dr Ug Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 Pod koniec fale dostaja noise`a, jak jedwab na wietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 Klimat powala !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 cos pieknego :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 Faktycznie jak na tej wielkosci fale to poruszaja sie za szybko, bede jeszcze troche modyfikowal pewne ustawienia. Co do fluidow to jest to naprawde potezny modul. Co prawda widzicie tylko efekty jego dzialania, jednak odwiedzajac link mozecie zobaczyc jak to wyglada od srodka, dostepna lista wszelkiego rodzaju ustawien jest naprawde imponujaca... a to jeszcze nie wszystko Fluids setup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 b. ladne morze ale brakuje mi troche przelamywania sie fal, jak na taka burze to po dojsciu to maksimum wiatr powinien lamac fale :) a na powierzchni powinny tworzyc sie grzebienie piany, na pewno nabraloby to wiekszego dramatyzmu i realizmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 o boże poprostu super :) brak mi słów :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 Efekt w niektorych aspektach lepszy od \"tsunami\" w filmie \"The day after tomorrow\"...:P Respekt chlopaki ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v1ck Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 mnie sie podoba ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 Ja się zabrałem za turystów pod wieżą eiffla. Jak tu widać będą uciekali w popłochu :) Oczywiście nie będą się pojawiać tak ja tutaj jest. Poniżej zamieszczam test ludków. http://www.maxdigital.republika.pl/run.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 mi sie wydaje ze 3/4 powinny gapic sie na jakis punkt i stac wokol niego (wieza) a reszta powoli isc sobie, a nie ze od razu uciekaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 to ujęcie będzie pokazane jak wieża zaraz ma spaść im na głowe. Wątpie by ktoś się patrzył jak na niego spada tona żelastwa :) kilku ziomków zrobi się , że idą a inni potykają się i przewracają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 ej dajcie jakis nowy trailer :D bo sie nudzi..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 Bhaal, w filmach b. czesto bywa ze kolesie stoja i gapia sie czekajac na smierc, zmrozeni strachem, wiec mysle ze tutaj tez kilku mogloby byc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 widze, że niechcecie aby moi turyści się uratowali :D ok, zrobie jak się patrzą na wieże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 muza pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 jest good, nic nie zmieniaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 ludzi jednak nie dałem, bo postanowiliśmy dać nieco z daleka kamere. Mam nadzieje, że spodobają się wam moje wypociny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 ... LOL ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 No to czekamy co z tego wyjdzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 No akurat nie napiszę, że cieszę się z tej decyzji :( Uważam iż lepiej byłoby jednak dokończyć obecnego shorta (w 99% wypadków takie zmiany w trakcie projektu wpływają negatywnie na jego rozwój) :( Tym niemniej życzę wam powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 ...ups, chyba pobrudzilem spodnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Nie no .... wymiękam ! Poprostu CUDO. Jak Wy nauczyliscie sie robic takie ladne animacje ? korzystaliscie z jakis tutoriali , ktos Wam to pokazal czy sami do wszystkiego doszliscie ? To morze jest poprostu MASAKRYCZNE !!!! Ten Fluid jest odrazu w Maya 6.0 ? I jeszcze pytanko na czym to renerowaliscie ? Pozdrawiam i czekam na update-y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2004 Hm... jak sie nauczylismy? nie wiem jak Bhaal, ale jesli chodzi o mnie to szczerze powiedziawszy nie wiem... naprawde, zlecialo szybko te 1.5 roku w grafice 3D. Jesli chodzi o tutoriale to mam nieco inne nastawienie do nich, wole samemu dojsc co i jak, walkowanie tutoriali pozbawia ze tak powiem "kreatywnego myslenia" nikt nam niczego nie pokazywal, pozatym nie mial nawet kto nam pokazac na szczescie sami do wszystkiego dochodzimy w miare szybko. Ocean to oczywiscie fluidy, ktore byly obecne juz we wczesniejszych wersjach Maya a koncowe szlify ( korekcja koloru, kamera shake i inne ) tej sekwencji robilem w programie Digital Domain Nuke. Sekwencje z oceanem renderowalem na swoim domowym sprzecie Athlon XP 2400+ 786 MB DDR PC400 liczyl calkiem szybko 1 min 20 sek na klatke. Co do scenariusza to Mello wprowadzil pewne swoje modyfikacje, co z pewnoscia wyjdzie na dobre, pozatym dodane sa nowe sceny. Aktualnie dokonywane sa ostatnie szlify scenariusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 26 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2004 Powoli zaczynamy ruszac do przodu, po doszlifowaniu scenariusza sytuacja niesamowicie sie wyklarowala. A tymczasem prezentuje render nowo zrobionej sceny mojego autorstwa w desertowych klimatach. Render to oczywiscie nie finalna wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 co tu duzo mowic... pikne. mam jednak pewne watpliwosci co do tych drzewek. Sa zbyt zasuszone. Mysle ze pare listkow tu i tam wyszloby na dobre. Mozna tez szczelic jakiegos baobaba (byle nie ze Stasiem i Nel)... ale wkoncu to nie jest finalny render. /pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 Mi skala drzewek w porównaniu z pęknięciami wysuszonej ziemi nie pasuje, przez to te drzewka wyglądaja na max 10 cm, jak jakieś modele od kolejki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 no i warto by sie pokusic o mapę pęknięć w przyzwoitej rozdziałce... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Niedawno wziąłem się za modelowanie aut, które będą na moście golden gate i oto (JESZCZE NIE FINALNE) rezultaty. Oczywiście będzie lakier a nie taki jakiś połysk :) światła zostaną również dodane. http://www.maxdigital.republika.pl/truck.jpg http://www.maxdigital.republika.pl/lincoln.jpg http://www.maxdigital.republika.pl/cars.jpg http://www.maxdigital.republika.pl/viper.jpg http://www.maxdigital.republika.pl/viper2.jpg http://www.maxdigital.republika.pl/mercury3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 no i jak my tu mamy konstruktywnie krytykować i doradzać, jak to jest po prostu pikne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Wcale nie jest tak piknie:P Viper jest tak krzywy ze az szkoda... Najgorzej wyglada dach - powinien miec takie 2 "garby" i powiniem byc mocowany na pałąku za kabiną, a nei wychodzic z niego. Lincoln też nie wygląda najlepiej. Wiem ze te autka nie muszą być super dokładne, ale w tym wypadku są zbyt mało podobne do oryginałow (glownie viper). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 tia, tu wychodzi z niego: http://www.maxdigital.republika.pl/dach.jpg nie wiem czy będzie widać milimetry krzywizny w ruchu i przy szybkich ujęciach, więc zobacze jak to wyjdzie i pomyśle czy będe to poprawiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 fajne fajne, ten ostatni obrazek tez wasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Bhaal - po objerzaniu tej fotki nie wiem co mam myśleć. Bo jeżeli ten model miałbyć nowym Viperem - ktorego zdjęcia zamiesciłeś - to wyszedł beznadziejnie. A nawet gorzej. Myślałem ze robisz starego Vipera RT/10 ze zdejmowanym dachem (tzw. Targa). Twój model własnie takiego przypomina. Leander - to jest (chyba) fotka Vipera SRT/10 edit jeszcze fotke dorzuce http://media6.motorcities.com/03HLH452247277I.jpeg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 ja się nie znam na autach :) znalazłem fotki , blueprinty i robiłem, myślałe, że tył tak wygląda więc tak zamodelowałem :/ leander: to nie nasze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 te drzewa na pustyni to faktycznie do poprawy. proporcje troche nie teges.. za niskie jak na taką grubość drzew. co do pęknięć na ziemi to hmmm.. nie wiem, ale mi proporcje do drzew też nie bardzo. :) ale to wasz projekt, i jak dotąd jest świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 W takim razie niefortunnie pomieszałes blueprinty od starego Vipera ze zdjęciami nowej generacji tego auta :P I wyszedł potworek:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 no też tak myśle :) może jednak to zmienie, zobacze jak będzie widać na ujęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Bhaal zabiłeś mnie tym viperem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 ale ja kocham ten wóz! I dopuki dycham bede walczył o przynajmniej przeciętne zrobienie go w 3d. ;) PS: don-filippo - bo ja tez bede płakał ;) updacik? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 ok, skończe wszystkie modele to postaram się go poprawić :) specjalnie dla ciebie kozioo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Miło jest miec chociaz częsc takiego dużego projektu robioną specjalnie dla siebie ;) Miłej roboty i pokażcie moze znowu jakis kawałek animacji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 mały update ciężarówki: http://www.maxdigital.republika.pl/truck.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 fajny samochodzik :) lakier tez miodzio:) ale to jest do animacji wiec lepiej by sie prezentowal jakbys pokazal jak jedzie. samochod inaczej wyglada podczas ruchu niz na stillu. nie zwraca sie wtedy az tak wielkiej uwagi na drobniutkie szczegoly ktore i tak podczas dynamicznej akcji (a tak sie zapowiadaja niektore sceny) sa nie zauwazalne (mozna zastapic texturka). ale to taka moja uwaga :_) dorob jakies rysunki na masce np orzel i na bokach cos tez i naprawde bedzie super. no i oczywiscie brud ktory jest nieodzownym przyjacielem samochodow, nie odwiedzajacych za czesto myjni:) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qcoe Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 Bhaal, ładnie ładnie ... co teraz bedziesz modelował za furacza? czekam z nieciepliwoscia :) btw. Widziales juz moją wizkę ???? ;]]]] zobacz jaki hardcorek:) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=8142 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 29 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2004 Drzewka oczywiscie beda inne i skala tez, lub zastapi je cos innego. Co do pekniec to fakt, bede musial przygotowac lepiej textury ew. dedykowany shader, chodz mysle ze przy tym formacie nie bedzie to konieczne. Co do samochodow to bedzie kilka wersji o roznym stopniu skomplikowania, na moscie bedzie ich ok 150. Tak wiec poly count jesr sprawa priorytetowa, a samochody to nie wszystko. Pozatym bedzie troche ciemno, pochmurnie i mokro. I jeszcze jeden testowy render w desertowych klimatach z kraterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 29 Lipiec 2004 Share Napisano 29 Lipiec 2004 więcej nierówności by się przydało. poza tym niewiele widać przez te poziome paski. po co to?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Lipiec 2004 Share Napisano 29 Lipiec 2004 taki wymuszony efekt kamery telewizyjnej, ale mi sie podoba :) a czy ten krater nie powinien byc bardziej rozlazly tzn ze jego zbocza nie powinne byc bardziej poziome? bo teraz sa chyba za strome. czepiam sie, a to naprawde swietna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 29 Lipiec 2004 Share Napisano 29 Lipiec 2004 dobrze, że się czepiasz bo wiemy co mamy poprawić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 29 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2004 Krater ma takie zbocza bo jest poprostu mlody. Ale chyba faktycznie zmniejsze jego glebokosc i zbocza. Testow ciag dalszy, tym razem scenka na moscie. Jesli chodzi o prace kamer to jeszcze beda pewne modyfikacje a ujec bedzie oczywiscie wiecej, scena jeszcze nie jest w pelni kompletna. Dodane zostaly takze liny. http://www.maxdigital.pl/other/pv04.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 29 Lipiec 2004 Share Napisano 29 Lipiec 2004 czy tylko mi nie chodzi ten link? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi