Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam, okoliczności mnie zmusiły na nowo przemazać cały obrazek, ponieważ zapomniałem ,że detal był odpuszczony

wersjanainternetporwnaw.jpg

Edytowane przez Thx

• Odpowiedzi 99
  • Wyświetleń 14,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

muszę zrobic nowa kompresję i jeszcze nad niebem popacować

Napisano

swietny kontrast nitkowanego tła i w miarę płaskiej strugi krwi. Nie wiem czy to będzie dla Ciebie komplement czy obelga, ale byłaby idealna na ścianę pod dobrze zaaranżowane i oświetlone pomieszczenie.

Napisano

Bardzo fajne. od razu widać czyje *****

ola-f : Najlepiej na ścianie katedry Beksińskiego:)

Napisano
  • Autor

dziadek 3D milo Ciebie słyszeć, najlepszego w nowym roku...pierwsza to bliżej nieokreślone emocje, druga to ...podrasowana na potrzeby widza. Chodzi o to, że chcę pokazać w skali i pomyślałem , ze brakuje detalu. jak znajdę chwilę pokażę zbliżenia ...zrozumiesz , pozdro jeszcze raz

...osobiście nie siedzi mi niebo, może uda mi sie podkręcić jak... w oryginale. Tyle , że bardziej utkane

poprawki

02komp.jpg

03komp.jpg

04komp.jpg

Edytowane przez Thx

Napisano

oin do deski jest przybity! xD poprawisz? Mega... hardcore temat i hardcore wykonanie xD.. podziwiam cie za te kreseczki xD

Napisano
  • Autor

wiesz co Areien...to to tak jakby przybili Chrystusa do płotu...może i dobra metafora...:)

Napisano

Zawsze się zastanawiałem, jak wygląda twój tablet po takim rysowaniu, chyba, że masz lekką rękę :D.

pozdrawiam

Napisano

No w końcu coś się dzieje, dp wychodzi na salony, jeśli można tak to określić. Gratuluje Thx, wg mnie to przełom pokazujący że to tylko technika, która także może służyć sztuce - tej dla sacrum a nie tylko jak to sam okreśiłeś "kuglarskim sztuczkom" czyli profanum. Oby więcej takich inicjatyw, jeszcze raz, brawo, bardzo żałuję, że nie mam możliwości zobaczyć na żywo. Możesz wyjawić coś więcej o sposobie przenoszenia od strony "technicznej" na materię?

Napisano
Możesz wyjawić coś więcej o sposobie przenoszenia od strony "technicznej" na materię?

Ja się podczepię pod pytanie :)

Musi wyglądać niesamowicie na żywo.

Napisano

No Panie, gratulacje. Ile to ma pikseli w oryginale? A z bliska "klocków" nie widać? Na jakim papierze? A podpisałeś się pod dziełem? =]

Napisano

My to wiemy ale maluczcy co to przyjdą obadać i być może się do DP przekonać nie za bardzo =]

Napisano
  • Autor

he he fajnie ,że się podoba: wydruk na epsonie do fotografii ośmiogłowicowym,

zrobie dokumentacje i pokażę ..to był eksperyment i babciom podobało się. Szok

Napisano

Światło i ściana nadały nowego wyrazu... Takie kolory dopełniające się zrobiły, teraz jest jeszcze większy wykop niż poprzednio. Sztuka, nie ma dwóch zdań.

Napisano
  • Autor

spodziewałem się gorszego wydruku, porobiliśmy my chyba z pięć razy na fragmencie, miałem problem z gammą...i tak twierdzę,ze monitor to monitor, on ma światło rzucone i tak pracujemy. Wydruk to barwnik i plama, trzeba szukać kompromisu

Napisano
  • Autor

pianka, wydruk fotograficzny, folia zabezpieczająca plus rama

Napisano
  • Autor

powiem dyplomatycznie i uczciwie: za całość ponad tysiaka

chodzą słuchy , ze można taniej ...sprawdzam

Napisano

Bardzo ciekawa praca.

Pozwolę sobie na słowo krytyki.

Detal jak na moje nie prezentuje się ciekawie. Najbardziej drażni zestawienie interpolowanych kresek i dodane nowe w wysokiej rozdzielczości (przynajmniej takie wrażenie - pewnie to jednak miękki brush).

Źle działa odcięcie warstw od tła.

Poprzeczny element krzyża wydaje się być troszkę za bardzo "puszczony".

Przede wszystkim - mi osobiście najbardziej spodobała się pierwsza wersja - szczególnie tło - rozprowadzenie "kraterów", głębia.

Najwięcej pytań nasuwa Kompozycja - może to i lepiej że wprowadza lekkiego "nerwa" - waląc się na prawo i pozostawiając malutko miejsca u góry.

Ogólne wrażenie/interpretacja - lepiej nie napiszę. Ale uczta dla ducha.

Napisano

Mnie też odnośnie kresek zastanawia czy każda pochodzi "z ręki" czy może masz brusha coś na bazie rozpraszania?

Napisano
  • Autor

nie wiem czy wszystko w poście sly zrozumiałem... ale emmilius wszystko z ręki, ponieważ digital traktuję jako narzędzie manualne (tyle, że cyfrowe). Mam czysto plastyczne problemy: jak zrobić żeby w dużym formacie wszystko było spójne wizualnie. Chodzi mi o wielość kresek i pędzli olejnych. ja już działam w minimum : pędzel olejny i pastel tłusta, reszta to krycie i wielkość

Napisano
  • Autor

....II......

etapydrugiejstacji.jpg

5kompresjazpodpisem.jpg

troche dzialam szybko, poniewaz zalezy mi na rozrysowaniu całości...później bede poprawial jak bede cos widział pozdro

Edytowane przez Thx

Napisano
  • Autor

...III....

skadankakompresja.jpg

6kompresjazpodpisem.jpg

Edytowane przez Thx

Napisano

Thx

pracuj bo warto....zawsze znajdzie się paru idiotów co bedzie Cię chciało zniechęcić, oni już tak mają i nic poza wewnętrzną nicością.........:)).

Powodzenia...!!!!

Napisano

Ekstra fajne kompozycje.. mocno nietypowe i swobodne jak na tak klasyczny i ciężki temat. Wiesz co mam na myśli. Podejrzewam, że większość ludzi by się trochę spięła mając takie zadanie przed sobą.. zaczęłoby się szukanie referek, podglądanie jak to inni zrobili wcześniej. U Ciebie czuć taką fajną, młodą świeżość. Dawaj dalej :) jeszcze trochę zostało.

Napisano
  • Autor
Kulminacyjny moment można rozpoznac, gdy Gibsonowska "Pasja" osiąga większą ilośc wypożyczeń w Blockbusterze niż wszystkie Disneyowskie filmy razem wzięte. :)

ja jak co roku będę ogladał 'Jesus Christ Superstar'

Napisano
  • Autor

....IV.....

skadankakompresja.jpg

6kompresjazpodpisem.jpg

Edytowane przez Thx

Napisano
  • Autor

.....V....

skadankakompresja.jpg

10finalkompresjazpodpis.jpg

jak widać powyżej trochę się umęczyłem

Napisano
  • Autor

o matko z tym Hendrixem dałeś czadu...cholerka czy ja czasem nie przesadzam?

Napisano
  • Autor

...VI...

...nie tak miało być, robi sie coraz trudniej

skadankakomp.jpg

stacjaszstanowawersjaf.jpg

Napisano

Przyznam szczerze że o ile Twój styl mi się podobie, o tyle interpretacja tego akurat tematu nieco mnie przeraża ;).

//Pozdr.

Napisano
  • Autor

? ale całego tematu? I w jakim sensie przeraża? właśnie siedzę nad następną stacją i dyskutuje z Anną o szóstej (tej wyzej)....nic kobita nie widzi . Wrócę do niej jeszcze raz...później