Napisano 15 Luty 201015 l witam, okoliczności mnie zmusiły na nowo przemazać cały obrazek, ponieważ zapomniałem ,że detal był odpuszczony Edytowane 24 Listopad 201014 l przez Thx
Napisano 15 Luty 201015 l swietny kontrast nitkowanego tła i w miarę płaskiej strugi krwi. Nie wiem czy to będzie dla Ciebie komplement czy obelga, ale byłaby idealna na ścianę pod dobrze zaaranżowane i oświetlone pomieszczenie.
Napisano 15 Luty 201015 l Bardzo fajne. od razu widać czyje ***** ola-f : Najlepiej na ścianie katedry Beksińskiego:)
Napisano 15 Luty 201015 l Autor dziadek 3D milo Ciebie słyszeć, najlepszego w nowym roku...pierwsza to bliżej nieokreślone emocje, druga to ...podrasowana na potrzeby widza. Chodzi o to, że chcę pokazać w skali i pomyślałem , ze brakuje detalu. jak znajdę chwilę pokażę zbliżenia ...zrozumiesz , pozdro jeszcze raz ...osobiście nie siedzi mi niebo, może uda mi sie podkręcić jak... w oryginale. Tyle , że bardziej utkane poprawki Edytowane 16 Luty 201015 l przez Thx
Napisano 16 Luty 201015 l oin do deski jest przybity! xD poprawisz? Mega... hardcore temat i hardcore wykonanie xD.. podziwiam cie za te kreseczki xD
Napisano 16 Luty 201015 l Autor wiesz co Areien...to to tak jakby przybili Chrystusa do płotu...może i dobra metafora...:)
Napisano 16 Luty 201015 l Zawsze się zastanawiałem, jak wygląda twój tablet po takim rysowaniu, chyba, że masz lekką rękę :D. pozdrawiam
Napisano 1 Marzec 201015 l No w końcu coś się dzieje, dp wychodzi na salony, jeśli można tak to określić. Gratuluje Thx, wg mnie to przełom pokazujący że to tylko technika, która także może służyć sztuce - tej dla sacrum a nie tylko jak to sam okreśiłeś "kuglarskim sztuczkom" czyli profanum. Oby więcej takich inicjatyw, jeszcze raz, brawo, bardzo żałuję, że nie mam możliwości zobaczyć na żywo. Możesz wyjawić coś więcej o sposobie przenoszenia od strony "technicznej" na materię?
Napisano 1 Marzec 201015 l Możesz wyjawić coś więcej o sposobie przenoszenia od strony "technicznej" na materię? Ja się podczepię pod pytanie :) Musi wyglądać niesamowicie na żywo.
Napisano 1 Marzec 201015 l No Panie, gratulacje. Ile to ma pikseli w oryginale? A z bliska "klocków" nie widać? Na jakim papierze? A podpisałeś się pod dziełem? =]
Napisano 1 Marzec 201015 l My to wiemy ale maluczcy co to przyjdą obadać i być może się do DP przekonać nie za bardzo =]
Napisano 1 Marzec 201015 l Autor he he fajnie ,że się podoba: wydruk na epsonie do fotografii ośmiogłowicowym, zrobie dokumentacje i pokażę ..to był eksperyment i babciom podobało się. Szok
Napisano 2 Marzec 201015 l Światło i ściana nadały nowego wyrazu... Takie kolory dopełniające się zrobiły, teraz jest jeszcze większy wykop niż poprzednio. Sztuka, nie ma dwóch zdań.
Napisano 3 Marzec 201015 l Nono, Thx, bardzo ciekawi mnie jak to wydrukowales, kolorów Ci nie rozwaliło?
Napisano 3 Marzec 201015 l Autor spodziewałem się gorszego wydruku, porobiliśmy my chyba z pięć razy na fragmencie, miałem problem z gammą...i tak twierdzę,ze monitor to monitor, on ma światło rzucone i tak pracujemy. Wydruk to barwnik i plama, trzeba szukać kompromisu
Napisano 3 Marzec 201015 l plus rama Juz lece do spozywczego po margaryne. A jaki jest mniej wiecej koszt samego takiego wydruku?
Napisano 3 Marzec 201015 l Autor powiem dyplomatycznie i uczciwie: za całość ponad tysiaka chodzą słuchy , ze można taniej ...sprawdzam
Napisano 11 Marzec 201014 l Autor ...I.... to nie tak do końca jak chciałem ale......IMG]http://img6.imageshack.us/img6/6620/6finalkomp.jpg[/img] Edytowane 13 Marzec 201014 l przez Thx
Napisano 11 Marzec 201014 l Bardzo ciekawa praca. Pozwolę sobie na słowo krytyki. Detal jak na moje nie prezentuje się ciekawie. Najbardziej drażni zestawienie interpolowanych kresek i dodane nowe w wysokiej rozdzielczości (przynajmniej takie wrażenie - pewnie to jednak miękki brush). Źle działa odcięcie warstw od tła. Poprzeczny element krzyża wydaje się być troszkę za bardzo "puszczony". Przede wszystkim - mi osobiście najbardziej spodobała się pierwsza wersja - szczególnie tło - rozprowadzenie "kraterów", głębia. Najwięcej pytań nasuwa Kompozycja - może to i lepiej że wprowadza lekkiego "nerwa" - waląc się na prawo i pozostawiając malutko miejsca u góry. Ogólne wrażenie/interpretacja - lepiej nie napiszę. Ale uczta dla ducha.
Napisano 11 Marzec 201014 l Mnie też odnośnie kresek zastanawia czy każda pochodzi "z ręki" czy może masz brusha coś na bazie rozpraszania?
Napisano 11 Marzec 201014 l Autor nie wiem czy wszystko w poście sly zrozumiałem... ale emmilius wszystko z ręki, ponieważ digital traktuję jako narzędzie manualne (tyle, że cyfrowe). Mam czysto plastyczne problemy: jak zrobić żeby w dużym formacie wszystko było spójne wizualnie. Chodzi mi o wielość kresek i pędzli olejnych. ja już działam w minimum : pędzel olejny i pastel tłusta, reszta to krycie i wielkość
Napisano 11 Marzec 201014 l Respekt dla nadgarstka. Toż to przygotowanie fizyczne jak na olimpiadę musi być. No i złoto zdobyłeś trzeba przyznać. :)
Napisano 12 Marzec 201014 l Autor ....II...... troche dzialam szybko, poniewaz zalezy mi na rozrysowaniu całości...później bede poprawial jak bede cos widział pozdro Edytowane 13 Marzec 201014 l przez Thx
Napisano 12 Marzec 201014 l Tak z ciekawości... Starasz się zdążyc skończyc przed wielkanocnym gorefestem? ;]
Napisano 12 Marzec 201014 l Thx pracuj bo warto....zawsze znajdzie się paru idiotów co bedzie Cię chciało zniechęcić, oni już tak mają i nic poza wewnętrzną nicością.........:)). Powodzenia...!!!!
Napisano 12 Marzec 201014 l he he chciałbym tylko kiedy to jest? Kulminacyjny moment można rozpoznac, gdy Gibsonowska "Pasja" osiąga większą ilośc wypożyczeń w Blockbusterze niż wszystkie Disneyowskie filmy razem wzięte. :)
Napisano 12 Marzec 201014 l Ekstra fajne kompozycje.. mocno nietypowe i swobodne jak na tak klasyczny i ciężki temat. Wiesz co mam na myśli. Podejrzewam, że większość ludzi by się trochę spięła mając takie zadanie przed sobą.. zaczęłoby się szukanie referek, podglądanie jak to inni zrobili wcześniej. U Ciebie czuć taką fajną, młodą świeżość. Dawaj dalej :) jeszcze trochę zostało.
Napisano 12 Marzec 201014 l Autor Kulminacyjny moment można rozpoznac, gdy Gibsonowska "Pasja" osiąga większą ilośc wypożyczeń w Blockbusterze niż wszystkie Disneyowskie filmy razem wzięte. :) ja jak co roku będę ogladał 'Jesus Christ Superstar'
Napisano 14 Marzec 201014 l Wow, ostatnie budzi nieodparte skojarzenia z Hendrixem. Przeraza mnie swoboda z jaka budujesz takie genialne kadry...
Napisano 14 Marzec 201014 l Autor o matko z tym Hendrixem dałeś czadu...cholerka czy ja czasem nie przesadzam?
Napisano 15 Marzec 201014 l Przyznam szczerze że o ile Twój styl mi się podobie, o tyle interpretacja tego akurat tematu nieco mnie przeraża ;). //Pozdr.
Napisano 15 Marzec 201014 l Autor ? ale całego tematu? I w jakim sensie przeraża? właśnie siedzę nad następną stacją i dyskutuje z Anną o szóstej (tej wyzej)....nic kobita nie widzi . Wrócę do niej jeszcze raz...później