Lucek Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 (edytowane) Temat:"Postać z bajki" czyli wybrana postać z bajki z dzieciństwa. Od "Jasia i Małgosi", "Muzykantów z Bremy" przez "Muminki", "Smerfy" "Gumisie" i Disneya do "He-men'a", "Generała Daimosa" i "Shreka". Czas: 4h Deadline: Piątek 07.08.09 godz 20.00 Zasady: -model moze być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których checesz wyrzeźbić dodatkirównież muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wczesniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła:) Życzę powodzenia i wielu prac. Edytowane 30 Lipiec 2009 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Popiersie, czy całość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 Nie ma ograniczeń. Jak zmieścisz się w czasie to nawet scena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plug Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 ...i Panie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Jakiś podły humor mam dzisiaj :) Sculpt + Retopo + Sculpt około 2,5h + 10min na kolorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 Brakuje mi jego króciutkich nóżek i wielkich łap. a tak to fajny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 A do kiedy jest czas? Ex3 fajny taki otyły ten krecik XD, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Mnie sie temat podoba :) Tylko nie wiem czy Dragon Ball zalicza sie do tych bajek, ktore wymienialiscie. W kazdym razie ja sie na niej wychowalem wiec moja praca bedzie przedstawiac jej bohatera :) Piccolo jakies 1,5 pracy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Ex3 fajny bobek Ci wyszedł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshi Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Kotek. Z Cheshire ;) Baza jakieś 20 minut w maxie + niecałe 3h na dłubanie w Zbrushu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psdmag Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 http://ui03.gamespot.com/578/alice_2.jpg pomyliłeś kolczyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Yoshi, zrób mu bardziej masywne łuki brwiowe, i policzki które lekko "wchodzą" na oczy i będzie bardziej podobny do oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Konczony na szybko, poniewaz jutro wyjezdzam tak wiec wyszedl jak wyszel :) Jakies 3 godzinki + 20 min z malowaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Kiedy jest deadline? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2009 2 tygodnie jak zawsze.Już dopisuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Hehe, do niedawna był tygodniowy (z tematu przynajmniej), więc wolałem się upewnić :) Dzięki wielkie - kusi mnie, żeby Krilana zrobić, ale to trudny temat, bo ma trochę nieproporcjonalną budowę ciała. Zobaczymy, czy starczy czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2009 Postaw sferę i masz Krilana:) Jadę na wczasy więc jak coś wrzucę to chyba w analogu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Jako zwolennik minimalizmu, czekam aż ktoś zamieści "kulkę" z pokemonów. Albo Pszczółkę Maję, albo Reksia (wyborny bohater), albo "Krasnala" z Zaczarowanego Ołówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 własnie panowie.. was formowały bajki takie jak Dragon Ball?! Ja tam nie wiem, ale ja oglądałem smerfy, bolka i lolka, reksia, czy Kaczora Donalda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 własnie panowie.. was formowały bajki takie jak Dragon Ball?! Ja tam nie wiem, ale ja oglądałem smerfy, bolka i lolka, reksia, czy Kaczora Donalda... Niektórzy mogą mieć mniej lat niż Ty teraz, nie wziąłeś tego pod uwagę?:) Niektórzy użytkownicy forum mogą już mieć dzieci robiące pierwsze zlecenia komercyjne. I te dzieci raczej nie kojarzą takich bajek jak ich rodzice:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Ja stary nie jestem, ale do najmłodszych też nie należę. Niemniej jednak DB to bajka, którą najlepiej pamiętam z dzieciństwa, z jakiegoś kanału, który już nie istnieje, a emitowany był na przywiezionej z cywilizowanego świata satelitce. Jak ja skończyłem to oglądać to znowuż mój brat dorósł i od nowa oglądał w tv, więc jestem na bieżąco. Wcześniej były jeszcze Tsubasa, Generał Daimos, itp. na Polonii 1 ale nie bardzo to pamiętam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 No leciał na RTL7 potem już na tvn7 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Niektórzy mogą mieć mniej lat niż Ty teraz, nie wziąłeś tego pod uwagę?:) Niektórzy użytkownicy forum mogą już mieć dzieci robiące pierwsze zlecenia komercyjne. I te dzieci raczej nie kojarzą takich bajek jak ich rodzice:p Nie ze nie wziąłem pod uwagę... Kieruje tu mną wewnętrzna odraza to kreskówi jaką jest DB, wiec moja wypowiedź jest dość mocno subiektywna. Ale zresztą nie ważne, dobry sculpt sam się obroni nawet jak tematem bedzie takie ochydziajstwo jak Dragon ball. p.s żeby jednak pozostać ścisłym to Kaczor Donald po raz pierwszy pojawił się 9 czerwca 1934, wiec nie wydaje mi sie zeby ktokolwiek z użytkowników miał tak zacny wiek:P Peace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Morte blużnisz:)!.Dragonball był zaje...świetny,przynajmniej pierwsza seria:)jak był jeszcze mały i biegał z ogonem.Też pamiętam rtl 7 -leciał chyba z francuskim dubbingiem,fajnie się to oglądało -olalala;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2009 Dragonball był spoko:) Szczególnie postać genialnego żółwia:) Chociaż komiks był lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Pierwsza saria i zetka do komórczaka świetna a potem to już mi się mniej podobało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Potem niestety się popsuł. Może tematem następnej bitwy będzie songo z DB? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 No jak wygrany tak uzna to czemu nie;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Z tym dragon ballem to nie przesadzajcie XD gorsze są pokemeny albo to co teraz leci ;p (naruto itp). Odemnie postać z raczej ostatniej bajki która mi się podobała, Titan AE kto nie widział polecam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Nie jestem zbytnio młody, ale jakiś czas temu przez przypadek obejżałem pierwszą serię DB zet - mnie zauroczyła... chociaż nie pozwoliłbym mojemu dziecku oglądać - bazuje na przemocy i tyle. To raczej bajka dla pokemoniarzy zbierających naklejki. Urocze natomiast było jak każdy następny (ukrywany dotąd) cios może być jeszcze mocniejszy, bardziej atomowy, i bardziej rozje..jący przeciwnika. (W sumie jak w Dajmosie i jego super mieczu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psdmag Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 kolejny świetny tekst "przez przypadek obejżałem pierwszą serię DB zet". Bardzo fajny model z titana( kreskowka tez swietna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Jakby tak obejrzeć przez przypadek wszystkie odcinki mody na sukces to by dopiero było ;) Kruku fajny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 (edytowane) Serioza - to był przypadek. Trafiłem za linkiem i poleciało, dwa wieczory. Najbardziej mnie zauroczył moment kiedy ten "mały" z ogonem biegał za dinozaurem i obcinał mu ogon - plaster co jakiś czas... świetny pomysł. P.S. Przez Modę na Sukces mój okres dorastania był pasmem "face palm'ów" - wchodzę do pokoju z obiadem, "Moda..." - facepalm. Jadę do babci, długo nie odbiera domofonu, w końcu dostaję się do klatki idę na 4piętro a u babci "Moda..." - facepalm. Imieniny u cioci, właśnie mają podać bigos, wszyscy milkną, "Moda..." - kuzynostwo i ja - facepalm. Jadę autobusem do szkoły, wokół recenzje ostatnich odcinków "Mody...", kierowca i ja - facepalm. W szkole koledzy naśmiewają się z "Mody..." - odruchowy facepalm. Lata mijają, czytam na Forum wątek o postaciach z Bajek, "Moda..." - facepalm. Edytowane 31 Lipiec 2009 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psdmag Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 czyli jednak obejrzałeś "przypadkiem" mode na sukces... zonk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 2 Sierpień 2009 Share Napisano 2 Sierpień 2009 czyli jednak obejrzałeś "przypadkiem" mode na sukces... zonk Nie, nie obejrzałem. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 jak narazie kruku pokazal najlepsza technicznie prace.... bajki niestety nei znam:P ja pamietam ksiege dzungli, japonska wersje, i yattamana, to bylo cos :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 narazie Kruka model tez mi najbardziej podchodzi ^^ fajny render tej glowy ^^ odbiega od modelu 3d i odrazu przenosi nas do bajki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 W końcu mi się zebrało :) 3,5 h z defaultowego base'a. Szczerze pisząc myślałem, ze uda mi się zrobić całego, ale jednak nie tak łatwo jest przenieść dwuwymiarową postać w 3d. Mam nadzieję, że fani DB mnie nie ukrzyżują :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Hehe Mati wszystko ok tylko, ze Kuririn nie mial nosa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 No właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 To już wiem dlaczego nie znalazłem żadnej refki z profilu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 no to teraz tylko smooth i gitara :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Nie powinno być teraz jakiejś sondy, czy coś? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2009 Sorry że nie ma sondy ale okazało się że nie mam dostępu do internetu na wakacjach i nie miałem jak jej przygotować. Założę tę sondę jutro o 20.00 i przeciągniemy czas o te 2 dni. Sorry za utrudnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi