torm Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 (edytowane) regulamin: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=58465 Under a Bad Sign --------------------------------- 1. Projekt: - logo - Under Bad Sign - serwis www (szerokość 960px) 2. Prezentacja firmy: "Under a Bad Sign" to klub bluesowo/jazzowy, w którym co wieczór przelewa się morze alkoholu zatopione we wszechobecnym dymie palonej nikotyny. Wszystko to oczywiście przy akompaniamencie zespołów grających na żywo. I tutaj pozwolę sobie na przytoczenie kilku inspiracji: - flagowy kawałek naszej knajpy http://torm.pigk.net/california_dream.mp3 - oczywiście nie może zabraknąć pięknych głosów pięknych kobiet... a to jeden z tych naj... a tak zwykle kończymy (nad ranem): http://www.youtube.com/watch?v=jcbdIzNJmEc bójki to raczej bardzo rzadka przypadłość u nas.. i nie chcielibyśmy w ten sposób przyciągać klientów ;) 3. Cel strony: - strona ma przede wszystkim informować o wydarzeniach, czyli aktualnych koncertach... mniejszych i większych z wyróżnieniem tych drugich... - ma również odzwierciedlać klimat miejsca... które mam nadzieję udało się odzwierciedlić w przytoczonych utworach. Jeśli macie jakiekolwiek pytania to piszcie w tym wątku... czas start... bitwa kończy się standartowo za miesiąc... czyli dokładnie 19 września pozdrawiam i życzę powodzenia :) Edytowane 20 Wrzesień 2010 przez torm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 (edytowane) ...oj jaki Albercik młodziutki i do tego niezadowolony z akustyki kanjpy...ale sieje po swojemu ... nich trwa wiecznie...!!! pewnie wejde w ten temat...:)))...chociażby dla poprawienia akustyki... Edytowane 19 Wrzesień 2010 przez dziadek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 nie wygląda na niezadowolonego... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 ...no to wchodzę aby spokojnie poczekać na tłumną resztę....:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 Dziadek miszcz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 chyba trafiłeś w sedno ;) oj... będzie ciężko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 póki co, markuje udział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 ale jak markuję udział? że to WIP ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 tak- jeżeli mogę, niestety poki nie zacznę wklejać nie bede miał motywacji. to pełen WIP. pomyslalem, ze bez krytyki nie ma postępu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 nie no jasne :) tylko hmmm.. :) a w sumie w regulaminie nic nie było :P następną bitwę przygotujemy konkretnie z osobnymi wątkami... i komentarzami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) wiem, ze nie było, szkoda ze nie ma oddzielnych wątków, ale w dizajnie wazniejsi są ludzie niż projekty. Jak jest pretekst by pogadac o rozwiązaniach, to czmu nie. Poniżej moja motywacja jakby ktoś chciał mnie zmieszać z błotem, to proponuje merytorycznie: Wybrałem stylistykę mainstreamową - drogiego lokalu w drogiej dzielnicy. Coś co szybko moze trafić na inne media - płyty koncertowe sygnowane barem, gotowe rozwiązania dla menu, zajawek w sieci i ogólnie. Logo długie, więc je wizualnie skróciłem do najbardziej treściwego elementu - to moze zawsze copywriter wykorzystać w budowaniu nazw drinków imprez i tym podobnych akcji. Jazz club dodałem z przymusu, ale z opcją, ze Under a bad sign obejdzie się bez tego dodatku. Przyznaje sie, ze logo nie rozpisałem na siatce więc moze nieco kolidować z layoutem- filanie postaram się to zgrać w całość. EDIT: Jak coś moge zalozyc WIPa i tu wkleić pozniej tylko finalny projekt. Edytowane 20 Sierpień 2010 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 ....oj jak ładnie się zaczyna....:))... !!!... i jakie piękne zamieszanie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 spokojnie... na razie to rozkręcamy... jak będzie wystarczająca liczba chętnych to się wszystko podzieli i zrobi "po Bożemu" czyli tak jak być powinno... :) a co do projektu to ok, ale ciężko się trochę wypowiedzieć na temat nie skończonego projektu WEB'owego... bo tutaj raczej nie ma co się czepiać detali.... ważny jest całokształt projektu... (przynajmniej tak uważam) bo mógłbym się doczepić, że zostawiłeś miejsce czarne na dole... ale jak je dobrze zagospodarujesz... to będzie ok. mógłbym się doczepić co do kilku innych rzeczy, ale pewnie je jeszcze poprawisz i masz tego świadomość. Co innego jak ktoś oddaje skońcozny projekt i wówczas można coś na ten temat konstukrywnego powiedzieć.... chociaż ja to trochę laik jestem... więc nie wiem czy słusznie prawię, bardziej czuję niż wiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 ...ja tam trzymam sie regulaminu 1. Projekt: - logo - Under Bad Sign - serwis www (szerokość 960px) ...a nie sonduje co kupią klienci i skręcam w stronę zapotrzebowania.... chytre ale mało eleganckie....:))) mam nadzieję że prezes bitwy bedzie czuwał....!!!!...:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 dziadku, jak na razie regulamin nie został złamany :) zagranie nietypowe - fakt, ale dopuszczalne :) Poza tym pierwsze bitwy zakładały WIP'a więc może to i lepiej... więcej będziemy w stanie wyciągnąć z tej ... bądź co bądź... zabawy :) --edit-- poza tym jeszcze myślałem o sposobie wyboru zwycięzcy, czyli zwycięzca wybrany przez "klienta" i nagroda publiczności. Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 ....serwis www to nie opakowanie na płytę czy baner... jak ktoś sobie z tego zdaje sprawę.... to tym bardziej jest to zabawne .... no i mamy dobrą zabawę.... :))... najważniejsze że się dzieje... i może przyciągnie trochę ludzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) dziadku dla mnie ID to cś jak one size fit all. Ma być tak zaprojektowane by sprawdziło się jako wszystko. Tak zawsze projektuje, ale to tylko moje skromne zdanie. Dosiedziałem nieco i mozna uznać, ze skonczylem, zeby nie robić zamieszania. ponizej opisy co na obrazku. Logo (opis i motywacje kilka postów wyżej): Strona główna - przystosowana dla urządzeń mobilnych: zakładka z koncertami: prazentacja na urządzeniu mobilnym: test kompozycji, jako ciekawostka. Zwykle na takich testach okreslam komplementarnosc rozwiązań. Edytowane 20 Sierpień 2010 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 ola-f z całym szacunkiem... wygląda to dobrze, ale dla mnie to jest plakat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 ogladalem ostatnio prezentacje serwisów na urządzenia mobilne - jako strony i stand alone i taki projekt mnie podkręcił. Nie było nic o wielkości w pionie wiec chciałem siię pobawić, by nie tkwić w schematach. Oczywiscie moglbym zmienic kompozycje pod normalny ekran, ale kompromisy zostawie sobie na godziny pracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) serwis www to serwis www... przeciez wiadomo że tu nic dalej się nie rozwinie ....:))... tu nie robimy pieniążków.... tylko zabawę....:)))... może byc nawet mobilna...!!! a nie mógłbyś zrobić jeszcze trailera i od razu makingoffa....:))) Edytowane 20 Sierpień 2010 przez dziadek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 dziadku, ja już nie wiem z kogo Ty się nabijasz... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 (edytowane) ....ja się bawię... jak zwykle zresztą...:))) a poza tym byłem wczoraj na pokazie lodówek strasznie mnie zainspirowała....:))) a dojechałem tam samochodem...:))) Edytowane 21 Sierpień 2010 przez dziadek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 Widzisz Dziadku, to tak jak z alfabetem. Jak dobrze zaprojektujesz A, to reszty juz nie musisz projektować a tylko wykonać. Ja z takim nastawieniem projektuje, stąd taki komplet prac. Ale kazdy ma inny styl ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 Pani Olu-F.... jak jest minibitwa to się wstawia i czaka na sondę.... a nie wpada, macha torebką, poprawia makijaż i trzęsie cyckami... kobietą to uchodzi, ale dalej jest to nie eleganckie.....:)))...no rozumiem się nie gniewam.....taki styl....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 nie jestem kobietą, zapomniałem hasła na konto "olaf". poza tym inne minibitwy tu są daleko bardziej merytoryczne, przez to, ze pojawiaja sie wipy i ludzie sobie coś doradzaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 nie jestem kobietą Ale my nie jesteśmy ortodoksyjni, wciąż możesz pomachać torebką i poprawiać makijaż, tylko z tym trzęsieniem byłoby gorzej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 ...zapraszamy do innych bitew.... ta widocznie jest mniej merytoryczna.... ale ma nadal regulamin....:)). ....sorry ale Ola-F to tak ładnie brzmi .... :))). ps. doradzających jak wiesz mamy wbród... ja osobiście wolę jak wstawiają, niż jak doradzają....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Dziadku3D fajna ta Twoja lodóweczka muszę przyznać :))) ... strona też ale lodówka mnie urzekła najbardziej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antain Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Witam bardzo wszystkich. To mój pierwszy post i pierwsza bitwa, także proszę o szczerość i łagodność:) konstruktywnie! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waryjot Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Witam wszystkich, tak samo jak mojego poprzednika jest to pierwszy post i można rzecz że pierwszy zrobiony layout, bo wcześniej nie miałem z tym styczności. Mam nadzieje na konstruktywną krytykę dzięki której wyniosę coś z tego i która pomoże mi w przyszłych pracach ;] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 ..ale się piknie posypało....!!!...dawajcie ...dawajcie ....moze pobijemy przy okazji we frakwencji speed painterów......:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Fajny temacik i zastanawiam się czy w to nie wejść, mam jednak pytanie związane z potencjalnym zwycięzcą... nagroda jest tylko satysfakcja, że potem ktoś zrobi sobie z "mojej" grafiki portal ? Bo jeżeli to ma być charytatywnie dla zabawy to wolę się chyba bawić w inne zlecenia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 z tego co wiem nikt nie zrobi nic z tego - temat był tylko wspólnym dla wszystkich impulsem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 ola-f dobrze prawi... nikt nic z tego nie będzie robił, temat jest w 100% fikcyjnym wytworem mojej wyobraźni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 gnacik ....... baw się gdzie indziej jak masz pytania....:)) ....... Jezusicku... przecież możesz być okradziony z Twojego cennego pomysłu ....... a on taki cenny ...... i bedziesz w plecy....:))....nie mogę....:)))))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Gnacik miłej zabawy!!! Dziadku jest jakaś dyscyplina sztuki którą się nie zajmujesz? Tak z ciekawości pytam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 ..chciałem jeszcze zatańczyć w balecie moskiewskim w "Dziadku do orzechów", ale mi odmówili powiedzieli, że ze wzgledu na siwiznę mogę zatańczyć tylko w "Jezioże łabędzim"...............:)))...taki los.... artysty.... kajakiem pod prąd a prądu nie wyłączą...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Dziadku! Jakbym skierował to pytanie do Ciebie, to bym to zaznaczył w swoim poście, więc daruj sobie te swoje błazeńskie wywody. Po prostu chciałem konkretnie wiedzieć jak wygląda kwestia rozstrzygnięcia bitwy... od jej organizatora, a nie od osoby, która robi sobie tutaj kabaret i w dodatku nie potrafi przyjmować krytyki zasłaniając się tym, że osoby wdające się z nią w polemikę są idiotami i nie potrafią zrozumieć sztuki. Te ostatnie stwierdzenie to wniosek z obserwacji innych tematów, w których się udzielałeś. Co do bitwy to mam pomysł, ale dopiero w następnym tygodniu, bo w sobotę ślub :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Dziadku! Jakbym skierował to pytanie do Ciebie, to bym to zaznaczył w swoim poście, więc daruj sobie te swoje błazeńskie wywody. Po prostu chciałem konkretnie wiedzieć jak wygląda kwestia rozstrzygnięcia bitwy... od jej organizatora, a nie od osoby, która robi sobie tutaj kabaret i w dodatku nie potrafi przyjmować krytyki zasłaniając się tym, że osoby wdające się z nią w polemikę są idiotami i nie potrafią zrozumieć sztuki. Te ostatnie stwierdzenie to wniosek z obserwacji innych tematów, w których się udzielałeś. Co do bitwy to mam pomysł, ale dopiero w następnym tygodniu, bo w sobotę ślub :-) UPS! O JEDEN RAZ ZA DUŻO, TO Z PEWNOŚCIĄ WINA TEGO MAZURSKIEGO INTERNETU... PROSZĘ O USUNIĘCIE :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 ...prosze zadziałało.... bedzie bedzie strona poślubna....:)))... mnie chodzi tylko o frekwencje.... wiec sie nie pień ...tylko wstawiaj...:)))... a mnie staremu idiocie wszystko wolno.... ps... ale posta umiem usunać sam....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) się dołączę... pozdrawiam. Łukasz EDIT2: wstawiłem wersję z wymaganą szerokością. Edytowane 26 Sierpień 2010 przez lukanus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 ...dobrodusznie powiem..... bardzo fajne masz motto....w podpisie....:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 lukanus chyba Ci trochę pikseli na szerokość zabrakło ;) czytałeś brief? poza tym zastanawiam się jak sobie to wyobrażasz na monitorze panoramicznym np... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) torm, zobaczyłem jakie wymiary ma "obrazek" dziadka w jego pierwszym poście i na tej podstawie zrobiłem swój :), tak że oryginalny layout ma te 960 px szerokości. do postu wstawiłem mniejszą wersję (600 px), bo przy 960px plik ważył ok. 750 kB. Żeby nie było niedomówień, wstawiłem tez link do większej rozdzielczości. Pozdrawiam. Edit: Poprawione ;) Edytowane 26 Sierpień 2010 przez lukanus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 a dziękuję :) ja wiem, że małe często bywa piękniejsze... ale czegoś musimy się trzymać... bo pospadamy w przepaść ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patataj Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam nadzieję, że będziecie łagodni i nie pozostanie on ostatnim ;) Moja propozycja: Koncerty zaczerpnięte ze strony: www.harris.krakow.pl/koncerty.html Pozdrawiam. Miłego dnia. Edytowane 27 Sierpień 2010 przez patataj ort 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) no ok... 7 pikseli już się nie będziemy czepiać... to może teraz ja coś od siebie: 960px; Edytowane 27 Sierpień 2010 przez torm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 Kurcze niezły poziom tym razem. Papataj oprócz menu bardzo ładne. Myślę że czcionki też dobrane niezbyt fortunnie. Torm: Extra poprostu. Aż chciałoby się zobaczyć to w ruchu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 no... torm pozamiatał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 o bardzo fajne rzeczy są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi