adek Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 Firma Raylight wypuściła finalną wersje pluginu do automatycznego "unwrappingu" dla 3ds Max (wersja od 8 do 2010). Więcej informacji na stronie producenta. Warto dodać, że plugin można kupić naprawdę w atrakcyjnej cenie bo w cenie 5EUR. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=649 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 Za 5 ojro?! :O Szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 Szczyt chamstwa - spiracic XRaya:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 kupuję cały ten plugin, z ficzerami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 A ja mam to samo z RoadKilla za free ;) Ale wiadomo.. konieczność exportu do obj może być upierdliwa. A tu?! Za 5 ojro internal w maxie.. WRESZCIE! Musieli ludzie się zebrać i napisać, bo specjaliści z Autodesku od lat walczą ale się zesrali a nie unwrappera napisali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 szkoda ze nie maja zadnego triala, nigdy nie kozystalem z takich urzadzen. Producenci chwala sie rozwijaniem organiki, mnie to za bardzo nie interesuje, ale jestem ciekaw jak sobie radzi z obiektami mechanicznymi, czy potrafi rozlozyc ladnie pogrupowane siatki tak aby byly w tej samej skali wzgledem siebie? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Kupilem to na wszelki wypadek, gdyby mialo zniknac;) KoMic: niewazne, czy to organika, czy nie, dziala tak samo na kazdej siatce;) Wada (?) tego pluga jest to, ze: - dziala tylko na Poly - dziala tylko na pojedynczej siatce i przed uzyciem warto porozdzielac model na elementy, ktore pozniej zlozy sie ponownie. Niby zaden problem, ale upierdliwe, gdy chcemy np. zrobic UV po zeskinowaniu. Przetestowalem wczoraj na sznurowce zawiazanej na bucie. Zrobienie UVki zajelo mi minute. Nie byla idealna, w kilku miejscach musialem skalowac, zeby dorownac do reszty, ale poza tym mega! Nigdy nie zrobilbym takiej UVki recznie. Plug ma niewiele mozliwosci dodatkowych, ale za taki boost przy mapowaniu, te 5euro wydaje sie zadnymi pieniedzmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Tez kupilem i przetestowalem. Faktycznie dziala szybko i dobrze ale jak wspomnial Reanimatior Model ktory skladal sie z kilku elementow (np glowy, dloni, tulowia i nog) musialem porozdzielac na osobne obiekty a potem zlozyc do kupy. Mysle ze plugin jest dobry i na pewno sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Oskryptuj sobie attachowanie-detachowanie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 fajnom :P identyko jak w xsi teraz :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Levus. Juz Oskryptowane :) dzieki za pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Prawie jak w XSI ;) a prawie czyni wielką różnicę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 Witam ! mam prośbę, aby któryś ze szczęśliwych posiadaczy w wolnej chwili przetestował czy przypadkiem ten plugin nie działa pod maxem 7.0. Co prawda na stronie napisali że 8.0 jest najniższy możliwy, ale czasami działają na 7.0 dodatki z 8.0 ( np. vray) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 zdeno, sprawdź wersje instalacji dla poszczegówlnych wersji maxa, na ich ftp jest wersja 1.0 oraz 1.0a. Sprawdź też poprawność poszczególnych ścieżek instalacji, ja dopiero za trzecim razem się zorientowałem, że poprawnie dobiera ścieżki instalacji. Może to Ci pomoże, jak nie wiesz dalej ocb to pisz na ich forum w helpie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Hej dzięki Levus za podpowiedź. Wlazłem na ich ftp ale niestety nie znam loginu i hasła, pewnie trzeba najpierw zapłacić a potem dają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silverfox Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 jest bardzo podobna wtyczka do maxa - działa identycznie - definicja seams, a potem automat. I ile pamiętam wykorzystuje algorytm z Blendera który jest uznawany za bardzo dobry i jest darmowa. Jednak 5€ to niewiele i autorzy zarobione pieniądze przeznaczą zapewne na rozwój ku naszej radości ;D Zastnawiający jest fakt dlaczego nie ma takiego ficzera w maxie a funduja nam wiele o dużo bardziej skomplikowanych wodotrysków. Moim zdaniem nawet Wings ma lepszy unwrap niż max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farelek Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 silverfox a jak się ta wtyczka nazywa? Ewentualnie skąd można ją pobrać? Chętnie przetestuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 A mają tańszą wersje studencką/edukacyjną? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Też kupiłem to cudo, bardziej z myślą, że będzie na przyszłość niż żebym potrzebował na teraz, ale ja nie o tym... :) Czy też już dostaliście maila z informacją o nowej wersji? Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że zawiera on całą listę adresów mailowych wszystkich osób, które zakupiły ten plugin. Piękna niespodzianka dla spammerów i osób próbujących wbić się na cudze konta PayPal, teraz pozostaje im "tylko" złamać hasło, loginy już znają, dlatego radzę wszystkim, którzy te hasła mają dosyć słabe czym prędzej je zmienić. Ehh, nie wiem czy śmiać się czy płakać... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 u, cudo, dostalem dzisiaj tego maila ale nie zwrocilem uwagi. Ale czuje sie bezpiecznie, moje haslo na paypala to PASSWORD, tego chyba nikt sie nie domysli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Ja mam pięć gwiazdek ale ciii bo się wyda :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 ta, tez dostalem. chyba mozna im zwrocic uwage. mnie to nawet ucieszylo, bo wiem, ile osob to kupilo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 ta, wlasnie im pisze list z "podziekowaniami" za udostepnienie loginow paypala. oo, 5 gwiazdek, to jak w galerii max3d ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Fakt, goscie pojechali po bandzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 A co chcieliście za 5 euro ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Hiv gratis hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 ale sporo polaków to kupiło;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Mieliście jakieś problemy z kupnem? 3 dni temu dokonałem transakcji ale dotąd zero odzewu. Dziś rano napisałem do "saportu" zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blowy Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Witam. Po jakim czasie dostaliście swoje pluginy lub dostęp do ściągnięcia ? zapłaciłem 5 dni temu i nic nie doszło na maila, kontaktowałem się mailowo i zero odpowiedzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Ja mialem bardzo szybko. Najwyrazniej na tyle szybko, zeby nie pamietac, ile czekalem;) Moze czlowiek, ktory to robi, wyjechal na wakacje i dlatego nei odpowiada? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Nie wiem jak u innych ale w moim przypadku mail przyszedł kilka sekund po zakupie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 zadnych problemow nie bylo, mail z linkiem do sciagniecia przyszedl odrazu po zaplacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blowy Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 hmm to ciekawe, oni informacje o mailu na jaki mają wysłać biorą z paypal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Yep (10 znaków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Sprawa się rozwiązała. Napisałem do "saportu" i okazało się że coś było nie tak z adresem mailowym. Otrzymałem maila z przeprosinami i linkiem do FTP po 1 dniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Super program. Łopatologia stosowana i bardzo fajne efekty. Przy niezbyt gęstych siatkach potrafi się trochę pogubić, ale to są małe problemy. Poza tym, można pracować jednocześnie nad poprawkami w modelu i na UV. Świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blowy Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Problem się rozwiązał, okazało się ,że poczta na WP odbija maile z powrotem traktując je jako spam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi