09121986 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 (edytowane) W związku z moimi nieukończonymi pracami spowodowanymi brakiem umiejętności w modelowaniu, zakładam taki temacik. Nie są to boje na dobrym poziomie ale trzeba zacząć od czegoś. Znajomy polecił mi by nie zajmować sie robotami ,samochodami itd. bo tak sie nie naucze modelować poki co bo to nie ma sensu(maxa używam od niecałych 3 miesięcy wiec jeszcze przyjdzie czas na duże projekty). Więc go posłuchałem i zacząłem modelować niebardzo rozbudowane modele.Małe ,szybkie, myślę że dzięki temu naucze się modelować i eliminować błedy które teraz robie. W trakcie modelowania czesto mi bugi wychodzą i nie zawsze wiem jak je rozwiązać. Ten temat zakładam w celach czysto naukowych ,zarówno dla mnie jaki i dla innych. Mam nadzieje że wasze komentarze pomogą mi w drażniących moją głowę sprawach :) Piszcie gdzie są błedy w modelingu. Będe również umieszczał mniej więcej czas robienia pracy, to też komentujcie. Mam nadzieje że wątek ożyje i będzie żył aż naucze się w stopniu jakimbym chciał. Pozdrawiam No i na początek: Filar : 1.Ref A wyszło tak : Czas to między 2h -3h i siatki i z TS Edytowane 9 Marzec 2009 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 (edytowane) Kolumienka jońska jak się patrzy. Zastanawia mnie siatka bazy z TS, dlaczego wyszła taka "rozbudowana" (chyba jakieś trójkąty się pojawiły?). Nie wystarczy zwykły chamfer na boxie? Jak zrobiłeś ślimaki? Całość mi się podoba i będę kibicował twojej potyczce z modelowaniem :) ps Jak z proporcjami? Oryginał ma chyba większą średnicę. Jeżeli zależy ci na kopiowaniu to ma to znaczenie jeżeli tylko na technice modelingu to nie ma się czym martwić. Pozdr. Edytowane 8 Listopad 2008 przez adam_m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 wyglada dobrze w miejscu gdzie konczy sie zawijas chyba jest jakis blad ,albo mi sie zdaje,na podstawke dales ms niepotrzebnie , walcz dalej bede zagladal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 8 Listopad 2008 Autor Share Napisano 8 Listopad 2008 (edytowane) Adam_m - chamfer chyba by wystarczył :) ślimak zrobiony pomysłem kolegi - Loftem. Jeżeli chodzi o proporcje to staram się mniej wiecej trzymać sie ich ale głównie chodzi mi o modelowanie. Eden3d- ogólnie ten slimak lekko krzywy jest .... ale tam na końcu rzeczywiście zapomniałem zrobić ostrego zakończenia. Wątek powoli rusza więc rzuce teraz dwoma prostymi a zarazem meczącymi moją głowe przedmiotami i tu bede potrzebował raczej pomocy: Zapalniczka zippo (refki raczej nie trzeba sam robiłem z tej co mam na biurku) no i kapusta staszna z tymi dziurkami wyszła :/ boczne są ok ale te na zgięciu jakoś dziwnie je wciągneło. I mam jeszcze jeden mianowicie cienkopis (też każdy wie jak wygląda :) ) i mam problem minowicie chodzi o zaznaczone miejsca , wystaja te rogi strasznie :/ i nie iwem jak to zrobic Jeżeli potne tak jak niżej pokazane jest ok na tych rogach ale widać wypukłość na całej długości :/ a to ma być okrągła zatyczka.... Bardzo bym był wdzięczny za pomoc wiem że to może proste itd. ale ja naprawde mam z tym problem , próbuje i nie wychodzi...... Dzięki Edytowane 11 Listopad 2008 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 (edytowane) Witam, Na czerwono zaznaczylem linie ktore nalezy usunac a na zielono masz prawidlowe :) Ja postaralbym sie rozwiazac to w ten sposob: W podobny sposob powinienes postapic ze skowka: Mam nadzieje,ze to pomoze inaczej bedzie trzeba szukac innego rozwiazania, ale grunt to nie poddawac sie. Pozdrawiam i zycze powodzenia, xaoo Edytowane 9 Listopad 2008 przez xaoo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 xaoo - próbowałem tak i jak tak robisz to sie robi znów okrągła na rogach a mi chodzi o to żeby ona było bardziej prostokątne to wycięcie .... ale dzieki za zainteresowanie :) Cóż próbuje dalej coś z tym zrobić... Dzisiaj miałem chwile czasu i wrzucam nóż : Ref : tak to wyszło ... i zeszło koło 3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Model nie wygląda całkiem jak oryginał, brakuje niektórych elementów (np. tuż przed ostrzem dolna część rączki jest szersza niż górna i nie ma wgłębienia na palce). Proporcje też się nie całkiem zgadzają (np. ten cypelek na ostrzu powinien byc grubszy i niższy) Na ostatnim obrazku po lewej masz niepotrzebnie 6-kąta z którego można zrobić 4-kąt jednym cięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 no to powiem ze jedziesz ostron naprawde niezlego skilla masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 @09121986 - to musisz dodac kilka ciec w tym wcieciu powinno pomoc (patrz screen ponizej - tyczy sie zarowno dolu jak i gory), a jesli krawedz ma byc jeszcze ostrzejsza to moze mniejszego chamfera daj? Jesli mnie oko nie myli to masz cos ok 0,1 probowales z mniejszym 0,05 lub 0,01? Pozdrawiam, xaoo P.S. Swoja droga to skilla masz niezlego. I podziwiam, bo trzaskasz te modele jak szalony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 (edytowane) Ania - to własnie jest mój ból co bym nie robił zawsze musze troche proporcje popsuć z czasem może to wyeliminuje.6 kąt nie wiem jakim cudem tam powstał ,widocznie przypadkowo edge skasowałem..... a ta dolna cześć jest odbita symmetry a tego nie zauważyłem że miejsca na palec tam nie ma ... Temporal - to żart :P ? bo nie wiem , szczerze to nie uważam żebym miał dużego skilla ,gdybym miał to nie miałbym problemu z głupią zatyczką od cienkopisu :PP :) xaoo - uhh narazie odstawiam tą zatyczke bo za długo już nad nią myśle i trace czas jak troche ochłone od niej to spróbuje jeszcze raz wszytko od nowa .... ale dzieki bardzo za pomoc.siąde dzisiaj może to zrobie to... EDIT : a to nóż po poprawkach ,myśle że z proporcje już lepiej i troche poprawiłem to i owo ... chyba troche lepiej wygląda... Edytowane 9 Listopad 2008 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 11 Listopad 2008 Autor Share Napisano 11 Listopad 2008 Temat umarł ... wrzucam model mp3 ...wyszedł tak sobie moim zdaniem .. ponad 3h zajeło... PS. W między czasie zrobiłem tutorial ,zapraszam do podpisu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 hehe zamykajka nie pasuje do reszty mp3 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 11 Listopad 2008 Autor Share Napisano 11 Listopad 2008 czemu nie pasuje :P mam takie mp3 na biurku .... takie cuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 Witam! Modele moim zdaniem prezentują się ładnie ;) Ale mam pytanko jak zrobiłeś ostatni render noża... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 Kółeczko play/stop jest kopnięte, musisz wyrównać, najlepiej w takim wypadku wyrównywać z włączonym meshsmoothem, a jak to nie pomoże to dodać geometrii. Czarny owal ma w oryginale półokrągłe końcówki, w dodatku brzegi w okolicy kółeczka play/stop są równoległe do tego kółeczka. Srebrny element jest symetryczny, u ciebie od strony zamykajki jest spłaszczony. (ta obwódka między kółkiem a wtyczką) Przy wtyczce moim zdaniem za dużo przedziałek naokoło, które nie spełniają żadnej funkcji w twoim modelu. (Na oryginale są tam wgłębienia, może je planowałeś i zapomniałeś). Reszta siatki wygląda całkiem przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 taka mala rada... jesli robisz roznorakiej masci wciecia/ wyciecia, radze to robic na zageszczonej siatce (np po msx1) - sczegolnie jesli robisz wyciecia na zaokraglonej plaszczyznie ( patrz- nieszczesna zapalniczka:P ). Teraz nie prezentuja sie one najlepiej u Ciebie, a wiadomo ze clay tez wszystkeigo nie pokaze, chyba ze dasz jakiegos speculara. Pracuj a bedzie dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 11 Listopad 2008 Autor Share Napisano 11 Listopad 2008 Aniu tu jesttroszke poprawiony , dzięki za krytyczne komentarze ,mam nadzieje że będziesz dalej sledzić moje poczynania z modelowaniem. :) JohnZi - rady mile widziane :) Dzięki ... Jasne jade dalej .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Ja chciałbym wrócić do wcześniejszego modelu (chyba zapalniczki) bo jest tam ciekawe miejsce, którego prawidłowe wymodelowanie nie zostało wyjaśnione. Prosiłbym bardziej doświadczonych kolegów, o rozwiązanie tego problemu. Mianowicie chodzi o ten cylinder, do którego podczepiony jest sześcian, z ostrymi krawędziemi. A co do modeli, to zawsze, masz gdzieniegdzie niedociągnięcia, nierowne plaszczyzny, jesli korzystasz z maxa to radze uzywac make planar, lub recznie wygladzac krawedzie. poniżej omawiany przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Listopad 2008 Share Napisano 13 Listopad 2008 powracam do playera: "czemu nie pasuje?" - juz odpowiadam + do tego na dokladke, dodales kilka linii na samej oslonce usb przez co po ms zupelnie zmienia jego ksztalt, wiec i dopasowaniem i ksztaltem na pewno sie nie zgadza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 13 Listopad 2008 Autor Share Napisano 13 Listopad 2008 uhhh no fakt , zwracam honor ;) PS. możecie mi powiedzieć jak uznajecie mój poziom na lekko ponad 3 miesiące moich zmagań z maxem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Listopad 2008 Share Napisano 13 Listopad 2008 no podstawy sa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 (edytowane) Z tym pytaniem to chodziło mi o to czy po takim czasie tyle co robie to dobry wyniki czy średnie :) (tak na waszym doświadczeniu jak wy np. zaczynaliście) Przysiadłem dzisiaj do telefonu :) i w sumie myśle że wyszedł , namęczyłem się troche ale pocieszony bo wczoraj trzasnąłem fotel i tak wyszedł że wstyd go było dać tu.... Ref : A tu co wyszło : I siatka: To do kręcenia kółko juz ma ms ,a potem boolean użyłem bo w drugą strone nie dało się zrobic. Edytowane 14 Listopad 2008 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razor_ Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 Całkiem fajny model. Wydaje mi się że nie można podnieść słuchawki z tego "wieszaczka" w tym co zrobiłeś. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 tez zastanawiam się jak odebrać polaczenie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 hehe no tak ale na refce też sie nie da odebrać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 bardzo ładny model. podoba mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 hmmmm - jesteś pewny że nie da się zrobić dziur w tarczy bez booleana? coś kręcisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 15 Listopad 2008 Autor Share Napisano 15 Listopad 2008 nie no nie mowie że się nie da bo wiem że sie da ,tak zrobiłem bo poprostu szybciej a efekt taki sam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Listopad 2008 Share Napisano 15 Listopad 2008 efekt nie taki sam :D a wieszaczek u gory ma miec luke, ze na refce nei widac to nie znaczy ze sie go nie da odebrac ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 Jak narazie najlepszy model ze wszystkich, widzę, że nikt na forum nie potrafi lub nie chce rozwiązać wczesniejszego problemu (może wjazd na dumę się uda;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 No chyba nikt nie odpowie na tamto pytanie :P Chwilowo zawieszam ten temat bo nie mam czasu dopiero cos po weekendzie wrzuce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 @09121986 - jak to nie masz czasu. Na modelowanie chwilka zawsze musi sie znalezc i nie ma tlumaczenia :) Czekam w takim razie na cos ciekawego w przyszlym tygodniu. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 25 Listopad 2008 Autor Share Napisano 25 Listopad 2008 (edytowane) Wrzucilem wczoraj poczatek modelu f16 ale ,nikt nic nie pisal pewnie dlatego ze byla to totalna kaszanka ... wiec zabralem sie z 2h temu , i poki co tak to idzie ..... prosze o jakies rady np. tam gdzie zaczyna sie skrzydlo pod kokpitem nie bardzo mi sie to podoba .... tak to wyglda .... Edit: A tu proba ze skrzydlem i zaznaczylem miejsca gdzie troche sie zagubilem i nie wiem czy tak to ujdzie ..... (sorry za brak polskich znakow , 64x Xp mam i jeszcze spolszczenia nie zainstalowalem, wlasnie wpadlem jak wstawiac miniaturki i za te wielkie obraki wczesniej tez przepraszam panow moderatorow :) ) Edytowane 27 Listopad 2008 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 Witam, Chyba cos sie forum posypalo, Ja wczoraj dostalem info o updatcie watku na forum. Tresc i screeny, wchodze na strone, a posta nie ma. Prawdopodobnie sa problemy po przeprowadzce na nowy serwer. Piszac odpowiedz na Twojego posta mialem przez chwile mozliwosc jego edycji, wiec problemy z forum jeszcze sa. Co do modelu to ladnie Ci idzie. Chyba nastepna rzecza jaka wymodeluje bedzie samolot :) Pracuj dalej. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 27 Listopad 2008 Autor Share Napisano 27 Listopad 2008 Ja to sie zastanawiam czemu tak umieraja te tematy :/ Chcialbym uslyszec cos na temat siatki , bo w sumie po to zalozylem ten watek... a tu czesto cisza :/ Tak czy inaczej owoce dzisiejszej pracy : Siatki Ludzie piszcie cos :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 COS. A tak na poważnie, całkiem zgrabnie Ci to idzie. Nie znam się na odrzutowcach, ale całkiem nieźle. To co mi się nie podoba to ostry kant wystający przed kabiną. Poza tym nie widzę jakichś większych błędów. Dodaj trochę detalu. Podwozie też ładnie wyszło. Nie wiem na ile zgodne z oryginałem, ale sam modeling całkiem nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 27 Listopad 2008 Autor Share Napisano 27 Listopad 2008 (edytowane) ten ostry kant juz zlikwidowany , nie przyuwazylem go. Detal dzisiaj dodam ale i tak mi sie wydaje ze wiekszosc detalu na takim samolocie to juz sama textura ,dodam ile sie da i podwozie dokoncze bo narazie to nawet polowy tego podwiozia nie ma. Poki co mam 75tys poly po ms,wiec chyba niezle ? Czy zgodnie z oryginalem ... ref jest wczesniej , a blue printow sie trzymam jezeli chodzi o proporcje. Dzieki EDIT: UP : Edytowane 28 Listopad 2008 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 O rozkręciłeś się Fajnie to wygląda Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Nadal nie podobają mi się te kanty pod kabiną. Wiem że tam jest podział poszycia, ale u Ciebie jest za bardzo nierówny i wystający. Reszta nawet fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 29 Listopad 2008 Autor Share Napisano 29 Listopad 2008 Goran: Wiem , jeszcze to sprobuje jakos poprawic ,ale i tak do perfekcji juz nie dociagne w zyciu go.Ogolnie sam mysle ze moze byc ten model ,ale zeby mi sie podobal bardzo to raczej nie,ale wazne ze progress jest i nie stoje w miejscu.A texturowanie mnie pokonalo daje sobie spokoj poki co ,na wszytko przyjdzie czas ,a w niedziele zabiore sie za jakis nowy model. Tak czy inaczej dobrze ze ktos komentuje wogole bo ostatnio ten WIP zamulilo ostro nikt nic nie pisze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Całkiem ładnie, fajny detal podwozia. Tylko zmień trochę ułożenie uzbrojenia, ciężkie Amramy na końcówkach skrzydeł to raczej kiepski pomysł z punktu widzenia lotnictwa;), tam pewnie powinny się znaleźć Sidewindery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Co dalej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 witam, No ladnie kolega trzaska te modele :) Zgadzam sie z goran-em, ze tam pod kabina jest nie tak, szczegolnie przy tym wlocie. Mozesz pokazac blizej siatke w tym miejscu? Reszta gites majonez :) Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 30 Listopad 2008 Autor Share Napisano 30 Listopad 2008 (edytowane) Lucas - zmienie, tak tylko na szybko rzucilem cos pod te skrzydla Indian - co dalej nie wiem ,ale wiem co teraz , lecze kaca po andrzejkach :] Xaoo - Zawieszam tymczasowo watek ... troche wiedzy trzeba wchlonac... :] Edytowane 1 Grudzień 2008 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2008 Po nauce czas na cos swojego... Drugi raz podchodze do robienia samochodu, tym razem - Camaro Wyniki dzisiejszego dnia : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Witam, Widze,ze towarzysz nie proznuje :) Bardzo ladnie jak narazie. Felga mi sie bardzo podoba. Pracuj dalej byle nie za szybko, bym skonczyl moje auto przed Toba :P Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 ...wydaje sie ze za malo siedzisz nad refkami i malo precyzyjnie montujesz siatki - efekt taki ze jest podobnie- ale jak otworzysz fote to widac gdzie dales fory siatce. Co do ostatniego modelu - fela nieco plasko wyszla http://www.camaro2009.info/bk_camaro_newandold.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Bardzo przyzwoite ... tylko sie spytam robione w Maxie czy blenderze? Bo te "grube" linie siatki to jak w bLenderze :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 nieco plaska, nie tworzy idealenego okregu i ma dosc sporo bugow, glownie miedzy tymi wytloczeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 (edytowane) Blader : w Maxie Tak troche poprawilem ta felge : I wlasnie co z przodem tego wozka bo mi sie tam nie podoba z przodyu ta siatka bardzo :/ jakas podpowiedz albo pokazanie bledow ?? :) EDIT: Siadlem chwile ,tak to idzie : Edit I jeszcze taki probny render : Uuuuuu ale ciszzza :P Edytowane 9 Grudzień 2008 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi