t0m3k Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Witam, W koncu cos skonczylem... Wzorowalem sie luzno na dwoch referkach ktore kiedys znalazlem w internecie i mi sie spodobaly. Komentarze i uwagi mile widziane... 3dsmax2008 + Vray + Combustion + PS 01. 01. WYZSZA ROZDZIELCZOSC 02. 02. WYZSZA ROZDZIELCZOSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Basen nie jest za bardzo zacieniony? Ładne palemki, z jakiego programu i jak długo renderowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Naprawdę przyjemnie się na to patrzy acz kol wiek trochę detalu brakuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Mi tam sie podoba :) Nie przebajerowane a taki w sam raz :) Great Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 mnie się bardzo podoba ,szczególnie render 01, chyba trochę nieporęczna ta "zasłonka" ;p "trzyma klimat" :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Bardzo przyjemne :) Pani jakaś dziwna :P ale ładnie wyszedł ten... brodzik :) fajnie zagrał w nim cień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Piękne! Światło i klimat - super. Rewelacyjnie wyszedł ten basen na pierwszym. Pani trochę chyba zbyt wysycona w kolorach, dobrze by było ją zdesaturować. I faktycznie może trochę detalu w budynku brak. Ale oba obrazki mają to coś, co przykuwa uwagę i sprawia, że na detal nie zwraca się uwagi przy pierwszym obejrzeniu a przyjemnie się ogląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 jak dla mnie przesadziłeś z wyostrzeniem. fajny pomysł z babką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 1 Marzec 2009 Autor Share Napisano 1 Marzec 2009 dzieki wszystkim za komentarze co do "pani" to pewnie ja poprawie ja bedzie czas... adam_m cala zielen wygenerowana przez google :) (darmowe modele dla jasnosci) render przy 1500x1125 to jakies 1h20m na [email protected] IRR+BF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 ej poka ustawienia shadera wody i jak oświetliłeś bo mi się to kurde strasznie podoba ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis3k Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 podoba mi się, ładne światełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Bardzo klimatyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Piekny klimat, woda wyszła nieźle no i światło miodzio. Troche tiling na schodach razi. Palemki jak na darmówki całkiem niezłe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Taki idylliczny klimacik. Bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 jeszcze raz dzieki za komentarze. swiatlo to sun+sky+physCam ColMap: Reinhard Shader wody dla zainteresowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Podoba mi się chociaż dziwnie te odbicia wyszły w wodzie. Raz ostre raz rozmyte. Materiał wody co dałeś ma pewną wadę, którą widać na twoim renderze. Tworzy się na nim cień. Musiałbyś wyrzucić Fresnela ze slotu Refract. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 3 Marzec 2009 Autor Share Napisano 3 Marzec 2009 Tores taki sam cien byl na zdjeciu referencyjnym dlatego shader taki a nie inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 poka to zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 3 Marzec 2009 Autor Share Napisano 3 Marzec 2009 niedowiarek :) REFKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 sam abstract :D skąd te palmy się tu wzięły? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 jak dla mnie "render lepszy niż zdjęcie" :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Oj to jest cień na dnie a nie na wodzie. Zobacz gdzie się zaczynają jaśniejsze miejsca od promieni i że tworzą linię równoległą do boku basenu, czyli ten ciemny pas po prawej to cień murka na dnie i dopiero zaczynają się cienie od roślinności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 Tores wyglada ze masz racje :/ patrzac na zdjecie nie moglem dojsc dlaczego tak jest. poprawial nie bede ale dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 bardzo mi sie podoba, ale taka jakby niezadbana ta willa, nie sądzisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi