nielot007 Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 (edytowane) Witam!! dawno nic nie robilem jako WIP wiec czas to zmienic :) narazie jeszcze nic nie mam ale dzisiaj postaram sie usiasc i cos zrobic :) plan: high+low+tex czas: hmm 2tyg na model (low+high) + 1-2tyg tex aha zapomnialem wspomniec, ze postac trafi do mojego demo reela nad ktorym pracuje :) pozdrawiam Edytowane 25 Maj 2009 przez nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 sliczne shaderki! Troche niepodobny, ale generalnie szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 oż psiakrew też chciałem sie za Indianę wziąć.... a tu masz. To CryEngine 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efka Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 ja bym powiedziala ze to referka a nie gotowy model :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 E tam refka, Dla nielota to po prostu kolejna postać :D Zrób tutka jak torbę sculptowałeś bo mam podobny model :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efka Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 ok... ja sie nie kłócę :P ale jeśli to model to nielot idealnie odwzorował tą fotkę: http://www.allmoviephoto.com/photo/2008_indiana_jones_4_005.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 swietne!! front! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 chlopaki ani to zabawne ani mile ... powodzenia nielot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 popracuj nad spodniami bo wyglądają jakby je wyjal spod zelazka a i chyba glowa za duza poza tym calkiem ladnie no i nie bede ukrywal ze tez go chcialem zrobic ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 Spodnie to ma chyba po starszym bracie, bo jakies za duze, poza dretwa i ta pajeczyna co wystaje jakby z rewolwera kiepsko wyglada. Poza tym git;). Ja chcialem zrobic indianke joneske. W sumie to nadal chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 powodzenia nielocie pisze by mieć subskrypcje tematu ;) będzie jakaś scenka do niego? widzę, że się spam odbywa może by tak po banie dać zachowawczo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 troche za duzo glowa chyba i dziwnie waski w barach / reszta calkiem spoko pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soul Master Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 Ja, jak również kolega, uważam, że głowa jest za duża. Ale po za tym b. ładna praca. Szczerze.? Na razie Ci zazdroszczę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 Zastanawia mnie tlyko czemu, gdy ktoś zakłada temat z modelem, tak jak Padlina kruka czy też inne karczmy, to dużo mnie osób tak ochoczo komentuje jak zwykła zdjęcie na refke z zapowiedzią, iż na jej bazie powstanie model... a chyba chodzi tu raczej o modele i ich ocenianie wytykanie błędów itp, a nie bojowe spamowanie i pisanie komentarzy tkaich jak ten z których nic nie wynika i nikomu nie pomogą... trochę przypominać to zaczyna offtopa nielot007 - powodzenia z modelem, czekam na pierwsze screeny/rendery ;) pozdrawiam ETA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 Bo tutaj model pozostaje jeszcze w naszych wyobrazniach, wiec jest rewelacyjny. Az sie chce komentowac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość e=mc^2 Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 panie nielocie tylko skończ ten model ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 nie wiem dlaczego, kompletnie tego nie rozumiem, przyszledl mi na mysl czołg. irracjonalnie bez powodu po glowie mi chodzi czolg, czolg, czolg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość e=mc^2 Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 hmmmmm czołg? ależ o co ci P. chodzi? ;) hmmmm , nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Fajna referka, powodzenia:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 P ty to chyba na jakis drugach jedziesz w pracy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 no wrzuc tą torbe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 Witam!! no dobra czas cos chyba pokazac ebor wygadal wiec pokaze poczatek torby :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 no no lux torba- to sculpt czy bawiłeś się na poly? no i jakaś sprzączka by się przydala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 Jak dla mnie w tej torbie jest za duzo zbrusha a za malo normalnego poly modelingu, zamiast dziergac bulwowata torbe z boxa trzeba bylo zaznaczyc sobie klape, szwy, paski materialu trzymajace te metalowe uchwyty do paska. No chyba ze zrobisz retopologie, ale w takim razie to strata czasu w tym przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 oooo, a referka tak dobrze sie zapowiadala.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 Witam!! Panowie napisalem, ze to dopiero poczatek torba bedzie miala inny uchwyt na pasek bedzie taki jak na moim modelu tylko dopracowany z drugiej strony pamietajacie, ze to bedzie low poly wiec robienie szwow ija sie z celem to torba bedzie tylko elementem wiec dopieszczanie jej w szczegoly jest zbedne i tak tego nie bedzie widac ale te wszystkie rzeczy o ktory napisal Luki Luki bedaale to w swoim czasie z drugiej strony zauwazcie, ze ta tobrba to praktycznie czysty material zadnej sztywnej bdowy i tego mamzamiar sie trzymac ;) ps. to sculpt z boxa :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 Witam!! ... wiec dopieszczanie jej w szczegoly jest zbedne i tak tego nie bedzie widac pozdrawiam a ja sie z tym nie zgadzam takie rzeczy owszem i widac tylko w takich grach jak np. rezidencie 5 gdzie masz co chwila cutsceny. Pozatym jesli zrobisz to sobie na osobnej geometrij to wypalisz dobrego diff i dzieki temu bedziesz mogl to wyciagnac na texturce tak zeby bylo widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 ładna torba :D BTW. masz tyle samo postów co mój watek z tym ze ja męczyłem całą postać przez dwa tygodnie a Ty wrzuciłeś początek torby xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 Witam!! matys--> tak naprawde jezeli bedzie osobne mapowanie dla torby (planuje zrobic na jednej kapelusz i torbe ) to ta textura bedzie tak mala (wielkosc0, ze nie ma szans na zobaczenie szwow :) ok tym razme troche wiekszy update :) pokazuje progress glowy jak i kapelusza :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 no podobieństwo widać,ale za pulchny jak na indianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 przypominam, ze ja go robie starego jak w ostatnim filmie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 z przodu podobny ale z boku tak średnio. proponuję go zrobić w wersji 20 lat wstecz bo teraz już taki zbyt dziadkowaty jest aha i kapelusz za bardzo jak u komboja. kapelusz Jones'a jest dość wysoki jak na model fedora, ale nie ma tak dużego ronda http://www.hats-plus.com/images/indianjones.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Poproszę 20 kilo mniej i krótszy nosek. :) Ciekawie to się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Erm... Stary indiana? no to przecież jak Pracuś bez młotka, jak Darth Vader z zielonym mieczem swietlnym, jak supermen z majtasami pod spodniami, jak wściekły wąż bez wąsów, jak mała syrenka z wąsami, jak garfield bez lasanii , jak rocky bez schodów, jak rambo bez dżungli, jak terminator bez schwarcennegera, jak predator bez schwarcennegera, jak obcy bez zębów, jak królik bugs bez marchewki, jak donald bez pecha, jak goguś bez szczęscia, sknerus bez skarbca, jak Obeliks bez Idefixa, jak Don corlone bez cygara, jak scarface bez karabinu, jak Mistrz bez Małgorzty, jak Romeo bez Julii, jak Tristan bez Izoldy jak Abelard bez Heloizy, jak Frodo bez Sama, Aragorn bez Andurila, Legolas bez Gimliego, jak Han Solo bez chewbacci, Jak powrót bez Króla, jak powrót bez Jedi! No nie uchodzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Maj 2009 Autor Share Napisano 24 Maj 2009 hehe sorki ale zostaje bedzie stary gruby taki jak w ostatniej czesci :) taki upik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Jakbym nie wiedział że to on to bym nie poznał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Nie gadaj głupot. Naprawdę świetne! Mi się podoba :) I uważam, że jest podobny do Forda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Jest dobrze. Dziewczyna ojca jak przechodziła obok kompa i to zobaczyła to powiedziała "To Harrison Ford?". :) Co prawda starszy oczywiście zapytał się czy to ja namalowałem i że oczy brzydkie ale on zawsze potrafi mnie wspierać na duchu. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Bardzo fajnie, widać że to Ford, jedynie z profilu czoło i nasada nosa trochę inne. Czoło ujdzie, bo będzie pod kapelindrem, ale nos za bardzo orli. Czzepiam się jedynie ze względu na porównanie do oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 Witam!! dzieki za komentarze tak naprawde to glowka mi sie nie podoba wiec pojdzie do przerobek... ale zeby nie bylo zastoju to bede ja poprawial w trakcie robienia reszty modelu ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 super !!! troche ucho mi sie nie podoba ale nie pamietam czy on nie ma takiego naprawde ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 oj a mnie sie wydaje ze poprzedni byl jakos bardziej podpobny. teraz gdyby nie kapelusz nie poznal bym ze to indiana/harrision ford http://www.topnews.in/light/files/harrison.jpg moze korzystasz innnych refek ale tu np ma oczy szerzej niz u ciebie i nos inny zupelnie inny pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 nom coś nie gra- górna warga chyba ciut za duża, nozdrza powinny być chyba ciut szersze i bardziej płaskie, a linia mimiczna nie powinna się z nimi stykać. W okolicach nasady nosa nie powinno byc tak ostro widocznego załamania żuchwe i ogólnie okolicę ust wysunąłbym bardziej od przodu i wygladził odrobinę zmarszczkę poddolna wargą. ogólnie powinieneś sobie już odpusicis symetrię, on ma charakterystycznie kszywy nos- i to chyba tu jest kluczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 + odstęp ust od nosa odrobine większy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Witam!! dzieki za komentarze :) zdaje sobie sprawe, ze nie jest podobny :) ale bede to zmienial w trakcie pracy nad reszta postaci ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 wszystko jest dopiero zaczete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 twarz nadal tak średnio, ale jako całość wygląda super, jak skończysz wrzuć go do nowego Tomb Raidera będzie pasował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 co do twarzy to jeszcze, ale jaki jest sens rzeźbienia symetrycznych zmarszczek na ubranku o.O Lepiej by chyba było gdybyś kołnierz wymodelował na poly.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Mi się podoba :)Ładnie idzie, ale rzeczywiście przydało by się aby te ibrnaie nie było takie symetryczne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi