marcool Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 (edytowane) Witam Przedstawiam swoja swiezo upieczona animke. Filmik robilem przez pol roku, jest to filmik szkolny (na zaliczenie), tematem byla animacja w rytm. Slowa podziekowania dla Piotra Orlinskiego za model "laseczki". Nie ukrywam ze po ostatnim filmie troche boje sie tego forum ;p Ale kazda krytyke przyjme dzielnie na klate. Filmiki z vimeo i youtube wyszly zbyt ciemne, po kompresji, zachecam do pobrania z rapidShera ( juz dzialajacego :)) Oto linki YouTube- http://www.youtube.com/watch?v=Dn_aoae04Vw&feature=channel_page Vimeo - RapidSahre - http://rapidshare.com/files/247857439/tangoArgentino_aMarcol.mov.htm Oraz - http://wyslijto.pl/plik/yk25mulspm Edytowane 23 Czerwiec 2009 przez marcool
3dwisdom Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 heheh:) co tu wiele pisac.. moj miszczunio;) edit: widze ze warto pobrac z rapida - kolorki i rozdzielczosc znacznie lepsza:)
pit17 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 No Mariolku filmik GIT, ale juz Ci to mowilem:) Jeszcze raz gratuluje i polecam sie na przyszlosc:D
jakus Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Obserwowałem prace nad filmem i wyszło bardzo fajnie. Marcol w swoim żywiole, brakuje jeszcze Majkela do kolekcji ;] Film lepszej rozdzielczości daje znacznie lepszy efekt więc polecam pobrać. Gratuluje, i owocnych owoców z animacji ;]
Hubi Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Gratulacje ukończenia! Podoba mi się styl w jakim filmik jest zrobiony, animacja troszkę mniej ale przecież się dopiero uczysz :) Tak czy inaczej chciałbym chociaż tak umieć :) A z rapida nie ściągajcie - nie opłaca się - lipne tekstury :D (podmień link bo teraz jest do tekstur ;) ) pozdrawiam!
mowicz Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Calkie sympatyczny filmik ! :) Jak dla mnie miejscami za ciemno, ale to tam szczegol. B, dobra animacja. ;)
marcool Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Napisano 23 Czerwiec 2009 To akurat wina kompresorow wimeo i youtuba, zaraz walne link zeby mozna bylo pobrac. Bo normalnie jest tam jasno jak w blady swit.
Santi_Animator Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Hihi, dobre :) cartoon rulez :D Bardzo mi się podobała animacja, gradki gradki i animuj dalej :)
SEB Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Hehe! Fajne marcool, najbardziej mi sie podoba ten przeskok przy ucieczce Mr.'a Gigolo :D. Pozdrawiam.
Łukasz Burnet Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 i teraz kazdy bedzie robil jakas "laske" :D, marcool zacne i w sumie zawsze cos fajnego bylo w Twoich animach, jestem na tak :P pozdrowka
Lucek Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Gdzie studiujesz? Animka bardzo klimatyczna. Kolorki wydają mi się niedopracowane ale oglądałem na vimeo więc nie przejmuj się moją opinią.
marcool Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Napisano 24 Czerwiec 2009 Studiuje na Ahe, Akademia Humanistyczno Ekonomiczna w Lodzi, na wydziale Artystycznym, kierune Grafika, specjalizacja 3d i animacja :)
kannu Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 serwus :) bardzo spoko to wyglada. najmniej podobalo mi sie zakonczenie i te grymasy . Ogolnie bardzo przyjemne i fajne :) pozdrawiam i zycze podwozenia :)
zio_mal Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 milo ogladac ladne animacje rodakow:) gratuluje!!! bardzo ladnie wyszly kroki. podoba mi sie styl animacji. czekam na kolejne animacje:)
d00b Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 przyjemne, gdy tancerka siedzi ma bardzo ladne ruchy jednak obroty i taniec nie bardzo, nie przekonuje mnie nawet cartoonowa konwencja, ale ogólnie na plus zdradzisz soft ;>
marcool Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Napisano 24 Czerwiec 2009 Max, menal ray, photoshop, after effect.
artos Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 najs podobac sie, zmienil bym tylko koncówke :)
mayamak Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 No ziomek zaszalałeś. Widze, że wcisnąłeś ujęcie z nogami (respect), co prawda jak się je obejrzy kilka razy widać przenikanie przez obydwie postacie, ale ruch jest szybki i dynamiczny więc nie da rady wyłapać za pierwszym razem. Świetnie że dałeś rade to ukończyć, bo pomysł na animke szalony:) PS. Zmieniłeś kom./2 dni abonent czasowo niedostępny?
Gość User190 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Fajna tancereczka, ale ręce tancerza zginane w łokciach wyglądają strasznie - warto byłoby to poprawić :) Generalnie pomysł ciekawy i widać progress w stosunku do Mirage'a.
_Arti_ Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 No ziomek zaszalałeś. Widze, że wcisnąłeś ujęcie z nogami (respect), co prawda jak się je obejrzy kilka razy widać przenikanie przez obydwie postacie, ale ruch jest szybki i dynamiczny więc nie da rady wyłapać za pierwszym razem. Świetnie że dałeś rade to ukończyć, bo pomysł na animke szalony:) Po to dynamika istnieje :> By animator mógł sobie kilka fragmentów "niedopracować". Poza tym i tak często motion-blur zamazuje wszystko, że nie widać. Założę się, że w kasowych produkcjach również zdarzają się pewne "przenikliwe" babole maskowane przez rozmycie itp. :> i teraz kazdy bedzie robil jakas "laske" :D, marcool zacne i w sumie zawsze cos fajnego bylo w Twoich animach, jestem na tak :P pozdrowka Też jestem na tak. Dwa razy tak - Przechodzisz do następnej rundy! ^ ^ Animacja bardzo fajna. Dynamiczna - czego często mi brakuje w "amatorskich" - czy można tak nazwać? - animacjach. No i dopasowane pod muzykę. Pozdrawiam! PS Mina tancerki w 0:26 zwala z krzesła :D
Pawelkos Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Sama animka bardzo fajna, lubie taki cartoonowy styl, wszystko fajnie zgrane z muzyka, tez bym tak chcial ;).... ale nie bardz podobaja mi sie same modele postaci (chodzi o ich twarze... sory ;p)
jaras Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 bardzo fajna animacja, na początku myslałem że mogłaby się kończyć w momencie jak dziewczyna upada (bez tej bieganiny faceta z patefonem) ale w sumie tak jak jest, jest też OK , gratulacje
Gość User190 Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 Tak btw. to ładna mimika twarzy :) W ogóle chyba za mało pocukrowałem w ostatnim poście - wszystko daje radę oprócz tych łokci :) I za bardzo świecącego podłoża.. ale ja lubię się czepiać :P
marcool Napisano 26 Czerwiec 2009 Autor Napisano 26 Czerwiec 2009 Hehe dzieki, wlasnie czulem taki maly niedosyt. Dzieki wszystkim za komentarze, uwagi co do lokci i przenikan bardzo trafne, tez mnie to wszystko meczy, co wlaczam animacje moja uwage przyciagaja same bledy. ALe naprawde ciezko bylo to skonczyc tak dziergajac nocami po pracy, a malo tego mialem mase problemow technicznych, puste sceny wazyly mi po 120 mega ;) No ale jakos, udalo sie. Jeszcze raz,dzieki za mile komentarze.
_Arti_ Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 OFF TOP! Apropo błędów w kasowych produkcjach XD http://gfx.filmweb.pl/ph/04/02/220402/115809.1.jpg Spójrzcie na prawe ramię tygrysicy :>
marcool Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Napisano 29 Czerwiec 2009 OFF TOP! Apropo błędów w kasowych produkcjach XD http://gfx.filmweb.pl/ph/04/02/220402/115809.1.jpg Spójrzcie na prawe ramię tygrysicy :> ojj tam, taki blad, to nie blad
_Arti_ Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 ojj tam, taki blad, to nie blad W postprodukcji oglądają chyba każdą klatkę osobno. Skoro go nie usunęli, to musi być ich więcej... Poza tym oglądając ten film - "Kung Fu Panda" dla tych, co może nie znają - to zauważyłem też błędy w rigu postaci :> Ale to tylko 3D i nie da się póki co idealnie niczego zrobić - za słabe maszyny, brak odpowiednich narzędzi itp.
Traitor Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 Fajne, i chyba niekiedy takie zyciowe hehe:) Bardzo fajnie poruszasz tymi ludzikami. Na koncu pizdnal bym chyba z wiekszym impetem ta niewiasta:)
Gość i-riss Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 genialne wyczucie emocji i dowcipnego erotyzmu....co nie jest takie łatwe w animacji 3d, a Ty masz to chyba we krwii...
Ania Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 Bardzo fajne. Dobre wykonanie, komiczna animacja. Podoba mi się. Samą animację miejscami można by lekko poprawić (uciekanie 1:40 wygląda nienaturalnie, i to chwytanie się za głowę 0:39) Ja się tak czepiam dla zasady, mam nadzieję że przez to nie będziesz się jeszcze bardziej bał forum. Większa część animacji wyszła świetnie. Moment z samymi nogami (1:30) i upadek (1:36) genialne. 1
adam_m Napisano 25 Sierpień 2009 Napisano 25 Sierpień 2009 Bardzo fajna animacja. Takich rzeczy uczą na Akademii Humanistyczno Ekonomicznej w Lodzi?
marcool Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Napisano 25 Sierpień 2009 Bardzo fajna animacja. Takich rzeczy uczą na Akademii Humanistyczno Ekonomicznej w Lodzi? Dlugo myslalem co na to odpisac. Ogolnie nie, nie ucza animacji postaci, a zajec 3d, zwlaszcza na studiach zaocznych jest stosunkowo za malo aby polegac na szkole. Jednak poza tym , jest tam sztab artystow, wysmienita kadra , ktorzy pozwola ci wyrobic oko na pewnie rzeczy, gwarantuje rozwoj pod katem artystycznym. Oczywiscie jak kto wykorzysta potencjal danej szkoly, to juz jest w jego rekach. Niektorzy sie staraja, niektorzy mniej. Szkola potencjal ma, lecz wykorzystuja go tylko nieliczni. Piozdrawiam i dzieki za komentarze.
Coyote Napisano 27 Grudzień 2010 Napisano 27 Grudzień 2010 No super :) pozdrawiam Jastrzębiaka myślałem ze tu nikt nie robi cg :P
Rekomendowane odpowiedzi