Napisano 6 Czerwiec 200915 l Witam Dawno czołgu nie robiłem :) Na razie niewiele, czołg poza układem jezdnym ma dość prostą budowę, jednak mało jest sensownych referek, dużo trzeba się domyślać lub podglądać z innych czołgów, które były robione na jego licencji (T26 czy 7TP). Jeśli więc znajdzie ktoś jakieś nieścisłości to walić śmiało. Edytowane 3 Kwiecień 201014 l przez Matchias
Napisano 6 Czerwiec 200915 l Powoli pancerny "wrzesień" będziemy mieli kompletny :) Fajny start. Czyżby szykował sie "Kliment's killer" ? :)
Napisano 7 Czerwiec 200915 l Autor Mrys hehe, Kliment's killer:) Jakże bym śmiał podnosić rękę na mistrza. Ale niech sobie staruszek nie myśli, że ma monopol na czołgi:) zaba711 siateczki:
Napisano 17 Czerwiec 200915 l w tym tempie to na Boże Narodzenie bedzie fertig... na bank! ....przyszłego roku :D
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor Do Bożego Narodzenia mam czas więc małymi kroczkami mknę do przodu.
Napisano 23 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki W internalu renderowane jest samo AO, czysty render w yafarayu, a do kupy łączone w PSie
Napisano 1 Lipiec 200915 l Bardzo fajny i mam nadzieję że nie rzucisz tylko będziesz parł do przodu :P Ja jakoś nigdy nie mam chęci żeby to co zacząłem dokończyć, zaraz za coś innego się ciągle zabieram :D.
Napisano 16 Lipiec 200915 l Autor Artur728 - dzięki Kliment - juz Ty wiesz jak mobilizować ludzi do czynu Kolin101 - ja muszę z nim przeć do przodu Mały upek bo dawno nie wrzucałem
Napisano 18 Lipiec 200915 l Autor Dzięki Piotrze za posta. Dorobiłem kilka kółek: Edytowane 18 Lipiec 200915 l przez Matchias
Napisano 19 Lipiec 200915 l phi... cztery kółka przez pół nocy....:D nie każdy pracuje w straży ogniowej :D bardzo ładny głaz, naprawdę ładny głaz (znaczy czołg) edit: masz szczęście że nie ma Patrona, on by CI dał zgodny z oryginałem :D nity przesuń o 0,00000000005m w dół i w prawo i wtedy będzie prawie jak w oryginale :D
Napisano 19 Lipiec 200915 l Haa Haa Haa, tylko że mój czołg musi być zgodny z oryginałem :D znaczy że robisz go na zlecenie ? -czy to wzór do modelu redukcyjnego ?
Napisano 19 Lipiec 200915 l Autor Topek - szczerze powiem, że liczyłem na to, że Patron się ujawni, w końcu to specjalista od tej konstrukcji. eco - tak, robię go na zlecenie, ale nie jako wzór do modelu, na razie tyle mogę powiedzieć. peter - hehe, tak i z tego co widać na forum, powoli osiąga rozmiar pandemii.
Napisano 23 Lipiec 200915 l Autor Czasu mało to i update słaby, ale zawsze. Sławetny żółw, jeszcze niekompletny i w niewłaściwym miejscu ale bryłę już czuć.
Napisano 23 Lipiec 200915 l cos mi to przypomina... juz gdzieś chyba widziałem takiego cusia... zaaraz......chwilowy atak alzheimera....A! wiem! w zoo w krakowie widziałżem takie coś!... to sie chyba żłów nazywało.... ;)
Napisano 23 Lipiec 200915 l Żółw na pewno ma zły kształt i urąga prawdziwemu. Np. nie ma łapek. Ale to już Patron powinien szczegółowiej omówić... :) Dobra robota!
Napisano 24 Lipiec 200915 l Detal bardzo ładny. Wszystko gra i buczy. Czekam na kolejna porcje screenow z postu w pracach. Pozdrawiam
Napisano 25 Lipiec 200915 l Autor Klimek Mrys hehe dwaj zgryźliwi tetrycy:D artur - dzięki Wózek już jest kompletny, mam nadzieję że są właściwe ilości piór, cybantów i kalamitek :D
Napisano 27 Lipiec 200915 l Autor Mr. J - tak to AO dokładniej opisane na drugiej stronie wątku, JunioR - dzięki Oleksiak - dzięki, tak scenka będzie, jaks prosta, bo to czołg jest najważniejszy. A tak wygląda wszystko do kupy złączone:
Napisano 27 Lipiec 200915 l Rewelacyjna robota!!! - dodatkowy plus za znakomite działanie w Blenderze; odemnie ***** Edytowane 27 Lipiec 200915 l przez mujas
Napisano 6 Sierpień 200915 l Autor Dzięki Piotruś za posta cieszę się że się podoba. Zbliżenie na wieżę po korektach:
Napisano 6 Sierpień 200915 l zarąbiste najwięcej daje samo przedstawienie modelu ale sam modeling nie odbiega od niego :)
Napisano 7 Sierpień 200915 l Niesamowite:D Nie dość, że model z detalem to jeszcze to światło daje taki odcień, że przyciąga oko. Trzeba się przyjrzeć, żeby zobaczyć, że rdzawy odcień w niektórych miejscach to światło. To zamierzony efekt jak mniemam i wyszło spoko ;) Pozdrawiam :D
Napisano 13 Sierpień 200915 l Autor Dzięki Chłopaki za posty. Oznajmiam wszem i wobec, że prace modelarskie zostały ukończone.
Napisano 13 Sierpień 200915 l Bardzo dobry model.............jak na blendera;) joke. Well done mathias jak mawiają anglicy! to razem mamy już niemal komplet polskiej pancerki z 39 roku ;)