kliment woroszyłow Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 (edytowane) Kolejny z serii polskiej pancerki przed wojennej. 10TP- kołowo-gąsienicowy, jeździł szybko bez gąsiorków po drogach, pierwsze koło jezdne było skrętne. Edytowane 27 Listopad 2008 przez kliment woroszyłow
JmTm00 Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 ...ten co znowu generuje niewidzialną geometrie :D czekam na finał. Peace
bartekb89 Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 hmm nie będę się czepiał ale na referce między dwoma środkowymi kołami są takie dwa elementy i one są ustawione ostrą krawędzią na zewnątrz a na referce do wewnątrz a tak pozatym ładnie się prezentuje ... ty masz chyba w domu siedmiu krasnoludków że tak ci się to szybko produkuje wszystko model za modelem :) edit:a sory nie popatrzyłem na ostatni render tam juz jest git :) zwracam honor;)
Badyl Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 i tylko te czołgi i czołgi i jeszcze trochę czołgów... aha! i jeszcze dwa czołgi poproszę na wynos zapakować. :D poza tym bida panie, detali jakby mało, krzywo, rendery z poprzedniej epoki :P żartowałem... ;]
snajper992 Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 Pracuj, Pracuj, a co do tekstur prosiłbym o to, aby byly nie takie wypucowane. Zabrudź ten czołg, zarysuj. Pewnie wiesz o co chodzi. Pozdro snajper
kliment woroszyłow Napisano 22 Listopad 2008 Autor Napisano 22 Listopad 2008 snajper, tu nie ma textur, materiał wipowy, czyli roboczy. texturuje po skonczeniu modelowania zwykle. up:
mrkrzysiek Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 a Kliment siedzi i modeluje te czołgi, ładnie jak zawsze tylko zrób teraz render jakościowo dorównujący modelowi:)
Loki Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 spawy miażdrzą suty - tyle z mojej strony na razie :)
kliment woroszyłow Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 Loki - thx, było juz spawaczy na tym forum wielu, nie jestem pierwszy. ostatni renderek bo mi sie spodobał:
Notre Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 model jak zawsze swietny... ja to sie zastanawiam czy te śrubki mają odlane napisy informujące o rozmiarze i firmie ;D
kliment woroszyłow Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 Zmieniłem płaskowniki na kątowniki na błotnikach i doszło troche szpejów na przodzie, jeszcze cos dzisiaj dodłubie.
hcpiter Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 heh masz speeda kliment ! Gratki model genialny jak zawsze :) juz nawet spawy robisz :p
kliment woroszyłow Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 dzięki... ten co robi fury w kosmos wywalone sie odezwał i drugi co z kolei wnętrza że dech zapiera...:) na dzisiaj starczy.
mrys Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Myślałem, że te spawy to jakiś ultra hiper wypas modelarski, ale Klimek mi powiedział, że po prostu wziął lutownicę i spawał na monitorze :) Jak zwykle porządny kawałek modelu. Jeszcze PZInż.130 i będzie komplet :)
ReflectVision Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 lutownica sie lutuje , spawarka sie wymiotuje .. tacy w kwiecie wieku a uczyc ich trzeba .. klimek model rewela
mrys Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 lutownica sie lutuje , spawarka sie wymiotuje .. tacy w kwiecie wieku a uczyc ich trzeba .. klimek model rewela W realu - tak, ale na monitorze model jest za mały na spawarkę i trzeba używać lutownicy. Taki mały fake... ;) Kliment, zrobisz też łobrozki bez gąsienic?
Badyl Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 no to do tego doszlo, ze juz wymiotuje sie na monitory? O tempora, o mores!
marcin wuu Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Ja bardzo przepraszam ale te spawy to displacement tak? proszę powiedz że tak?!
kliment woroszyłow Napisano 24 Listopad 2008 Autor Napisano 24 Listopad 2008 marcin wuu- z przykrością muszę powiedzieć że to nie displacement :D
Sebastian Ozga Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 A ja obstawiam, że spawy to TS i noise - mam rację??
mileS Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 To jak je zrobiłeś ? sam kiedyś próbowałem zrobić w miarę przyzwoite ale jakoś mi nie wychodziło więc się pochwal . Co do modelu to nie znam się na tyle pod względem technicznym, więc co tu powiedzieć . Ze strony modelingu cud miód .
Matchias Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 No przecież Mrys napisał jak te spawy sa zrobione:)
kliment woroszyłow Napisano 24 Listopad 2008 Autor Napisano 24 Listopad 2008 hehehehe...no..dziadzia mrys wie...a tak poważnie to poprostu zwykły bump panowie, tyle ze dosc mocny, przypisany określonym poligonom w oddzielnym id materiału. Czasem proste sposoby sa najlepsze ;)
kliment woroszyłow Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 pora na jakiegoś upa, mały, bo przy drobnych szpejach najwięcej roboty zwykle a i czasu mało:
ReflectVision Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 a i czasu mało: ten co robi dzien w dzien po 12h hahahah ! :D
marcin wuu Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 bumpmapa - ulżyło mi - przez moment myślałem że pojechałeś po bandzie i modelowałeś te spawy :)
ndru Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Wyglada jak bardzo fajny plastikowy model. Nie chce sie wtryniac w Twoja koncepcje, ale moze zrobisz render wlasnie pod tym katem - miniaturka, a nie pelna skala - przynajmniej czyms by sie wyroznial (poza wspanialym modelingiem).
kliment woroszyłow Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 (edytowane) kolejna porcja szpejów, śruba mechanizmu napinającego: koncówki amortyzatorów kół jezdnych i skórzane wzmocnienia błotników Edytowane 25 Listopad 2008 przez kliment woroszyłow
Eden-3d Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 zbierz te wszystkie swoje czolgi i zrob jakas ladna scene wojenna jakies ruiny itp .pozdr
marcin wuu Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 kołowo gąsienicowy - czy to znaczy że można zdjąć gąsienice i jeździć na kółkach?
Sebastian Ozga Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Ja się nie znam, ale (...) jeździł szybko bez gąsiorków po drogach, pierwsze koło jezdne było skrętne. więc chyba tak :)
kliment woroszyłow Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 (edytowane) Dokładnie, po zdjęciu gąsiennic jezdził na kołach, niestety tylko po utwardzonych drogach. Drugie koło jezdne było wtedy uniesione by zwiększyć siłę działania koła skrętnego. Podczas prób trakcyjnych prototyp kilkukrotnie wypadł z drogi podczas próby skrętu na większej prędkości- słowem nie do końca udane rozwiązanie. Edytowane 26 Listopad 2008 przez kliment woroszyłow
marcin wuu Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 nieźle by masakrował nasze wspaniałe drogi z plastelinowego asfaltu :)
Hynol Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Podczas prób trakcyjnych prototyp kilkukrotnie wypadł z drogi podczas próby skrętu na większej prędkości- słowem nie do końca udane rozwiązanie. Idea była raczej poroniona. Nikt potem nie wprowadził do seryjnej produkcji takiego rozwiązania. Osłona KMu wygląda jak rail gun :). Fajne. Ale brak mi tego którego imienia się nie wypowiada - byśmy widzieli czy spawów nie masz przypadkiem o 0,0012 mm za bardzo w lewo ;)
M4rcus Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 idea byla taka ze na czas jazdy po drogach sciagalo sie gasienice i jazda na kolkach zeby bylo szybciej czy poprostu wyjscie awaryjne jak ktos ladunkiem rozsadzi gasienice zeby pojazd byl jeszcze jakos mobilny?
kliment woroszyłow Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 M4rcus- raczej to pierwsze, w rosji zbudowano na tej samej idei autorstwa amerykańskiego inżyniera Christi'ego cała rodzinę BT czołgów szybkich - które zapewne odpowiadały rosyjskiej idei wojny napastniczej w celu rozpowszechnienia płomienia rewolucji komunistycznej na europę podczas spodziewanej wojny z zachodem.
kliment woroszyłow Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 (edytowane) zostało jeszcze troche szpejów z tyłu i bedzie finał: Edytowane 26 Listopad 2008 przez kliment woroszyłow
mrkrzysiek Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 ładny model, ale sam model to za mało chcę textury zbaczyć:)
hcpiter Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 tu nie ma co komentowac !! ekstra to wyglada bez gadania ! :) Gratuluje skilla poraz kolejny kliment :) Pozdrawiam !
M4rcus Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 hehe, te rury wydechowe jak pepeszki:p ale model naprawde ladny, ale na nastepny sie troche pomecz i zmien wiezyczke:)
kliment woroszyłow Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 (edytowane) M4rcus- to nie moja wina ze 10TP miał wiezyczke taka samą jak 7TP, przysięgam :) Faza modelingu zakończona, FINAŁ: Edytowane 27 Listopad 2008 przez kliment woroszyłow
goran Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Jak zwykle, bardzo ładnie. Te otwory w końcówce lufy głównego uzbrojenia to modelowałeś? Wiem że tak, ale chce się upewnić. Na renderze "od tyłu" nie widać krawędzi jednej z klap silnika (lewej, przy zawiasach). To pewnie wina ustawień renderera albo kompresji jpga, ale psuje mi ideał.
Rekomendowane odpowiedzi