matizlob Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 no bardzo ładnie wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2009 Thx again :D Paleta kolorów jeszcze będzie do rozważenia jak już wymodeluję całość, żeby wszystko ze sobą ładnie grało (oby). Z dziurą na brzuchu też coś zrobię. Upek: Uwierzcie... ten ufo-płetwonurek będzie kiedyś przecudnej urody dziewczem :D. Wiem - samemu mi trudno w to uwierzyć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 ArTooRo mam nadzieję że się nie lenisz :) tylko specjalnie czekasz żeby na ostatnią chwię wysadzić nas updatem w powietrze :) Czekam na UUUUPP ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Chciałbym żeby to była prawda :D Niestety magisterka przejęła mi teraz życie i pracę ukończę poza konkursem (ale ukończę :D), jest to praktycznie i dosłownie niemożliwe żebym to teraz ruszył, także życzę powodzenia pozostałym :) Dzięki za wsparcie!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2009 (edytowane) Gratuluję wszystkim nominowanym :D Mogę prosić o przeniesienie mojego wątku do WIPa? do wątku wrócę jakoś w sierpniu. Z góry dzięki. EDIT: Dziękuję za przeniesienie tematu do WIPa. Edytowane 14 Październik 2009 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 14 Październik 2009 Autor Share Napisano 14 Październik 2009 (edytowane) Witam po trzech miesiącach nieobecności w temacie :) Mimo, że jest już po bitwie to w planach nadal mam ukończyć niniejszą pracę, toteż w dalszym ciągu liczę na Waszą krytykę i sugestie :D Małe update'y: Głowa dziewczynki Zarys fryzury (oczywiście ciało jeszcze niedorzeźbione) Teraz walczę ze szczegółami fryzu, w tym z irytującym warkoczem. Edytowane 14 Październik 2009 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 nieźle idzie, dajesz dalej bo projekt fajny:) możesz pokazać ten warkocz z którym walczysz? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 14 Październik 2009 Autor Share Napisano 14 Październik 2009 Dzięki :) Dobra, w sumie miałem nie pokazywać, ale co tam :) Jak widać jest w trakcie dłubania... Na końcu oczywiście będzie gumka, a na głowie chyba opaska - jeszcze to rozważam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_fra Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 super ! walcz , trzymam kciuki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 19 Październik 2009 Autor Share Napisano 19 Październik 2009 Ciąg dalszy włosów. Niedługo dojdzie kokardka, a potem chyba trochę podrzeźbię ciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 Niewielki upek. Nieco poprawiłem ciało, dajcie znać czy nie zgubiłem proporcji. Buty i dłonie najmniej ruszone. Teraz spróbuję to wypozować, jestem ciekaw jak się poseable symmetry sprawuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Fajne ze to chcesz dokonczyc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 No powiem ci że się wkręciłem w tą robutkę. Dajesz dajesz, czekam na ubdate. Pozdro powodzenia i wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 26 Październik 2009 Autor Share Napisano 26 Październik 2009 (edytowane) Pierwsze przymiarki do pozowania i początek podmodelowania. Ogólnie to zmieniłem pozę dziewczynki w stosunku do tej co była na rysunku - jakoś tak lepiej mi leży niż ta poprzednia, dajcie znać co o tym myślicie. Na razie nie zwracajcie uwagi na anatomię dziewczynki, bo jest w trakcie rzeźbienia, ale prosiłbym o sugestie odnośnie jej ogólnych proporcji. Dziewczyna będzie miała mniej wybałuoszne oczy :) i otwartą buzię podobnie jak na rysunku. (wiem, że wyskoczył jakiś bug między dłonią i peleryną chłopca, ale to akurat przypadkowo) Na drugim załączniku propozycja zmiany rozmieszczenia elementów na rysunku koncepcyjnym. Lepiej się go czyta od lewej do prawej, ale jakoś tak jest mniej wymowny... sam jeszcze nie wiem. Edytowane 26 Październik 2009 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 koncept genialny, szykuje się świetna praca. Bardzo fajne modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Doskonała robota ArTooRo, ekstra koncepty i 3D. Zajebisty modeling. Pewnie to już pisałeś, ale te włosy to rzeźbione w Z-B? