Napisano 22 Październik 200816 l Chciałbym w tym poście zapytać się ilu z Was i ile mniej więcej zarabia jako grafik lub architekt (nie wiem czy sa architekci na tym forum ale nie zaszkodzi zapytac). Chciałbym w przyszłości pracować jako grafik komputerowy, architekt lub tłumacz. Jeżeli 2 pierwsze nie wypalą pozostaje tłumacz. Nie orientuje się wogóle ile można na grafice zarobić i od ilu do ilu się zarabia w mniejszej i większej firmie.
Napisano 22 Październik 200816 l Dzieki za linka:P Duży tam bałagan nic znaleźć nie mozna (na dzisiejsze czasy, tylko 3 lata temu, a ceny sie zmieniaja). Ale bąź co bądź dzięki. A wiecie może na jakie studia trzeba iść by być grafikiem z prawdziwego zdarzenia?
Napisano 22 Październik 200816 l polecam nauczyć się obsługiwać wyszukiwarkę w tematach. i ogólnie korzystanie z for wszelakich jest rpzydatną umiejetnością i na studiach i w pracy...
Napisano 23 Październik 200816 l Chciałbym w tym poście zapytać się ilu z Was i ile mniej więcej zarabia jako grafik lub architekt 10.000 miesiecznie, dostalem tez auto i komorke. Szef zastanawia sie nad mieszkaniem sluzbowym dla mnie, ale powiedizalem zeby mnie nie rozpuszczal. A wiecie może na jakie studia trzeba iść by być grafikiem z prawdziwego zdarzenia? Wyzsza Szkola Baunsu i Lansu
Napisano 23 Październik 200816 l Moge napisac bardziej smiesznie. Rok temu w krakowie dosc spora firma zaproponowala mi posade grafika za 10zl/h. Jak nauczysz sie odrzucac takie propozycje to pozniej jest tylko lepiej :) A najlepsza szkola jaka znajdziesz to wlasna chec nauki i praktyki. A balagan w watku? Tu dostaniesz dokladnie takie same odpowiedzi jak tam :)
Napisano 23 Październik 200816 l taaaa..... śmieszne.... smieszne to sa twoje pytania... ile masz lat ? Edytowane 23 Październik 200816 l przez JunioR
Napisano 23 Październik 200816 l kakaku jeśli masz racjonalne podejście do życia to trzymaj się z daleka od zawodów twórczych, takich jak grafik czy architekt. Jeśli lubisz grafikę, zawsze będziesz mógł ją tworzyć dla przyjemności w wolnym czasie po normalnej pracy w jakimś normalnym zawodzie, np. tłumacza. Jeśli wybierzesz zawór twórczy i będziesz chciał się rozwijać i coś osiągnąć to zapomnij o wolnym czasie i życiu prywatnym :)
Napisano 23 Październik 200816 l To, co pisze SansSerif jest smutne, ale prawdziwe. Tyle tylko, że... ekhm... tłumacz? Nie ma nudniejszych zawodów?
Napisano 23 Październik 200816 l dokaldnie tak... czym wiecej robisz w pracy tym wiecej filmow ogladasz po
Napisano 23 Październik 200816 l dokaldnie tak... czym wiecej robisz w pracy tym wiecej filmow ogladasz po haha.. true. Pozdrawiam.
Napisano 23 Październik 200816 l ja? mam 17lat. A ten illy to spamer... nabija te posty piszac byle co i mysli ze jest smieszny .... tyle takich prostakow na tym swiecie Mirach dzieki za normalny post :) SansSerif - lubie bawic sie w Maya i 3ds maxie a tak jak powiedział Shogun 3D tłumacz to normalna praca ale strasznie nudna, a jak tu wytrzymac tyle lat w takiej pracy? Pozdrawiam
Napisano 23 Październik 200816 l Jaaaa...obraziłeś innego użytkownika! spotkasz sie z wyroczniami tego forum! ;D Ile zarobisz i czy sie napracujesz mocno to zależy od Twoich umiejętności i od tego czy jesteś przedsiębiorczy. Na razie ucz sie dużo.. to podstawa. Pozdrawiam
Napisano 23 Październik 200816 l nie słuchaj go. nie ucz się tylko korzystaj z młodości, pij piwo i imprezuj ile się da, podróżuj bo potem jak wpadniesz w wir pracy to nie będziesz miał na to czasu i ochoty.
Napisano 23 Październik 200816 l Siwy, ale korzystanie z młodości też wymaga rozsądku, bo jak wpadnie... ekhm... nie w wir pracy, to potem wir pracy może się okazać bardzo potrzebny. Lepiej więc by wówczas coś umiał.
Napisano 23 Październik 200816 l ja? mam 17lat. A ten illy to spamer... nabija te posty piszac byle co i mysli ze jest smieszny .... tyle takich prostakow na tym swieciezalosny jestes, wroc jak podrosniesz
Napisano 24 Październik 200816 l Widzę na tym forum powtarzalność wątków: a) Ile zarabia grafik? b) Dajcie jakieś linki do tutoriali Ale to raczej naturalna kolej rzeczy, że raz na jakiś czas ktoś musi wpełznąć tu z takim pytaniem. I po takim wątku niemal na pewno kończy swoją karierę na max3d. Tak, ale to jest fala neostradowiczow ktorzy 14 milisekund po zarejestrowaniu naciskaja New Thread zamiast search.
Napisano 24 Październik 200816 l powiem Ci tyle. Zaczalem prace stala niemal w Twoim wieku (3 dni po 18stce) i po 7mc wrocilem do normalnego, nastolatkowego zycia. Poki co...
Napisano 24 Październik 200816 l Ale Illy to naprawde spamer. Zadeklarowny. Dba o rozwój forum, a przynajmniej jego rozmiaru na serwerze. :)
Napisano 3 Listopad 200816 l to i ja sę dopisze. też chciałbym dostać kiedyś status spammera jak Illy... ileż to postów przede mną:D
Napisano 3 Listopad 200816 l O ile podlinkowanie podobnego threadu jak Ania jest ok, o tyle ataki na postujących ala spamer powinny być jakoś kontrolowane przez modów. Każdy zadawał kiedyś głupie pytania, jak nie tutaj to gdzieś indziej, część z takich osób za jakiś czas może mieć konkretnego skill'a i zamiast postować tutaj wspomagając społeczność będą pewnie działać na szkodę serwisu ;). Idąc dalej tym tropem, za ostre krytyki prac czy windowanie oczekiwań wobec poziomu w ogóle nie służy serwisom... Ehhh chyba ogólnie wzięło mnie na przemyślenia patrząc na f3d trupka... :\
Napisano 3 Listopad 200816 l zamiast postować tutaj wspomagając społeczność będą pewnie działać na szkodę serwisu ;). ha o to bym sie raczej nie martwil bo kazdy pomysl o stworzeniu podobnego serwisu-forum jest tutaj krytykowane i wysmiewane, wiec spokojnie kazdy wie co robi ;)