo bylo znacznie lepsze wczesniej,a robal moglby byc wypadkowa obydwu wersji moim zdaniem skromnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi