Bzyku Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 (edytowane) Ale mnie tu dawno nie było, ba jak ja juz dawno nic wiekszego nie modelowalem wiec tak by nie zapomniec jak sie surfuje nurbsami powolutku bedzie sobie powstawac seacik. No i wypociny ;) pomiedzy piciem, a leczeniem kaca :). Edytowane 10 Styczeń 2009 przez Bzyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 WOW Kogo tu ja widzę Mistrz powrócił :) fajnie że coś pokazujesz na razie wygląda ładnie tylko skończ to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Weź mnie naucz modelować w Rhino, zawsze mnie rajcowały nurbsy ale nie starcza cierpliwości:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2009 hehe postaram sie skonczyc o ile nie bede sie wdawal zbytnio w szczegoly. Freedom Fighter- mi ostatnio tez cos nawet sie skupic niemoge. Bo wlasnie to jest najgorsze w nurbsach trzeba miec kupe wolnego czasu ktorego czesto jest brak i doba jest za krotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 wow nurbsy to rzadkość na forum czekam na kolejne upy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 A wczoraj sobie myslalem - co sie dzieje z Bzykiem:P A tu nagle watek sie pojawia, telepatia:D fajniutkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 he's back :) nie znam się na samochodach ale jak dla mnie nice :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Ładne powierzchnie, chociaż linie jakieś chaotyczne, ale pewnie tak musi być ;) ale dlaczego wybrałeś taki brzydki samochód i wogóle z której strony to coupe? dla mnie to zwykły hatchback ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Pf, bez isocurve? ;) Ładnie oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 dynia -> widzisz ja uwielbiaam nurbsy i jakos do poly sie przekonac nigdy nie moglem tak jakos mi zostalo :). pecet-> musi nie musi wszystko mozna na wiele sposobow zrobic kwestia uznania gdzies kiedys na stronie icem zobaczylem siatke i tak mi sie spodobala ze wszystko tak pionowo proste linie ze zaczalem sie babrac tak w rhino choc problem jest taki ze wszystko trzeba matchowac.no i czemu to uznali za coupe hym sam niewiem ale takich pseudocoupe jest wiele, a czy brzydki jakby tak spojrzec na caly koncern VW to i tak seaty sa najladniejsze. RA -> a prosze cie bardzo :) zadna tajemnica :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 uwielbiam nurbsowe siatki ale dla mnie to czarna magia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Ale dziwnie to wygląda:P Jak uczyłeś sie nurbów miałeś jakies konkretne źrodło czy tak jakoś szło? "a czy brzydki jakby tak spojrzec na caly koncern VW to i tak seaty sa najladniejsze." Ja wole audi jednak choć są juz bardzo oklepane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 raczej sam metodą prob i bledow szukajac narzedzi i napewno tez inspirujac sie jakimis siatkami pro modeli nurbsowych. Audi jedno jest ladne R8 reszta to standardowe niemieckie pudelka ale o gustach sie nie dyskutuje :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 ładnie :) też ostatnio ją zrobiłem ale w poly więc pewnie twoja będzie ładniejsza :) tak mi się tylko wydaje że przednie światła od wewnętrznej strony za mało wchodzą pod maskę a tylni zderzak powinien być lekko inaczej pochylony. może się mylę albo źle to poprostu widać na twoich screenach ale lepiej to jeszcze dokładnie sprawdź na refkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 raczej jest dobrze inaczej by pewne rzeczy nie pasowaly ale tu narazie bardzo duzo brakuje tylniego zderzaka wiec moze to takie zludzenie jak bym bardziej pochylil to wyedy te odblaski by mi nie pasowaly ani wyciecie pod miejscze na tablice a to jzu bylo sprawdzane :). A z tymi reflektorami to jzu sam niewiem mi tam wychodzi ok. 20mm cofniecia to i tak strasznie duzo no ale zobaczymy wsumie to bedzie mozna nawet na koniec poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 javor lepiej byś chargera robił dalej bo ja codziennie wchodząc na forum mam nadzieje że zobaczę jakiegoś upa:P kiedy można sie czegoś spodziewać? sorry za oftopa ale musiałem sie zapytać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Bzyku: chyba 20mm to