tweety Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Firma Evermotion, znana u nas głównie poprzez kolekcje DVD z architekturą, modelami, teksturami i shaderami wydała właśnie swojego najnowszego reel'a. Zapraszam do obejrzenia. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=898 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Nooo, bardzo fajny reel. Przejścia (tzn. te szumy) wyszły trochę sztucznie, ale najważniejsze że przyjemnie się ogląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 może i przyjemnie się ogląda, ale szczerze mówiąc to oczekiwałem że oglądacjąć ich reela opadnie mi szczena na maxa. Może powodem jest to, że większość już wszyscy widzieli i nie było tam niczego specjalnie nowego. Poza tym może to nie miało zamiatać tylko być reklamówką tego co na co dzień robią. mimo to, całkiem fajnie wszyło i widać, że troszkę pracy włożyli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 wyłączyłem dźwięk, te szumy dobijają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Scena z padającym śniegiem wgniata, ale za szumy to bym zabił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Bardzo fajny. Duzo dobrego materiału pokazali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 ten motion disigner to sie nie popisal :P do spolki z dzwiekowcem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Szumy be, ale reszta to cukierki. Kilka animacji scen znanych z kolekcji zrobiło na mnie spore wrażenie (zwłaszcza zimowy exteriorek z padającym śniegiem, czy las Kuby). Części prac nigdy wcześniej nie widziałem, więc też fajnie się oglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
świerszcz Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Wszystko super oprócz dwóch rzeczy: - Charczące przejścia - Muzyka moim zdaniem nie pasuje Poza tym jest elegancko ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 super sprawa i zawartoscia powala ale "muzyka" jest irytujaca ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 No większość rzeczy już każdy widział. Mnie osobiście wkurzają takie 4-5 sekundowe zlepki. Na niektóre rzeczy popatrzyło by się dłużej. Jak Las Kuby czy ten śnieżny exterior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choobek Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Zawartość "telewizorków" najlepsza. Montaż tego w całość odbiega poziomem.. a szkoda, bo materiał naprawdę fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Fajny dorobek. Szkoda jednak, ze nie zostal przedstawiony z wiekszym pazurem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 a mi się muzyka bardzo podoba :) tak jak cały reel. Pikne. Tylko te szumy mega irytujące. Ale dorobek zacny wielce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 No czadzik - do wymiany tak jak większośc napisała szumy i motion design. Ja bym jeszcze pokusił się o WYRENDEROWANIE zbliżenia na felgę, a nie powiększenie obrazka, gdyż traci baaardzo na jakości to ujęcie. Poza tym - szacunek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 widze ze efekt z logo to sie sciagalo z noemotion :D a reszta no coz, ogrom pracy przez kilka lat, sporo tego juz jest natrukane i wydane, dzieki wam vizki robi sie coraz szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JOKER Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 beny- felga jest wyrenderowana:)tu niema powiekszenia na zdjeciu wszystko to animacja mozliwe ze tak to wyglada przes kompresje no ale coz czasem tak bywa :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 A mi się całość podobała. Muzyka bardzo wciągająca, wprowadziła mnie w ciekawy sta. Szumy mi nie przeszkadzały. Jedyne co mi nie pasowało, to uczucie, że tyle dobrego a wszystko tak pobieżnie pokazane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Mi też się podobało i właściwie do niczego nie mam większych zastrzeżeń... może oprócz materiału foteli w Dodge'u, które wyglądały jak plastikowe ;) Reszta bardzo na plus, zwłaszcza bardzo fajny efekt budowania na początku, ośnieżona scena czy las i światło przebijające przez drzewa. Rzadko chwalę Everów ale w tym przypadku muszę, może tylko za te szumy powinni dostać lekko po uszach. A co do pobieżnego przedstawienia wszystkich prac to wydaje mi się, że ciężko by było zrobić to inaczej, musieliby albo pokazać jedynie ułamek tego co pokazali, żeby bardziej skupić się na każdej z tych rzeczy i w dalszym ciągu zamknąć się w kilku minutach lub stworzyć z tego film dokumentalny trwający dobrą godzinę, w którym przedstawią wszystko z każdej strony i w każdym możliwym ujęciu. Jednak moim zdaniem ich filmik jako demoreel spełnia swoje zadanie, pokazuje co potrafią i gdybym był potencjalnym klientem to pewnie by mnie skusił do skorzystania z ich usług, a przecież o to chyba chodziło a nie o nominację do Oskara. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Haha, jak ogladalem samochod to zastanawialem sie, czy ktorys samochodziarz sie przyczepi;) Dla mnie bardzo pro to wyglada, naprawde rewelacja. Szumy wkurzaja strasznie tho ;) Grats i powodzenia, mimo mojej codziennej niecheci do marki Evermotion ;))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Fajne rzeczy pokazali...ale demko do kitu o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 minajmniej podobalo sie wnetrze auta, ale co czlowiek to opinia, muza nawet spoko, taka troche a'la z filmu grinch. Brakowalo mi natomiast pokazania tych wyrabanych detalicznie modeli, tylko jedna "szkatułka" byla... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 A mi bardzo średnio się podobał ... SZumy to fakt irytujące ,ale ogolnie nie podobał mi się, myslałem że szczena opadnie a tu nie bardzo... Jest pro ,żeby mnie tu kotś nie zjechał ,ale myślę że stać ich na o wiele więcej i słabo sie zaprezentowali ... pewnie rzecz gustu .. Pozdro ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Myślałem że mi szczena opadnie:) ale jednak sie troszke zawiodlem :) materiały fajne ale demko średnio mi sie podobalo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 wizka ze sniegiem wgniata!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_ka Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 A ja mam pytanie techniczne. Może ktoś z Was mi pomoże. Chodzi mi o scenę, kiedy "buduje" się budynek. Czy jest jakiś w miare łatwy sposó na animowanie takich rzeczy w maxie. Te rosnące elementy tak ładnie się powiększają itd. Można to jakoś maskować i animować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Maxowy animowany modyfikator Slice, lub plugin Grow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi