Gość _Kreska_ Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 hej dawno nic nie wrzucalem wiec moze zarzuce taki raczej speed w wolnej chwili zrobiony...
FF Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Pierwszy pierwszy! Doskonałe w każdym calu:) EDIT: no dobra, może nie w każdym, w niektórych miejscach pożałowałeś poly, tak czy inaczej fajf stars from mi.
hcpiter Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Super wyszlo, wszystko mi pasuje ! he dobry speed :D
Marshall Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 hej "moze zarzuce taki raczej speed w wolnej chwili zrobiony..." uwielbiam ten tekst ;) extra speed
Luki Luki Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Calkiem fajne, ale: Mogles zaznaczyc geometria wiecej detalu. Tekstury sa troche jak z innego modelu, genericowe, nie podkreslaja istniejacej geometrii, ani nie dodaja wystarczajaco szczegolow. Jesli chodzi o kadr to naprawde musiales po lewej uciac te kilka centymetrow pojazdu? Mam swoja (byc moze bardzo zachowawcza i nierozwojowa) teorie, ze jak juz uciac to mocno. Albo wcale. Czyli albo ciasno skomponowany kadr, albo taki z oddechem. Niby duperel, ale nie wymagaloby duzo pracy zrownowazenie kompozycji. No i rendering jest jakis taki... Mam wrazenie ze te pojazdy sa z papieru (to wynik modelowania, teksturowania i renderingu w sumie). Ale calosciowo niezle.
blinq Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Podoba mi się. Nawet bardzo. Luki ma rację co do kadru, ale reszta to już szczegóły. Efekt całościowy jest rewelacjyny. *****
KLICEK Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Kresku wiesz normalnie dalbym Ci 2+, ale masz trzy na szynach, bo znam Twoich rodzicow ;)
kannu Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 serwus :) bardzo dobrze, siadaj, dwója. Super to zrobiles :) Jak dla mnie wypasik :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
mrkrzysiek Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 bardzo fajny speed, fakt trochej detalu mi brakuje miejscami na pojazdach, ale i tak bardzo ładnie podoba mi się design :)
La R Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Pierwsze skojarzenie - futurystyczne dźwigi budowlane aka żurawie czy jak tam, coś w tych barwach :)...Bardzo mi się podoba, bardzo bardzo :).
peter_f Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Gratki fronta Michał :) Robisz superowe projekty BTW :) Pozdrawiam
Luki Luki Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Ciekawe, obrazek jest spory i na moim monitorze pokazuje sie na poczatku tyle: To co znalazlo sie w kadrze jest wlasciwie super (moze tlo za plaskie ewentualnie). Jest fajne wrazenie ze to 2d, cos co trudno zwykle w czystym 3d uzyskac, a co osobiscie bardzo lubie. Pewnie troche podmalowales i dlatego fajnie wyszlo. Wychodzi wiec, ze obrazek duzo traci przez ten pojazd z prawej, to ze jest on blisko kamery i widac wszelkie zbyt szybko opedzone fragmenty za dokladnie.
KoMic Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 noooo zes chlopie pojechal po bandzie. Swietna praca, : ]
Gość _Kreska_ Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 hej dzieki za komenty:) co to pracki to musze sie zgodzic ze brak detalu widac i czasem wylaza polygony ale nie chcialem robic tego zbyt dokladnie, te dwa samoloty maja po 2,5k polygonow (z czego wiekszosc w kabinie i na pilocie, czego i tak nie widac ;/) a tekstury to tylko difuse, nie ma nawet bumpa ;/ i calosc zrenderowana w scanlinie, 23 sec na 4000k:)
SEB Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Piknie ... takiego speeda robilbym cale zycie :D. ***** Pozdrawiam.
comands Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 No przyznam że fajnie to wyszło, fajny klimat:)
Adek_CG Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 wyszlo bardzo fajnie, mozesz wrzucic jakies siatki ?
adam_m Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Super. W scanline można zrobic coś takiego? A możesz zdradzić ustawienia?
Gość _Kreska_ Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 prosze bardzo pare siatek i swiatla, generalnie nie ma jakis niewiadomo jakich ustawien, jest pare slabiutkich swaitel na sferze dajacych rozproszone swiatlo no i 3 mocniejsze, pomaranczowe, biale i niebieski, na screene w swoich kolorach.
wharp Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 bardzo ładna pracka, ja się nie będę czepiał, efekt końcowy mnie przekonuje
jaras Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 po siatce od razu widac ze za mało poligonow dałes ! ;) WIĘCEJ POLIGONOW ! ;)
Vega Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Model bardzo ładny :) Jaras: po siatce od razu widac ze za mało poligonow dałes ! ;) WIĘCEJ POLIGONOW ! ;) Mało poli bo może słaby komputer :) Mało czy dużo poly i tak zajefajnie wygląda :D
Gość _Kreska_ Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 a ja robie na quadzie z 8gb ramu, i spcejalnie tak robie:P malo polygonow i duze rozdzielczosci, taki mam fetysz!:)
Rekomendowane odpowiedzi