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 (edytowane) Bardzo fajny styl, pomysł raczej banalny, ale ambitny jak na grafikę 3d. Powodzenia! PS Widać, z jaką swobodą wcielasz swoje pomysły w życie - modele są naprawdę świetne! Edytowane 27 Październik 2009 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Świetna robota. Przyjemny dla oka dizajn. Budzi pozytywne emocje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Fajnie że to ciągniesz, na pewno będzie super finish. Jedno co mi sie nie podoba to design dziewczyny a zwłaszcza oczy. Wygląda jak kosmitka :D i do tego ma 4 palce :D Ale to tylko takie moje widzimisię więc jeżeli tak miało być to spoko ale jak Ty też masz mieszane uczucia co do jej wyglądu to może pokombinuj jeszcze. Inspiracji pod dostatkiem w różnych bajkach i cartoonowych pracach np. na cgtalku. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Chłopak też ma 4 paluszki i nie widzę w tym nic złego. Co do dziewczyny, faktycznie odstaje od postaci chłopaka (ma za duże oczy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 27 Październik 2009 Autor Share Napisano 27 Październik 2009 (edytowane) Dzięki za komentarze :D peter-f - ogólnie wszystko co dotąd w 3d było modelowane w ZBrushu, ale basemeshe produkowane zawsze w 3dsMax (jakoś się nie mogę przekonać do metodologii operowania na siatce z ZB) Tomala - no mi ogólnie oczy też jeszcze nie pasują i będę z nimi walczył, na razie chciałem ustalić pozę (na threedy.com mi napisali, że ta z rysunku jest lepsza, bo postać jest mniej statyczna i lepiej współgra z chłopcem, dlatego znowu się z tym waham). Palce zostawię cztery, wyszedłem z założenia że to takie toonkowe, poza tym teraz w przypadku zmiany decyzji musiałbym też robić na nowo dłonie chłopca dla spójności :) Edytowane 27 Październik 2009 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 28 Październik 2009 Autor Share Napisano 28 Październik 2009 Chyba jednak faktycznie powrót do pozy z rysunku koncepcyjnego ma większy sens, ale przynajmniej się upewniłem teraz która jest lepsza :) To teraz się wezmę za detal dziewczyny. (Uwaga - brak oczu O_O ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haiti Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 (edytowane) Koncept ********* :D Az sie nie moge doczekac efektu koncowego. Modele pierwsza klasa, swietny klimat. Bede zagladal regularnie Edytowane 29 Październik 2009 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 Ta poza lepsza. Ciało dziewczyny bym zrobił bardziej smukłe bo teraz wygląda trochę miśkowato ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 Ta ostatnia poza jest lepsza, może trochę machnij warkoczem w prawo żeby był lepiej widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 zapowiada sie genialna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 31 Październik 2009 Share Napisano 31 Październik 2009 Cud, miód, palce lizać! Koncept świetny. Trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 31 Październik 2009 Autor Share Napisano 31 Październik 2009 (edytowane) Dzięki za komenty. Zmiany. Oczy wstępnie zrobione, potem pomyślę co z nimi dalej. Usta rozdziawione, wstępnie podmodelowana anatomia i jest mniej "miśkowata" :). Warkoczem zajmę się potem. Teraz w planach siłowanie się z jej dłońmi oraz elementy ciuchowe, czyli sukienka, buty i kokardka na warkoczu. Są jeszcze drobne błedy w wygładzaniu miejscami, ale to poprawię przy nastepnej okazji. Edytowane 31 Październik 2009 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 31 Październik 2009 Share Napisano 31 Październik 2009 bardzo fajna pracka sie zapowiada. Wiem ze twarz dziwczynki jeszcze nie ksonczona ale nadal wydaje mi sie troche zbyt "pulchna" nie wiem czy taki mialbyc efekt (nie czytalem wszystkich postow) . Pozwolielm sobie na malego overpainta zeby pokazac o co mi chodzi. Mam nadzieje ze nie masz mi za zle. Jesli tak to napisz to skasuje. Ale generalnie trzymam kciuki bo lubie takie klimaty a wdzac twoje poprzednie prace mozesz to ostro pocisnac. Wiec keep it up man. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 31 Październik 2009 Share Napisano 31 Październik 2009 wow, naprawde slicznie ci to wychodzi! Jedyne co moge powiedziec to ze jakos bardziej podobala mi sie wersja z zamknietymi ustami. Bardzo fajne czyste formy, super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptfromscr Napisano 31 Październik 2009 Share Napisano 31 Październik 2009 rewelacja :) ale chyba faktycznie lepiej z zamkniętymi ustami :) i bez urazy Matti ale z 'odchudzonym' wyrazem twarzy wydaje się jakby chciała go za rogiem zjeść :) czekam na upy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Świetna robota :) Twoja "pulchna" wersja bardziej mi się podoba (lepiej się komponuje z marzycielem). Czekam na więcej!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 10 Listopad 2009 Autor Share Napisano 10 Listopad 2009 Matti - nie mam nic przeciwko takim overpaintom, dzięki za ukazanie swojego punktu widzenia. Z mojej strony powiem, że nie zamierzałem iść w takim kierunku jak pokazałeś, ale rzeczywiście do wyrazu twarzy chyba jeszcze lekko przysiądę. Morte - dzięki :), raczej pozostanę przy otwartych ustach, ale może je nieco jeszcze zmodyfikuję. ptfromscr - również dzięki :) adam_m - thx :D, pulchność była rzeczywiście zamierzona Update: Doszła sukienka i buty, sznurówki w pewnym momencie uciąłem, bo dojdą jeszcze skarpetki, które mam nadzieje opadną na tyle by zakryć górną część buta. Jak nie zakryją to pociągne sznurówki do końca. Sznurówki robione w 3dsmaxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 14 Listopad 2009 Autor Share Napisano 14 Listopad 2009 Szybki niewiążący teścik. Kolory i materiały tylko testowe (np na butach i skarpetkach szaro) i dużo retuszu zwłaszcza w okolicach oczu. Czeka mnie jeszcze kupę roboty przy twarzy i oczach dziewczynki, zdaje się że w maxie wygląda to zupełnie inaczej niż w zbrushu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 niech ona takiego zeza nie robi światło brzydko wpływa na jej twarz (na bohatera dobrze), może daj im osobne lampy. kolor skóry u bohatera jest ładniejszy niż u niej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 dokladnie jak ania powiedziala, prawe oko(patrzac od naszej strony) mozesz przesunac w prawo minimalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 Ale ogólnie renderek próbny dobrze wróży. Twarz dziewczyny wymaga jeszcze dopracowania i będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 Bardzo cheja to wszystko, tylko ta kiecucha taka przykrutka, na pograniczu jakiś japońskich hentai nieco moim zdaniem... Jaki masz plan na tło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 14 Listopad 2009 Autor Share Napisano 14 Listopad 2009 (edytowane) Zez chyba poprawiłem, ze światłem prawda - jeszcze będę walczył (możliwe, że z samą twarzą jeszcze jest coś nie tak). Z kiecką nie zwróciłem uwagi, mogę wydłużyć jeśli to się tak kojarzy :/ Plan na tło jest mniej więcej taki jak w koncepcie. Dużo zależy od kompozycji jak rozmieszczę szafkę ze szkolnym rozrabiaką. Jeszcze jeden teścik z kawałkiem tła i w troszeczkę innym klimacie. Edytowane 15 Listopad 2009 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Tak jak napisałeś teraz już wszystko w "rękach" kompozycji. Trzymam kciuki za udane tło do scenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 twarz ładna, nie ma zeza, kiecka fajowa-zostaw jedziesz dalej!!! czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 OOO nie wiem jakim cudem umknęło mi to że projekt kontynuujesz w wipie :) Rewelacja - od samego początku kibicowałem tej pracce i jak widzę teraz - nie zawiodę się. Będę tu napewno zaglądał ArTooRo - narazie nie ma sie czego czepiać ;) pozdro i powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekb89 Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 bohater ekstra ale ona cienko z tym wyrazem twarzy te usta tak dziwnie się układają i oczy też bynajmniej dla mnie i skóra u bohatera wręcz genialna u niej gorzej :) widać takie różnice bo bohater jest naprawde jak w kreskówke idealny a ona tak jak mówi reszta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 15 Listopad 2009 Autor Share Napisano 15 Listopad 2009 (edytowane) Dzięki za komentarze :D Wena mnie na weekend wzięła :D Nowy schemat oświetlenia i tym razem już chyba trafiony. Na twarz dziewczyny nie patrzcie, czeka ją jeszcze spory remont tak jak piszecie. Klon marzyciela w tle symbolizuje rozrabiakę na szafce. Edytowane 15 Listopad 2009 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Dopóki nie przeczytałem co napisałes byłem przekonany że gostek z tyłu leży na łóżku i śni. Albo śpi juz na podłodze ze zsuniętym prześcieradłem a po lewo jest łóżko, zamiast dziury w ścianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Oświetlenie bardzo przyjemne w odbiorze :) Z niecierpliwością czekam na finał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 twarz i prawa reka dziewczynki odbiega materialem skory od reszty czesci ciala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Czy ten koles musi miec taką oponę na brzuchu, aka "miesięń piwny" (w tym wieku ??? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 :D ta dziewczyna ma jakieś wklęsłe kolano jakby go nie miała :) reszta bardzo przyjemna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Hej ArTooRo- powiem tak - zadam updatu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi