Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Klika nowo opublikowanych animacji ze szkoły Gobelins, które z pewnością zasługują na oddzielny news. Poziom realizacji jak zwykle bardzo wysoki.

Pluggin:

After the Rain:

California Love:

Passion Ski:

Underground Psycho:

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

After the Rain jest niesamowite!

Passion ski też niezłe.

Dzięki za linki, zdecydowanie warte obejrzenia :)

Napisano

Mnie akurat After the Rain najmniej się podobał :)Passion Ski - jest niczego sobie, lekko i przyjemnie. Ale jak mam być szczery to żadnej z tych animacji jutro już nie będę pamiętał.

Napisano

...dlaczego nie ma jaszcze programu do pisania szeniariuszy... a moze są bo wygląda to jakby pisał ja zero-jedynkowy idiota...:)).... ale to w końcu szkoła animacji .... a animacja tutaj jest światna...!!!!

Napisano

Pierwsza animacja: meh.

Druga animacja: zbyt japońskie to.

Trzecia animacja: Bardzo fajna wizualnie i jest dynamika.

Czwarta animacja: Bardzo prawdziwa ale trochę zbyt oczywisty tok narracji. Proste środki wyrazu sprawiają że nadaje się na serial.

Piąta animacja: Jakaś totalna pomyłka.

Rzekłem!

Napisano

A mi się najbardziej Underground Psycho podobał, bardzo klimatyczny, fajny pomysł na ruch postaci i plastykę, jedyny film który proponował cokolwiek oryginalnego zamiast śmiesznyh historyjek o śmiesznych ludzikach robiących śmieszne rzeczy w śmiesznych dekoracjach.

Napisano

Wypas :) Szalenie lubię ich animacje - już od wielu lat. Szczególnie mnie urzekają filmiki łączone 2d/3d tak jak w tym przypadku 'After the Rain' a wcześniej 'Pyrates'. To, że fabułka jest lekka jak wiaterek i nikt nie sili się na jakieś przesłania, morały to dla mnie tylko duży plus. Poczucie humoru i dystans do tego, co się robi to w PL co raz częściej rzadkość.

Napisano

@ Kris_R

Mylisz się, dystans do siebie i do swojej pracy w Polsce się rozwija :)

Też lubię połączenie 2D i 3D to teraz bardzo popularna technika przy produkcjach pełnometrażowych w Japonii :) Trzeba im to skubnąć :D

Napisano

Heh, nowości tu raczej nie ma.

Krisu - prawda to. W PL jeśli coś nie jest tak ciężkie, że można się posrać w bryczesy z wysiłku, nie jest zauważone i docenione.

N-Pigeon - rozwija się, ale pod ostrym ostrzałem krytyki malkontentów;)

Czy tylko ja mam takie wrażenie, że ktoś tu spełnia, założone przez dziadka, kryteria scenarzysty Gobelinsów?

Edytowane przez asblaze

Napisano

e tam.

te historie sa prawie o niczym, ot luzne, szybkie opowiastki. Natomiast najbardziej powala styl i wykonanie.

Jaka byla w Polsce produkcja, ktora nie zostala doceniona, bo byla zbyt lekka?

Napisano

After the rain kozak, chociaż muzyczka mi się nie podoba za bardzo... ale najfajnieszy zdecydowanie undergrund psycho :)

Napisano

Te filmy można było obejrzeć na stronie Gobelins już kilka miesięcy temu. Tak czy siak są cudowne i mogę je oglądać wciąż na nowo.