Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Przedstawiam swoja swiezo upieczona animke. Filmik robilem przez pol roku, jest to filmik szkolny (na zaliczenie), tematem byla animacja w rytm.

Slowa podziekowania dla Piotra Orlinskiego za model "laseczki". Nie ukrywam ze po ostatnim filmie troche boje sie tego forum ;p Ale kazda krytyke przyjme dzielnie na klate.

Filmiki z vimeo i youtube wyszly zbyt ciemne, po kompresji, zachecam do pobrania z rapidShera ( juz dzialajacego :))

Oto linki

YouTube- http://www.youtube.com/watch?v=Dn_aoae04Vw&feature=channel_page

Vimeo -

RapidSahre - http://rapidshare.com/files/247857439/tangoArgentino_aMarcol.mov.htm

Oraz - http://wyslijto.pl/plik/yk25mulspm

Edytowane przez marcool

• Odpowiedzi 35
  • Wyświetleń 6,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

heheh:)

co tu wiele pisac.. moj miszczunio;)

edit:

widze ze warto pobrac z rapida - kolorki i rozdzielczosc znacznie lepsza:)

Napisano

No Mariolku filmik GIT, ale juz Ci to mowilem:)

Jeszcze raz gratuluje i polecam sie na przyszlosc:D

Napisano

Obserwowałem prace nad filmem i wyszło bardzo fajnie.

Marcol w swoim żywiole, brakuje jeszcze Majkela do kolekcji ;]

Film lepszej rozdzielczości daje znacznie lepszy efekt więc polecam pobrać.

Gratuluje, i owocnych owoców z animacji ;]

Napisano

Gratulacje ukończenia!

Podoba mi się styl w jakim filmik jest zrobiony, animacja troszkę mniej ale przecież się dopiero uczysz :)

Tak czy inaczej chciałbym chociaż tak umieć :)

A z rapida nie ściągajcie - nie opłaca się - lipne tekstury :D (podmień link bo teraz jest do tekstur ;) )

pozdrawiam!

Napisano

Calkie sympatyczny filmik ! :) Jak dla mnie miejscami za ciemno, ale to tam szczegol. B, dobra animacja. ;)

Napisano
  • Autor

To akurat wina kompresorow wimeo i youtuba, zaraz walne link zeby mozna bylo pobrac. Bo normalnie jest tam jasno jak w blady swit.

Napisano

Hehe! Fajne marcool, najbardziej mi sie podoba ten przeskok przy ucieczce Mr.'a Gigolo :D.

Pozdrawiam.

Napisano

i teraz kazdy bedzie robil jakas "laske" :D, marcool zacne i w sumie zawsze cos fajnego bylo w Twoich animach, jestem na tak :P pozdrowka

Napisano

Gdzie studiujesz? Animka bardzo klimatyczna. Kolorki wydają mi się niedopracowane ale oglądałem na vimeo więc nie przejmuj się moją opinią.

Napisano
  • Autor

Studiuje na Ahe, Akademia Humanistyczno Ekonomiczna w Lodzi, na wydziale Artystycznym, kierune Grafika, specjalizacja 3d i animacja :)

Napisano

serwus :)

bardzo spoko to wyglada.

najmniej podobalo mi sie zakonczenie i te grymasy .

Ogolnie bardzo przyjemne i fajne :)

pozdrawiam i zycze podwozenia :)

Napisano

milo ogladac ladne animacje rodakow:)

gratuluje!!! bardzo ladnie wyszly kroki.

podoba mi sie styl animacji.

czekam na kolejne animacje:)

Napisano

przyjemne, gdy tancerka siedzi ma bardzo ladne ruchy jednak obroty i taniec nie bardzo, nie przekonuje mnie nawet cartoonowa konwencja, ale ogólnie na plus

zdradzisz soft ;>

Napisano

No ziomek zaszalałeś. Widze, że wcisnąłeś ujęcie z nogami (respect), co prawda jak się je obejrzy kilka razy widać przenikanie przez obydwie postacie, ale ruch jest szybki i dynamiczny więc nie da rady wyłapać za pierwszym razem. Świetnie że dałeś rade to ukończyć, bo pomysł na animke szalony:)

PS. Zmieniłeś kom./2 dni abonent czasowo niedostępny?

Napisano

Fajna tancereczka, ale ręce tancerza zginane w łokciach wyglądają strasznie - warto byłoby to poprawić :) Generalnie pomysł ciekawy i widać progress w stosunku do Mirage'a.

Napisano
No ziomek zaszalałeś. Widze, że wcisnąłeś ujęcie z nogami (respect), co prawda jak się je obejrzy kilka razy widać przenikanie przez obydwie postacie, ale ruch jest szybki i dynamiczny więc nie da rady wyłapać za pierwszym razem. Świetnie że dałeś rade to ukończyć, bo pomysł na animke szalony:)

Po to dynamika istnieje :> By animator mógł sobie kilka fragmentów "niedopracować". Poza tym i tak często motion-blur zamazuje wszystko, że nie widać. Założę się, że w kasowych produkcjach również zdarzają się pewne "przenikliwe" babole maskowane przez rozmycie itp. :>

i teraz kazdy bedzie robil jakas "laske" :D, marcool zacne i w sumie zawsze cos fajnego bylo w Twoich animach, jestem na tak :P pozdrowka

Też jestem na tak. Dwa razy tak - Przechodzisz do następnej rundy! ^ ^

Animacja bardzo fajna. Dynamiczna - czego często mi brakuje w "amatorskich" - czy można tak nazwać? - animacjach. No i dopasowane pod muzykę.

Pozdrawiam!

PS Mina tancerki w 0:26 zwala z krzesła :D

Napisano

Sama animka bardzo fajna, lubie taki cartoonowy styl, wszystko fajnie zgrane z muzyka, tez bym tak chcial ;).... ale nie bardz podobaja mi sie same modele postaci (chodzi o ich twarze... sory ;p)

Napisano

bardzo fajna animacja, na początku myslałem że mogłaby się kończyć w momencie jak dziewczyna upada (bez tej bieganiny faceta z patefonem) ale w sumie tak jak jest, jest też OK , gratulacje

Napisano

Tak btw. to ładna mimika twarzy :) W ogóle chyba za mało pocukrowałem w ostatnim poście - wszystko daje radę oprócz tych łokci :) I za bardzo świecącego podłoża.. ale ja lubię się czepiać :P

Napisano
  • Autor

Hehe dzieki, wlasnie czulem taki maly niedosyt. Dzieki wszystkim za komentarze, uwagi co do lokci i przenikan bardzo trafne, tez mnie to wszystko meczy, co wlaczam animacje moja uwage przyciagaja same bledy. ALe naprawde ciezko bylo to skonczyc tak dziergajac nocami po pracy, a malo tego mialem mase problemow technicznych, puste sceny wazyly mi po 120 mega ;) No ale jakos, udalo sie. Jeszcze raz,dzieki za mile komentarze.

Napisano
ojj tam, taki blad, to nie blad

W postprodukcji oglądają chyba każdą klatkę osobno. Skoro go nie usunęli, to musi być ich więcej...

Poza tym oglądając ten film - "Kung Fu Panda" dla tych, co może nie znają - to zauważyłem też błędy w rigu postaci :> Ale to tylko 3D i nie da się póki co idealnie niczego zrobić - za słabe maszyny, brak odpowiednich narzędzi itp.

Napisano

Fajne, i chyba niekiedy takie zyciowe hehe:)

Bardzo fajnie poruszasz tymi ludzikami.

Na koncu pizdnal bym chyba z wiekszym impetem ta niewiasta:)

Napisano

genialne wyczucie emocji i dowcipnego erotyzmu....co nie jest takie łatwe w animacji 3d, a Ty masz to chyba we krwii...

Napisano

Bardzo fajne. Dobre wykonanie, komiczna animacja. Podoba mi się.

Samą animację miejscami można by lekko poprawić (uciekanie 1:40 wygląda nienaturalnie, i to chwytanie się za głowę 0:39)

Ja się tak czepiam dla zasady, mam nadzieję że przez to nie będziesz się jeszcze bardziej bał forum.

Większa część animacji wyszła świetnie. Moment z samymi nogami (1:30) i upadek (1:36) genialne.

Napisano

Bardzo fajna animacja. Takich rzeczy uczą na Akademii Humanistyczno Ekonomicznej w Lodzi?

Napisano
  • Autor
Bardzo fajna animacja. Takich rzeczy uczą na Akademii Humanistyczno Ekonomicznej w Lodzi?

Dlugo myslalem co na to odpisac. Ogolnie nie, nie ucza animacji postaci, a zajec 3d, zwlaszcza na studiach zaocznych jest stosunkowo za malo aby polegac na szkole. Jednak poza tym , jest tam sztab artystow, wysmienita kadra , ktorzy pozwola ci wyrobic oko na pewnie rzeczy, gwarantuje rozwoj pod katem artystycznym. Oczywiscie jak kto wykorzysta potencjal danej szkoly, to juz jest w jego rekach. Niektorzy sie staraja, niektorzy mniej. Szkola potencjal ma, lecz wykorzystuja go tylko nieliczni.

Piozdrawiam i dzieki za komentarze.

Napisano

No super :)

pozdrawiam Jastrzębiaka myślałem ze tu nikt nie robi cg :P