Napisano 16 Sierpień 201014 l Znamy zwycięzców pierwszej odsłony konkursu Panasonic 3D Challenge! Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1343 Edytowane 16 Sierpień 201014 l przez Adek
Napisano 16 Sierpień 201014 l gratulacje zwycięskim pracom :) szkoda tylko, ze nie podali większego zakresu "ladniejszych prac" :>
Napisano 16 Sierpień 201014 l Gratuluje zwycięzcom i oby więcej tego typu konkursów ale raczej w chłodniejszym okresie:)
Napisano 16 Sierpień 201014 l No piknie, Słitaśne focie :*^^xD%$#! Szkoda tylko, że tak dużo prac dostało 0 punktów :P Może przy następnej okazji ktoś to weźmie pod uwagę :D
Napisano 16 Sierpień 201014 l Hmm no rozumiem ze Levusek mogl nie wygrac z 1 i 2 praca... ale brak prac chocby Tomali w pierwszej piatce to jakis zart, a pojawienie sie tam "latajacych mnichow" czy tej "laski podajacej kawe" nie swiadczy najlepiej o jury tego konkursu
Napisano 16 Sierpień 201014 l Autor Hmm no rozumiem ze Levusek mogl nie wygrac z 1 i 2 praca... ale brak prac chocby Tomali w pierwszej piatce to jakis zart, a pojawienie sie tam "latajacych mnichow" czy tej "laski podajacej kawe" nie swiadczy najlepiej o jury tego konkursu Praca, która wygrała - jednogłośnie. Prawdę mówiąc poziom prac kolejnych - wybranych w preselekcji był bardzo wyrównany. Levus zajął najgorsze z możliwych miejsc - bo pierwsze nienagradzane. Ale pracka fajna, na pewno mu się przyda. Szkoda fakycznie, że tylko 2 miejsca nagradzane, ale to już nie ode mnie zależało. Z tą pracą Tomali hmm... nie wiem dlaczego tak mówisz. Prawdopodobnie nie widziałeś wszystkich prac. Tutaj też to rozumiem, bo te które są na stronie konkursu są w dosyć słabej jakości. Wiem, że ciężko się ogląda te prace w lo-resie na stronie konkursu nad czym ubolewam od początku. Jeśli chodzi o pracę z Panią podającą kawę - no tutaj już jury proszę nie mieszać, a przeczytać w jakiej kategorii wygrała. Jury nie miało nic do tego :) Prace ogólnie były oceniane w kilku kategoriach - pomysł, ogólne wykonanie i sam anaglif. No i tutaj muszę napisać, że wiele prac sporo traciło przez wykonanie stereo3d. W konkursie chodziło natomiast o stworzenie anaglifu. W przypadku gdyby w konkursie chodziło o stworzenie zwykłego obrazka w 3D - kolejność mogłaby się zmienić bez wątpienia. W wielu przypadkach anaglif psuł prace, albo był przesadzony lub źle złożony. Myślę, że wynika to z tego, że niewiele osób tworzyło obrazy w tej technice. Edytowane 16 Sierpień 201014 l przez Adek
Napisano 16 Sierpień 201014 l Było spoko, dopóki LordVex nie wziął udziału w konkursie ze swoją kiełbasą wyborczą(organizatorzy nie widzieli???), no i szkoda ze dobre prace były mocno gnojone.
Napisano 16 Sierpień 201014 l Autor Było spoko, dopóki LordVex nie wziął udziału w konkursie ze swoją kiełbasą wyborczą(organizatorzy nie widzieli???), no i szkoda ze dobre prace były mocno gnojone. Myślę, że widzieli, ale niestety głosowania w internecie mają to do siebie, że często wygrywa ten kto ma więcej znajomych. Z drugiej strony - regulamin konkursu tego nie zabraniał co nie zmienia faktu, że nie było to fair play.
Napisano 16 Sierpień 201014 l Niestety tak bywa. Fajnie, że przynajmniej wygrała praca której najbardziej się obawiałem(i słusznie). Przepraszam, że pytam, ale aż mnie korci:) żeby się ciebie spytać o moją pracę: https://www.panasonic3dchallenge.pl/Praca.aspx?PracaId=220
Napisano 16 Sierpień 201014 l Gratulacje dla zwycięzców. Czemu praca która wygrała, wygrała jednogłośnie tego nie wiem. Pewnie mam z.... gust :D. Ale jakoś przy konkursach które odbywają się na CGTalku, a nawet na MAX3D.pl, nie mam takiego dysonansu jak w tym przypadku.
Napisano 16 Sierpień 201014 l Pani podająca kawę to wybór publiczności - więc trzeba oskarżać demokrację. Praca która zajęła pierwsze miejsce była najbardziej kompromisowym wyborem, który pogodził jury. To częsta sytuacja w przypadku konkursów o zbliżonym poziomie. Dyskusja o pierwszej trójce była bardzo burzliwa, i praca Levusa minęła się z drugim miejscem minimalnie. Żadne to pocieszenie, ale zawsze warto wiedzieć . Lobbowaliśmy z Adkiem, żeby jeżeli będą kolejne edycje , pula nagród była choć trochę szersza. Prace oglądaliśmy na dużym ekranie, w dużej rozdzielczości i muszę powiedzieć, że w przypadku niektórych prac, skok jakości na plus był olbrzymi. salut t.
Napisano 16 Sierpień 201014 l Kompromis to jest takie bardzo nieładne słowo... :). Domyślam się że skok jakościowy był, bo niestety przeglądanie prac na stronie mijało się z celem. Zresztą było kilka niedociągnięć organizacyjnych, ale może następnym razem będzie lepiej. W każdym razie plus dla firmy za to że zorganizowała konkurs z fajnymi nagrodami.
Napisano 16 Sierpień 201014 l "Postawił bym kasę na to że Levus wygra. Ale co ja tam się znam." Mam podobnie, za to byłem mocno pomiędzy Levusem i pracą tu wyróżnioną- nooo. Trio z Belleville, jako inspiracja to bardzo fajny pomysł. Gratulacje zwycięzcą.
Napisano 17 Sierpień 201014 l Też kase bym na Levusa postawił ;D. Ale Levus niech się nie martwi... z takimi zdolnosciami i tak wygra konkurs jakim jest życie... Tam troche więcej osób decyduje. Co do pierwszej dwójki bo tylko o niej jury decydowało to się trochę o pomstę do nieba prosi... co doskonale wyraził Klicek swoją miną w komentarzu wyżej... no ale jak wiadomo to kwestia gustu... Edytowane 17 Sierpień 201014 l przez norden
Napisano 17 Sierpień 201014 l Dochodzę teraz do wniosku, że mogłem wziąć udział :- P. Jako recenzent ;].
Napisano 17 Sierpień 201014 l Myślę, że widzieli, ale niestety głosowania w internecie mają to do siebie, że często wygrywa ten kto ma więcej znajomych. Patrząc na wyniki mogę stwierdzić że znajomości rzeczywiście się przydają. Szczególnie znajomości w komisji. Żadna ze znanych osób z max3d oprócz levusa nie znalazła się wśród najlepszych prac. Drugie miejsce jest po prostu śmieszne. Gdzie tu pomysły i rozwiązania które mogą wzbogacić nasze życie? Czy praca lewusa była mniej pomysłowa i miała gorsze wykonanie? Pierwsze miejsce może i estetyczne ale jakiegoś głębszego sensu tu nie widzę. Praca z mnichami siedzącymi przed telewizorem ma bardzo słabe modele. O wieeele słabsze niż modele w pracy np tomali i wcale nie lepszy pomysł. Jeszcze coś napiszę o samym prowadzeniu konkursu. Kompletna porażka. System oceniania w który nikt z zewnątrz nie miał wglądu. Wszystkie prace maja oceny 0/10. Dlaczego wyniki głosowania były tajne? Na przyszłość weźcie przykład z cgtalka gdzie doceniane są różne aspekty pracy. Tam nie przejdzie "estetyczny" render składający się w połowie z kulek. Jeśli jest taka możliwość to przy następnych konkursach GRAFICZNYCH max3d.pl powinien być ścisłym partnerem. Szczególnie w kwestii nagród publiczności powinni mieć głos ludzie którzy ocenią jakość grafiki. Nie jakieś onetowe dzieciaki bez pojęcia jak tutaj. Przeczytałem kilka komentarzy i powiem krótko, kompletny brak pojęcia.
Napisano 17 Sierpień 201014 l Gratulacje dla uczestników i dla jury za nominację zwycięzcy. Serio. Dla mnie jedyna praca, w której '3d' to nie gadżet i dodatek. Lekko, swobodnie i przestrzennie. W sam raz na ideę 'for Life'. Więcej w niej 'arkitektoniki' niż ilustratorstwa, dlatego pewnie tyle tu kręcenia nosem. Hehe. Ps. Nie mam znajomości w komisji oraz nie znam zwycięzcy. Norden, Trybunem Ludu zostaniesz, niedługo.
Napisano 17 Sierpień 201014 l hehe, kompromisy... to dobre okreslenie, tak samo "konkurs o zblizonym poziomie" duzo slabych prac, kilka srednich... to jest tak zwany zblizony poziom gdzie nie ma wyraznie odstajacej poziomem pracy. W sumie nie rozumiem. to musi byc jakis socjologiczny problem. nie wiem. Wydaje mi sie ze lepsze prace mozna znalesc u nas w bitwach gdzie walka jest o marchewke i uscisk dloni prezesa: ]. Moze ludzie boja sie zainwestowac czas w prace sadzac, ze znajdzie sie jakis gosu ktroy wymiecie wszytko, a przez to zmniejszy do zera nasze szasne. hehe. Jesli kogos urazilem to przepraszam, nie chcialbym sie wymadrzac co to nie ja. i wogole. Ale wlasnie przed chwila ogladalem prace z 3dtotal, a potem te konkursowe...... roznica jest.... nie do przebrniecia, a da sie: ]
Napisano 18 Sierpień 201014 l Jeżeli wynik jest kontrowersyjny to znaczy, że konkurs był w miarę uczciwy jak na nasze warunki. Ale dla mnie kontrowersyjny jest brak kontrowersyjnych prac. Zupełnie jakby uczestnicy próbowali zadowolić osbiorców i jury, a nie przywalić im pracą w twarz.
Napisano 19 Sierpień 201014 l Wyniki ciekawe, aż dziwi duża liczba uczestników na co się początkowo nie zapowiadało:) W przeciwieństwie do top2 praca Lewusa spowodowała u mnie uśmiech :) good job Lewus :D pzd
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Wkurzyłem się! W TV, w programie "Kawa czy Herbata" http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/kawa-czy-herbata/wideo/mistrzowie-animacji-3d/2549726 był wywiad z Bagińskim i... Piętą (wyróżnienie) odnośnie powyższego konkursu. Cholercia, rozumiem, że zwycięzca konkursu mógł np. nie przyjechać do programu na wywiad, ale dlaczego nie wspomniano nawet jego nazwiska? To nie uczciwe :(