Gość Morte Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 he? base byl z zspherek, ale jak dodalem skrzydelka to poprawilem troszke topologie na brzuszku, bo strasznie sie tam rozlazilo. Ogolnie modelingu to bylo moze z 15 minut gora ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 No to też zapodaję. Czas mi tak szybko zleciał że szok.. na detal już w ogóle czasu nie starczyło. Jest jak jest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 woah Krisie zaczepiscie! Ino skrzydelka takie liche;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 Tomala: Problem w tym, że właśnie przy sejwowaniu poszło, a do jednego pliku niestety wrzucałem. No i oczywiście nie chciało mi się złazić do najniższego sdv. Gomez- tam tylko dokument jest tylko do otwarcia, ale co mi z tego jak w subtoolu niema nic, reszta sie sypie. Jest backup ale sie wiesza jak go wlanczam. Z ramem to ja mam problem :P za malo go. No nic, juz sie pogodziłem- od początku, przynajmniej mam dobre referencje :P No niesamowicie wam te smoki wychodzą, każdy ma swoją osobowość, trudny wybór będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 Morte: no nie polata sobie chłopak :) Za grubą dupę ma :D (i za liche skrzydełka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Vega Fajnie, chociaż czytelniej byłoby gdyby ranking i historia były w jednej tabeli. Galeria na górze bo to przecież "galeria zwycięzców" przede wszystkim. Kris_R świniosmok? lol Morte fajny, chociaż wygląda jak smoczyca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 świetne te oba ostatnie :) morte co do skrzydeł zrobiłem binda zsketcha do zspherek (z którego i tak nie skorzystałem) i takie krzaczki wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Albert rox:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Kris, chyba znów będziesz wybierał temat. Rewelacyjny model, tylko rogi i skrzydla jakby nieskonczone. Ten smok ma charakteru za 3;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 KRis jeszcze jedna taka i dostajesz bana:) super styl! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Byłem ciekaw jak się sprawuje nowy Mudbox 2011 i jego sytem pozowania. A czas, który mogłem poświęcić na wykończenie modelu poświęciłem na przypisanie shaderów i oświetlenie. Taki test po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Nowy mudbox jest beznadziejny :) Bo mi nie działa. Maziam na baseHead np. na nosie to on mi mazia ok. 3cm po prawej :) W ZB bez problemu. Nie wiem co jest. Morte ma Alberta to Kris Twój jak się zwie? Ambroży? :D Edit: Oczywiście galerię poprawię jutro tak jak pisaliście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Też nie wiem :) pierwszy raz słyszę o takim problemie.. brzmi dość kosmicznie :D Mój smok ma na imię Zygfryd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Szybkich kilka pytań: 1.Muszę się zgłosić żeby startować w tym speedzie? - Bo mam masę roboty i nie wiem czy dam rade, ale chętnie bym też coś wyciągnął. A Zbrusha dopiero co odpaliłem pierwszy raz, ale wiadomo jak to z nim jest, szybko wszystko idzie. 2.Jakie są ograniczenia co do modeli exportowanych do zbrusha? Jakas ilosc poly? 3.Kto jest prezydentem Wenezueli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 1. nie - po prostu wrzuć screena z gotowym modelem. 2. do ZBrusha wrzucasz przeważnie base-mesh .. model low-poly, który później zyskuje detal. Sporadycznie się wrzuca ciężkie siaty do retopo albo pod projekcję ale w tej kwestii powie Ci możliwość Twojego kompa a nie programu. Ile komp pociągnie tyle ZBrush łyknie. 3. wikipedia i google Twoim przyjacielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Zostalo trochę czasu na głowę i podciągnięcie bryły. Taki tradycyjny, chcialem hardsurfacem go wykończyć, ale laptop się buntuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2010 No Panowie i Panie jeszcze 2 dni :) (tak przypominam). Ankieta pojawi się od razu w środę o 22:00. Tym razem bez przedłużania :P Chyba, że będzie ważny powód bo wiadomo co się stało i nie każdy siedział nad smokiem. // Poprawiłem galerię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 Kobyła do lotów figurowych wierzchem. Koniec, czas przekroczyłem o 12 minut, wybaczcie ;) Wykończę go już poza speedem chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazio Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam Wrzucam swojego smoka. Mam nadzieje że jest czytelny bo robiłem go w nocy. Spędziłem nad nim 3 godziny, i więcej czasu poświęcić nie mogę, ale zależało mi żeby wziąć w tym udział. Jest inspirowany jedną z ilustracji którą kiedyś widziałem. Zrobiony z bardzo prostych zspherek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 szkoda że wcześniej się za to nie zabrałem ale coś zawsze jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Fajnie sobie poczynacie :) Wrzucać wrzucać bo czas się kurczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam! Pierwszy raz coś w ZBrushu zrobiłem, dopiero się uczę. Mam nadzieje ze nie złamałem zasad speedsculpta. Nie mam innego rzutu, bo nic ciekawego z tyłu nie ma:) Siatka importowana do ZB gęsta jak śmietana:) Myślałem że im gęstsza tym lepsza, hehe. Do tego 1GB ramu wkurzał ostro. Wiem ze zebow mu brakuje, ale nie wiedzialem zbytnio jak w zb to zrobic, chcialem innego narzedzia niz SimpleBrush ale jak juz wyszedlem z edit mode, to wrocic juz nie potrafilem:) Poprostu komedia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tijo Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 HEJ! mam nadzieje ze zdąze.... miałem problem z wzuceniem obrazka... Smoczek inaczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tijo Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Dobra Panowie i Panie :) Robię sondę. Chyba, że ktoś jeszcze chce wrzucić. Czas do 22:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 TIJO! :) ostro .. najbardziej artystyczny smok z wszystkich w tym speedzie. Po prostu prawie jak namalowany.. czuć rękę mistrza :) czuć zamaszystą rękę... podoba mi się takie niecodzienne i niesztampowe podejście do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 (edytowane) tijo, miejscami fajnie - ale miejscami nie fajnie :) IMHO tym razem Krisu zarządził swoim smoczkiem Edytowane 21 Kwiecień 2010 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tijo Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Dzieki Kris!!:) modelik powstał w sumie w niecałe 2,5h... wiem ze wymaga dopracowania, ale chodzilo mi o inne podejscie, dzieki wielkie za wszystkie głosy! :) Kris twoj smoczek wymiata! nie tylko wyczuciem formy ale rowniez charakterem, potraktowałes temat z dowcipem:) Pozdrowki i gratulacje dla wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi