Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wg. mnie ser i jego shader właśnie świetnie się prezentuje, wygląda całkiem apetycznie :).

Nie,nie shader jest ok,chodziło mi o kształt a nie materiał.Takie bardziej ostre krawędzie na brzegach.Teraz wygląda jakby był miękki...Może to serek topiony:D

• Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jakies stowarzyszenie mleczarzy tutaj czy zjazd milosnikow sera? LOL

mafida - ser z twojego zdjecia ma ostre krawedzie bo jest stary i podeschly. Widzisz ze jest ciemniejszy na brzegach tam na tym ukrojonym kawalku? Feee - suchar :D

kakaku - a tu jest brzydki kawalek? Fajny trojkacik.

Ale faktycznie moglby byc bardziej zolty troche. No i zegarka obudowa nieco za drewniana - poza tym luks robota!

Nie moge sie doczekac szczurka w futerku - rowniez na fali ponownej fascynacji Blenderem dzieki nowemu UI i wydajnemu sculptowi.

Napisano

No,dobra,dobra ten mój faktycznie podeschnięty odrobine.Ale ten Mookiego znowu taki jakis roztopiony jakby cały dzień leżał na stole w temperaturze 30 stopni:D.Powinien byc taki pośredni chyba,nie wiem nie produkuje sera...

O ten tutaj nie jest wyschniety,ani roztopiony:

Napisano

Sory, chłopaki, o ile nad kolorem serka mogę jeszcze posiedzieć, to co do kształtu to tak pozostanie - ot moja autorska koncepcja.

Zabrałem się za ekwipunek sapera.

ekwipunek.jpg

Gość kakaku
Napisano

To samo co mafida, ale cóż to Twoja scenka:) Jakbyś nie zrobił bedzie ok:) Ser akurat jest mało znaczący, bardziej uwagę bedzie zwracał szczurzak:)

Napisano

W zbroi ta blaszka i druty będą w innym kolorze?

Widelec (ostrze) wygląda jakby było czymś lakierowane, metal sztućcowy tak nie wygląda.

Trochę za duży spec na paskach hełmu.

Ser trochę blady, taki niezdrowy kolor w dziurach. Chyba bym popracowała nad ustawieniami SSS.

Oprócz tego fajnie.

Napisano

Poprawiłem nieco tekstury, pobawiłem się też ustawieniami świateł, które wymagają jeszcze poprawek; kolejna odsłona będzie już z sierścią, sam jestem ciekaw, jak to wyjdzie.

ratdz.jpg

testlight.jpg

Gość kakaku
Napisano

to samo co strażak :)

i tak mi się rzuciło w oczy że ta agrafka jakoś dziwnie leży, jakby lewitowała. Takie tam czepianie z zazdrości, hehe:P

Napisano

Super ma mine hahaha! Dajesz - trzymam kciuki za rezultat. Jak ci wyjdzie ladnie to futerko - w co nie watpie - moze dasz sie namowic na jakiegos tutoriala mini mini?

Powodzenia.

Napisano

wow.. haha suuper :)

Dawno tu nie byłem i nie sądziłem, że tak fajnie pojedziesz :)

Poza tym tak samo jak kliment i kakaku + material tego zaczepu kolo widelca taki plastikowy :)

Juz blisko, czymam kciuki za koniec.

Napisano

Tylko zrób coś, żeby było widać kierunek jego spojrzenia. Bo domyślam się, że patrzy w dół na serek, do którego wyciąga rękę.. ale teraz jest wrażenie jakby mi patrzył w oczy.

Napisano

Kris_R - no co ty, wlasnie bardzo po szczurzemu patrzy na dol. Szczury maja "troche" wylupiaste oczy i nie widac praktycznie bialek. Te oczka tutaj moim zdaniem duzo lepiej pasuja niz takie ludzkie jak w Ratatouille.

Napisano

Bardzo dziękuję za komentarze; kliment, kotisded - sam nie wiem, z czego jest ten pancerz, po prostu taki zrobiłem i tyle. Być może zmienię go później na jakąś blachę, jeszcze pomyślę. Kris_R - szczurek ma wzrok skierowany na serek, w ujęciu głównym a nie studyjnym będzie to wyraźnie widoczne.

Napisano

Ten pancerz dobrze wyglądałby gdyby był skórzany.

Materiały (zwłaszcza metale) jeszcze można dopracować.

Babole ci się robią na brzegu między pierwszym a tylnim planem, i górna część budzika ma jakby dwa brzegi, ale to zapewne sam widzisz. Renderuj na osobnych warstwach i składaj dopiero w nodach, to powinno się dać nad tym zapanować (jak blurujesz, nie zapomnij blurować również alphę)

Napisano

Aniu - co do baboli to właśnie odkryłem, jak się ich pozbyć; wystarczy w oknie Output ustawień renderingu wcisnąć Save Buffers->Full sample, wszelkie zbędne krawędzie znikają kosztem nieco dłuższego czasu renderu. Tak czy siak dzięki za pomoc, nad materiałami jeszcze troszeczkę posiedzę.

Napisano

Aaa ok. Jakoś mi się wydawało że ty mi to kiedyś powiedziałeś z tym Full sample, dlatego przyjęłam że masz to już włączone.

Napisano

Super idzie. Te pancerze saperow sa chyba takie materialem obszyte czy cos, takie matowe. Popraw agrafke jak kakaku pisal i jeszcze na sznurek nie dziala grawitacja. Koniecznie pamietaj o kroplach potu :) powodzenia