Napisano 17 Maj 201014 l Klika nowo opublikowanych animacji ze szkoły Gobelins, które z pewnością zasługują na oddzielny news. Poziom realizacji jak zwykle bardzo wysoki. Pluggin: After the Rain: California Love: Passion Ski: Underground Psycho:
Napisano 17 Maj 201014 l After the Rain i Passion ski absolutnie cudowne. Zastanawia mnie ich uwielbienie do animacji biegu ;)
Napisano 17 Maj 201014 l Jak zwykle wyznaczają poziom. Mi chyba najbardziej After the Rain i Passion Ski przypadły ale w każdym jest "coś".
Napisano 17 Maj 201014 l After the Rain jest niesamowite! Passion ski też niezłe. Dzięki za linki, zdecydowanie warte obejrzenia :)
Napisano 17 Maj 201014 l Mnie akurat After the Rain najmniej się podobał :)Passion Ski - jest niczego sobie, lekko i przyjemnie. Ale jak mam być szczery to żadnej z tych animacji jutro już nie będę pamiętał.
Napisano 17 Maj 201014 l ...dlaczego nie ma jaszcze programu do pisania szeniariuszy... a moze są bo wygląda to jakby pisał ja zero-jedynkowy idiota...:)).... ale to w końcu szkoła animacji .... a animacja tutaj jest światna...!!!!
Napisano 17 Maj 201014 l Pierwsza animacja: meh. Druga animacja: zbyt japońskie to. Trzecia animacja: Bardzo fajna wizualnie i jest dynamika. Czwarta animacja: Bardzo prawdziwa ale trochę zbyt oczywisty tok narracji. Proste środki wyrazu sprawiają że nadaje się na serial. Piąta animacja: Jakaś totalna pomyłka. Rzekłem!
Napisano 17 Maj 201014 l A mi się najbardziej Underground Psycho podobał, bardzo klimatyczny, fajny pomysł na ruch postaci i plastykę, jedyny film który proponował cokolwiek oryginalnego zamiast śmiesznyh historyjek o śmiesznych ludzikach robiących śmieszne rzeczy w śmiesznych dekoracjach.
Napisano 17 Maj 201014 l Wypas :) Szalenie lubię ich animacje - już od wielu lat. Szczególnie mnie urzekają filmiki łączone 2d/3d tak jak w tym przypadku 'After the Rain' a wcześniej 'Pyrates'. To, że fabułka jest lekka jak wiaterek i nikt nie sili się na jakieś przesłania, morały to dla mnie tylko duży plus. Poczucie humoru i dystans do tego, co się robi to w PL co raz częściej rzadkość.
Napisano 17 Maj 201014 l @ Kris_R Mylisz się, dystans do siebie i do swojej pracy w Polsce się rozwija :) Też lubię połączenie 2D i 3D to teraz bardzo popularna technika przy produkcjach pełnometrażowych w Japonii :) Trzeba im to skubnąć :D
Napisano 17 Maj 201014 l Heh, nowości tu raczej nie ma. Krisu - prawda to. W PL jeśli coś nie jest tak ciężkie, że można się posrać w bryczesy z wysiłku, nie jest zauważone i docenione. N-Pigeon - rozwija się, ale pod ostrym ostrzałem krytyki malkontentów;) Czy tylko ja mam takie wrażenie, że ktoś tu spełnia, założone przez dziadka, kryteria scenarzysty Gobelinsów? Edytowane 17 Maj 201014 l przez asblaze
Napisano 17 Maj 201014 l e tam. te historie sa prawie o niczym, ot luzne, szybkie opowiastki. Natomiast najbardziej powala styl i wykonanie. Jaka byla w Polsce produkcja, ktora nie zostala doceniona, bo byla zbyt lekka?
Napisano 17 Maj 201014 l Gobelinsy są super. Ale nie rozumiem czemu nowe jak niektóre wiszą na stronie Gobelinsów już z kilka lat.
Napisano 17 Maj 201014 l After the rain kozak, chociaż muzyczka mi się nie podoba za bardzo... ale najfajnieszy zdecydowanie undergrund psycho :)
Napisano 17 Maj 201014 l fabuła ostatniego strasznie przypomina mi to: http://max3d.pl/news.php?id=1036
Napisano 17 Maj 201014 l a mnie rozwalił Underground Psycho i oczywiście wszystkie są rewelacyjnie wykonane
Napisano 18 Maj 201014 l Te filmy można było obejrzeć na stronie Gobelins już kilka miesięcy temu. Tak czy siak są cudowne i mogę je oglądać wciąż na nowo.