Coyote Napisano 26 Październik 2012 Share Napisano 26 Październik 2012 Fajne te ostatnie studium, dobrze ze znowu wróciłeś do gry i napierasz :)! Troche poleciałeś w drugą strone z tym wklejaniem linków. Nie kumam, master copy jamiego wrzuciłes w link a inne jako obrazek. Polecam brać mniej wymagające sceny i odrazu walczyć ze wszystkim na raz(faktura walor etc.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 26 Październik 2012 Autor Share Napisano 26 Październik 2012 Bo tamte mają przynajmniej jakieś konkretne tytuły, daty i po samej stylistyce idzie poznać że to malarstwo z początków XX w. A jak bym wrzucił Jaimego jako obrazek, to już widzę te posty w stylu "Dobra kompozycja"; "Ten z rycerzamy fajnyy!!1" ;) - tak jak to było na początku mojej teczki w przypadku murala Thx'a. Jak się komuś nie chce klikać, to opisów też by pewnie nie czytał... Zresztą, sam wiesz jak jest z tym przeglądaniem teczek, bo też chyba na to niedawno narzekałeś u siebie Sam takie przemalowane obrazki uważam raczej za ciekawostkę i zastanawiałem się czy warto to w ogóle wrzucać, ale jeśli pojawia się jakakolwiek okazja żeby dostać feedback, to czemu nie skorzystać :) Dzięki za komentarz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 11 Listopad 2012 Autor Share Napisano 11 Listopad 2012 Zapomniałem zarchiwizować w teczce pracy z czelędża, więc nadrabiam zaległości: I Mruk :) Tak go nazwałem, bo wygląda jak Mruk, ale nie ten z forum, tylko taki zwykły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 nie czaje klimatu pierwszego ale drugie świetne, kolorystyka światłocienia dzika, lubię taką. Painter czy PS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 12 Listopad 2012 Autor Share Napisano 12 Listopad 2012 Dzięki, to PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Nie no genialne i unikatowe , fajne jest na czym oko zawiesić :D .Najbardziej mi się drzewa podobają :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezio Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 w dwojce kolory genialne + wykonanie drzewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 pyszności ten drugi świetnie malowany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 dziwi mnie ze ten wątek wciaz bez gwiazd. Drugi prześwietny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 zgadzam się z nicponiem , ja już swój głos oddałem .Do roboty panowie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Panie kolego, aleś urwał. 5 gwiazdek leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 super kolorki! szczególnie na tym drugim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 o jaa ale postęp od kiedy ostatni raz tu byłam O_O szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Mruk jest przykozaczony na maksa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 17 Listopad 2012 Share Napisano 17 Listopad 2012 No no fajny poziom się robi. ;> Mruk rzeczywiście bardziej malarski i ściąga uwagę. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 19 Listopad 2012 Share Napisano 19 Listopad 2012 Gratulacje DD! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 19 Listopad 2012 Autor Share Napisano 19 Listopad 2012 Hehe, dzięki Igi :) Dzięki za komentarze wszystkim i każdemu z osobna ;) Cieszę się jeśli kolory w Mruku się spodobały, bo ostatnio głównie nad nimi pracuję; na razie rzadko udaje mi się trafić z kolorami za pierwszym razem, więc zacząłem robić thumby z różnymi wersjami kolorystycznymi, niesamowicie ustawia to całą resztę procesu, jak ktoś też ma z tym problemy i jeszcze nie próbował to naprawdę polecam. Chociaż dla wielu może to brzmieć jak jakieś oczywistości ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 20 Listopad 2012 Share Napisano 20 Listopad 2012 Przykładam się do wszystkich pochwał, ciekawy jestem czy ta ostatnia pracka(jedna z moich ulubionych) powstała przemyślanie czy może raczej to był taki locik, jazzowa improwizacja i wtedy wyłonił się temat. Pytam bo bardzo lubię tę drugą metodę gdzie podświadomość bierze górę nad racjonalnym umysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 20 Listopad 2012 Autor Share Napisano 20 Listopad 2012 Dzięki za wizytę Kaliditus :) Niestety mój racjonalny umysł wyprodukował to któregoś dnia przed snem i miałem od samego początku w miarę sprecyzowany pomysł jeśli chodzi o ogólną kolorystykę, nastrój i wygląd sceny. Ostatnio jak nie mogę spać to wyobrażam sobie różne sceny w ramach takiego jakby mentalnego ćwiczenia :) Problemem jest tylko to, że często są to jakieś szersze ujęcia - jak w filmie - i trudno je zawrzeć w pojedynczym kadrze. Tym razem wręcz wyjątkowo uparłem się żeby efekt finalny odpowiadał mojemu pierwotnemu wyobrażeniu, dlatego obrazek wymagał trochę wstępnych przymiarek. Po kilku poprzednich pracach nauczyłem się już, że muszę mieć na początku dość dokładnie określone 3 elementy pracy: kolory, kompozycję i perspektywę z jakiej będzie widziana scena, żeby nie zacząć w pewnym momencie "rzeźbić w gównie" :) I chociaż ta druga metoda o której mówisz jest bardzo fajna, to ostatnio staram się jej unikać i budować obrazki jak najbardziej świadomie i mieć nad nimi dużą kontrolę, bo chciałbym się przygotować do tego żeby za jakiś czas podziałać coś komercyjnie. Jak podciągnę jeszcze parę rzeczy z którymi mam trochę problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 27 Listopad 2012 Autor Share Napisano 27 Listopad 2012 Nowa nowość, Blues for the Red Sun :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Kolory normalnie super, jak N.C. Wyeth, pies rewelacyjny w ogóle wszystko cukier na oczy. Ale tak sie nie da zrobić z nogą, nikt tak (i w tym miejscu) nie uderza w struny, a gitary wyglądają zupełnie inaczej. Zaopatrz się w refki które Ci pomogą poprawić te rzeczy i popraw je. Jeśli nie chce Ci się tego robić dla siebie to zrób to dla mnie, chcę to sobie ukraść na tapetę (w telefonie nie w chacie)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 27 Listopad 2012 Autor Share Napisano 27 Listopad 2012 Hehe, noo kombinowalem z tą nogą ale mi nie wychodzila :p może jeszcze poprawię, ale niestety na mailu czeka na mnie jeszcze ciepłe tłumaczenie do zrobienia więc muszę to odłożyć jakieś 2 tygodnie... Akurat trochę odpocznę od tej pracy. Jeśli chodzi o gitarę, to chciałem żeby wyglądała na instrument z początków XX w., natomiast Mudzin gra fingerstajl! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heman Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Super światełko w tym ostatnim obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Kolorki w ostatnim brazku naprawde megafajne. Do szczescia mi by brakowalo tylko jeszcze minimum detalu na buzce grajka, co by jeszcze ugrac nieco wiecej charakteru, ale i tak osom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Wzbudziles we mnie zazdrosc, czas brac sie do roboty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Świetne! Naprawdę imponujące użycie kolorków :) Na główną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 popieram przedmówce :D mega ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 He he, widzę ktoś tu Kyuss słucha :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegazord Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Trochę jakby Pelengiem zajeżdża. Fajne bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 czuć bluesa ;) bardzo mi się podobają takie prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 ciut nie Peleng;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 super! kolory i jakiś taki leniwy nastrój... bardzo fajnie tekstury wyszły! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 28 Listopad 2012 Autor Share Napisano 28 Listopad 2012 heman, WojtekFus, Soulinka12, PietrasPete - Dzięki! :) Mocnek - dzięki. Czytałem wywiad z Tobą, ale nie skojarzyłem z Maksa :D ICE - Teraz wiesz jak się czułem kiedy przez całe lato obowiązki nie pozwalały mi wziąć się za malowanie, a Ty mnie katowałeś tymi wszystkimi wrzutkami na blogu! :p panRebonka - ;} jameli - dzięki, nawet nie wiesz ile się naziewałem szukając refek do psa i później, jak go już malowałem. Nawet teraz jak sobie przypomniałem te wszystkie rozdziawione pyski to musiałem ziewnąć! Miałem nadzieję że ktoś zwróci uwagę na leniwy nastrój :)) Pegazord, nicponim - Zostawiłem sobie na koniec... Kurcze, jak mi Kojot powiedział że ten obrazek nim zajeżdza (Pelengiem, nie Kojotem), to przyjąłem to dość spokojnie, zwłaszcza że ja wiem, że Kojot wie, że jaram się Kolesovem :D Aaaalee jak już trzecia osoba stwierdza to samo, to zaczynam się niepokoić! Prawda jest taka, że lubię go jak koń owies, zwłaszcza to, jak działa czasem głębokimi czerniami, zawsze mi się podobały takie zabiegi. I przeżyłem niezły eyegasm jak z rok temu na niego trafilem, ale nie sądziłem że w moich pracach kiedyś ujawni się ta fascynacja :p W sumie w równym stopniu jaram się na chwilę obecną Kolesovem, Jaime Jonesem, Kapitanem i Lordem - te cztery osoby to na razie moja święta trójca dp :p A są i inni u których staram się podpatrywać ciekawe rozwiązania, chociażby Wy i jeszcze z kilkanaście osób na Maksie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 Miodny kolorek, cholernie dobrze skrojony art! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 Oglądanie tego śmiało można polecić osobom cierpiącym na bezsenność,a także tym zestresowanym i zabieganym. Porównania do Kolesowa to wielki komplement,szkoda że odpuściłeś nogi bo czuć pewien wysiłek murzyna aby je utrzymać,a powinien siedzieć wygodnie, to tylko takie czepianie, pracka mistrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 Boogie, do poki nie zaczniesz wklejac elementow prac tych panow to dla mnie "problem" nie istnieje, ostatnie ilustracje sa naprawde za..bardzo ladne i ostatecznie to jest porzadany efekt. Kolesov tudziez Peleng jest niewatpliwie wzorcem godnym nasladowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 świetne te ostanie wrzuty a co do świętej trójcy to myślę że wielu tu jest podobnego wyznania :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 U bluesmana nogi do wymiany, ale poza tym brawo! Wreszcie jakies fajne, ciekawe rzeczy na tym forum, a nie kolejne baby z silikonami i krasnoludy z toporami napierajacymi na smoka ;) Kolory swietnie buduja nastroj, fajnie tez malowane. Gratulacje i pozdrowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ldr Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 Kolorki bardzo miłe :) Jedynie do czego się przyczepie to ganek myślę, że jest dość mały jednakże uchylone drzwi + pies robią przeciwność (duży ganek). Ale tylko może mi się wydawać :) Gratuluje pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 29 Listopad 2012 Share Napisano 29 Listopad 2012 peleng nie peleng to jest baaardzo fajne soczyste kolorowe-czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 30 Listopad 2012 Share Napisano 30 Listopad 2012 kolorki, kolo z gitarą i nastrój, rewelka! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2012 Dzięki za taki odzew :) Spróbowałem zrobić coś z tymi nogami, ale chyba dalej ssą. Pelengi mają zdecydowanie lepsze podstawy rysunkowe od Urbanboogich ;p muszę zacząć teraz ostro pracować ze szkicownikiem i ogarniać anatomię, bo chyba na chwilę obecną nie jestem w stanie zrobić tego lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 No teraz to nie pomarudzę. Gratulacje i dzięki! P.S. jeśli te poprawki oznaczają, że olałeś tłumaczenia i jeśli z tego powodu przymierasz głodem, to wiedz, że było warto (przynajmniej z mojej perspektywy) :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Bardzo fajna ilustracja. Klimat i kolory świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Mną kolory w ostatniej pozamiatały, pozazdrościć ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2012 (edytowane) Dzięki :) EC - była mała obsuwa po drugiej stronie, więc miałem wolne ;P Dzisiejsze nieśmiałe próby z zupełnie inną stylistyką. W zasadzie to dziewicze podejście, szybciej bym to chyba wyrenderował w pełnym kolorze, bo miałem sporo roboty z podejmowaniem decyzji w kwesti tego, czego NIE malować :)) Obrazek ma dość śmieszną genezę, bo znów obudziłem się którejś nocy i nie mogłem zasnąć, więc żeby się nie nudzić postanowiłem wymyślić ilustrację na jakiś randomowy temat. Padło na "bóbr" :) Tytuł: "Totylkowiatrtotylkowiatrtotylkowiatr" Edytowane 17 Grudzień 2012 przez Urbanboogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 Haha! Totalnie świetne story :D Bardzo fajny graficzny odbiór i kompo :) Ciekawy jestem jakbyś wybrnął z tego w kolorze. Pewnie byłoby jeszcze lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 hrabia Beverakula bardzo fajny łykam to jak pelikan :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 spoko, może być z tego fajna ilustracja :) zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2012 Dzięki chlopaki :) Wojtek: myślę że gdybym robił to w kolorze, to mogłoby wyglądać zupełnie inaczej, począwszy od samej kompozycji, do tej pory nie zdawałem sobie sprawy jak wiele decyzji w tej kwestii wymusza ta 'zerojedynkowość' b&w :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi