Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Basen nie jest za bardzo zacieniony? Ładne palemki, z jakiego programu i jak długo renderowałeś?

Napisano

mnie się bardzo podoba ,szczególnie render 01,

chyba trochę nieporęczna ta "zasłonka" ;p

"trzyma klimat" :)

pozdro

Napisano

Piękne! Światło i klimat - super. Rewelacyjnie wyszedł ten basen na pierwszym. Pani trochę chyba zbyt wysycona w kolorach, dobrze by było ją zdesaturować. I faktycznie może trochę detalu w budynku brak. Ale oba obrazki mają to coś, co przykuwa uwagę i sprawia, że na detal nie zwraca się uwagi przy pierwszym obejrzeniu a przyjemnie się ogląda.

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za komentarze

co do "pani" to pewnie ja poprawie ja bedzie czas...

adam_m cala zielen wygenerowana przez google :) (darmowe modele dla jasnosci) render przy 1500x1125 to jakies 1h20m na E6600@3.2GHz IRR+BF

Napisano

Piekny klimat, woda wyszła nieźle no i światło miodzio. Troche tiling na schodach razi.

Palemki jak na darmówki całkiem niezłe!

Napisano

Podoba mi się chociaż dziwnie te odbicia wyszły w wodzie. Raz ostre raz rozmyte. Materiał wody co dałeś ma pewną wadę, którą widać na twoim renderze. Tworzy się na nim cień. Musiałbyś wyrzucić Fresnela ze slotu Refract.

Napisano
  • Autor

Tores taki sam cien byl na zdjeciu referencyjnym dlatego shader taki a nie inny

Napisano

Oj to jest cień na dnie a nie na wodzie. Zobacz gdzie się zaczynają jaśniejsze miejsca od promieni i że tworzą linię równoległą do boku basenu, czyli ten ciemny pas po prawej to cień murka na dnie i dopiero zaczynają się cienie od roślinności.

Napisano
  • Autor

Tores wyglada ze masz racje :/ patrzac na zdjecie nie moglem dojsc dlaczego tak jest. poprawial nie bede ale dzieki :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności