JOKER Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 (edytowane) Najnowsze samochody ktore zrobilem do kolekcji HD Model Cars Vol. 4 komentarze jak zawsze mile widziane :)pozdrawiam :) Soft oczywiście 3ds max + vray, PS'a brak http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=58177 WIRES http://img529.imageshack.us/img529/586/mitsubishifronthalawire.png http://img529.imageshack.us/img529/2493/mitsubishibackhalawire0.png WIRES http://img169.imageshack.us/img169/8628/opelinsigniahalafrontwi.png http://img169.imageshack.us/img169/3575/opelinsigniabackhalawir.png WIRES http://img297.imageshack.us/img297/3342/lexusisffronthalawire00.jpg http://img297.imageshack.us/img297/9513/lexusisfbackhalawire000.jpg WIRES http://img263.imageshack.us/img263/3131/audittsfronthalawire000.jpg http://img263.imageshack.us/img263/3302/audittsbackhalawire0000.jpg Edytowane 8 Wrzesień 2009 przez JOKER 1
hcpiter Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Swietny model, prezentacja i render ! 5***** ! Pozdrawiam
NV Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Chyba lepiej od Pana Javora nawet, ale może to ten czerwony lakier i żywsze kolory tak do mnie przemawiają bo generalnie to ten sam poziom ekstraklasy. Jak dla mnie tu nie należy oceniać co złe a co dobre tylko co dobre a bardzo dobre a wspaniałe :) Nie słodzę ;) W moim odczuciu to wzór modelingu i renderingu aut do którego trzeba dążyć, chcąc uzyskać fotorealistyczny i ciekawy render. 5 ***** oczywiście. No i zobaczymy czy moderatorzy faktycznie wzięli się do roboty i trafi to na fronta ;D jak nie to mamy odpowiedź.
09121986 Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Uhhhh ale jesteście zamiatacze !!! Gratki , front obowiązkowy *****
patry Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Lusterko ma być srebrne? ;) Lakierem zniszczyłeś - mistrzostwo! Brawo!
JOKER Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Lusterko ma być srebrne? ;) Lakierem zniszczyłeś - mistrzostwo! Brawo! w tej wersji tak wszystkie maja srebrne lusterka w sumie to mi to nie pasuje no ale jak jest tak w oryginale to i tak wyrendzilem :)
Pawelkos Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Rownie swietne co u Javor'a tylko czekac az wyladuje na froncie. Swietny shader lakieru, felg i tarcz. Z jakiej kolakcji pochodza HDRki ktorymi to swiecone ?
JOKER Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Rownie swietne co u Javor'a tylko czekac az wyladuje na froncie. Swietny shader lakieru, felg i tarcz. Z jakiej kolakcji pochodza HDRki ktorymi to swiecone ? to nie hdrka to jest cala scenka 3d :) a w przyszlosci moze bedzie do kupienia w everowym sklepie :)
dynia Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 rewelacja, model piękny scena fajna a materiały jak prawdziwe
Pawelkos Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 to nie hdrka to jest cala scenka 3d :) a w przyszlosci moze bedzie do kupienia w everowym sklepie :) Przez tego DOFa myslaem ze to jakis backplate z HDR, tym bardziej gratuluje swietnej roboty
NV Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 Poprosiłbym o jakiegoś mini making off'a sceny :D Jak oświetliliście, pare materiałów etc. Myślę, że nie tylko ja proszę ;)
dynia Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 Poprosiłbym o jakiegoś mini making off'a sceny :D Jak oświetliliście, pare materiałów etc. Myślę, że nie tylko ja proszę ;) wszystko będzie na dvd z modelami pewnie więc nie liczył bym na materiały i inne :)
rozpruwacz Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 ja tez prosilbym, znaczy sie mam pytanie jak zrobiliscie te kaluze na podlodze? czy podloga jest podrasowana displacementem a woda to poprostu dodatkowy plane ktory przecina nam podlorze? czy moze woda to pojedzyncze plane-y ktore alfa mapa sa potraktowane zeby tak ladnie wklejaly sie w asfalt? bo patrze i patrze i niemoge sam do tego dojsc....:/ a i na tym innym modelu samochodu widac w tle palety przykryte plandeka: respekcik sie nalezy dla tego co to zrobil! a autko takie sobie ;)
kamil.ochel Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 a ja mysle ze to jest zrobione albo alfą w kanale reflectivity albo planem 1 milimetr nad asfaltem z alfą :D
javor Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 nie zgadliście :) jest jeden plane bez displace a woda zrobiona za pomocą blend material ale pewnie mozna to zrobić na wiele sposobów
NV Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 Ten lexus to łojaa cie pier'nikam'. Wgniotło mnie tak, że pilot F16 na na naddźwiękowej może się schować.
trosiek Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 no z lexusem to chyba nie mieliście problemu z refkami co nie?;) pierwsza klasa. tak samo javora modele i rendery.
JOKER Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Napisano 1 Wrzesień 2009 no z lexusem to chyba nie mieliście problemu z refkami co nie?;) pierwsza klasa. tak samo javora modele i rendery. no refki sie znalazly i to nawet bardzo konkretne :)juz niedlugo wstawie opla insignie i mitsubishi evo lancer:)u javora tez wlasnie wszedl update wiec zapraszam:)dzieki wszystkim za komentarze :)dobrze jest slyszec ze lata ciezkiej pracy nie poszly na marne:)pozdrawiam
ReflectVision Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 jest super, ale poprzednia scenka bardziej gniotla imo :P
mrkrzysiek Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 genialne modele jak i rendery 5* nie ma się do czego przyczepić:)
GrześDuro Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 Świetne modele zaprezentowane w otoczeniu ktore wydobywa wszystkie walory modeli. Owacje na stojąco;) zwlaszcza TT. Render Audicy z czarnym lakierem byl by dopelnieniem orgii oczu ktore juz teraz zdradzaja oznaki dziwnego podniecenia;)
Loozack Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 Świetne modele Joker, następnym razem też z ciekawości spróbuję wymodelować coś tą techniką bo efekt jest miażdżący :) A co do scenki to powiem tylko, że z kolekcji na kolekcję wygląda coraz lepiej, aż się boję jak będzie się prezentowała następna bo już ta zwala z nóg :) Pozdrawiam.
JOKER Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 Świetne modele Joker, następnym razem też z ciekawości spróbuję wymodelować coś tą techniką bo efekt jest miażdżący :) A co do scenki to powiem tylko, że z kolekcji na kolekcję wygląda coraz lepiej, aż się boję jak będzie się prezentowała następna bo już ta zwala z nóg :) Pozdrawiam. a ja juz myslalem ze ty ta metoda cisniesz od dawna a mowisz teraz ze jeszcze nie robiles wtf :) powiem tak to jedyna sluszna metoda modelowania inne sa poprostu niedokladne :):)chyba ze lubisz krzywe wygiete karoserie :P ale w tej metodzie trzeba duzo posiedziec przed glowna bryla i pokabinowac :) no ale efekt koncowy prawie zawsze jest zadowalajacy no chyba ze cos sie przegapilo przed ms to potem juz wiesz jak to sie mowi shit happens jak to w zyciu:)pozdrawiam
NV Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 co to za metoda ? :D med poly czy z bazy po prostu i cut bo nie czaje.
JOKER Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 co to za metoda ? :D med poly czy z bazy po prostu i cut bo nie czaje. no zwykla metoda jedziesz low poly potem 1ms dajesz i wszystko tak jak zawsze :P
Predator Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 wielkie gratulacje piekny modelik i render! pozdrawiam
JOKER Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 ostatni update:)wiecej autek juz niestety niemam:)pozdrawiam
Loozack Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Śliczności, bardzo fajne detale i ciekawe siatki... dodatkowo bardzo mi się podoba lakier Opla, super kolorek :) Pozdrawiam.
JohnZi Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Bardzo fajny update. Insignia wyglada bardziej naturalnie, pewnie przez lakier bo w evo jest zbyt nasycony kolorek. A poza tym evo ma troszke niezgodnosci. Ale i tak super wyszlo, gratki:)
mrkrzysiek Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Opel to te autko na które czekałem w tej kolekcji :) wyszedł naprawdę super teraz wiem jak dużo brakuje mojemu :) tylko pozazdrościć umiejętności:)
ZJAWA Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Zacznijcie robić tutoriale na plytach jak gnomon o modelnigu itd, albo jakąs free wersje może zapodaj ku naszej ogulnej radości :)
danilo2 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 ja mam pytanko odn. techniki robienia tych modeli, bo brak mi słów na określenie jakie są ładne ;] Powiedziałeś, że robisz lowpoly, potem meshsmooth x 1 a następnie "tak jak zawsze" - czyli potem naprawiasz siatkę po ms i dodajesz detale - jak np większe wcięcia,czy większośc detali jest już wcześniej dodana (przed ms)?
JOKER Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 ReflectVision-zeby niebylo ale wczesniejsza scenka tez mi sie bardziej podobala ale jakies zmiany musza byc zeby nikt nie myslal ze na laurach juz osiedli :) JohnZi -kolorek fakt lekko wyszedl za mocny ale juz zmniejszylem saturacje czasami nie wychodzi tak jakby sie chcialo:)ale ps wszystko przyjmie :) mrkrzysiek -no nie przesadzaj z ta siateczka twoja wyszla naprawde dobrze i jedynie do czego mialbym sie przyczepic to swiatla ktore z tylu samochodu wygladaja zbyt plastelinowo a tak model zrobiles pierwsza klasa tylko jeszcze zrobilbys wnetrze i masz autko z reklamy:) :) danilo2-oczywscie ze naprawiam siatke po ms nawet modeluje po modyfikacji niewszystko uda sie przewidziec przed :)aczkolwiek wszelkie wyciecia i temu podobne zawsze staram sie robic juz po ms x1 pozdrawiam wszystkich i dziekuje za komentarze jutro jeszcze tylko javor dorzuci swoje nowe cudenko :)podpowiem ze tez opel:)ale za to jaki:)
mrkrzysiek Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 ładny i na baterie ;P JOKER dzięki za miłe słowa ale do twojego dużo brakuje :)
JOKER Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 brzydki... :P zeby niebylo ale on zawsze brzydkie autka wrzuca:)podpisuje sie dwiema rekawicami:P
Tas Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Swietny model. Ile ci zajmuje wymodelowanie takiego jednego autka ?
mookie Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Gratuluję fronta; świetny model i render, aż wstyd się powtarzać. 5*
Kris_R Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Ależ to przepiękna masówka! Już widzę jakim popytem będzie się cieszyć ta edycja modeli w sprzedaży... ultra wypas! :)
JOKER Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Napisano 9 Wrzesień 2009 Bylbym zapomnial dziekuje za fronta w koncu to moj pierwszy na max3d:)pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi