Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

hej

dawno nic nie wrzucalem wiec moze zarzuce taki raczej speed w wolnej chwili zrobiony...

airpatrol.jpg

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 7,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pierwszy pierwszy!

Doskonałe w każdym calu:)

EDIT: no dobra, może nie w każdym, w niektórych miejscach pożałowałeś poly, tak czy inaczej fajf stars from mi.

Napisano

hej

"moze zarzuce taki raczej speed w wolnej chwili zrobiony..."

uwielbiam ten tekst ;)

extra speed

Napisano

Calkiem fajne, ale:

Mogles zaznaczyc geometria wiecej detalu. Tekstury sa troche jak z innego modelu, genericowe, nie podkreslaja istniejacej geometrii, ani nie dodaja wystarczajaco szczegolow.

Jesli chodzi o kadr to naprawde musiales po lewej uciac te kilka centymetrow pojazdu?

Mam swoja (byc moze bardzo zachowawcza i nierozwojowa) teorie, ze jak juz uciac to mocno. Albo wcale. Czyli albo ciasno skomponowany kadr, albo taki z oddechem. Niby duperel, ale nie wymagaloby duzo pracy zrownowazenie kompozycji.

No i rendering jest jakis taki... Mam wrazenie ze te pojazdy sa z papieru (to wynik modelowania, teksturowania i renderingu w sumie).

Ale calosciowo niezle.

Napisano

Podoba mi się. Nawet bardzo. Luki ma rację co do kadru, ale reszta to już szczegóły. Efekt całościowy jest rewelacjyny. *****

Napisano

serwus :)

bardzo dobrze, siadaj, dwója.

Super to zrobiles :) Jak dla mnie wypasik :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

bardzo fajny speed, fakt trochej detalu mi brakuje miejscami na pojazdach, ale i tak bardzo ładnie podoba mi się design :)

Napisano

Pierwsze skojarzenie - futurystyczne dźwigi budowlane aka żurawie czy jak tam, coś w tych barwach :)...Bardzo mi się podoba, bardzo bardzo :).

Napisano

Ciekawe, obrazek jest spory i na moim monitorze pokazuje sie na poczatku tyle:

kreskaobrazek.jpg

To co znalazlo sie w kadrze jest wlasciwie super (moze tlo za plaskie ewentualnie). Jest fajne wrazenie ze to 2d, cos co trudno zwykle w czystym 3d uzyskac, a co osobiscie bardzo lubie. Pewnie troche podmalowales i dlatego fajnie wyszlo.

Wychodzi wiec, ze obrazek duzo traci przez ten pojazd z prawej, to ze jest on blisko kamery i widac wszelkie zbyt szybko opedzone fragmenty za dokladnie.

Napisano

hej

dzieki za komenty:)

co to pracki to musze sie zgodzic ze brak detalu widac i czasem wylaza polygony ale nie chcialem robic tego zbyt dokladnie, te dwa samoloty maja po 2,5k polygonow (z czego wiekszosc w kabinie i na pilocie, czego i tak nie widac ;/) a tekstury to tylko difuse, nie ma nawet bumpa ;/ i calosc zrenderowana w scanlinie, 23 sec na 4000k:)

Napisano

Piknie ... takiego speeda robilbym cale zycie :D.

***** Pozdrawiam.

Napisano

prosze bardzo pare siatek i swiatla, generalnie nie ma jakis niewiadomo jakich ustawien, jest pare slabiutkich swaitel na sferze dajacych rozproszone swiatlo no i 3 mocniejsze, pomaranczowe, biale i niebieski, na screene w swoich kolorach.

airpatrol1.jpg

Napisano

bardzo ładna pracka, ja się nie będę czepiał, efekt końcowy mnie przekonuje

Napisano

po siatce od razu widac ze za mało poligonow dałes ! ;)

WIĘCEJ POLIGONOW ! ;)

Napisano

Model bardzo ładny :)

Jaras: po siatce od razu widac ze za mało poligonow dałes ! ;)

WIĘCEJ POLIGONOW ! ;)

Mało poli bo może słaby komputer :) Mało czy dużo poly i tak zajefajnie wygląda :D

Napisano

a ja robie na quadzie z 8gb ramu, i spcejalnie tak robie:P malo polygonow i duze rozdzielczosci, taki mam fetysz!:)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.