za mało, zobacze na moim modelu ile ja robiłem ale w poniedziałek bo niemam go na swoim kompie, a tu masz dobre foto: http://flickr.com/photos/creepingbobbism/2777476193/sizes/o/ Freedom Fighter: no może niedługo wkońcu sie coś ruszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 a no wiecej :) z moich zdjec ciezko bylo okreslic a z printami to roznie bywa :) dzieki poprawka musi byc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SereCk Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 zrobisz go calego w nurbsach ??czy detalch juz w poly pocisniesz :) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 No proszę, Nurbsmaster powrócił, fajnie się to to zapowiada, miło będzie popatrzeć na ładny, nurbsowy modelik, których tu zdecydowanie za mało :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 O widze ze starzy wyjadacze wracaja ;P JA tez chce cos zaprezentowac ale nie mam czasu :( Dlatego bede obserwowal - przypominaja sie mi stare dobre czasy na tym fajnym forum :) Modleuj mistrzu, tworz, ucz nas oo wielki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 wlasnie szzegoły to najlepsza zabawa w rhino:D mmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Podziwiam ludzi, którzy modelują w rhino. Sam próbowałem i kiepsko mi to wychodziło. Bzyku, może jakiś prosty tutorial jak robić samochody w rhino? :) Chodzi mi o ogólną zasadę (głównie na jakiej zasadzie decydujesz gdzie dzielić powierzchnię), bo techniki łatwo się nauczyć z innych tutoriali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 3D CREATIVE- hehe wsumie to ja tez mam malo czasu ale sie staram by miec choc chwilke na modelowanie. Dawcio_m- a ja ich nielubie zato uwielbiam tworzyc bude. KamillM- niewiem czy cos sie pojawilo w ostatnim czasie nowego z tutoriali ale nigdy niewidzialem takiego ktory by objasnial gdzie co łączyc bo wsumie niewiem czy jest jakas zasada no i wszystkie chwyty sa dozwolone byle wynik byl dobry. Tak myśle ostatnio robie pionowo krzywe np. nad nadkolami bo na printach sa to czesto widoczne i zarysowane szczególy wtedy już można reszte krzywych do tych punktów orientacyjnych ciagnać potem to juz troszke po refleksach trzeba dochodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Rozumiem, dzięki :) Powodzenia i czekam na upka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 niema to jak sobie narobic roboty :). zrobic dokładke do zderzaka i jak chcialem zrobic czujniki cofania to na zdjeciach zobaczyłem ze wygląda inaczej i wszystko od początku. Ogolnie troszke poprawek w blachówie i ta nieszczesna dokładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Swietnie to idzie. Ciekawi mnie efekt koncowy i jak ten detal wyjdzie. Kiedys probowalem nurbsow ale zabraklo cierplowosci. Podziwiam kunszt;) bo bugow nie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2009 GrześDuro - Detale tak wyjdą na tyle na ile mi nerwów starczy :). Dobra tydzien pracy czas zaczac ale moze troche czasu sie znajdzie dla seacika zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Wszystko pięknie tylko dopiero teraz zwróciłem uwagę na pewien drobny szczegół... Na stronie ICEM takie siatki jak Twoja są na pewno czymś normalnym ale oni tam raczej nie muszą się martwić o późniejszy eksport do mesha, a kto choć raz miał do czynienia z modelem CAD od jakiegoś producenta wie, że zaimportowanie tego do 3ds Maxa to prawdziwy koszmar. Dlatego radzę Ci uważać z tą techniką, chyba że masz w planie wyrenderować modelik w Rhinowym VRayu i nie robić już z nim nic więcej. Chociaż z drugiej strony, na pewno jakoś sobie poradzisz... albo nie i Twój model w tej postaci będzie stał 3 lata tak jak mój Speedster, który chyba nigdy nie doczeka się konwersji :D Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 zaimportowanie tego do 3ds Maxa to prawdziwy koszmar. Uuuu... to bardzo niedobrze, poważny argument przeciwko mojej nauce nurbsów:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Uuuu... to bardzo nie dobrze, poważny argument przeciwko mojej nauce nurbsów:P Wszystko zależy od prowadzenia siatki, im mniej łączeń tym lepiej dla późniejszego eksportu, ale trudniej w czasie modelowania :) No ale Bzyku niech lepiej się wypowie, w końcu to od niego się nauczyłem Rhino więc ja tu tylko sprzątam ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 No eksport to czasami wielki ból. Ja dlatego nic już nie robię w rhino. Choć Bzyku swoimi modelami coraz mocniej przekonuje do powrotu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2009 e no panowie nie przesadzajcie czesto tam gdzie jest łączenie dwoch sorfów, szczegolnie gdzie jeden byl przycinany to sie robi mala masakra ale to sie da poprawic recznie, a teraz tak porównując rhino 3 i 4 gdzie meshowanie w 4 to klik i jest i mozna szybko pobawic sie wartosciami w 3 czesto sie zastanawialem czy sie cos nie zawiesilo wiec teraz to czysta "przyjemność" bo wolałbym jednak renderowac nurbsa, a nie mesha(mniej roboty i lepszy efekt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 taki maly upek bo mi się rano czasami nudzi jak za wczesnie wstane :). cos to jzu zaczyna przypominac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Piękny widok, aż kusi, żeby znowu odpalić "Noska" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Powoli wygląda coraz lepiej Jak pierwszy raz próbowałem nurbsów to mi się od razu odechciało, a widzę, że tobie to idzie całkiem nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW_2305 Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Wyglada to bardzo obiecujaco, przez to rosnie moje zainteresowanie nurbs'ami, tylko wiem, ze to trudne, ale to tymbardziej brawa Ci sie naleza, ja czekam jak koniec bedzie wygladal, bo mam nadzieje, ze doprowadzisz projekt do konca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 czesc bzyku ! super zobaczyc starego wyjadacza z nowym modelem ktory wyglada juz fajnie :) powodzenia ukonczenia i pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 no zaczyna wyglądać :) tylko skończ to a nie jak bmw przepadło gdzieś na forum, domagam się rendera na koniec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Dla pełni efektu przydałaby się siatka. Model bardzo ładny. :) Pomyśleć, że ten dziwny wóz zaprojektował koleś z Lamborghini... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 Loozack - Wracaj :). Nie no tak serio to ostatnio widze ze bieda z nurbsami na forum tylko poly wszedzie poly. JW_2305 - hym napewno trzeba sie nimi troszke pobawic pierwszy model wyjdzie zawsze biednie ale z biegiem czasu jest coraz lepiej i latwiej. hcpiter - stara gwardia ;) dzieki. mrkrzysiek - wsumie bemka prawie byla skonczona tylko felgi i pierdoly zostaly pewnie ją skończe tylko musi przyjsc jej czas :) RA special for you :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 ile za korepetycje ? :) zawsze kochalem te nurbsowe siatki.. moze kiedys sprobuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 aż łezka się kreci ! Świetnie i do przodu mentorze! p.s mam nadzieje, ze przy najbliższej okazji to ja wygram w Starcrafta ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2009 ReflectVision-> hehe :) kiepskim bym byl nauczycielem choc kto to tam wiem ;). JunioR-> jak bedzie czas to cos sie pogra narazie za malo. nawet niewime jaki jest ostatni patch :). dobra czasu malo ale cos tam trzeba bylo dzialac by nie stalo wiec troszke juz ibizke mocniej pociolem na kawalki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Powiem krótko, I WANT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 eh wzruszyłem się no pięknie i idealnie gładko jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Ja nie mogę jedni się tu zakochują ---- > "zawsze kochalem te nurbsowe siatki.." inni wzruszają "eh wzruszyłem się" :) Nie wiedziałem, że grafika takie emocje wywołuje. A moze model bzyka was kręci hmm ;P ? edit: Ooo a jeszcze inni płaczą "aż łezka się kreci" :D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 to Nurbsowe siateczki Bzyka doprowadzają ludzi do takiego stanu:P az sie chce odpalic Rhino xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 ..chyba że to SAM bzyku tak na nich działa...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 nie jestem pewien czy to bug ale cos sie chyba syplo na tylnej dokladce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi