Shegy Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Cześć wam wszystkim. Wrzucam tu na wipa począdki modelowania postaci rycerza chaosu rodem z warhammera. Myślę że prawa jego ręka jest ukończona. Sam widzę wiele błędów ale wszystko da się poprawić. Lewa ręka i nogi są na razie tylko po to abym mógł odnalęźć się w proporcjach. Wszelkie uwagi, spostrzerzenia i mieszanie z błotem mile widziane. (p.s. Wojownik bedzie wyposażony w topór dwuręczny.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 jak dla mnie BOMBA!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 lewa noga wyglada dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 spox ale na hełmie coś pusto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Spox :) tylko pelerynka cosik dziwnie mu zwisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 fajne:):) ale: -rece nie maja lokcia dziwnie to wyglada:):) ale jak to poprawisz to bedzie WYPAS narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 no prawie fajny , mi sie nie podobaja metalowe kapcie :> , proporcje do poprawy. Ale zapowiada sie ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 moze na to niewyglada ale kocham takie klimaty :> sam sie zabieram za taki model ale chyba jeszcze nie pora :) Shegy modelik całkiem całkiem tylko popraw proprcje bede tu zagladał :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Tak właśnie cośmi nie gra z proporcjami. Wydaje mi się że nogi troche za małe w stosunku do reszty ciała. Spróbuje to poprawić. A co do łokci , to już nie mogę na to patrzeć ale puki co zabrałem się za modelowanie topora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 dla mnie git!! ale te nogi(stopy) jakies za kwadratowe pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 A oto dwa renderki z małymi poprawkami. Piszcie co sądzicie. (Jak mówiłem buty i w ogóle nogi to będą do poprawy. Oto I render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2004 I następny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Może być ciekawie, zobaczymy jak ci pójdzie z teksturkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAIN Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Uwarzm że te kolce powinny być trochę inaczej skonstruowane. Nigdy mi isę nie podobały stożki robione jako kolce :( pozdro KAIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 dokladnie daj te kolce troche dyskretniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 super tylko te nogi ale mniejsza z tym poprawiaj nogi i daj texturki bo sie jz nie moge doczekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 Spoko spoko wszystko w swoim czasie!! Póki co bede zamieszczać następne rendery z szczegółami modelu!! może uda mi sie coś jeszcze dzisiaj wrzucić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 ladne ladne, zobacz na to jesli jeszcze nie widziales: http://www.panzar.com/chaoswarrior.html dla mnie ci kolesie sa raz inspiracja a raz powodem depresji i checia darowania sobie wszystkiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 widziałem i częściowo na tym sie wzoruje(moje pierwsze wrażenia po obejrzeniu tego co tam wyprawiają były niezbyt mobilizujące ale ja się nie poddaje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 A oto i kolejny renderek z dodanymi drobnymi szczególami oraz poprawionym oświetleniem. Już do modelu nie chce mi się nic dorabiać. Kolejnym posunięciem będzie nałożenie tekstur ale nowych postów się tak szybko nie spodziewajcie bo za tydzień mam mature. Piszcie co tu jeszcze poprawić (a co do kolców to nie chce mi się ich poprawiać, za dużo roboty, a tak poza tym to komp mi siada.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 Ooo qfa, ja mu współczuję machać takim toporkiem :) Dalej pelerynka jakoś tak dziwnie \"ubogo\" zwisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Model do kitu ,textury super. YYYY na odwrót!!! Tzn. mi sie podobobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 holy jesus chryste. moze napisz, czy chciales uzyskac cos realistycznego? bo szczegoly to moze i sa, ale anatomii to moe i nie ma ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 darkelf ty sam chyba nie masz anatomii bo ja tu nic nie widzę antyanatomicznego. Podejżewam że elfy mają inną budowę i nien sądze żebyś był lekarzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 anatomia sie zmienila od machania tym toporkiem ... (bary ... lapy itp ... ) :P jest wypas .... teksturkow chcem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Jeszcze pare lat i też tak będę umiał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 no nie powiem jestem pod wielkim wrażeniem DAWAJ ANIMACJĘ !