Napisano 18 Październik 200915 l Tudzież po naszemu Ostatni Bastion lub Ostatnia Linia Obrony Temat luzny - co komu do glowy przyjdzie zwiazanego z tematem bedzie akceptowalne ;] Jak to wyczytalem na jednym z motywatorów: The Last Stand - Because sometimes its just to early to die Obrazek ze strony http://maniakart.com/. Jakby sie Slawek burzyl ze mu obrazek podpierniczylem to prosze sie do mnie zglosic :P Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 25.10.2009 (Niedziela) godz. 23:59. SONDA: od 26.10 do 29.10 (3 dni)
Napisano 18 Październik 200915 l Autor Bo nie ma byc latwo :P Mysle ze to dobre cwiczenie na to by sie zastanowic chwile co tak naprawde jest wazne w "epickiej" pracy i jak to w 90min namalowac ;]
Napisano 18 Październik 200915 l Commando de la myshorospierdolocausto. Niestety zabrakło czasu na najeźdźców
Napisano 18 Październik 200915 l Oho Signore Omen zaserwowal swietny temat, a ja mam juz urojony pewien pomysl, jak czas pozwoli to wezme udzial w tym tygodniu.
Napisano 18 Październik 200915 l Uff dawno ludzika nie rysowałem w cholere błędów ; ) no ale nie mogłem sobie rozrysowawywać wszystkiego bo bym nei zdazył równo 1,5h
Napisano 19 Październik 200915 l Mhmm, inspirujący temat nie ma co, heh chyba czas zakasać rękawy. Norden - skutecznie nadrabiasz kolorem :)
Napisano 19 Październik 200915 l Pracka nordena skojarzyla mi sie bardzo z filmem "Most na rzece Kwai" :) ale rejdijouaktiw z innej bajki ;)
Napisano 20 Październik 200915 l Ode mnie samotna łuczniczka i czarci pomiot... taki last stand. Nie zastanawiałem się zbyt dużo jak zaczynałem malować więc końcowy efekt jest dziełem przypadku w dużej mierze. Może wam się spodoba? Czas 1h z ogonkiem. Pozdrawiam serdecznie
Napisano 20 Październik 200915 l atheg: elegansior, dla mnie bomba norden: mazales od poczatku w koloreze? dobrze dobrze chlopaki nazucili wysoki poziom znowu
Napisano 20 Październik 200915 l Weedlog tak zapytam z ciekawości ten syf w tle to ręcznie czy jakiś filtr?:D
Napisano 20 Październik 200915 l Do tła użyłem pędzli, które ktoś mi zarzucił. Czysto przypadkowa sprawa.
Napisano 20 Październik 200915 l temat wyśmienity, oprawa również, więc się przyłączę :) zainspirowane Gwiezdnymi Wojnami oraz zapowiedzią gry "Star Wars Old Republic":
Napisano 20 Październik 200915 l Po pierwsze czapka z głowy. atheg, weedlog, Thalion, panowie - wymiatacie. Po drugie tematem Omen nam sprawił chyba sporą frajdę:) U mnie przynajmniej na 1 pracy się nie skończy. Nigdy wcześniej nie malowałem na czas. Niezłe ćwiczenie. Braki wyłażą z każdej strony. Miało być epicko, jest trochę kiczowato, ale miałem frajdę malując. Chciało by się jeszcze nad tym siedzieć i dłubać... Cóż publikuję tak jak jest, jeszcze na koniec jedynie się podratowałem napisem (Thalion - jeszcze raz chylę czoła) bo mi rewelacyjnie bajzel w dole obrazka pozamiatał.
Napisano 21 Październik 200915 l Jeden żołnierz. Jeden karabin maszynowy... i multum łusek. -no właśnie ta kupa gówna na dole to są łuski, już naprawde na speedzie je machałem.
Napisano 21 Październik 200915 l Miażdżycie Panowie! Długo się zastanawiałem czy wrzucić moje bazgroły ale co tam ... kiedyś musi być ten pierwszy raz...
Napisano 22 Październik 200915 l ...bankowo przekroczyłem czas więc może to być poza zabawą ale wrzucam tu ponieważ mi się skojarzyło z tematem no i wierzę w konkurencję :) - nie mogę kutwa kreski spowolnić - chyba to takie ołówkowe naleciałości...
Napisano 22 Październik 200915 l eco - świetna interpretacja tematu;) Temat nie daje mi spokoju więc powstała kolejna praca. Jest zestaw nowych pędzli, jest odważniej w kolorze. Ale nie mogłem się powstrzymać i przekroczyłem 1,5h. Aż tak szybko mi to jeszcze nie wychodzi... Ps CS3, Intuos3, ~110min.
Napisano 23 Październik 200915 l Te swiatelka wzbogacil bym warstwa z hard lightem, ew. shift+ctrl+alt+e bodajze, biezesz miekki pedzel; raczej ciemnawy kolor by nie przepalicz za szybko i w opcjach pedzla dzialasz color dodge'm. Aha a na obcych mogl bys dac mocniejsze rim lighty, zwlaszcza na tym nad marines bo ledwo go widac. EDIT: Wrzucam szybki over aby zobrazowac to o co mi chodzilo. P.S wrzuce ci go do teczki, aby nie zaginal z biegiem czasu. Edytowane 23 Październik 200915 l przez ICE
Napisano 23 Październik 200915 l Świetny temacik. Moja pracka, ołówki + kombinacja filtrów phs wiem że marne połączenie alle jak się niema odpowiedniego skilla to trzeba inaczej nadrabiać ;] 1,5h.
Napisano 25 Październik 200915 l Szkoda, ale zabrakło czasu na posprzątanie, dlatego muszę zostawic tak trochę niechlujnie. Żeby to zamaskowac przylepiłem na wierzch teksturę, nie wiem, czy takie numery przechodzą w konkursie.
Napisano 25 Październik 200915 l Ostatnia linia obrony... Banan. Zainspirowane praca Lorda Szymka Biernaca. (chyle czola) W sumie przekroczylem limit czasowy, bo ciagle mi ktos dupe zawracal, zrobilem sobie kilka thumbow i w kocnu wyszlo na ten. Perspektywa na pewno siada, ale nie mam jeszce o niej wielkiego pojecia a chcialem sie z wami w tym tygodniu zabawic. Jesli odejmiecie te detale na samym dole ( lampy, ciezarowke i ludkow i rim lighty na postaciach po prawej wyjdzie wam co zrobilem w te 1,5h) Tak jak mowie ciagle musialem odchodzic od kompa takze nie wiem ile faktycznie bylo samego malowania. Decyzja nalezy do tych u wladzy, najwyzej bedzie poza konkursem.
Napisano 25 Październik 200915 l a to niech będzie tym razem cartoony dla tego dziadka jest na pewno "to early to die"...
Napisano 25 Październik 200915 l Autor No ladnie w prace obrodzilo ;] Jakas dobra dusza postawi sonde bo ja zawsze mam z tym problemy :P
Napisano 25 Październik 200915 l Mam nadzieję że nie wrzucam po czasie:) Tak co by się z konkursem zaznajomić:)