Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem, że ostatnio modne stało się pokazywanie pewnych zajawek dotyczących nowych funkcji programu przed wypuszczeniem oficjalnej wersji. Na jednym z blogów w serwisie Area pojawił się nowy film prezentujący nowości jakie wprowadzone zostaną w "viewporcie" w nowej wersji Max'a.

Link do filmu:

Link do wpisu: http://area.autodesk.com/blogs/shane/sneak_peek_viewport_canvas_part_2

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

5 lat za poźno, czasami mam uczucie, że programiści chadzają innymi ścieżkami niż graficy po kawe w autodesku..

Napisano

lepiej pozno niz wcale... ale brak tej funkcji juz od dluzszego czasu jest siara.

No nic to tylko Autodesk nie wymagajmy zbyt wiele. Ja i tak sie ciesze ze tylko raz dziennie wywala mi jakis error: ]

Napisano

fajnie zawsze mi tego brakowało, program za taką kase już dawno powinien mieć takie funkcje, zawsze to mnie denerwowało że żeby zrobić jakąś prace trzeba używać 5 programów i exportować imporotwać w nieskończoność

Napisano

Ktore inne pakiety 3d maja takie mozliwosci malowania textur?

hint: ZB, MB i BP nie zaliczaja sie do grona "pakietow 3d", czyba ze BP liczyc jako calosc z Cinema ;P

Napisano

tak czy siak ten ficzer mi sie podoba, ciekawe czy zrobia dl do phtoshopa :) nawet jesli nie , to do szybkich poprawek sie nada :) to mnie ciutke podjaralo, ale nie bede wspomnial ze mirai mial cos takiego w 98 ;)

Napisano

jak czytam komentarze pod newsami o maxie to zastanawiam sie dlaczego niektorzy uzytkownicy wybrali soft, ktorego nie lubia...

Napisano
jak czytam komentarze pod newsami o maxie to zastanawiam sie dlaczego niektorzy uzytkownicy wybrali soft, ktorego nie lubia...

bo łatwiej było znaleźć piracką wersję 3d Studio niż innego softu, a teraz robiąc komercyjnie już trza było kupić, więc kupiło się to co się zna.

Napisano

fajna sprawa, chociażby do szybkiej korekty seamów brakowało takiego narzedzia

szczuro - dlaczego tak uwazasz ? ;)

Napisano

no :) @Klicek - ja też (lekki wzwód)

pewnie na bardziej hipolowych modelach wyjdzie kupka a'la slideshow, ale wszystko po kolei... pobawimy się, ocenimy, zobaczymy.

A teraz wracając do wątku:

...jaki ten max jest beznadziejny, a czemu autodesk nie wykupi całego świata? ....ja bym chciał mieć cały świat w maxie, chociaż tak na prawdę nie lubię tego softu, używam bo muszę, marzę o innym życiu, cholera.

Napisano

Node editor daliby za darmoche i by starczyło updatów do 2012 przynajmniej...

Napisano

dadzą, to już jest informacja potwierdzona, chociaż podejrzewam, że nie w najnowszej wersji. i dobrze, bo jak ma być nodowo to z sensem, a nie kolejna nakładka bez zwiększania funkcjonalności.

Napisano

Walić bajery Node Based Editor by się przydał ale zamiast pchać nowe poprawili by stare nie psując niczego po drodze i mam nadzieję że nie ściemniają z tym że poprawią i nie dostaniemy max 2010 z paroma nowymi pluginami. Prawda tak muszą dodać/poprawić rzeczy podstawowe które są w wielu pakietach ok a w tym no tak sobie. I coś z tą stabilnością by zrobili jestem userem max 2010 x64 i soft raz śmiga płynnie a czasem ta sam scenka się tnie jak nie wiem co ;)) Pozdrawiam ALL USERS OF 3ds Max bo to ludzie pełni samozaparcia gdyż walczą z tym softem ;P

Jeszcze jedno powinni poprawić Hair&Fur żeby symulacja i rendering był szybszy i w Mentalu też. Cloth też by mogli zrobić taki szybki jak w Maya jest teraz i coś do Fluid simulations by dali ale to moje małe marzenia

Napisano

Najlepszą rzeczą w nowym max'ie będzie możliwość zapisania plików w formacie zgodnym ze starszymi wersjami! W końcu!!