Skocz do zawarto艣ci

pojazdy 3D :Mitsubishi Evo Lancer/Opel Insignia/Audi TTS Coupe/Lexus IS-F UPDATE!!!!!

Featured Replies

• Odpowiedzi 55
  • Wy艣wietle艅 14,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba lepiej od Pana Javora nawet, ale mo偶e to ten czerwony lakier i 偶ywsze kolory tak do mnie przemawiaj膮 bo generalnie to ten sam poziom ekstraklasy.

Jak dla mnie tu nie nale偶y ocenia膰 co z艂e a co dobre tylko co dobre a bardzo dobre a wspania艂e :)

Nie s艂odz臋 ;) W moim odczuciu to wz贸r modelingu i renderingu aut do kt贸rego trzeba d膮偶y膰, chc膮c uzyska膰 fotorealistyczny i ciekawy render.

5 ***** oczywi艣cie. No i zobaczymy czy moderatorzy faktycznie wzi臋li si臋 do roboty i trafi to na fronta ;D jak nie to mamy odpowied藕.

Napisano

Lusterko ma by膰 srebrne? ;)

Lakierem zniszczy艂e艣 - mistrzostwo! Brawo!

Napisano
  • Autor
Lusterko ma by膰 srebrne? ;)

Lakierem zniszczy艂e艣 - mistrzostwo! Brawo!

w tej wersji tak wszystkie maja srebrne lusterka w sumie to mi to nie pasuje no ale jak jest tak w oryginale to i tak wyrendzilem :)

Napisano

Rownie swietne co u Javor'a tylko czekac az wyladuje na froncie. Swietny shader lakieru, felg i tarcz. Z jakiej kolakcji pochodza HDRki ktorymi to swiecone ?

Napisano
  • Autor
Rownie swietne co u Javor'a tylko czekac az wyladuje na froncie. Swietny shader lakieru, felg i tarcz. Z jakiej kolakcji pochodza HDRki ktorymi to swiecone ?

to nie hdrka to jest cala scenka 3d :) a w przyszlosci moze bedzie do kupienia w everowym sklepie :)

Napisano

rewelacja, model pi臋kny scena fajna a materia艂y jak prawdziwe

Napisano
to nie hdrka to jest cala scenka 3d :) a w przyszlosci moze bedzie do kupienia w everowym sklepie :)

Przez tego DOFa myslaem ze to jakis backplate z HDR, tym bardziej gratuluje swietnej roboty

Napisano

Poprosi艂bym o jakiego艣 mini making off'a sceny :D Jak o艣wietlili艣cie, pare materia艂贸w etc. My艣l臋, 偶e nie tylko ja prosz臋 ;)

Napisano
Poprosi艂bym o jakiego艣 mini making off'a sceny :D Jak o艣wietlili艣cie, pare materia艂贸w etc. My艣l臋, 偶e nie tylko ja prosz臋 ;)

wszystko b臋dzie na dvd z modelami pewnie wi臋c nie liczy艂 bym na materia艂y i inne :)

Napisano

ja tez prosilbym, znaczy sie mam pytanie jak zrobiliscie te kaluze na podlodze?

czy podloga jest podrasowana displacementem a woda to poprostu dodatkowy plane ktory przecina nam podlorze?

czy moze woda to pojedzyncze plane-y ktore alfa mapa sa potraktowane zeby tak ladnie wklejaly sie w asfalt?

bo patrze i patrze i niemoge sam do tego dojsc....:/

a i na tym innym modelu samochodu widac w tle palety przykryte plandeka: respekcik sie nalezy dla tego co to zrobil!

a autko takie sobie ;)

Napisano

a ja mysle ze to jest zrobione albo alf膮 w kanale reflectivity albo planem 1 milimetr nad asfaltem z alf膮 :D

Napisano

nie zgadli艣cie :) jest jeden plane bez displace a woda zrobiona za pomoc膮 blend material ale pewnie mozna to zrobi膰 na wiele sposob贸w

Napisano

Ten lexus to 艂ojaa cie pier'nikam'. Wgniot艂o mnie tak, 偶e pilot F16 na na nadd藕wi臋kowej mo偶e si臋 schowa膰.

Napisano

no z lexusem to chyba nie mieli艣cie problemu z refkami co nie?;) pierwsza klasa. tak samo javora modele i rendery.

Napisano
  • Autor
no z lexusem to chyba nie mieli艣cie problemu z refkami co nie?;) pierwsza klasa. tak samo javora modele i rendery.

no refki sie znalazly i to nawet bardzo konkretne :)juz niedlugo wstawie opla insignie i mitsubishi evo lancer:)u javora tez wlasnie wszedl update wiec zapraszam:)dzieki wszystkim za komentarze :)dobrze jest slyszec ze lata ciezkiej pracy nie poszly na marne:)pozdrawiam

Napisano

艢wietne modele zaprezentowane w otoczeniu ktore wydobywa wszystkie walory modeli. Owacje na stoj膮co;) zwlaszcza TT. Render Audicy z czarnym lakierem byl by dopelnieniem orgii oczu ktore juz teraz zdradzaja oznaki dziwnego podniecenia;)

Napisano

艢wietne modele Joker, nast臋pnym razem te偶 z ciekawo艣ci spr贸buj臋 wymodelowa膰 co艣 t膮 technik膮 bo efekt jest mia偶d偶膮cy :) A co do scenki to powiem tylko, 偶e z kolekcji na kolekcj臋 wygl膮da coraz lepiej, a偶 si臋 boj臋 jak b臋dzie si臋 prezentowa艂a nast臋pna bo ju偶 ta zwala z n贸g :)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor
艢wietne modele Joker, nast臋pnym razem te偶 z ciekawo艣ci spr贸buj臋 wymodelowa膰 co艣 t膮 technik膮 bo efekt jest mia偶d偶膮cy :) A co do scenki to powiem tylko, 偶e z kolekcji na kolekcj臋 wygl膮da coraz lepiej, a偶 si臋 boj臋 jak b臋dzie si臋 prezentowa艂a nast臋pna bo ju偶 ta zwala z n贸g :)

Pozdrawiam.

a ja juz myslalem ze ty ta metoda cisniesz od dawna a mowisz teraz ze jeszcze nie robiles wtf :) powiem tak to jedyna sluszna metoda modelowania inne sa poprostu niedokladne :):)chyba ze lubisz krzywe wygiete karoserie :P ale w tej metodzie trzeba duzo posiedziec przed glowna bryla i pokabinowac :) no ale efekt koncowy prawie zawsze jest zadowalajacy no chyba ze cos sie przegapilo przed ms to potem juz wiesz jak to sie mowi shit happens jak to w zyciu:)pozdrawiam

Napisano

co to za metoda ? :D med poly czy z bazy po prostu i cut bo nie czaje.

Napisano
  • Autor
co to za metoda ? :D med poly czy z bazy po prostu i cut bo nie czaje.

no zwykla metoda jedziesz low poly potem 1ms dajesz i wszystko tak jak zawsze :P

Napisano
  • Autor

ostatni update:)wiecej autek juz niestety niemam:)pozdrawiam

Napisano

艢liczno艣ci, bardzo fajne detale i ciekawe siatki... dodatkowo bardzo mi si臋 podoba lakier Opla, super kolorek :)

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo fajny update. Insignia wyglada bardziej naturalnie, pewnie przez lakier bo w evo jest zbyt nasycony kolorek. A poza tym evo ma troszke niezgodnosci. Ale i tak super wyszlo, gratki:)

Napisano

Opel to te autko na kt贸re czeka艂em w tej kolekcji :) wyszed艂 naprawd臋 super teraz wiem jak du偶o brakuje mojemu :) tylko pozazdro艣ci膰 umiej臋tno艣ci:)

Napisano

Zacznijcie robi膰 tutoriale na plytach jak gnomon o modelnigu itd, albo jak膮s free wersje mo偶e zapodaj ku naszej ogulnej rado艣ci :)

Napisano

ja mam pytanko odn. techniki robienia tych modeli, bo brak mi s艂贸w na okre艣lenie jakie s膮 艂adne ;]

Powiedzia艂e艣, 偶e robisz lowpoly, potem meshsmooth x 1 a nast臋pnie "tak jak zawsze" - czyli potem naprawiasz siatk臋 po ms i dodajesz detale - jak np wi臋ksze wci臋cia,czy wi臋kszo艣c detali jest ju偶 wcze艣niej dodana (przed ms)?

Napisano
  • Autor

ReflectVision-zeby niebylo ale wczesniejsza scenka tez mi sie bardziej podobala ale jakies zmiany musza byc zeby nikt nie myslal ze na laurach juz osiedli :)

JohnZi -kolorek fakt lekko wyszedl za mocny ale juz zmniejszylem saturacje czasami nie wychodzi tak jakby sie chcialo:)ale ps wszystko przyjmie :)

mrkrzysiek -no nie przesadzaj z ta siateczka twoja wyszla naprawde dobrze i jedynie do czego mialbym sie przyczepic to swiatla ktore z tylu samochodu wygladaja zbyt plastelinowo a tak model zrobiles pierwsza klasa tylko jeszcze zrobilbys wnetrze i masz autko z reklamy:) :)

danilo2-oczywscie ze naprawiam siatke po ms nawet modeluje po modyfikacji niewszystko uda sie przewidziec przed :)aczkolwiek wszelkie wyciecia i temu podobne zawsze staram sie robic juz po ms x1

pozdrawiam wszystkich i dziekuje za komentarze jutro jeszcze tylko javor dorzuci swoje nowe cudenko :)podpowiem ze tez opel:)ale za to jaki:)

Napisano
  • Autor
brzydki... :P

zeby niebylo ale on zawsze brzydkie autka wrzuca:)podpisuje sie dwiema rekawicami:P

Napisano

Swietny model. Ile ci zajmuje wymodelowanie takiego jednego autka ?

Napisano

Gratuluj臋 fronta; 艣wietny model i render, a偶 wstyd si臋 powtarza膰. 5*

Napisano

Ale偶 to przepi臋kna mas贸wka! Ju偶 widz臋 jakim popytem b臋dzie si臋 cieszy膰 ta edycja modeli w sprzeda偶y... ultra wypas! :)

Napisano
  • Autor

Bylbym zapomnial dziekuje za fronta w koncu to moj pierwszy na max3d:)pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci