ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 (edytowane) Siemanko :) Wiem że fajnie sie ogląda wipy od dosc wczesnych faz, więc wrzucam ten oto motorek, który powolutku sobie dłubie. Mam zamiar dopracowac na full moich możliwości materiały i render. Ciekawe kto pierwszy zgadnie co to za igła :) tutaj aktualna wersja: Edytowane 15 Luty 2010 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Zdaje mi się że WSK M06-Z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 Hehhe :) dobrryy :P edit: widac po avatarze, ze piles jabole i smigales wsk'a :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Hehhe, stare dobre czasy :p a tak w ogóle to ja po prostu lubię jednoślady. Modeluj modeluj, chętnie zobaczę dopieszczoną wskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 Hehe no ba :D Ja mialem taka.. rozebralem na maczek i skladalem 2 tygodnie :P ale tę bedę robł w oryginale i dwuramową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Cudowny sprzęt:*. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 powodzenia , będę tu zaglądał bo sentyment mnie ciągnie, stare dobre czasy gdy benzyna była po 2zł, ehh...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 :) Fajnie ze sie podoba temat wrzucam licznik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Fajny model się zapowiada ! Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_vimes Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 (edytowane) Fajna maszynka, moze kogos natchniesz do zrobienia starego dobrego Junkersa;) Edytowane 11 Luty 2010 przez s_vimes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 haaaa świetnie ! :D też stare czasy mnie naszły jak zawsze kumpel na swojej czarnej PRL'owskiej WSCe mnie wyprzedzał a ja ledwo na Romeciku zasuwałem hehe Chcesz zrobić taką z białym bakiem ? Czy może lepiej standardowego klasyka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 Hejka :) klasyke robie :) z oryginalnym malowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 żałuje, ze w życiu nie miałem motoru. Widać, ze to perełka. Będę śledził ten watek. Jak na razie zapowiada się obiecująco. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 jak sie ciesze ze to nie BMW/Honda ! :D bede zaglądać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 (edytowane) Jonasz nic nie stoi na przeszkodzie :) Ja za swoj ten z fotek dalem 600zl a to i tak duzo bylo ;) nowki z przebiegiem 200km chodza po 3k ale mlodsze :) ten moj byl z '73. Polecam jak ktos lubi podlubac w garazu :) Mam prawko na B,C instruktora B a smigalem prawie 2 lata motorkiem :D Kliment dzieki ;) edit: a wlasnie jaki masz ten patent na spawy? Edytowane 11 Luty 2010 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 edit: a wlasnie jaki masz ten patent na spawy? No tak, kliment chyba dał za mała czcionka linka w podpisie;) Fajnie sie zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 nie wiem czy mi sie nie pieprzy, ale u nas sie mowilo na to komar :D bardzo ladnie, i tak dalej... z tego co ja pamietam, to z kumplem za 3 dychy zesmy wyszarpali(jezdzacego, co prawda tydzien ale zawsze cos:P, pozniej juz nie bylo co zbierac:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 Freedom :D Plasti komar to motorower :) cos innego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 to i cena by sie zgadzala:D bardzo podobny, ten sam silnik nawet maja:D(ksztalt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Super maszynka sie zapowiada. Będę zaglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 (edytowane) Widzę że kolega klasyczną dwu ramówkę składa ja tłukłem na takiej tylko czarna lakier miała przez chwilę, w spadku po dziadku :D Długo nie była taka piękna bo odkryłem w garażu urządzenie tuningujące firmy BOSH i zbędne moim zdaniem elementy spadły na podłogę. Model fajny też miałem się kiedyś zabrać za modelowanie wsk-i Moja na wiosce miała ksywkę frytkownica, bo na oleju roślinnym naginałem zapach był prze piękny :D Będę tu zaglądał i kibicował. Edytowane 11 Luty 2010 przez stach13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Moja na wiosce miała ksywkę frytkownica, bo na oleju roślinnym naginałem zapach był prze piękny :D Cudownie to zabrzmialo xD... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 olej roślinny to mało powiedziane, to był sprzęt nie do zajeżdżenia denaturat nawet łykała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_vimes Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Plasti: zanim cos powiesz to najpierw sprawdź w encyklopedi dane tech a nie strzelaj głupa. WSK ma silnik 125ccm i była robiona przez zakłady w świdniku, a komarek z którym tu wyjechałeś to niecałe 50ccm i produkt Rometowski. Zapach smażonych placków ziemniaczanych był zawsze super;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 ja to juz nie to pokolenie ale brzmi swietnie wypowiadane przez was xD.. Takk.. wydaje mi sie ze jak jezdzi sie najpierw na urzadzeniu kuchannym pokroju tostera to musi do tego pozostac sentyment :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 hehe no ja niestety w mlodosci to tylko motorynki przerabialem, wska kupilem na stare lata :) daje maly up (wolno bo nie moglem znalesc refek na skrzyneczke i to co pod nia) :) i siateczke tez daje. Silniczek na deser :) co do frytkownicy to moja maszyna tylko kopcila jak komin, bo oleju nie zalowalem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 świetnie Ci idzie, a jak w kwestii zdejmowania tłumika.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 A dzie te spawy?:) na ramie by dobrze wyglądały na pewno. No rób bo się niecierpliwie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Będę zaglądał. Ale pokazuj też proszę siatki bez ms (powód: zainteresowanie budową siatkową takich siakich modeli) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 13 Luty 2010 Autor Share Napisano 13 Luty 2010 (edytowane) Kellyq - dzieki :) Kliment spawy na deser.. za pozno zobaczylem twoj tutorial :P na koniec porobie jak starczy checi. Dunus ok :) na koniec juz wrzuce siateczki z roznymi ujeciami bez wygladzenia. daje update: nózki, klamki, manetki, przelacznik swiatel, pare detali i fotelik Edytowane 13 Luty 2010 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 mm jeszcze kilka detali i silniczek :D ładnie idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 13 Luty 2010 Autor Share Napisano 13 Luty 2010 Dzięki :) Doradźcie czy lepsza scenka czy studio? Zacząłem robić silniczek, chociaż daleko mu do końca, to z ogólną bryłą się uporałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Scenka oczywiście, albo chociaż montaż z jakimś zdjęciem. Co do modelu to super, bardzo mi się podoba. Pamiętam jak WSK'ą jeździłem ze szwagrem nad jeziorko, ach zeszłe wakacje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Scenka full 3d albo studio, żadnego montowania w zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 studio, ze smakowitymi zbliżeniami na co ciekawsze fragmenty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Pozdrawiam kolegę z wrocka. Wydaje mi się, że do klasyka pasowałaby jakaś scenka. Może przy jakimś garażu...dużo roboty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Popieram klimenta studio i bombowe zbliżenia ciekawych elementów. A co do silnika to głowica jest za mała w porównaniu do radiatora na cylindrze i powinno być chyba 9 piór i jeszcze szprychy na rafce mają nierówne odstępy Sory że się czepiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 jeśli starszy Ci jeszcze sił, to ja jestem za garażem... zdaje sobie sprawę, ze to będzie masa roboty. mała inspiracja: http://3dtotal.com/admin2/front_page/gallery/big/3026.jpg i studio, jakbys sie na to zdecydowal: http://3dtotal.com/admin/upload/gallery/big/vespa.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 14 Luty 2010 Autor Share Napisano 14 Luty 2010 Dzieki Chlopaki. Pewnie zrobie i scenke i studio w takim razie. Scenke zrobie pod garazem.. mam fajna refke, ale nie bede zdradzal. Dzieki Jonasz za inspiracje - bardzo fajne. Stach13 - super ze napisales, bo przeoczylem :) Juz poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Ty okropny, Ty niedobry, Wrócił pamięć - wielkie niebo. Jakiem leciał wnet przez bory, I mnie zaatakowało drzewo. Toć to chwila-moment była, Już szybuję nad WuEsKą. A na czole, pękła żyła, Cały Las już na niebiesko. Już postawić się nie dała, Odpoczywa w mchu już Stara. Com ją pieścił, przez trzy miechy, Poszła w komis, hmm - niestety. Ja Tu sądzić nie mam czego. To nie perły są przed wieprzy. Nie truj więcej, tylko prędko, Wrzuć nam render, jak najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 14 Luty 2010 Autor Share Napisano 14 Luty 2010 SLY :D fajf stars! silnik prawie skonczony i nawet go troszke pomalowalem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Piękności ;) Robił ktoś MZ-tki czy inne CZ-tki dawno ich nie widziałem na ulicy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 aż się łezka w oku kręci , na korpus silnika wrzucił bym mocniejszego noisa w bumpie, ale i tak jest dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Przypomniało mi się jak kiedyś modelowałem silnik IFY BK 350, stare czasy. Dobra robota mpta. Już się nie mogę doczekać finału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 super, chociaż nie wiem czy nie powinieneś dać przedłużkę między cylindrem a gaźnikiem, ja taką miałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 No przedłużka musowo, pod lekkim kątem w prawo o ile dobrze pamiętam. Fajnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 14 Luty 2010 Autor Share Napisano 14 Luty 2010 Dzieki wszystkim. Bardzo mi milo ze sie podoba. Wbrew zasadzie stop lighting&rendering, start modeling.. zrobilem probny renderek z testem materialow.. nie moglem sie oprzec :) Ujecie to mysle taki kadr bedzie i w tle mur i jakas brama garazowa. Zrobilem wydech i detali ciag dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 (edytowane) nie no maciek bardzo fajnie idzie, czekam na więcej :) Edytowane 14 Luty 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Lakier wyszedł super, tylne koło mimo ze dotyka ziemi lewituje bardziej niz przednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Myślę, że ten różowy to prowokacja. Grypa! Dałem się sprowokować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi