Napisano 8 Maj 200915 l Witam wszystkich. Wlasnie jestem w trakcie robienia krotkiego filmu animowanego. Animatic jest do obejrzenia tutaj. http://www.vimeo.com/4446566 Wszystkie komentarze mile widziane. Animatic jest dosc dlugi, okolo 5,5 min. Z gory dziekuje wszystkim ktorym uda sie przebrnac przez calosc. Wszystkie dzwieki ( tak samo jak muzyka) sa tymczasowe i maja tylko pomoc w zrozumieniu animaticu. I jescze rysuneczki: Edytowane 8 Maj 200915 l przez gabrino
Napisano 8 Maj 200915 l Będzie w 3d czy 2d? Jak na razie bardzo fajne. Jakoś z animatiku nie wynikło że pacjent #1 skaleczył się zszywaczem, ale przypuszczam że na końcowej animacji będzie to lepiej widać. Na jednym widoku widać jak otwiera z jego perspektywy prawą szufladę z tabletkami, na następnym widoku wyciąga tabletkę z lewej szuflady, powinien z tej samej co otworzył.
Napisano 8 Maj 200915 l Biorąc pod uwagę poprzednią animację z Dziewczynką w łóżeczku, to pewnie 3D. Animatic bardzo fajny.. chociaż trochę niewyraźne tempo ma. Osobiście Czekam na Apdejty, szczególnie Postacie. Pozdrawiam, Powodzenia.
Napisano 8 Maj 200915 l Autor 3D. Caly czas pracuje jak mozna to ulepszyc, nie jestem do konca zadowolona z tego. Jest fajny poczatek i koniec ale nie jestem do konca przekonana czy srodek sie "klei". @ sly - Co masz na mysli mowiac ze ma niewyrazne tempo?
Napisano 8 Maj 200915 l No nareszcie, animatic bardzo fajny, chociaż nie wiem o co chodzi :] ale czekamy na animki 3d
Napisano 8 Maj 200915 l nie jestem do konca przekonana czy srodek sie "klei". Kwestia tempa chyba rozwiązana... :) Jeśli nie wiesz co mam na myśli to - są momenty gdzie "jest akcja" (wizyta pacjenta) - i są momenty "bez akcji" (doktorek sam w gabinecie). Możnaby je jakoś zróżnicować, wiesz co mam na myśli... mamy: Jego wewnętrzny świat (np. powolny, zamyślony(bazmyślnie), rozmarzony) i mamy: Jego zewnętrzny świat (np. zdynamizowany montaż, kadr wchodzenia pacjenta - powolny, później "ziummm ziumm" i przyśpieszamy akcję.. daje tabletkę, zium.. trzaska szufladą ... i pacjent załatwiony, mamy zwolnienie akcji...) To taka opcja tylko. Myślę że w animatiku brakuje ruchu kamery momentami, chyba że planujesz takie statyczne kadry.
Napisano 8 Maj 200915 l Autor dzieki za uwagi sly. moj tok rozumowania jest podobny. Chcialam nawet rozwinac momenty kiedy jest sam w gabinecie i tanczy w takt muzyki na tym swoim krzeselku, ( bardzo wyraznie podzielic te dwa swiaty) ale nie wiem czy to dobry pomysl. A co do ruchu kamery. Jestem otwarta na wszelkie sugestie i pomoc. Gdzie twoim zdaniem brakuje ruchu kamery ? Nie mam w tym doswiadczenia i troche czuje sie jak alicja w krainie czarow odkrywajac nowe mozliwosc.
Napisano 8 Maj 200915 l moj tok rozumowania jest podobny. Szkoła, nauczycielka pyta klasę: — Jeśli pięć ptaków siedzi na płocie i zestrzelimy jednego z nich, to ile zostanie? Do odpowiedzi rwie się Jasiu: — Żaden, pani profesor, na dźwięk strzału wszystkie odlecą. — Poprawna odpowiedź to cztery, Jasiu, ale podoba mi się twój tok rozumowania… — To teraz ja zadam pani pytanie - mówi Jasiu. — Na ławce siedzą trzy kobiety. Każda z nich je loda. Pierwsza delikatnie oblizuje gałkę, druga ssie go całymi ustami tworząc z loda stożek, a trzecia odgyza jednym ruchem pół loda. Która z nich jest mężatką? Pani chwilę się zastanawia i pewnym głosem odpowiada: — Wydaje mi się, że ta, która ssie loda całymi ustami tworząc stożek. — Poprawna odpowiedź brzmi: ta, która ma obrączkę na palcu, ale podoba mi się pani tok rozumowania… Pozdrawiam.
Napisano 12 Maj 200915 l "Knows only one medicine. The magic pill that cures all diseases" czyzby ta magiczna pigulka nazywala sie Paracetamol ;] If you know what I mean ;) Postac samego doktora kojarzy mi sie z inna postacia z pewnej animiacji i pomysl z tancem wydaje mi ze moglby nastowac takie skojarzenie jeszcze bardziej, nie bede pisal o jaka postac chodzi i z jakiej animiacji zeby nie sugerowac innym, w koncu to moje subiektywne odczucie i do tej pory nikt nic takiego nie sygnalizowal Co do animatiku to bardzo mi sie podoba, postaci rowniez bardzo fajne. Nie wiem jakby Ci pomoc w "ozywieniu" akcji srodka filmu ale ogolnie moj taki pomysl jak mozna by to jeszcze urozmaicic i zeby dac widzowi do odczucia ze jest to ciagle taki sam lek: przychodzi 1. pacjent, lekarz go bada, stawia diagnoze, kamera na rylo doktorka ktory mozdzy jaki lek przypisac i nagle olsnienie na twarzy lapiducha (cos jak to bylo na bajce "pomyslowy dobromil" kiedy zastanwial sie jak rozwiac problem - zamyslona mina i nagle olsnienie)u jecie z kata na doktorka siedzacego przy biurku i wyciaga lek z lewej szuflady biurka (nie ukazyjemy jeszcze co znajduje sie w szufladzie) i daje pacjentowi; przychodzi pacjent nr 2 i sytacja sie powtarza - badanie diagnoza wydanie leku, ale tym razem lekarz daje mu tabletke z szuflady z prawej strony biurka. Przychodzi pacjent nr 3 dzieje sie to co sie dzieje az do momentu wyjecia tabletki z kosza. Doktro ja wyciaga i postanawia ja schowac najpierw do prawej szuflady i tu juz ujecie na wnetrze szuflady, a w niej szczelnie ulozone jedne obok drugiego pudelko nazwijmy to "Paracetamolu", no to nasz doktor zamyka szuflade i postanawia sprobowac schowac tabletke do lewej szuflady a tam to samo co w prawej czyli cala szuflada szczelnie wypeniona pudelkami "Paracetamlu", doktor lekko skonsternowany drapie sie po glowie i w koncu otwieraz srodkowa szuflade i wrzuca pikse do jej wnetrza (tu ujecie kamery na srodek szuflady ) gdzie znajduja sie juz min, guzik, szklana kuleczka, M&Ms i moze cos tam jeszcze. THE END ;) Nie wiem w ogole czy taka koncepcja przypadnie Ci do gustu i czy nie za duzo musialabys zmieniac, niemniej Twoj koncept bardzo mi sie podoba i niecierpliwoscia oczekuje na updaty
Napisano 12 Maj 200915 l Pawelkos to że nie wspomniał nie znaczy że nie czuć tego :P postura postaci ,ten ciężki oddech w pewnym momencie jakoś też na to wpływa ,widze podobieństwo (stety ? niestety?) ;) zobaczymy w jakim kierunku pójdzie 3d;) pozdrawiam powodzenia
Napisano 13 Maj 200915 l Autor Dzieki Pawelkos. "Knows only one medicine. The magic pill that cures all diseases" czyzby ta magiczna pigulka nazywala sie Paracetamol ;] If you know what I mean ;) :) Na poczatku nawet chcialam zatytulowac film 'paracetamol'. Ale pomyslalam ze lepiej zostawic temat otwarty do interpretacji, i niech sobie kazdy czyta to jak chce.
Napisano 14 Maj 200915 l Z dużą przyjemnością ogląda się Twoje filmy, tak jak i samą stronę domową. MOOOCNO kibicuję :)
Napisano 29 Wrzesień 200915 l Autor Update.. Po przerwie nowa wersja animaticu, nieco krotsza , zwiezla, i na temat. Duzo scen zostalo wycietych i najrawdopodopodobniej to jescze nie koniec. http://www.vimeo.com/6705912 Oraz kilka testowych renderow
Napisano 30 Wrzesień 200915 l Fajnie się rozwija. Czerwone krzesełko mogłoby być trochę bardziej krzywe, żeby pasowało do stylu postaci. Tak jak było na ołówkowych szkicach. Szafki z tyłu i zasłona też. Te miny robisz morphami, czy kośćmi? Edytowane 30 Wrzesień 200915 l przez Ania
Napisano 30 Wrzesień 200915 l Autor Dzieki Ania Rig twarzy jest opary na kosciach i influence objects. Blend shape uzylam tylko w przypadku doktora zaby mogl mrugac oczami. Dorzucam jescze jeden Nie ma jeszce paznokci. I musze sie jeszcze rozprawic z oczkami u kapci.
Napisano 21 Październik 200915 l serwus :) stylistyka jest super ! grunt żebys sie mocno przyłozył do animowania . bardzo ciekawie sie zapowiada . baaaaardzo ! pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 24 Październik 200915 l ...grunt żebys sie mocno przyłozył ... Kanu autor tego watku jest jedna z niewielu perelek na tym forum czyli inczej mowiacgambrino jest kobieta ;)
Napisano 24 Październik 200915 l Nader fajna ekspresja pysków. To właśnie to czego mi w polskich animacjach brakuje. Świetnie się to zapowiada.
Napisano 20 Listopad 200915 l ten grubasek mocno podobny do jednego z bohaterów Fallen Art Bagińskiego;)