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 aktualnie myślę nad texturami i nie wiem czy zastosować mapy czy same shadery (i nie wiem jakiego koloru ma być peleryna) co do animacji to też będzię ale dopiero po oteksturowaniu modelu (chyba że prędzej mój grat=komp mi siądzie bo model nie jest low-poly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 5 Maj 2004 Autor Share Napisano 5 Maj 2004 Oto próbny , powtarzam próbny render modelu z teksturami ( narazie proceduralnymi bo nie mam zbytni czasu nad nimi siedzieć ). Wszelkie opinie mile widziane. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 zajebisty zajebisty daj linka do dużego formatu, tak mi się spodobał że chcę go mieć na tapecie ;P POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 niby dobry ale jednak w helmie troche nadal jest pusto, tak troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 extra spoko to wyglada ale helm zeczywiscie jakis taki pusty ale i tak jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 A oto nowy renderek z dodanymi szczegółami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 A tutaj macie linka do większego formatu (czas renderingu ok. 80 min) Wojownik 640x960 Czekam na wasze opinie. Nara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 a ja bym dodał zęby do tej czaszki bo bez nich łyso wyglada.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 Witam po krótkiej przerwie, oto model z nałożonymi texturami, nietylko proceduralnymi. Piszcie co sądzicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 A tutaj macie linka do większej wersji Wojownik Puki co nie będę narazie nic zamieszczał bo maturę we wtorek mam. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 niezly scyzoryk ma ten koles. ogniem i mieczem wysiada przy nim. chetnie siatke bym zobaczyl, podoba mi sie ten koles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Czy mi się wydaje czy lewa łapa nie ma tych kolcy na knykciach? A tak pozatym WYPAS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 materiał mi sie podobają, szczególnie metal ale mam jedno zastrzezenie: na klacie ma przewieszony taki beżowy pas - ten materiał troche słabo wygląda. jeśli ma być skórzany no to musisz to poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZZar Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Bardzo mi się podoba , ale teksturka, a zwłaszcza bump, na napierśniku wygląda jak by był zrobiony na odwal, popracuj na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Badzo ladnie...teraz czekamy na otoczenie :P Chyba coś zrobisz ?? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 Planuje coś zrobić tylko jeszcze nie wiem co. jeśli macie jakieś propozycje to walcie śmiało. Za takowe będę bardzo wdzięczny. (A co do materiału pasa to popracuje nad nim i może dzisiaj wieczorem coś wrzucę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 jeszcze coś zauważyłem - ten wojownik ma taki ciemnoczerwony płaszcz. dolna krawędz płaszcza jest strasnie kanciasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyp_durron Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Nieźle nieźle... w stosunku do Twoich poprzednich prac to wielki postep... ale... Jestem samobójcą!!! Stary we wtorek jest matura, a ty się w modeling/texturing bawisz!!! Na maturze nie siedzimy razem, więc nie będę mógł Ci pomóc... ucz się, bo marzenia pozostaną na zawsze tylko marzeniami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shegy Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 kyp jedna klatka renderuje mi się w ok. 80min. więc czasu na naukę jest sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Wojownik jest maxymalny :) Jak bede prowadził jakieś fantasy i bede potrzebował obrazka rycerza chaosu to już wiem gdzie go znaleść :) Co do bardziej kontruktywnych uwag to rogi mogły by być bardziej żółtawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyp_durron Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 No niby tak... ale i tak jak sie renderuje to nie mozna nic innego konstruktywnego robic bo sie caly czas o tym mysli ;-) A tak propo to nie ide na grafike komputerowa ... jestem na to za głupi i za leniwy... i wogóle... no znasz mnie... A co do rycerza to gitnie... tzn. trzeba się już sporo w niego wpatrywać by odszukać błedy... PS Mam kilka nowych MP3 Nightwisha... ale nie moge nadal znalezc najnowszego albumu :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Ha! Ja też mam maturke :D i jestem jakiś walnięty, bo siedze do późna i klepie 3d studio:|. Dobra mniejsza o to... Jeśli mogę coś zasugerować. Jest to wojownik chaosu, zrób mu troszke ciemniejszą zbroję, moim zdaniem bardziej powaznie by się prezentował :). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 ten czlowiek jest ogolnie bardzo peacefull i rasta ;] ale za duzy ma ten topor, kask zomo zato jest calkiem fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi