Skocz do zawartości

pojazdy 3D :Mitsubishi Evo Lancer/Opel Insignia/Audi TTS Coupe/Lexus IS-F UPDATE!!!!!

Featured Replies

• Odpowiedzi 55
  • Wyświetleń 14,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba lepiej od Pana Javora nawet, ale może to ten czerwony lakier i żywsze kolory tak do mnie przemawiają bo generalnie to ten sam poziom ekstraklasy.

Jak dla mnie tu nie należy oceniać co złe a co dobre tylko co dobre a bardzo dobre a wspaniałe :)

Nie słodzę ;) W moim odczuciu to wzór modelingu i renderingu aut do którego trzeba dążyć, chcąc uzyskać fotorealistyczny i ciekawy render.

5 ***** oczywiście. No i zobaczymy czy moderatorzy faktycznie wzięli się do roboty i trafi to na fronta ;D jak nie to mamy odpowiedź.

Napisano

Lusterko ma być srebrne? ;)

Lakierem zniszczyłeś - mistrzostwo! Brawo!

Napisano
  • Autor
Lusterko ma być srebrne? ;)

Lakierem zniszczyłeś - mistrzostwo! Brawo!

w tej wersji tak wszystkie maja srebrne lusterka w sumie to mi to nie pasuje no ale jak jest tak w oryginale to i tak wyrendzilem :)

Napisano

Rownie swietne co u Javor'a tylko czekac az wyladuje na froncie. Swietny shader lakieru, felg i tarcz. Z jakiej kolakcji pochodza HDRki ktorymi to swiecone ?

Napisano
  • Autor
Rownie swietne co u Javor'a tylko czekac az wyladuje na froncie. Swietny shader lakieru, felg i tarcz. Z jakiej kolakcji pochodza HDRki ktorymi to swiecone ?

to nie hdrka to jest cala scenka 3d :) a w przyszlosci moze bedzie do kupienia w everowym sklepie :)

Napisano

rewelacja, model piękny scena fajna a materiały jak prawdziwe

Napisano
to nie hdrka to jest cala scenka 3d :) a w przyszlosci moze bedzie do kupienia w everowym sklepie :)

Przez tego DOFa myslaem ze to jakis backplate z HDR, tym bardziej gratuluje swietnej roboty

Napisano

Poprosiłbym o jakiegoś mini making off'a sceny :D Jak oświetliliście, pare materiałów etc. Myślę, że nie tylko ja proszę ;)

Napisano
Poprosiłbym o jakiegoś mini making off'a sceny :D Jak oświetliliście, pare materiałów etc. Myślę, że nie tylko ja proszę ;)

wszystko będzie na dvd z modelami pewnie więc nie liczył bym na materiały i inne :)

Napisano

ja tez prosilbym, znaczy sie mam pytanie jak zrobiliscie te kaluze na podlodze?

czy podloga jest podrasowana displacementem a woda to poprostu dodatkowy plane ktory przecina nam podlorze?

czy moze woda to pojedzyncze plane-y ktore alfa mapa sa potraktowane zeby tak ladnie wklejaly sie w asfalt?

bo patrze i patrze i niemoge sam do tego dojsc....:/

a i na tym innym modelu samochodu widac w tle palety przykryte plandeka: respekcik sie nalezy dla tego co to zrobil!

a autko takie sobie ;)

Napisano

nie zgadliście :) jest jeden plane bez displace a woda zrobiona za pomocą blend material ale pewnie mozna to zrobić na wiele sposobów

Napisano

Ten lexus to łojaa cie pier'nikam'. Wgniotło mnie tak, że pilot F16 na na naddźwiękowej może się schować.

Napisano

no z lexusem to chyba nie mieliście problemu z refkami co nie?;) pierwsza klasa. tak samo javora modele i rendery.

Napisano
  • Autor
no z lexusem to chyba nie mieliście problemu z refkami co nie?;) pierwsza klasa. tak samo javora modele i rendery.

no refki sie znalazly i to nawet bardzo konkretne :)juz niedlugo wstawie opla insignie i mitsubishi evo lancer:)u javora tez wlasnie wszedl update wiec zapraszam:)dzieki wszystkim za komentarze :)dobrze jest slyszec ze lata ciezkiej pracy nie poszly na marne:)pozdrawiam

Napisano

Świetne modele zaprezentowane w otoczeniu ktore wydobywa wszystkie walory modeli. Owacje na stojąco;) zwlaszcza TT. Render Audicy z czarnym lakierem byl by dopelnieniem orgii oczu ktore juz teraz zdradzaja oznaki dziwnego podniecenia;)

Napisano

Świetne modele Joker, następnym razem też z ciekawości spróbuję wymodelować coś tą techniką bo efekt jest miażdżący :) A co do scenki to powiem tylko, że z kolekcji na kolekcję wygląda coraz lepiej, aż się boję jak będzie się prezentowała następna bo już ta zwala z nóg :)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor
Świetne modele Joker, następnym razem też z ciekawości spróbuję wymodelować coś tą techniką bo efekt jest miażdżący :) A co do scenki to powiem tylko, że z kolekcji na kolekcję wygląda coraz lepiej, aż się boję jak będzie się prezentowała następna bo już ta zwala z nóg :)

Pozdrawiam.

a ja juz myslalem ze ty ta metoda cisniesz od dawna a mowisz teraz ze jeszcze nie robiles wtf :) powiem tak to jedyna sluszna metoda modelowania inne sa poprostu niedokladne :):)chyba ze lubisz krzywe wygiete karoserie :P ale w tej metodzie trzeba duzo posiedziec przed glowna bryla i pokabinowac :) no ale efekt koncowy prawie zawsze jest zadowalajacy no chyba ze cos sie przegapilo przed ms to potem juz wiesz jak to sie mowi shit happens jak to w zyciu:)pozdrawiam

Napisano

co to za metoda ? :D med poly czy z bazy po prostu i cut bo nie czaje.

Napisano
  • Autor
co to za metoda ? :D med poly czy z bazy po prostu i cut bo nie czaje.

no zwykla metoda jedziesz low poly potem 1ms dajesz i wszystko tak jak zawsze :P

Napisano
  • Autor

ostatni update:)wiecej autek juz niestety niemam:)pozdrawiam

Napisano

Śliczności, bardzo fajne detale i ciekawe siatki... dodatkowo bardzo mi się podoba lakier Opla, super kolorek :)

Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo fajny update. Insignia wyglada bardziej naturalnie, pewnie przez lakier bo w evo jest zbyt nasycony kolorek. A poza tym evo ma troszke niezgodnosci. Ale i tak super wyszlo, gratki:)

Napisano

Opel to te autko na które czekałem w tej kolekcji :) wyszedł naprawdę super teraz wiem jak dużo brakuje mojemu :) tylko pozazdrościć umiejętności:)

Napisano

Zacznijcie robić tutoriale na plytach jak gnomon o modelnigu itd, albo jakąs free wersje może zapodaj ku naszej ogulnej radości :)

Napisano

ja mam pytanko odn. techniki robienia tych modeli, bo brak mi słów na określenie jakie są ładne ;]

Powiedziałeś, że robisz lowpoly, potem meshsmooth x 1 a następnie "tak jak zawsze" - czyli potem naprawiasz siatkę po ms i dodajesz detale - jak np większe wcięcia,czy większośc detali jest już wcześniej dodana (przed ms)?

Napisano
  • Autor

ReflectVision-zeby niebylo ale wczesniejsza scenka tez mi sie bardziej podobala ale jakies zmiany musza byc zeby nikt nie myslal ze na laurach juz osiedli :)

JohnZi -kolorek fakt lekko wyszedl za mocny ale juz zmniejszylem saturacje czasami nie wychodzi tak jakby sie chcialo:)ale ps wszystko przyjmie :)

mrkrzysiek -no nie przesadzaj z ta siateczka twoja wyszla naprawde dobrze i jedynie do czego mialbym sie przyczepic to swiatla ktore z tylu samochodu wygladaja zbyt plastelinowo a tak model zrobiles pierwsza klasa tylko jeszcze zrobilbys wnetrze i masz autko z reklamy:) :)

danilo2-oczywscie ze naprawiam siatke po ms nawet modeluje po modyfikacji niewszystko uda sie przewidziec przed :)aczkolwiek wszelkie wyciecia i temu podobne zawsze staram sie robic juz po ms x1

pozdrawiam wszystkich i dziekuje za komentarze jutro jeszcze tylko javor dorzuci swoje nowe cudenko :)podpowiem ze tez opel:)ale za to jaki:)

Napisano
  • Autor
brzydki... :P

zeby niebylo ale on zawsze brzydkie autka wrzuca:)podpisuje sie dwiema rekawicami:P

Napisano

Swietny model. Ile ci zajmuje wymodelowanie takiego jednego autka ?

Napisano

Ależ to przepiękna masówka! Już widzę jakim popytem będzie się cieszyć ta edycja modeli w sprzedaży... ultra wypas! :)

Napisano
  • Autor

Bylbym zapomnial dziekuje za fronta w koncu to moj pierwszy na max3d:)pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności