Napisano 14 Kwiecień 201014 l he? base byl z zspherek, ale jak dodalem skrzydelka to poprawilem troszke topologie na brzuszku, bo strasznie sie tam rozlazilo. Ogolnie modelingu to bylo moze z 15 minut gora ;)
Napisano 14 Kwiecień 201014 l No to też zapodaję. Czas mi tak szybko zleciał że szok.. na detal już w ogóle czasu nie starczyło. Jest jak jest..
Napisano 14 Kwiecień 201014 l Tomala: Problem w tym, że właśnie przy sejwowaniu poszło, a do jednego pliku niestety wrzucałem. No i oczywiście nie chciało mi się złazić do najniższego sdv. Gomez- tam tylko dokument jest tylko do otwarcia, ale co mi z tego jak w subtoolu niema nic, reszta sie sypie. Jest backup ale sie wiesza jak go wlanczam. Z ramem to ja mam problem :P za malo go. No nic, juz sie pogodziłem- od początku, przynajmniej mam dobre referencje :P No niesamowicie wam te smoki wychodzą, każdy ma swoją osobowość, trudny wybór będzie :)
Napisano 14 Kwiecień 201014 l Morte: no nie polata sobie chłopak :) Za grubą dupę ma :D (i za liche skrzydełka)
Napisano 15 Kwiecień 201014 l Vega Fajnie, chociaż czytelniej byłoby gdyby ranking i historia były w jednej tabeli. Galeria na górze bo to przecież "galeria zwycięzców" przede wszystkim. Kris_R świniosmok? lol Morte fajny, chociaż wygląda jak smoczyca
Napisano 15 Kwiecień 201014 l świetne te oba ostatnie :) morte co do skrzydeł zrobiłem binda zsketcha do zspherek (z którego i tak nie skorzystałem) i takie krzaczki wyszły
Napisano 15 Kwiecień 201014 l Kris, chyba znów będziesz wybierał temat. Rewelacyjny model, tylko rogi i skrzydla jakby nieskonczone. Ten smok ma charakteru za 3;).
Napisano 15 Kwiecień 201014 l Byłem ciekaw jak się sprawuje nowy Mudbox 2011 i jego sytem pozowania. A czas, który mogłem poświęcić na wykończenie modelu poświęciłem na przypisanie shaderów i oświetlenie. Taki test po prostu.
Napisano 15 Kwiecień 201014 l Autor Nowy mudbox jest beznadziejny :) Bo mi nie działa. Maziam na baseHead np. na nosie to on mi mazia ok. 3cm po prawej :) W ZB bez problemu. Nie wiem co jest. Morte ma Alberta to Kris Twój jak się zwie? Ambroży? :D Edit: Oczywiście galerię poprawię jutro tak jak pisaliście :)
Napisano 15 Kwiecień 201014 l Też nie wiem :) pierwszy raz słyszę o takim problemie.. brzmi dość kosmicznie :D Mój smok ma na imię Zygfryd ;)
Napisano 16 Kwiecień 201014 l Szybkich kilka pytań: 1.Muszę się zgłosić żeby startować w tym speedzie? - Bo mam masę roboty i nie wiem czy dam rade, ale chętnie bym też coś wyciągnął. A Zbrusha dopiero co odpaliłem pierwszy raz, ale wiadomo jak to z nim jest, szybko wszystko idzie. 2.Jakie są ograniczenia co do modeli exportowanych do zbrusha? Jakas ilosc poly? 3.Kto jest prezydentem Wenezueli?
Napisano 17 Kwiecień 201014 l 1. nie - po prostu wrzuć screena z gotowym modelem. 2. do ZBrusha wrzucasz przeważnie base-mesh .. model low-poly, który później zyskuje detal. Sporadycznie się wrzuca ciężkie siaty do retopo albo pod projekcję ale w tej kwestii powie Ci możliwość Twojego kompa a nie programu. Ile komp pociągnie tyle ZBrush łyknie. 3. wikipedia i google Twoim przyjacielem
Napisano 18 Kwiecień 201014 l Zostalo trochę czasu na głowę i podciągnięcie bryły. Taki tradycyjny, chcialem hardsurfacem go wykończyć, ale laptop się buntuje :)
Napisano 19 Kwiecień 201014 l Autor No Panowie i Panie jeszcze 2 dni :) (tak przypominam). Ankieta pojawi się od razu w środę o 22:00. Tym razem bez przedłużania :P Chyba, że będzie ważny powód bo wiadomo co się stało i nie każdy siedział nad smokiem. // Poprawiłem galerię :)
Napisano 20 Kwiecień 201014 l Kobyła do lotów figurowych wierzchem. Koniec, czas przekroczyłem o 12 minut, wybaczcie ;) Wykończę go już poza speedem chyba.
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Witam Wrzucam swojego smoka. Mam nadzieje że jest czytelny bo robiłem go w nocy. Spędziłem nad nim 3 godziny, i więcej czasu poświęcić nie mogę, ale zależało mi żeby wziąć w tym udział. Jest inspirowany jedną z ilustracji którą kiedyś widziałem. Zrobiony z bardzo prostych zspherek.
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Witam! Pierwszy raz coś w ZBrushu zrobiłem, dopiero się uczę. Mam nadzieje ze nie złamałem zasad speedsculpta. Nie mam innego rzutu, bo nic ciekawego z tyłu nie ma:) Siatka importowana do ZB gęsta jak śmietana:) Myślałem że im gęstsza tym lepsza, hehe. Do tego 1GB ramu wkurzał ostro. Wiem ze zebow mu brakuje, ale nie wiedzialem zbytnio jak w zb to zrobic, chcialem innego narzedzia niz SimpleBrush ale jak juz wyszedlem z edit mode, to wrocic juz nie potrafilem:) Poprostu komedia:)
Napisano 21 Kwiecień 201014 l HEJ! mam nadzieje ze zdąze.... miałem problem z wzuceniem obrazka... Smoczek inaczej...
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Autor Dobra Panowie i Panie :) Robię sondę. Chyba, że ktoś jeszcze chce wrzucić. Czas do 22:00.
Napisano 21 Kwiecień 201014 l TIJO! :) ostro .. najbardziej artystyczny smok z wszystkich w tym speedzie. Po prostu prawie jak namalowany.. czuć rękę mistrza :) czuć zamaszystą rękę... podoba mi się takie niecodzienne i niesztampowe podejście do tematu.
Napisano 21 Kwiecień 201014 l tijo, miejscami fajnie - ale miejscami nie fajnie :) IMHO tym razem Krisu zarządził swoim smoczkiem Edytowane 21 Kwiecień 201014 l przez jaras
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Dzieki Kris!!:) modelik powstał w sumie w niecałe 2,5h... wiem ze wymaga dopracowania, ale chodzilo mi o inne podejscie, dzieki wielkie za wszystkie głosy! :) Kris twoj smoczek wymiata! nie tylko wyczuciem formy ale rowniez charakterem, potraktowałes temat z dowcipem:) Pozdrowki i gratulacje dla wszystkich!