soshka.cg Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 (edytowane) Taka scena rodzi się w mojej chorej głowie. Jako, że zamierzam ją skończyć ;) wrzucam na forum bo wiem że - co 18770 głów użytkowników to nie jedna :) Edytowane 31 Lipiec 2009 przez soshka.cg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 ladne :D podkresl troche lokalizacje, zeby bylo jakies tlo i zeby widz nie musial sie domyslac o co kaman :D a chore pomysly sa najlepsze :P jak dojdziesz do etapu malowania bialego kwadratu na czarnym tle czy smarowania klaty kanapkami z maslem orzechowym ... to wtedy pogadamy :D he,he narazie w granicach normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Fajne, mozna byloby dac owlosienie muszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 mnie się bardzo podoba, szczególnie muszka, czekam na więcej, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Podłoże nie teges... Dodaj jakiegoś bumpa albo co... Ewentualnie tło jakieś ciekawsze. Tak poza tym to baaardzo ciekawy pomysł :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2009 tjviking do tego etapu jeszcze nie doszedłem hehe ale czuję że się zbliża :) duff dobry pomysł :) indian dzięki :) szysia565 powolutku i to się załatwi :) Taki mały up dla wyjaśnienia o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Robot jeszcze niegotowy jak mniemam :D Zapowiada się fajowo :D Owad wymiata...jego kolorystyka nasuwa mi tylko jedno skojarzenie half life 2 ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Jedziesz ostro ! Bardzo sie podobywuje ;) Taki zagrzewajacy do pracy ma byc ten moj post ;) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 Lubus - no nie gotowy jeszcze :) Właśnie ten obrazek mam jako refkę;) 09121986 zagrzałeś mnie do pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Mucha konkretna az chcialoby sie miec taka w słoiku na biureczku!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 haha, patent z packą nasy kosmiczny:D zamierzasz zrobić wielkie góry w tle? szkoda że robot nie patrzy na muchę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 eric - haha o co ty byś z nią robił w tym słoiku :) polka dot - jeszcze nie wiem - albo góry albo jakąś planetę z pierścieniem, a wzrok robota da się zrobić na muszkę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Patrzyl na nia ,karmil!I jej kosmiczne spojrzenie mobilizowaloby mnie do pracy bo z tym mam najwekszy problem!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Praca bardzo fajna, tylko trochę za mało interakcji, ten robak jak by nie za uważał robota. odwrócił bym robaka, nastroszył go trochę, zęby wyglądał na osobnika broniącego swojego terytorium, dodał jakieś roślinki, a zęby zachować efekt obcej planety dodał bym 2 słońca z 3 księżyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Na tej planecie niema wody bo jakaś powierzchnia sucha :D Brak wody dla roślin :P Robak żyje bo on nie potrzebuje wody. Ale pomysł z 3 księżycami i 2 słońcami jest dobry :) To pewnie jest planeta "soska" inna galaktyka i układ słoneczny. Ten układ jest wyrąbany w kosmos. Co do odwrócenia robaka nie koniecznie :) Bo ten robot chce pacnąć packą robaka. Żeby robak nie uciekł robot musi być cicho i jest pewnie bo robak go nie widzi. Tak patrząc to robak go widzi. Ten robak ma oczy, że widzi co jest w tyle :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2009 wesol dzięki za rady VegA92 hehe widzę że jesteś w temacie :) dzięki Wrzucam up do pierwszego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Ej no, upów sie nie wrzuca do pierwszego posta w wipie. Fajny pomysł i fajne wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 2 Listopad 2009 Autor Share Napisano 2 Listopad 2009 Troszke sie nie odzywalem w tym wipie. Czas jednak wkoncu przysiasc i dokonczyc. Mam zamiar oteksturowac robota do konca, pododawac mu troche detalu tu i owdzie, porozrzucac troche kamieni i uzyc srodka na porost wlosow dla nowo odkrytego zycia :) pozdrawiam i zapraszam do krytyki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 Rewelacja, świetny pomysł i wykonanie. Krytyka? Raczej kilka drobnych zmian. Wg mnie warto byłoby zrobić skrzydła owada lekko transparentne. Samą łapkę na muchy także można powiększyć. Nie podoba mi się tabliczka Explorer, nie nawiązuje do samego robota, wieje dzikim zachodem, a chyba nie o to chodzi. Napis umieściłbym na klacie robota, jako wytarty nadruk, nie tablicę. Gratuluję i czekam na kolejne aktualizacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 Bardzo mi się podoba i pomysł i wykonanie. Klimat kolorystycznie pasuje mi mniej niż poprzedni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 Packa zamiast miecza swietlnego. Pomysł przedni, co do wykonania tez dobre lecz robot w miejscach jest stary a w niektórych nowiusieńki, trzeba cos z nim zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 Owad mi się bardzo podoba. Wiem że praca ma jakieś przesłanie, może humor dotyczący stereotypu amerykanina, ale ja tego nie łapię. Jakby miało być śmiesznie to może robot szukający życia na Marsie z próbnikami w ziemi i na ekranie napis no live forms detected, a za nim z tyłu całe stada owadów lub jakichś ufoków czy innego k...stwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 EE swietne po calosci :) jedziesz Soska jedziesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 Praca jest bardzo dobra. PS. dac77, nie wysilaj się. To co opisujesz jest stare jak świat. Widziałem już kilka takich prac i nawet "kilkadziesiąt" reklam, więc podejrzewam, że twój odkopony pomysł już nikogo nie śmieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 @puff: Nie wysilam się, przy piwku pisałem. Gdzie widziałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 zacne... tylko trochę, jak dla mnie za dużo światła jest na owadzie . Oświetlony jest niemal z każdej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 @puff: Nie wysilam się, przy piwku pisałem. Gdzie widziałeś? np. Ze znanej choćby historyjki czy bajki o okularach co to ich niebyło a jednak były na nosie.