Jump to content

Recommended Posts

• Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

może i przyjemnie się ogląda, ale szczerze mówiąc to oczekiwałem że oglądacjąć ich reela opadnie mi szczena na maxa. Może powodem jest to, że większość już wszyscy widzieli i nie było tam niczego specjalnie nowego. Poza tym może to nie miało zamiatać tylko być reklamówką tego co na co dzień robią. mimo to, całkiem fajnie wszyło i widać, że troszkę pracy włożyli :)

Posted

Szumy be, ale reszta to cukierki. Kilka animacji scen znanych z kolekcji zrobiło na mnie spore wrażenie (zwłaszcza zimowy exteriorek z padającym śniegiem, czy las Kuby). Części prac nigdy wcześniej nie widziałem, więc też fajnie się oglądało.

Posted

No większość rzeczy już każdy widział.

Mnie osobiście wkurzają takie 4-5 sekundowe zlepki. Na niektóre rzeczy popatrzyło by się dłużej. Jak Las Kuby czy ten śnieżny exterior.

Posted

No czadzik - do wymiany tak jak większośc napisała szumy i motion design. Ja bym jeszcze pokusił się o WYRENDEROWANIE zbliżenia na felgę, a nie powiększenie obrazka, gdyż traci baaardzo na jakości to ujęcie. Poza tym - szacunek!

Posted

widze ze efekt z logo to sie sciagalo z noemotion :D a reszta no coz, ogrom pracy przez kilka lat, sporo tego juz jest natrukane i wydane, dzieki wam vizki robi sie coraz szybciej

Posted

beny- felga jest wyrenderowana:)tu niema powiekszenia na zdjeciu wszystko to animacja mozliwe ze tak to wyglada przes kompresje no ale coz czasem tak bywa :)pozdrawiam

Posted

A mi się całość podobała. Muzyka bardzo wciągająca, wprowadziła mnie w ciekawy sta. Szumy mi nie przeszkadzały. Jedyne co mi nie pasowało, to uczucie, że tyle dobrego a wszystko tak pobieżnie pokazane.

Posted

Mi też się podobało i właściwie do niczego nie mam większych zastrzeżeń... może oprócz materiału foteli w Dodge'u, które wyglądały jak plastikowe ;) Reszta bardzo na plus, zwłaszcza bardzo fajny efekt budowania na początku, ośnieżona scena czy las i światło przebijające przez drzewa. Rzadko chwalę Everów ale w tym przypadku muszę, może tylko za te szumy powinni dostać lekko po uszach. A co do pobieżnego przedstawienia wszystkich prac to wydaje mi się, że ciężko by było zrobić to inaczej, musieliby albo pokazać jedynie ułamek tego co pokazali, żeby bardziej skupić się na każdej z tych rzeczy i w dalszym ciągu zamknąć się w kilku minutach lub stworzyć z tego film dokumentalny trwający dobrą godzinę, w którym przedstawią wszystko z każdej strony i w każdym możliwym ujęciu. Jednak moim zdaniem ich filmik jako demoreel spełnia swoje zadanie, pokazuje co potrafią i gdybym był potencjalnym klientem to pewnie by mnie skusił do skorzystania z ich usług, a przecież o to chyba chodziło a nie o nominację do Oskara.

Pozdrawiam.

Posted

Haha, jak ogladalem samochod to zastanawialem sie, czy ktorys samochodziarz sie przyczepi;)

Dla mnie bardzo pro to wyglada, naprawde rewelacja. Szumy wkurzaja strasznie tho ;)

Grats i powodzenia, mimo mojej codziennej niecheci do marki Evermotion ;)))))

Posted

minajmniej podobalo sie wnetrze auta, ale co czlowiek to opinia, muza nawet spoko, taka troche a'la z filmu grinch. Brakowalo mi natomiast pokazania tych wyrabanych detalicznie modeli, tylko jedna "szkatułka" byla...

.

Posted

A mi bardzo średnio się podobał ...

SZumy to fakt irytujące ,ale ogolnie nie podobał mi się, myslałem że szczena opadnie a tu nie bardzo...

Jest pro ,żeby mnie tu kotś nie zjechał ,ale myślę że stać ich na o wiele więcej i słabo sie zaprezentowali ... pewnie rzecz gustu .. Pozdro ...

Posted

A ja mam pytanie techniczne. Może ktoś z Was mi pomoże. Chodzi mi o scenę, kiedy "buduje" się budynek. Czy jest jakiś w miare łatwy sposó na animowanie takich rzeczy w maxie. Te rosnące elementy tak ładnie się powiększają itd. Można to jakoś maskować i animować?