Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O czlowieku wybrales niesamowita maszynke :D Jedno z moich motoryzacyjnych marzen :) Modelowalem ta Lancie w wersji rajdowej ilestam lat temu (hehe) i powiem ze naprawde byla to przyjemna przygoda bo ksztalty nie byly zbyt trudne (w sumie wtedy sie uczylem). 3mam kciuki!!

Siatka wporzo. Jak poprawisz co trzeba (bo mniemam ze wiesz co) to bedzie spoko :)

Napisano

Hehe, 3D Creative, pamiętam jak się napalałem na twój model swego czasu;D

Siata wydaje sie spoko, teraz główne zadanie to wyrównać to wszystko.

Napisano (edytowane)

Dodałem parę baz pod detale, nie chce ich zbytnio robić później. Karoserie wyprostuje gdy będe miał trochę więcej zapasu czasu ( czwartek wydaje się dobry ):

frontdh.th.jpg

mirrorr.th.jpg

mirror2m.th.jpg

spoilerg.th.jpg

sidega.th.jpg

Edit: Dodaje kolejne bazy:

sidey.th.jpg

Edytowane przez Berger
Napisano

Dzięki za komenty.

JohnZi: Masz rację, te obiekty mogę z buta robić bez bazy. Narazie zostawiam to na takim etapie, czas zając się nadwoziem, potem pomyśle czy kończyć zawieszenie:

sideq.th.jpg

Napisano

no nareszcie jakiś detal z tej bryły się wyłania;-) jak na razie wygląda dobrze (choć nie mam referek przed oczyma) jedziesz dalej bo fajny model wybrałeś

Napisano

Dzięki, mały update grilla przedniego i lamp coś się imo dużo poly robi. Obramowanie grilla też jeszcze wymaga poprawy bo w środku jest za szerokie:

headlight.th.jpg

grillh.th.jpg

Napisano

Sibu: co do krawędzi to się zgodzę bo nie była po chamferze ruszana, ale nadkola są ok, pewnie chodzi ci o te czarne wyrywki, a one są od nie wygładzonego spodu wozu:

frontex.th.jpg

Napisano

Sibu: dzięki wielkie, rep. Dodałem tą krawędź, jak masz jakieś ciekawe referki o silniku Lanci to były by bardzo mile widziane :) Jedyne referki jakie mam to budowa przekrojowa Delty ale S4, a sądzę że ta wersja różni się i to bardzo.

frontph.th.jpg

Napisano

Przyłączę się do "podziwiających" ten temat i model. :) Mam na razie takie pytanie trochę z innej beczki- Brazniew, a co z Lancerem? Tak fajnie się zapowiadał.

Ja też planuje zacząć modelować samochody ale ten Twój poziom szczegółów mnie troche demotywuje ;P Kto to widział, żeby nawet żaróweczki w lampie tak dokładnie robić ;)

Napisano

Dziękuję za ciepłe komentarze :) Tymczasem dodaje bazę felgi i opony ( opoca nieco zbugowana przy krawędzi bieżnika, przypadkiem zweldowalem sobie te wertexy, na szczęście da się poprawic :):

wheelx.th.jpg

• Like 1
Napisano

Przepraszam, że tu kieruje to pytanie, ale w dziale toutoriale nikt mi nie odpowiada. Jestem ciekaw jak wygładziłeś krawędzie w aucie, że nie są zaokrąglone, ale są gładkie. Pytam się tutaj, ponieważ sam modeluje Lancia. To mój pierwszy projekt.

Napisano

Piękny samochód, moim zdaniem najpiękniejsze auto świata, a poziom wykonania modelu wręcz powala, jeszcze, jak pomalujesz ją w barwy martini będzie rewelacja

Napisano

Jezeli potrzebujesz paru tekstur z Corela to moge podrzucic - no chyba ze jestes wytrwaly i sam je zrobisz :) Jakby co to pisz :)

Mi teksturki na mojej Lancii wyszly tak:

79047677.th.jpg

91339094.th.jpg

A moje rendery ... hmmmm nic nie mowcie... ;P