(znaczy od strony UFO mówiąc pod latarnia najciemniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 dzieki wszystkim za komenty :) Niebawem wrzuce jakiś progres ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 @markus23: Jeśli tak patrzeć to nic nie warto robić bo wszystko już było. Miliardy ludzi którzy żyli przez dłuższy czas już wszystko wymyśleli, przemyśleli i odkryli. Pozostaje się zachlać na śmierć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Można i tak, ale jeśli NASA chce szukać to niech szuka, co nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Bardzo fajny pomysł, jakoś mi ta praca umknęła przedtem. Ziemia pod muchą wygląda jakby miała zbyt dużą skalę (jakby mucha była ogromna), nie wiem czy taki miał być efekt ale mi by się bardziej podobało gdyby mucha siedziała na jakichś drobnych pyłkach / ziarenkach piasku, tzn. gdyby miała "ziemską" wielkość. Może by wygiąć łapkę w inną stronę i lekki motion blur na nią? Że niby już spada. Myślę że lekko przesadziłeś z korozją na robocie. Taki lekki pyłek / odbarwienia jak na kołach są fajne, ale to na tym czerwonym to jak prosto z graciarni, jakoś nie pasuje do sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Listopad 2009 Autor Share Napisano 15 Listopad 2009 Aniu bardzo dziekuje i przyjmuje twoje cenne uwagi ;) Na moim dysku twardym jest takaz wersja teksturek tego odkrywcy zycia hehe ;) pojade jednak jeszcze troszeczke ze swoim zamyslem :) taka korozja byla by jakims dowodem na dosc dlugi czas przebywania robota gdzies "tam" co moglo by moze wplynac na jego elektroniczna poczytalnosc hihi - zobaczymy co z tego wyniknie. Tym czsem wrzucam taki oto Up siup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 żeby wprowadzić wątek erotyczny powiem tyle: niezłe futerko:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 hehehe Kuba Ty to sie wszedzie dopatrujesz jednego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 Wiesz co Sosek.. wydaje mi sie ze na pierwszym obrazku w pierwszym poscie jakos lepiej to wszystko siedzialo. ustaw sobie pierwszy i ostatni obok siebie i popatrz obiektywnie co lepiej a co gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 serwus :) te czerwone elementy są fajne :) Całosć bardzo spoko wyglada. pozdrawiam i zyczę powodzenia :) http://www.kannu3d.com Łukasz Kowalik 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 no to od szczegółu to ogółu :) Układ ramion sprawia że konstrukcja robi sie troche niejasna. Szczególnie w ramieniu z łapką. Położenie "łokcia" na obrazku na tle rzeczy które są z tyłu i do tego jeszcze z osią w tej samej perspektywie wygląda jakby on tam byłgdzies zaczepiony. Do tego niebieskie niebo razem z odbiciami wg mnie zupełnie niepotrzebnie wprowadza nowy kolor. Jak red planet to już niech bedzie red planet Poza tym brak jakiejkolwiek ekspersji robota tez mi nie pasuje. Wallie też był robotem a ekspresją obdzieliłby połowe hollywood Skala wszystkich elementów względem siebie tez jest niezbyt czytelna. W scenach z owadami i takimi innymi mikrorzeczami DOF czasem taje to czego u Ciebie wg mnie brakuje Ogólnie fajny pomysł ale żeby zealizowac potencjał trzeba by tu jeszcze pokombinować, poprawic niektóre materiały, atmosferę.. może bardziej zdecydowanie to oświetlić żeby było "jakieś". Może ustawic kamerę bardziej w lewo żeby mucha znalazła się na tle robota Ta praca ma dla mnie ten sam problem który miał twój obrazek na bitwe. Dopracowujesz starannie detale, dbasz o szczegóły i potem strasznie chcesz chcesz wszystko pokazać żeby było widać całą włożoną prace. I przez to ujęciom brakuje odwagi i dramatyzmu. Wszystko jest widoczne i oświetlone. Gdybyś dołożył robotowi dajmy na to jakieś techno brwi zapalił mu czerwone lampki w oczach pokazał go wyłaniającego się z mrocznej czerwonawej mgły za (i ponad) muchą, z większym zamachem w łapie, puścił światło bardziej na muche i "twarz" robota a reszte pogrążył jednak troche w ciemnościach , dodał wyraźnego DOFa w stylu zdjęć makro... Twoim pracom przydałoby się więcej odwagi i emocji a mniej "inżynierskości". Więcej treści i opowieści. Nawet kosztem tego że czasem nie pokażesz części rzeczy które wymodelowałeś. Poza tym to pewnie kwestia samego workflow. Może popracuj nad tymżeby pracować właśnie od ogółu do szczegółu. Zrób bardzo schematyczne modele. Popracuj z nimi nad ujęciem kamery swiatłem atmosferą i ewentualnie DOFem a na koniec kiedy będzie jasne co bdzie potrzebne zajmij się pracąna dealami modelu i tekstur. Mam dokładnie ten sam problem w pracy i wiem, że takie podejście w którym zaczynasz od wymodelowania wszystkiego często powoduje to że najpierw jest mnóstwo pracy a potem albo wbrew oczekiwaniom efekt nie powala albo efekt jest ok ale okazuje sie że para poszła w gwizdek bo i tak nie widać połowy rzeczy na które poświęciłeś kupe czasu No i mi wyszedł felieton :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi