Tonic Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) Natchniony po zwiedzaniu Turcji, naszkicowałem co nieco :) Plus dorzucam inne dzisiejsze gryzmoły Edytowane 26 Sierpień 2010 przez Tonic 1
Bedyk Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 wszystko fajne co to za filtry zarzucasz na te obrazki?
Coyote Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 jeśli to ten tonic o którym myślę to już dawno chciałem żebyś sie tu pokazał moar
ICE Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Tak to ten Tonic ;] Fajnie, ze zawitales na maxa, a speedy mocne' jak zwykle.
Tonic Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Napisano 27 Sierpień 2010 Hehe, aż poczułem się wywołany do tablicy. Dzięki wielkie za miłe słowa ;) @Bedyk - filtry do efektów typowych dla fotografii analogowej w stylu polaroida - aberracje chromatyczne, płytka głębia ostrości, rozmycia oraz winietowanie na rogach, przebarwienia, w szczególności cieni, oraz szumy (tutaj różnie nakładam, albo filtrem, albo zdjęciem, albo teksturą lub pędzlem). Do tego zazwyczaj korzystam z wtyczki do Photoshopa o nazwie Magic Bullet Looks - pierwotnie była to wtyczka programów do efektów specjalnych, ostatnio przeportowali na Photoshopa. Robi w sumie to co Photoshop może, tyle, że prościej, szybciej i wygodniej.
biglebowsky Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Fajne, bardzo. Mnoży się tych ludzi malujących zacnie, gut, gut :)
Tonic Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Napisano 28 Sierpień 2010 Dzięki i proszę, dzisiejsze szkice, po 1-1.5h :)
Urbanboogie Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 Kapitaalne spidy, w ostatnim dostaje troche oczoplasu od tego pedzla robiacego duzo jasnych kropeczek, nieco jednostajnie je rozdziubdzialo po calym obrazku, ale i tak wyglada imponujaco!
Tonic Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Napisano 29 Sierpień 2010 Fakt, przegiąłem nieco z wyostrzaniem. Będę się uważał :) Dziś rysunek kondolencyjny + trochę cyborgów
Rotcore Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 hehe ten ostatni jest sweet... fajnie, że wrzucasz takie mini stepy, ja np dopiero dzieki Tobie dowiedzialem sie o takiej metodzie tworzenia... pozdro
nicponim Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 genialne te speedy! ty tam fotki transmutujesz czy co?;]
WojtekFus Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Pierwszy klimatem trochę jak z Mass Effecta :D Niesamowite, że przy takim chaosie kresek, linii, walorów, wszystko jest jasne i oczywiste. Bardzo się podoba :) Moar.
Tonic Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Napisano 29 Sierpień 2010 (edytowane) Pierwszy klimatem trochę jak z Mass Effecta :D Niesamowite, że przy takim chaosie kresek, linii, walorów, wszystko jest jasne i oczywiste. Bardzo się podoba :) Moar. Co śmieszne, przy uporządkowanym malowaniu, tzn. od zera, częściej się gubię niż przy redukcji kolażów z zdjęć :P Znacznie wygodniej mi się maluje taką techniką - jest więcej wyczucia i kojarzenia. I mniej myślenia :D (To chyba dlatego..) Edytowane 29 Sierpień 2010 przez Tonic
SBT77 Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Moim zdaniem każdy powinien spróbować takiego sposobu tworzenia ilustracji, chociażby po to żeby przekonać się na czym to w praktyce polega :) Prace bardzo fajne, chociaż na kilku trochę za jasna paleta jak dla mnie. BTW - Jak to jednak cienka linia dzieli efektowne od efekciarskiego :)
ICE Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Te ostatnie to istny Mullins mix Levente Petterfy. Wszystko fajnie, ale juz tak bylo, a potrafisz po swojemu, i to fajnie ;) Pozdrawiam.
Tonic Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 SBT77 - efekciarstwo-efektowne -> no risk, no fun, czasem trzeba nieco przeginać, wyćwiczyć i na koniec balansować ;) icecold - ale ja z Mullinsowych szkiców zrobiłem ledwiutko paredziesiąt, a chcę porządnie obyć się z tą techniką. Kolejny styl do arsenału - większa uniwersalność i o jeden składnik więcej do kocioła z technikami :)
nicponim Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 tonic a wez machnij fotki ktore bierzesz jako baze do tego kolazu- jak one wygladaja-to zupelnie przypadkowe fotosy wybrane ze wzgledu na kolor/material, czy kurde co? bo ciekawi mnie to cholernie;]
Tonic Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 Skojarzyłem dwie fotki, reszty nie potrafię rozpoznać (: Generalnie nie mam szczególnych wymagań, bo i tak fotki są poddawane ostrej deformacji, ale często wybieram zdjęcia z światłem, półtonami i cieniami (czasami dobieram inne proporcje tych tonów jeśli mam jakiś pomysł na oświetlenie) i paroma kolorami. Może będzie łatwiej, jeśli powiem, żebyś spróbował myśleć o fotografiach jako o hybrydzie palety z płótnem - masz podane na tacy kolory i tony, robisz z nich syf, a następnie próbkujesz go i wycinasz kawałki kolażu (częściej myślę o budowaniu form od zewnątrz niż wewnątrz jak to zwykle robiłem wcześniej)
nicponim Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 spoko, juz spotkalem sie z podobna technika u pewnegochłopaktóregoksywyzapomniałem ;] robił podobną rzecz, ze wlasnie fotki jakby wrzucał do 'mixera' i wyciągał z nich kolor, czasem wydobywal jakas teksturke czy podbijał jakąś formę... Kurde, nie pamiętam własnie tylko jak sie chłop nazywa, ale jest ostrym kozaczkiem;] tak czy siak dzieki wielkie za odzew;]
Tonic Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 Coś dla odmiany - pseudokreskówkowy rysunek i portrectik z głowy namalowany pędzlem który przypadkowo znalazłem grzebiąc w zestawie
Tonic Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 Kolejne prace zrobione dla odmiany. Cmentarzysko na prośbę osoby od Tibiopodobnej gry http://www.zsquare.eu/ i jakiś kretyński komiks.
Tonic Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 Kolejny rysunek w trakcie, inspirowany sami-wieci-kim ;) Coś się nie podoba i można poprawić? Wcześniejsze etapy
Coyote Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Noga potwora, jego lewa ma dziwny skrót. Wydaj mi sie ze powinna wyrastać wyżej... a tak btw japierdziele urodziłeś się w jakiejś azjatyckiej wiosce, bo napierdzielasz tego od groma :D
nicponim Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 mam wrazenie ze mieszkasz w jakims pudle 2x2 z tabletem i kompem jedynie... ...no albo urodziles sie w chinskiej wiosce;]
88grzes Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Aż napisze pierwszego posta :D Mega skok do przodu! tak trzymaj :) Faktycznie widac inspiracje leventep'em i kompozycyjnie mieszasz jak andree wallin :D Bardzo na plus! pzdr
Rotcore Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 wbrew pozorom ten kretyński komiks ma potencjauuu... świetnie operujesz czernią i bielą jak pewien kapitan zresztą... dobry portret
Tonic Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Napisano 2 Wrzesień 2010 Komiks kretyński w sensie fabularnym - cyborg sobie biega, natrafia na kogoś i strzela do niego. Na nagrodę literacką raczej nie liczę. Ale dzięki :) 88grzes - Dzięki i witaj na pokładzie :) Coyote - dzięki, poprawię. nicponim - ehe, wakacje są ;) Zresztą nie spędzam dużo czasu przy pracach, jeden szkic zajmuje mi zwykle 30-60 minut, a ten z potworem zabrał może z półtorej godziny. BTW, dodałem wpis do blogu o kanałach RSS - jeśli ktoś regularnie przegląda prace w dużych ilościach, to powinno go to zainteresować. "How to keep feeding yourself with inspirations?" I szkicyk. Zaczynam lubić czarno-białe rysunki, jest więcej myślenia o kompozycji i upraszczaniu plam. Polecam to jako ćwiczenie.
WojtekFus Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 Ach, ach, ach. Jak dla mnie te B&W miodne. Wyczuwam sincit. Moar.
Tonic Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 (edytowane) Na prośbę Coyote'a nagrałem filmik z malowania, 40 minut przyspieszone do 10-ciu. Nie mam pod ręką jpg'a, jutro to dołączę. http://vimeo.com/14750452 EDIT: Dokładam jpg'a Edytowane 7 Wrzesień 2010 przez Tonic 8
Joel Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 (edytowane) nagrałem filmik z malowania, Yeeee ;D ! Ostatni jest pro. EDIT: Super filmik, thanks a lot. pozdrawiam Edytowane 7 Wrzesień 2010 przez Joel
olaf Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 pędzli szafa i powstaje grafa. ale podpatrzyłem kilka patentów z fotoszopa więc repa leci.
Tonic Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Napisano 7 Wrzesień 2010 Dzięki. Do poprzedniego filmiku dołożyłem jpg'a. Kolejny filmik http://vimeo.com/14768063 I szkic na digartową bitwę, myślę nad zmianą kadru EDIT: ola-f, faktycznie, mam sporą kolekcję - pamiątka po czasach kiedy to myślałem o pędzlach jako istotnej części w malowaniu :-P W tej chwili korzystam z jakichś 5-8 pędzli.
Grzessko Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Kurcze cinot ale wyprułeś do przodu :) super fajna technika wykonania taka swobodna bez zbędnego kombinowania sam chyba takie luźne art porobie dla zabawy :) A powiedz jak się robi ten trik z liniami i perspektywą co robiłeś ( to kułeczko ) pewnie głupie pytanie ale ja jestem zielony w takich trikach w ps :)
nicponim Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 k*rwa Spartha mamy na forum;] ostatnie miazdza, jak ogladam filmik to nie mam pojecia co sie dzieje, kiepski jestem jezeli chodzi o photoshopowe tricki;/
Rekomendowane odpowiedzi