adek Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Firma Idée stworzyła naprawdę sprytną wyszukiwarkę grafiki o nazwie TinEye. Bez wątpienia, rzeczą, która wyróżnia TinEye jest dość innowacyjne podejście do wyszukiwania grafiki. Wyszukiwarka porównuje wgrane przez nas zdjęcie z kopiami znalezionymi w internecie na podstawie specjalnych algorytmów identyfikujących zawartość zdjęcia. Jesteśmy w stanie określić ścieżkę pojawienia się zdjęcia w różnych miejscach łącznie z modyfikacjami. Zachęcam do jej wypróbowania. TinEye jest w fazie beta i wymaga rejestracji. Zobaczcie jak to dziala: [/url] Zachęcam również do zapoznania się z innymi produktami tej firmy. Firma naprawdę stworzyła ciekawe rozwiązania związane z rozpoznawaniem i wyszukiwaniem grafiki. Inne ciekawe rozwiązania od tej firmy to np. PixID (ideeinc.com/products/pixid/). Narzędzie przeznaczone do identyfikacji i śledzenia publikacji (drukowanych oraz elektronicznych). To kompleksowe rozwiązanie używające specjalnych algorytmów identyfikujących grafiki potrafi wyśledzić gdzie i jak używane są Wasze publikacje. Kolejnym produktem jest Piximiliar (http://ideeinc.com/products/piximilar/) Piximilar wyszukuje kolekcje grafik, bez użycia słów kluczowych i danych metadata stara się wyświetlić na podstawie analizy grafiki wizualnie podobne obrazy. 1
Levus Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 fajne:) można szukać swoich prac "nieodpowiednio wykorzystanych":D
Traitor Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 (edytowane) Levus. To co napisales ma ses, ja wlasnie znalazlem swoj obrazek przerobiony. Ale jaja. Edytowane 21 Sierpień 2008 przez Traitor
Nezumi Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Traitor - podeslij linki z ciekawosci hahaha :D Jaja jak berety ;)
adek Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Napisano 21 Sierpień 2008 No to jest tak jak napisałem. Myślę, że między innymi dlatego takie narzędzie powstało. Trzeba przyznać, że sprytny algorytm.
Bielo^ Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 LOL? Przydatny wynalazek... Ciekawostka. Już się rejestruję, ciekawe co z tego wyniknie :)
ReflectVision Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 a z moich prac nikt nic nie ukradl :(
Traitor Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Tutaj moja dosyc starawa juz pracka http://www.cechowski.com/evolution.htm , a tutaj to co znalazla wyszukiwarka: http://img8.imageshack.us/img8/3250/dawyyy7mx.jpg Prawde mowiac niezly algorytm.
piotrek Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Kiedyś marzyłem o czymś takim. Technologia idzie do przodu.
zdunek89 Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Cudowna wyszukiwarka, gdyby Google miało taką opcję :D
piotrek Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 gdyby Google miało taką opcję :D Kupią ich. Google albo ktoś.
zdunek89 Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 pewnie tak, poczekamy zobaczymy, jeszcze gdyby stworzyli coś takiego, ale porównującego strony internetowe :D to by w ogóle był odjazd, ale przez najbliższe kilka(naście?) lat to pewnie nie możliwe
Levus Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Traitor, łebki czasem kradną na sygnaturki itp.., moją starą prackę kiedyś też widziałem przerobioną, choć nie była najlepsza (ale ważne że w 3D!)...
Traitor Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Levus, ja tam zalu nie mam wlasciwie, ale bylem zaskoczony, ze takie cos wynalazlo po 2 sekundach:)
kengi Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 tak sobie mysle ze jednak to ma dosc ograniczone zastosowanie. zbyt podobne obrazki wyszukuje. w zasadzie na pare prob to albo nic mi nie znalazlo, albo identyczne obrazki. czyli co, jak juz mam obrazek to go wysylam zeby mi znalazl gdzie zostal uzyty? czyli zastosowanie jedynie do poszukiwania zlodziei. ew. wiekszej wersji rozdzielczosc.
matv Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 przetestowałem to i naprawdę niezła sprawa. Jeżeli trzeba znaleźć jakieś referki czy teksturki to teraz to nieporównywalnie mniej czasu zajmie :D
Kulex Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Fajnie się zapowiada, ale nie mogę przetestować, bo mail mi jeszcze nie przychodzi.
PLS Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Moich prac tez nie znajduje, choc mam je umieszczone na innych stronach. Mam nadzieje, ze doszlifuja przegladarke w wersji finalnej%)
Rascal Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 (edytowane) sprawdzilem jedna swoja prace... i znalazlo w rosji i emiratach arabskich ;) Edytowane 22 Sierpień 2008 przez Rascal
patry Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Eh, mojego też nikt nie ukradł :,,( Za to przez przypadek znalazłem pracę pecet'a http://trinixy.ru/2007/09/04/sgorela_audi_r8.html
Axis Mundi Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 kurde ukradli mój pomysł , już dawno o tym myślałem , bo mi by się przydało :P
Rekomendowane odpowiedzi